Προς το περιεχόμενο

13 λόγοι για να βάλουμε VISTA. Προσθέστε...

kosnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
........ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ δουλεύουν για να πουλανε hardware.

Genikotera douleuoune gia na bgazoune lefta...Sinithizetai kati tetio stis perisoteres doulies....Kai sigoura to 1o pragma pou tous endiaferei einai na sou ta arpaksoune kai meta na sou prosferoune uphresies. Alla etsi einai , ti na kaneis? Kaneis den douleuei gia tin psixi tis manas tou. Kai esi fantazomai stin doulia sou plironesai...etsi den einai?

Alla diabase ligo to 1o mou post kai dwse mou mia apantisi.Dioti egw to phra to hardware, (giati eprepe outo si alos na to parw ) alla me ta xp den mporw na to aksiopoihsw. Kai sigoura tha exeis katalabei oti ta vista den ta perimenw gia to grafiko tous peribalon alla gia ola ta upolupa pou anaferw pio panw.

Me tin idia logiki tha eprepe na kathgwrw tin Autodesk pou ebgale to Max to 9ari. Eleos....

Malon tha simfonisw me ton moshelas.

Einai ontws trenty na brizeis tin microsoft, opws kai me to na tin brizeis se kathista "psagmeno" me tous upologistes.

Το μόνο που αλλάζει είναι το γραφικό περιβαλλον. Ειναι θεμα γουστου.

Tosa ksereis , tosa les.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@dimitris2006: Η πρώτη πρόταση πήγαινε στο quote. Από εκεί και πέρα απαντάω γενικά σε όσους ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον βαφτίσανε.

@kosnikola: Είναι πολύ αφελές να πιστεύεις ότι οι κύριοι της Microsoft θα κάνανε τόση δουλειά για μια αλλαγή στο περιβάλλον μόνο. Ψάξε για δυο λεπτά μόνο στο Google και θα βρεις πολλά πράγματα που βελτιώθηκαν (κυρίως σε ασφάλεια και δυκτιακά).

@random: Πόσοι θα αγοράσουν καινούργιο pc στον επόμενο χρόνο από αυτούς που γκρινιάζουν για τα Vista? Και αλήθεια, αφού γκρινιάζουν για τη Microsoft και τα Vista γιατί να πάρουν καινούργιο pc με εφαλτήριο τα Vista???

Και τέλοσπάντων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίζετε μια εταιρία που βγάζει -έστω και ένα κάκο- προϊόν. Γιατί για παράδειγμα δεν έχετε παράπονο από την Lada, την Fiat, την General Electric, την Siemens, τα McDonalds, την Pizza Hut και όποια άλλη εταιρία κατά καιρούς μπορεί να βγάλει ένα κακό προϊόν; Μάλλον γιατί οι Έλληνες είναι οι πρωταθλητές της υποκρισίας. Είναι οι άνθρωποι που πάνε για καφέ και συζητάνε για το πόσο εξωφρενικές είναι οι τιμές του καφέ. Κατηγορούν τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για ρύπανση, και πετάνε ένα κάρο σκουπίδια από το παράθυρο του Punto τους που έχει να πάει για σερβις 6 χρόνια και βγάζει από την εξάτμιση καρκίνο. Έλεος. Πάω να ανοίξω ένα thread που θα βρίζω και θα εξανίσταμαι για την Delonghi γιατί μου χάλασε η τοστιέρα...

Δημοσ.

Thanocaster να προσθέσω ένα πράγμα ακόμα.

όλα αυτά που είπες πολύ σωστά και συμφωνώ. Πόσο μάλλον όταν ο άλλος γκρινιάζει για ένα προϊόν που το κατέχει παράνομα και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώπουλο για όσες εκδόσεις του είχε μέχρι σήμερα! ;)

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα...

Για να επανέλθω... Είμαι από τους ΠΡΩΤΟΥΣ που έβαλαν ΧP!

Αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι τα Vista είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δηλ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ μπορεί κανείς να πει 3 πράγματα που προσφέρουν παραπάνω; (για να δικαιολογήσουν και την τιμή τους;)

Μη γράψετε παταμε ΑΛΤ-ΤΑΒ και δείχνει τις οθόνες ή έχει instant search (που το κατεβαζεις και στα XP, desktop search) ή ότι έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια για το Internet ή ότι είναι πιο γρήγορα (εδώ γελάμε - πως είναι δυνατόν να έχεις επεξεργαστές που εκτελούν δισεκατομμύρια εντολές το δευτερόλεπτο, σκληρούς δίσκους με Up to 300 MB/s SATA transfer rates και κάνεις 1 λεπτό και για να φορτώσεις ένα λειτουργικό;; Αυτό μόνο η microsoft το ξέρει. Ή ανοίγεις το control panel και τα εικονίδια βγαίνουν με... δόσεις :-D ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ δουλεύουν για να πουλανε hardware. Σίγουρα βάζουν και loop καθυστέρησης μέσα στις ρουτίνες τους :mrgreen: Εχει γραψει κανενας απο σας assembly να δεί τι γίνεται; Ενταξει τα λειτουργικά είναι γραμμένα σε C νομίζω αλλά πάλι η ταχύτητα είναι μεγάλη το 50% της γλώσσας μηχανής.

