Προς το περιεχόμενο

13 λόγοι για να βάλουμε VISTA. Προσθέστε...

kosnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι εννοείς δλδ;

εγώ ακόμα περιμένω απάντηση αρχηγέ... μάλλον δε διαβάζεις καλά όλες τις παραθέσεις και επικεντρώνεσαι σε flames

Εννοώ πως περιμέναμε περισσότερα, τι ακριβώς δεν κατάλαβες; 5 χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης και βλέπουμε τα vista (που δεν είναι άσχημα αλλά είναι λίγα). Δες πόσο έχει προχωρήσει to macos και το linux όλα αυτά τα χρόνια.

Τι θα περίμενα να δω; Καλύτερη διαχείριση χρηστών και δικαιωμάτων (όπως στο linux), journaling file system, χρήση λιγότερων πόρων γιά την επίτευξη του ίδιου αποτελέσματος.

Τι θα ήθελα να δω; Κάτι που θα με εκπλήξει, κάτι που δεν έχω σκεφθεί καν, κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Η apple μπορεί και μας εκπλήσσει, η microsoft γιατί όχι; (δεν έχω ούτε πρόκειται να αγοράσω apple).

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή danaos, λες ότι είναι ίδια σε απαιτήσεις με τα XP?

Αν είναι έτσι, πάσο τότε.

Έχω μια ψύχωση με την αεράτη ανταπόκριση των gadgets μου.

Δημοσ.

Ωραία! Ούτε ένας δεν ανέφερε 3 σοβαρούς λόγους για να βάλουμε Vista.

Διάβασα τα εξής διάφορα και απαντώ:

--------

"Egw pantos ta perimenw pws kai pws gia na mou trexei to studio max 9 sta 64 anti gia 32, gia kalytero handling tis ram **ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4GB**, kai gia na min pou petaei errors to mental ray kai to vray tin wra pou rendarw..."

Για τα 64 bit που λέει ο φίλος είναι το μόνο πράγμα που διάβασα - ίσως έχει

δίκιο και υπάρχει καλύτερη ταχύτητα, αλλά πόσο; Δεν ασχολούμαι με rendering!

--------

"Kaneis den se anagazei na baleis ta vista, An thes mporeis na giriseis sta 3,11 kai to sistima sou tha petaei. H texnologia proxoraei, kaneis den se upoxrewnei na tin akolouthiseis."

Εδώ τώρα τι να πεις;

Ενα βασικό μόνο: Τα XP απομονώνουν τα προγράμματα... Αν κρασάρει το ένα δεν επηρρεάζει το άλλο.. Αυτό το είχαν τα 3.11; Ανέφερα κάτι σημαντικό για τα XP, για τα Vista γιατί δεν αναφέρεις κάτι;

--------

"Genikotera douleuoune gia na bgazoune lefta...Sinithizetai kati tetio stis perisoteres doulies....Kai sigoura to 1o pragma pou tous endiaferei einai na sou ta arpaksoune kai meta na sou prosferoune uphresies. Alla etsi einai ,

ti na kaneis? Kaneis den douleuei gia tin psixi tis manas tou. Kai esi fantazomai stin doulia sou plironesai...etsi den einai?"

Και εδώ τώρα τι να πεις;

Δηλ. αν αγοράζεις κάτι που δεν προσφέρει τίποτα ή σε καλυπτει αυτό που είχες απλώς είναι βαμμένο με άλλο χρώμα δεν είσαι ηλίθιος;

--------

"Ψάξε για δυο λεπτά μόνο στο Google και θα βρεις πολλά πράγματα που βελτιώθηκαν (κυρίως σε ασφάλεια και δυκτιακά)."

NATO! Απο ασφάλεια άλλο τίποτε!

--------

"Και τέλος πάντων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίζετε μια εταιρία που βγάζει -έστω και ένα κάκο- προϊόν. Γιατί για παράδειγμα δεν έχετε παράπονο από την Lada, την Fiat, την General Electric, ??"

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ BMW:mrgreen: :mrgreen:

--------

"ps. protopore ton xp otan ta evales den xreiastikes kamia anavathmisi?"

Oχι. Δουλεύω με Pentium III και XP! Τωρα παραγγέλνω ένα core 2!

