thanocaster Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Αυτό που θέλω να πω είναι μην το δένεται σχοινί-κορδόνι ότι η MS θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μέχρι και την μεθεπόμενη έκδοση Windows κραταιά στον τομέα των ΛΣ, γιατί όλοι αντιληφθηκαμε ότι ίδρωσε μέχρι να βγάλει τα Vista LoL Αυτό το ακούω από την εποχή των Windows 98 και της διαμάχης intel - cyrix...
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Moυ αρεσει που εχουν ερθει παλι η κανιβαλοι να κατηγορισουν για μια ακομα φορα μια εκδοση τον windows χωρις να τα εχουν δοκιμασει καν οι περοισοτεροι.Ταιδια και τα ιδια καθε φορα που βγαινει μια εκδοση τον windows και στο τελος ολοι αυτοι που κατηγορουν στο τελος στην ζουλα τα βαζουν και μετα κανουν την παπια.Εγω προσωπικα ημουν απο τους πρωτους που βαλανε xp οταν κατι παλικαρακια απο δω μεσα που το πεζουν ηδοιμονες ειχαν windows 98 kai 95 και τα υπερασπιζοντουσαν μεχρι θανατου.Το τελικο αποτελεσμα ειναι οτι σημερα εχουν ολοι xp και κανουν παπια σχετικα με τοτε αλλα το χειροτερο ειναι οτι αρχισαν παλι τις ιδιες μα....ς.Τελικο αποτελεσμα ειναι οτι φιλοι μου κανεις δεν σας ζοριζοι να βαλετε οτιδιποτε σε αυτο το κουτι που εχεται στα ποδια σας και το θεωρειτε pc.Εγω παντως εχω βαλει τα vista και οπως τοτε με τα xp πιστευω οτι η microsoft πηγε ενα βημα μπροστα.Οσο για τα προτοκολα εποικοινονιας σαφως τα vista τα διαχοιριζονται καλυτερα και μια δοκιμη φιλε alerasta θα σε πειση.Μεχρι τοτε μην στελνεις links για εγκυκλοπεδικες γνωσεις.Η πραξη και μονο μεσα απο αυτοι μαθενουμε καπια πραγματα και προχοραμε μπροστα.Αντε και καλη συνεχεια στους ανοιχτοματηδες.
dimitris74 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Η περίοδος χάριτος που δίνει η ιστορία πριν σε ξεβράσει μην νομίζετε ότι είναι πολύ μεγάλη. Αν τα Vista δεν πραγματοποιήσουν αυτό που υπόσχονται, μια αλφα στιβαρότητα και ευχρηστία δηλαδή, θα χάνουν διαρκώς μερίδιο αγοράς. Ήδη πολλοί οργανισμοί έχουν στραφεί στα Open Source ΛΣ και το μερίδιο της Apple ανεβαίνει (όχι σε σημείο που να απειλεί, αλλά ανεβαίνει). Τη στιγμή δε, που το xgl/compiz αλλά και το OSX* μπορεί να τρέξει άνετα σε υπολογιστές που τα Vista "κομπάζουν", σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι στο καλό έχουν βάλει εκεί μέσα και τρώει τόσους πόρους". Αυτό που θέλω να πω είναι μην το δένεται σχοινί-κορδόνι ότι η MS θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μέχρι και την μεθεπόμενη έκδοση Windows κραταιά στον τομέα των ΛΣ, γιατί όλοι αντιληφθηκαμε ότι ίδρωσε μέχρι να βγάλει τα Vista (που ακόμα δεν τα έβγαλε ).. Άλλωστε ξέρει να φτιάχνει και πιο καλά πράγματα από λειτουργικά (βλ XBOX).. LoL *Το σπασμένο, όπου παίζει, αλλά και το κανονικό για επεξεργαστές PPC σε αντίστοιχους υπολογιστές 4ετίας κτλ.... αν και βγαινουμε Offtopic οσο το Linux θα παραμενει δυσχρηστο για τον απλο χρηστη τα windows θα ειναι το κυριαρχο λειτουργικο.
capthookb Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να συμφωνούν οι γνώμες όλων μας. Λέει κάποιος αρνητικά σχόλια για τη Microsoft, είτε υποστηρίζει Linux ή κάτι άλλο είναι "ψαγμένος" και όχι ψαγμένος, είναι trendy, είναι γιουβέτσι. Άλλος πάει το Vista με τα χίλια, είναι θύμα καταναλωτισμού και ο Bill του έχει φορέσει παρωτίδες ώστε να τον οδηγεί όπου θέλει αυτός. Όμως είναι γεγονός πως η αγορά πρέπει να κινηθεί με κάποιο τρόπο (κάτι που συνήθως είναι καλό για μερικούς, κακό για άλλους). Οι αναβαθμίσεις εξ'αιτίας χρήσης παιχνιδιών είναι λίγες και δεν αποφέρουν πολλά έσοδα στις εταιρίες hardware. Παλιότερα, όταν είχες ένα pentium mmx στα 200MHz, αναβαθμίζοντας έβλεπες διαφορά στην ταχύτητα και σε καθημερινή χρήση (office, internet κτλ). Εδώ και κάποια χρόνια όμως ότι και να πάρεις τη δουλειά σου την κάνεις άνετα και πάνω κάτω με την ίδια ταχύτητα. Χρειάζεται λοιπόν κάτι πιο δραστικό...