Το μόνο που αλλάζει είναι το γραφικό περιβαλλον. Ειναι θεμα γουστου.

tade efi kosnikola.

eyxaristo gia to review sou. tha to diavaso ston anipsio mou pou einai 1.5 xronon na koimithei to vradi.

an thes sinexise na krineis me tis terasties gnoseis sou kai se ypoloipa themata.

ps. protopore ton xp otan ta evales den xreiastikes kamia anavathmisi?

Δημοσ.

Βλέπω μια επιθετικότητα να αιωρείται;; (Γενικά το λέω)

Δεν έχω δοκιμάσει τα Vista γιατί δεν μου έτυχε να αγοράσω μηχάνημα με δυνατότητες που δεν αξιοποιούνται με τα xp.

Xp έβαλα με μεγάλη ευχαρίστηση, αν και χρειάστηκα hardware αναβάθμηση, γιατί απαλλάχτηκα από τα μάλλον κατά γενική ομολογία κακά 98se.

Linux έβαλα κατά καιρούς, αλλά ρε παιδάκι μου είναι ωραίο να μην τρως 20 τουλάχιστον ώρες κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού σου, μέχρι το σημείο που να δουλεύουν όλα.

Vista θα βάλω, όπως είπανε και κάποι φίλοι πιο πάνω, όταν τα προγράμματα που θέλω να τρέχω απαιτήσουν πράγματα που δεν έχουν τα xp. Εκτός πια κι αν αύριο μεθαύριο, που θα βγει η τελική έκδοσή τους, διαβάσω από εσάς ότι κάνουν την μικρή τους επανάσταση (δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό , σίγουρα όχι όμως θέματα γραφικού περιβάλλοντος)

Δημοσ.

Πρεπει να ευχαριστητε την Microsoft και τον B.Gates γιατι εφεραν τα PC στο απλο λαο. Διαφορετικα ο τομεας Πληροφορικη θα ηταν 5-10 χρονια πισω.

Εδωσαν κινητρο σε εταιριες και ανθρωπους για αυτο το αλμα και τους γρηγορους ρυθμους.

Οσο για τα λειτουργικα της MS για μενα και για πολλους κανουν την δουλεια τους. Φυσικα υπαρχουν και λειτουρικα που μπορει ο καθενας να βρει δωρεαν (Linux).

Δεν υπωχρεωνει η Microsoft και κανενας να βαλει καποιος Vista ή καποιο αλλο λειτουργικο της. Η αγορα και η προμηθεια ειναι ελευθερη. Δημοκρατια εχουμε.

Φυσικα για τα Vista και για ολα τα ΟS που πρωτοεμφανιζονται υπαρχουν προβληματα και τα οποια με δικια χρηση διαπιστωνονται και διορθωνονται.

Και φυσικα δεν υπαρχει ετοιμο OS το οποια να ειναι το απολυτο σε σταθεροτητα και λειτουργικοτητα. Απλα προσπαθουμε ο καθε χρηστης να το φερουμε στα μετρα μας.

Δημοσ.
Γι αυτή τη χρήση και τα xp περιττά είναι. Με Windows 95 κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Μην λέμε αηδίες ρε παιδιά. Ακόμα δεν είδαμε τα Vista και τα βγάλαμε και σκουπίδια. Όσον αφορά το χάος που περιγράφετε με τους drivers και τις ασυμβατότητες πρέπει να είμαι πολύ μάγκας, αφού όταν έβαλα τα xp δεν εγκατέστησα ούτε 1 driver και δουλέύαν όλα ρολόι, τόσο όταν έβαλα τα 32μπιτα όσο και όταν έβαλα αργότερα τα 64μπιτα (στην 2η περίπτωση μόνο είχα πρόβλημα με 1 printer HP9300 που αρνιόταν να τυπώσει σε Α3).