Α! είχα ενα AMD για internet και παιχνίδια. To PIII για δουλειά είναι OK (office-γλώσσες προγραμματισμού,corel). Φυσικά δεν το είχα κλατάρει με βλακείες όπως: Antivirus, antispyware και συνεχείς ενημερώσεις.

--------

"Ακόμα δεν είδαμε τα Vista και τα βγάλαμε και σκουπίδια.

Είδα το βιβλίο του RAM.. Δεν έλεγε τίποτα...:mrgreen:

--------

"vista+οτι πανε σφαιρα στο σερφαρισμα στο internet λογο οτι χρησιμοποιουνε αλλο πρωτοκολλο.???

Λεω για το ip4 και το ποιο καινουργιο ip6. Πρωτοκολλα εποικοινωνιας INTERNET"

Τι είναι αυτό; Το δοκίμασες; Ίσως ο ένας λόγος από τους 3 που ψάχνω!

--------

"Moυ αρεσει που εχουν ερθει παλι η κανιβαλοι να κατηγορισουν για μια ακομα φορα μια εκδοση τον windows χωρις να τα εχουν δοκιμασει καν οι περοισοτεροι. Εγω παντως εχω βαλει τα vista και οπως τοτε με τα xp πιστευω οτι η microsoft πηγε ενα βημα μπροστα""

Δηλαδή; Το χρώμα; Η διαφάνεια; Τα κουμπάκια που φωτίζονται;

--------

"Τι θα ήθελα να δω; Κάτι που θα με εκπλήξει, κάτι που δεν έχω σκεφθεί καν, κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Η apple μπορεί και μας εκπλήσσει, η microsoft γιατί όχι; (δεν έχω ούτε πρόκειται να αγοράσω apple)."

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Δημοσ.

γιατι τσακωνομαστε δεν καταλαβα

Αν τα Vista μου προσφερουν κατι σημαντικο που δε μου τα προσφερουν τα XP θα σκασω τα χρηματα που πρεπει για την αναβαθμιση και θα τα βαλω

Αν οχι θα μεινω στα Xp που ειναι αριστα σε σχεση με παλιες απαραδεκτες εκδοσεις windows

Δημοσ.
Έχω βαρεθεί πια με αυτή την ιστορία. Πάντα η microsoft φταίει, και πάντα η microsoft επικρατεί. Δεν βγήκε ακόμα η τελική έκδοση των Vista, και ήδη θάφτηκε από όλους τους "επαναστάτες" και "αντισυμβατικούς".

Αν θέλετε έναν υπολογιστή χωρίς βλάβες, καλό είναι και το κομπιουτεράκι του παππού. Και μην μου πείτε πως τα Linux πχ δεν έχουν προβλήματα, γιατί στη σχολή με αυτά αναγκάζομαι να δουλεύω. Η ΕΚΣΦΑΛΜΑΤΩΣΗ είναι από τα βασικότερα θέματα της πληροφορικής. Εδώ η ******* η ζωή γεμάτη προβλήματα είναι, δεν θα έχει προβλήματα ένα λειτουργικό; ΕΥΤΥΧΩΣ που έχει, για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας αντιμετωπίζοντας μια βλάβη.

Ωραία λογική... οτιδήποτε είναι εμπορικό είναι και μάπα... Τότε όλοι θα βλέπαμε μόνο εναλλακτικό/ανεξάρτητο κινηματογράφο και ηλίθιες low-budget ταινίες που βαφτίζονται "αντισυμβατικές"!

Συγνώμη, αλλά έχω μπουχτίσει τόσο καιρό να βλέπω τον πιγκουίνο να αγωνιά για λίγη προσοχή, μέσω παραστάσεων του ιδίου να "ξεφτιλίζει" τα παράθυρα με χειρονομίες και άλλα παρόμοια. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους... Η έλευση των Vista είναι ένα ιστορικό γεγονός στον κόσμο των υπολογιστών. Ας το ευχαριστηθούμε και ας μην το καταδικάσουμε στα τυφλά. Η microsoft έβγαλε τα RC1 με σκοπό να ακούσει τις προτάσεις του κοινού για βελτιώσεις -τι πιο δημιουργικό-, όχι για να τα βρίσουμε! Ας είμαστε λοιπόν πιο συγκρατημένοι και λιγότερο παράτολμοι.