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Συμφωνο πως αν θελει καπιος κατι σοβαρο και ψαγμενο τα linux ειναι καπια καλυ περιπτωση αλλα εδω ειναι και η λουμπα.Τα linux ειναι για τους λιγους και οχι για τους πολους.Δεν θα βαλω εγω τον γιο μου να σπασουνε τα νευρα του με τα linux ουτε θα πω στην γυναικα μου να κατσει να μα θει linux.Το θεμα λοιπον ειναι τι μπορουμε να δωσουμε στους πολους και οχι στους λιγους.Εδω λοιπον αν θελετε ειναι η μαγκια του mpil.Εκανε κατι το οποιο οσο και να κλοχτηποιθουμε σε πρωτη φαση δεν θα το κανουμε.Εδωσε κατι στους πολους και συνεχιζει να το δινει.Εαν καποτε τα linux καταφερουν να γινουν φιλικα για τον μεσω χρηστη τοτε η microsoft θα εχει μεγαλο προβλημα.Μεχρι τοτε ας αναλωθουμε σε συζητησεις γιατι η microsoft κανει κατι το οποιο θα θελαμε να ειναι καλυτερο.Και φυσικα συμφωνα με το σκεπτικο καπιων εδω μεσα να κατηγορησω με την πλευρα μου την ετερεια που μου πουλησε το ψυγειο μου και το αναθεματισμενο δεν βγαζει παγακια πια.Λετε με ενα updade να διωρθωθει το προβλημα?
alerasta Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Moυ αρεσει που εχουν ερθει παλι η κανιβαλοι να κατηγορισουν για μια ακομα φορα μια εκδοση τον windows χωρις να τα εχουν δοκιμασει καν οι περοισοτεροι.Ταιδια και τα ιδια καθε φορα που βγαινει μια εκδοση τον windows και στο τελος ολοι αυτοι που κατηγορουν στο τελος στην ζουλα τα βαζουν και μετα κανουν την παπια.Εγω προσωπικα ημουν απο τους πρωτους που βαλανε xp οταν κατι παλικαρακια απο δω μεσα που το πεζουν ηδοιμονες ειχαν windows 98 kai 95 και τα υπερασπιζοντουσαν μεχρι θανατου.Το τελικο αποτελεσμα ειναι οτι σημερα εχουν ολοι xp και κανουν παπια σχετικα με τοτε αλλα το χειροτερο ειναι οτι αρχισαν παλι τις ιδιες μα....ς.Τελικο αποτελεσμα ειναι οτι φιλοι μου κανεις δεν σας ζοριζοι να βαλετε οτιδιποτε σε αυτο το κουτι που εχεται στα ποδια σας και το θεωρειτε pc. Πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις γιά όλους μας! Μεχρι τοτε μην στελνεις links για εγκυκλοπεδικες γνωσεις.Η πραξη και μονο μεσα απο αυτοι μαθενουμε καπια πραγματα και προχοραμε μπροστα.Αντε και καλη συνεχεια στους ανοιχτοματηδες. Μπορεί ο IE7 να πηγαίνει πιό γρήγορα από τον IE6, μπορεί όντως ο καινούργιος κώδικας να είναι πιό γρήγορος, μπορεί ακόμα να κάνατε αξιόπιστα τεστ μετρήσεων αλλά μη λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι γιά ...νέα πρωτόκολλα κ.λ.π. Α! και θα στέλνω ότι θέλω γιά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Αυτο ξαναπεστο γιατι οταν μου λες οτι εχω ταχυτητα στο ιντερνετ λογω ie7 τοτε καταλαβενω και τις εγκυκλοπεδικε σου γνωσεις.Οσο για οτι θελεις να λες οτι θες δεν σε φυμωσε κανενας.Απλα μην το πεζεις πολυξερος και ειρονικος σε παιδια εδω μεσα που δεν εχουν τις δικε σου "εγκυκλοπεδικες γνωσεις".