Οτι περιμένεις να δεις στα Vista το έχω στα Linux εδώ και 5 μήνες. Widgets, Aero και τέτοια (και με καρτα γραφικών 1 έτους παλιά).

Εμένα με απογοήτευσαν, γιατί κανένα απο τα ωραία καλούδια τελικά δεν τα κατάφερε στην τελική έκδοση (winfs πχ).

Δημοσ.
Οτι περιμένεις να δεις στα Vista το έχω στα Linux εδώ και 5 μήνες. Widgets, Aero και τέτοια (και με καρτα γραφικών 1 έτους παλιά).

Εμένα με απογοήτευσαν, γιατί κανένα απο τα ωραία καλούδια τελικά δεν τα κατάφερε στην τελική έκδοση (winfs πχ).

...στο Vista... στο Linux ;)

Δημοσ.
...στο Vista... στο Linux ;)

εσυ λες στο ΧΡ ή στο 98 ή στο 2000? ;-) :mrgreen:

Στα Windows αναφερομαστε στα Παραθυρα, μαλλον, οποτε χρησιμοποιουμε πληθυντικο παντα, αντιθετα στο linux αναφερομαστε στο Λειτουργικο οποτε χρησιμοποιουμε ενικο...

Οσον αφορα το θεμα, το link που εδωσες djapal στη Wikipedia ειναι οτι καλυτερο και συγκεντρωτικο...

Δημοσ.

Φίλε kosnikola, και γενικότερα όσοι κρατάτε αρνητική στάση για τη Microsoft, ακούστε μια ακόμη φορά: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ VISTA. Αν δε σας αρέσουν μείνετε στα XP, βάλτε Linux, MacOSX (κι όμως γίνεται), FreeBSD και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Το ότι "μπορείς να πάρεις και BMW" είναι μια παράφραση του "Μπορείς να πάρεις και Mac". Επίσης έχω τρέξει τα Vista σε P3 με 1Gb ram. Τώρα γιατί core 2 duo μόνο για τα Vista δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον δεν είσαι καλός στο να αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου.

Βαρλεθηκα να λέω ότι τα Vista έχουν αλλαγές, τόσο στην αρχιτεκτονική του πυρίνα, όσο και σε επίπεδα ασφάλειας. Είτε σας αρέσει είτε όχι δεν περιορίζονται οι αλλαγές στα γραφικά τους. Το ότι δεν έχετε ιδέα για τις αλλαγές τους δεν σημαίνει ότι δεν έχουν. Google it επιτέλους πριν ξαναποστάρετε μπούρδες.

Και αν και πάλι δεν πιστείτε μπορείτε πολύ ευγενικά να τα γράψετε στα @@ σας και να μείνετε στα XP ή σε ότι άλλο λειτουργικό είναι τόσο καλύτερο. Νισάφι πια!

Δημοσ.

asmilon προσπαθώ να το λέω έτσι γιατί έτσι είναι το σωστό (ένα λειτουργικό, το Windows), αλλά λόγω συνήθειας και λόγω του ότι το ακούω συνέχεια με πληθυντικό, πολλές φορές πέφτω στο τρυπάκι κι εγώ!

Άλλωστε αν δεις, λέει... Windows is shutting down όχι are ;)

Δημοσ.

Απορώ γιατί τσακώνεστε :)

Η αλήθεια είναι στην μέση.

Χρησιμοποιώ τα Vista σαν κύριο λειτουργικό από την Beta 2 έκδοση.

Η αλήθεια είναι ότι πάνε ένα βήμα παραπάνω από τα XP, αλλά δεν προσφέρουν τις καινοτομίες που θα έπρεπε για ένα λειτουργικό που αναπτυσσόταν τόσα χρόνια και με το οποίο θα πρέπει να πορευθείς για την επόμενη 4ετία ας πούμε.

Παρ' όλα αυτά είναι σαφώς ανώτερα από τα XP σε πολλούς τομείς. Αν δεν ήταν και τόσο αδηφάγα σε μνήμη όλα θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.

Είναι το Visto --> τα Vista:mrgreen:

Tι λέτε τώρα. Κανένας δεν με αναγκάζει να βάλω .. τα Vista. Aκου:

"και γενικότερα όσοι κρατάτε αρνητική στάση για τη Microsoft, ακούστε μια ακόμη φορά: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ VISTA"

Είναι η πρώτη φορά που μάλλον κρατώ αρνητική στάση. Συζήτηση κάνουμε...

γιατί διαβάζω και κάτι τέτοια που λέτε από το google - wikipedia κλπ:

According to Microsoft,[3] Windows Vista contains hundreds of new features; (3 σοβαρά θέλω:mrgreen: ) some of the most significant include an updated graphical user interface and visual style dubbed Windows Aero (χρώματα και διαφάνειες δηλαδή:) ), improved searching features(καλά τώρα:) ), new multimedia creation tools such as Windows DVD Maker(πωπω!:) ), and completely redesigned networking, audio, print(ελπίζω τα docs να διαγράφονται ευκολα τώρα), and display sub-systems. Vista also aims to increase the level of communication between machines on a home network using peer-to-peer technology (καλά!) AND ALSO IMPROVE BILL's BANKING ACCOUNT TOTAL:mrgreen:

Δημοσ.

Oσον αφορα την χρηση πληθυντικου ή ενικου στα Windows η ιδια η Microsoft Hellas οπου χρειαζεται αναφερεται στα Windows στον πληθυντικο. Πχ ενα screenshot απο την Βοηθεια των ΧΡ

tawindowssg6.jpg

οποτε θεωρω σωστο να μιλαμε και για τα Vista στον πληθυντικο και οχι στο ενικο.

Τα Vista ως νεο λειτουργικο εχουν πολλες αλλαγες, κυριως ομως ειναι under the hood, οποτε δε γινονται αμεσα αντιληπτες απο τον μεσο χρηστη. Πιστευω ειναι ενα θετικο βημα προς τα εμπρος, το οποιο ομως αργησε λιγο και δε ειναι τοσο ριζοσπαστικο οσο θα ηθελε να μας το παρουσιασει η Microsoft.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω, αλλά στη Beta 2 έκδοση του Ελληνικού Vista, υπήρχαν αναφορές και σε ενικό και σε πληθυντικό.

Εγώ το ανέφερα στο Bug report μου, αλλά θα μάθουμε όταν κυκλοφορήσει στην αγορά τι τελικά αποφασίστηκε.

Δημοσ.
Φίλε kosnikola, και γενικότερα όσοι κρατάτε αρνητική στάση για τη Microsoft, ακούστε μια ακόμη φορά: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ VISTA. Αν δε σας αρέσουν μείνετε στα XP, βάλτε Linux, MacOSX (κι όμως γίνεται), FreeBSD και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Το ότι "μπορείς να πάρεις και BMW" είναι μια παράφραση του "Μπορείς να πάρεις και Mac". Επίσης έχω τρέξει τα Vista σε P3 με 1Gb ram. Τώρα γιατί core 2 duo μόνο για τα Vista δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον δεν είσαι καλός στο να αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου.

Βαρλεθηκα να λέω ότι τα Vista έχουν αλλαγές, τόσο στην αρχιτεκτονική του πυρίνα, όσο και σε επίπεδα ασφάλειας. Είτε σας αρέσει είτε όχι δεν περιορίζονται οι αλλαγές στα γραφικά τους. Το ότι δεν έχετε ιδέα για τις αλλαγές τους δεν σημαίνει ότι δεν έχουν. Google it επιτέλους πριν ξαναποστάρετε μπούρδες.

Και αν και πάλι δεν πιστείτε μπορείτε πολύ ευγενικά να τα γράψετε στα @@ σας και να μείνετε στα XP ή σε ότι άλλο λειτουργικό είναι τόσο καλύτερο. Νισάφι πια!

Συζήτηση κάνουμε.

(α και δεν ειναι τοσο ευκολο αυτό που λες. Αν ενα laptop εχει εγκατεστημένο vista, θα πάω να αγοράσω και xp?)

Τεσπα, εκανα ενα ψιλο google και δεν βρήκα τιποτα καινουργιο, μόνo patches. Μπαίνεις στον κόπο να κάνεις ενα list με τα *καινουργια* security features (οταν λεω καινουργια, εννοώ οχι οτι ο explorer τρέχει σε low-level process, γιατι αυτο ειναι *μπαλωμα* οχι feature).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...