gjimmys Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις γιά όλους μας! Μπορεί ο IE7 να πηγαίνει πιό γρήγορα από τον IE6, μπορεί όντως ο καινούργιος κώδικας να είναι πιό γρήγορος, μπορεί ακόμα να κάνατε αξιόπιστα τεστ μετρήσεων αλλά μη λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι γιά ...νέα πρωτόκολλα κ.λ.π. Α! και θα στέλνω ότι θέλω γιά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Μηπως εισαι λιγο ειρωνικος;Λιγο λεω
anaxiopistos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Εχω βαρεθει να διαβαζω γκρινιες καθε φορα που βγαινουν καινουρια windows... Δεν ειναι πλεον ουτε καν διασκεδαστικο να διαβαζεις τετοια post. Η αγορα/εγκατασταση των Vista δεν ειναι υποχρεωτικη, οπως ειπε και ο HexStatic. Βαλε Linux ή ακομα καλυτερα παρε μια μεταχειρισμενη Amiga 1200 που ηταν, ειναι και θα ειναι το καλυτερο "μηχανακι" Συμφωνω αμαν πια με το ανταρτικο εναντια στη microsoft,μεγαλωσαμε 8)
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Λεω και παλι οτι ολοι μα ολοι σε λιγο χρονο θα εχουμε vista και θα το πεζουμε ξερολες ενω λιγο πριν τα κεγαμε στην πυρα.Λοιπον για να τελειωνουμε οσοι θελουν να πετανε με σκουποξυλα με για τους και χαρα τους.Μην προσπαθεις να πεισεις και τους αλλους και μαλιστα με ανοησιες.Προσεχεται μονο τις κολονες γιατι τα δαση δεν υπαρχουν πια και ειμαστε δυστηχως στο 2006-2007. Gjymmis η γνωμη μου ειναι κατσε αναπαυτικα στην πολυθρονα σου και απολαυσε τα vista.Σιγουρα θα εχουν τα προβληματακια τους και σιγουρα σε λιγο καιρο ολοι μα ολοι θα μιλανε για αυτα.Απλα οταν εσυ θα εισαι εκει μερικοι τοτε θα ξεκινανε να ερθουν.Δεν πειραζει χαμογελασε και κερασε τους και καφε.Ετσι ισως μαθουν καπια πραγματα εκτος απο ιρωνια και ξερολιες.Αντε ρε καλα κρασια(ρε το ψυγειο μετα το updade ακομα δεν βγαζει παγακια λες να φτεει το ipv6/ipv4)
alerasta Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Αυτο ξαναπεστο γιατι οταν μου λες οτι εχω ταχυτητα στο ιντερνετ λογω ie7 τοτε καταλαβενω και τις εγκυκλοπεδικε σου γνωσεις.Οσο για οτι θελεις να λες οτι θες δεν σε φυμωσε κανενας.Απλα μην το πεζεις πολυξερος και ειρονικος σε παιδια εδω μεσα που δεν εχουν τις δικε σου "εγκυκλοπεδικες γνωσεις". Μπορείς να καταλαβαίνεις ότι νομίζεις. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως γιατί έχεις καλύτερες ταχύτητες (kb/sec?) στο internet. Είναι θέμα βελτιστοποιημένου κώδικα στα vista; Γραμμής; Router; Το μέτρησες και το λες η είναι απλά αίσθηση; Και αλήθεια να είναι όμως (δεν πήρα θέση σ' αυτο, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια) επισήμανα πως δεν έχει καμία σχέση με IPv4 και IPv6. Μηπως εισαι λιγο ειρωνικος;Λιγο λεω Ναι είμαι, γιατί απάντησα σε ένα μήνυμα που μιλούσε γιά καννίβαλους, ειδήμονες, παληκαράκια, ζούλα, πάπιες και διαταγές να μη στέλνουμε links για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις κ.λ.π. Κακώς ήμουν ειρωνικός λες;
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Λοιπον χωρις πλακα εχω τα vista ultimate εδω και 5 ημερες περιπου σπασμενα (ναι το παραδεχομαι) και σαφως υπαρχουν διαφορα κουλα οπως οτι δεν τρεχει καπιες εφαρμογες και δεν υπαρχουν καπιοι drivers.Το θεμα ειναι αλλου και θα προλαβω μερικους.Το λειτουργικο ειναι (σε πρωτη φαση)απιθανο σε θεμα φιλικοτητας με ενσωματωση πολλων δυνατοτητων και σε προδιαθετη να τα σκαλισεις και να τα ψαξεις.Εγω πρωσοπικα τα εφερα στα ορια τους με αποτελεσμα και μπλε οθονη να φαω και να μην ξεκινανε.Αλλα με ενα απλο restore ξαναηρθαν ολα μια χαρα.Το τελευτεο το λεω γιατι στα xp ειχα παρατηρεισει οτι μερικες φορες το λειτουργικο εφτυνε μεντες και τα επερνες στο χερι χωρις να μπορεις κανεις και πολλα πραγμματα.Απο αποψις ασφαλειας ακομα ειναι νωρις να λεμε οτιδιποτε.Λοιπον μια συμβουλοι σε παιδια εγκυκλοπεδικα εαν λεω εαν ξερεται μπορειτε καλιστα να τα εχεται ταυτοχρονα με τα xp και να τα δοκιμασεται.Καθηστε στο χαζοκουτι για καμια βδομαδα δουλευτετα και αν δεν σας αρεσουν(μεταξυ μας δεν το νομιζω)τοτε σβυστετα καψτε το cd τον vista αφοριστε την microsoft που σας εδωσε τα χαζα xp και κοιμηθητε ησυχοι οτι επιτελεσατε το εργο σας στον κοσμο τον pc. Την απαντηση θα την παρεις αν τα δοκιμασεις μεχρι τοτε δεν χρειαζεσαι ουτε συμβουλες ουτε διαταγες.Οσο για την ειρωνικη απαντηση την εδωσες σε φιλο που απλα ειπε κατι το οποιο εσυ θεωρισες(παντα με τα δικα σου κριτιρια )γελειο.Και φυσικα του απαντησες με το ιδιο κριτιριο.Λοιπον πεσμας τελος παντων τι θεσ να κανουμε με τα vista να τα καψουμε η να τα χαψουμε χωρις διαταγες και εξυπναδες και πεσμου σε ποσο καιρο πιστευεις οτι θα τρεχουν στο δικο σου μηχανακι για να δουμε αν υπαρχει λογος που κανουμε μια τετια συζητηση
alerasta Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 @dimitris-a35gr Σίγουρα το καλύτερο είναι να το δοκιμάσει ο καθένας γιά τον εαυτό του και να αποφασίσει. Πραγματικά ελπίζω να αξίζουν τον κόπο όπως πραγματικά με έχει ενοχλήσει η τιμολογιακή πολιτική, οι απαιτήσεις συστήματος και το ότι τα πραγματικά ενδιαφέροντα (όπως WinFS) απουσιάζουν. Δε χρειάζεσαι εμένα (ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος) να σου πω τι θα κάνεις με τα vista. Αν σου αρέσουν χρησιμοποίησέ τα, αν όχι μην τα βάλεις. Εγώ θα τα βάλω όταν βγούν και χρησιμοποιηθούν γιά αρκετό καιρό (τουλάχιστον 6 μήνες όπως το βλέπω τώρα). Αν δεν βασιζόταν όλη η δουλειά μου σε υπολογιστές και δεν απαιτούσα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία συστήματος θα τα δοκίμαζα νωρίτερα. Ολα τα παραπάνω μηνύματα (που διάβασα και που έγραψα) τα είδα με χαλαρή διάθεση. Ούτε γιά να τσακωθώ με κανέναν, ούτε γιά να την πω σε κανέναν, τουλάχιστον όχι στα σοβαρά. Καμιά φορά "τσακώνομαι" από χόμπυ, σαν να κάνω pvp ένα πράγμα Δεν παρεξηγούμαι και φαντάζομαι πως δε με παρεξηγούν. Οπως και να 'χει, happy computing!
dimitris-a35gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Ουτε εγω θελω να τσακαθω με κανεναν ουτε θελω να πεισω κανεναν.Η φυση εδωσε στον ανθρωπο το μεγαλυτερο αγαθω που ειναι η ελευθερια της εκφρασης και βουλησης.Συμφωνω μαζι σου οτι θελεις να τα βαλεις μετα απο χ μηνες για τους δικου σου λογους.Αυτο ωμως δεν σημενει οτι θα την πεις σε καπιον γιατι δεν σου αρεσει εσενα κατι το οποιο δεν εχεις δοκιμασει αλλα απλα εχεις διαβασει.Τελος παντων οπως ειπες και εσυ καλη καρδια και σε λιγους χ μηνες που θα τα βαλεις και εσυ θα τα ριχνουμε στην microsoft giati δεν εκανε καλυτερο το χ η ψ πραγμα.
djapal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Βασικά περί ασυμβατότητας καλύτερα να μιλήσουμε όταν βγουν στην αγορά για το κοινό. Όταν γίνει επίσημη κυκλοφορία και δεν έχουν βγάλει οι εταιρείες drivers, τότε θάψτε! Αλλά προς το παρόν, καλύτερα να γκρινιάζουμε μόνο οι νόμιμα κατέχοντές το Το θέμα πάντως είναι ένα. Να πω ότι το πληρώνατε ρε να πάρει, πάει στο καλό... Αλλά τσάμπα το έχετε και γκρινιάζετε!!! Σαν να σου λέει ο άλλος... έχω ένα psp και σ'το χαρίζω και να του γκρινιάζεις γιατί έχει γρατζουνιές η οθόνη!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.