Πάντως δεν καταλαβαίνω γενικά τη μουρμούρα που αρχίζει κάθε φορά με τα Windows. Κανείς δε θα σας τα βάλει με το ζόρι στον υπολογιστή σας, Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο Ι θα πληρώσουν για να τα αποκτήσουν και τελικά οι περισσότεροι θα κάνουν κάποιου είδους αναβάθμιση για να τα τρέξουν στο pc τους. Αντί να δυσανασχετείτε με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών και των προγραμμάτων που είναι πραγματικά εξωφρενικές και βγαίνουν με το τσουβάλι, δυσανασχετείτε με ένα λειτουργικό που βγαίνει κάθε 5 χρόνια. Στην τελική, κάντε αναβάθμιση κάθε 5 χρόνια, όταν βγαίνουν τα καινούργια windows, αντί να τρέχετε να αγοράσετε κάθε χρόνο καινούργια κάρτα γραφικών για να παίξετε ένα παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τα Windows 3.11 δίνονται δωρεάν πλέον, όπως και τόσες διανομές linux που έχετε την επιλογή ποιο να βάλετε. Δεν είστε υποχρεωμένοι να φορτώνετε το pc σας με τόσα bugs και άχρηστα μπιχλιμπίδια...

Θα συμφωνησω με τον φιλο εχω βαλει τα vista εδω και 3 μερες και δεν μου εχει βρει μονο μια webcamera που εχω ολα τα αλλα μου τα βρηκε ασε που δεν μπορω να γυρισω πισω στα xp με τιποτα,μου φαινονται πολυ λιγα μπροστα στα vista+οτι πανε σφαιρα στο σερφαρισμα στο internet λογο οτι χρησιμοποιουνε αλλο πρωτοκολλο.

Δημοσ.
Πρεπει να ευχαριστητε την Microsoft και τον B.Gates γιατι εφεραν τα PC στο απλο λαο. Διαφορετικα ο τομεας Πληροφορικη θα ηταν 5-10 χρονια πισω.

Εδωσαν κινητρο σε εταιριες και ανθρωπους για αυτο το αλμα και τους γρηγορους ρυθμους.

Πλάκα κάνεις, έτσι; Υπήρξαν πολύ καλύτερα -στην εποχή τους- μηχανάκια που μας έκαναν να θέλουμε να αγοράσουμε υπολογιστή και μας έβαλαν στο κόλπο (π.χ. Amiga, atari st). Το ότι άρχισε να χρησιμοποιείται υπολογιστής στις εταιρίες ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύπαρξης Η/Υ. Και να μην υπήρχαν ποτε τα pc/ibm compatibles πάλι με υπολογιστές θα είμασταν.

Οσο για τα λειτουργικα της MS για μενα και για πολλους κανουν την δουλεια τους. Φυσικα υπαρχουν και λειτουρικα που μπορει ο καθενας να βρει δωρεαν (Linux).

Δεν υπωχρεωνει η Microsoft και κανενας να βαλει καποιος Vista ή καποιο αλλο λειτουργικο της. Η αγορα και η προμηθεια ειναι ελευθερη. Δημοκρατια εχουμε.

Φυσικα για τα Vista και για ολα τα ΟS που πρωτοεμφανιζονται υπαρχουν προβληματα και τα οποια με δικια χρηση διαπιστωνονται και διορθωνονται.

Και φυσικα δεν υπαρχει ετοιμο OS το οποια να ειναι το απολυτο σε σταθεροτητα και λειτουργικοτητα. Απλα προσπαθουμε ο καθε χρηστης να το φερουμε στα μετρα μας.

Καμία αντίρρηση στα παραπάνω, ας δούμε με λίγο χιούμοριστική διάθεση όμως το topic...

Θα συμφωνησω με τον φιλο εχω βαλει τα vista εδω και 3 μερες και δεν μου εχει βρει μονο μια webcamera που εχω ολα τα αλλα μου τα βρηκε ασε που δεν μπορω να γυρισω πισω στα xp με τιποτα,μου φαινονται πολυ λιγα μπροστα στα vista+οτι πανε σφαιρα στο σερφαρισμα στο internet λογο οτι χρησιμοποιουνε αλλο πρωτοκολλο.

Ναι ε; Ποιό πρωτόκολλο;

Δημοσ.
Πλάκα κάνεις, έτσι; Υπήρξαν πολύ καλύτερα -στην εποχή τους- μηχανάκια που μας έκαναν να θέλουμε να αγοράσουμε υπολογιστή και μας έβαλαν στο κόλπο (π.χ. Amiga, atari st). Το ότι άρχισε να χρησιμοποιείται υπολογιστής στις εταιρίες ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύπαρξης Η/Υ. Και να μην υπήρχαν ποτε τα pc/ibm compatibles πάλι με υπολογιστές θα είμασταν.

Καμία αντίρρηση στα παραπάνω, ας δούμε με λίγο χιούμοριστική διάθεση όμως το topic...

Ναι ε; Ποιό πρωτόκολλο;

Το πρωτοκολλο 4 και μελλοντικα το 6

Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα απο ntg_net Εμφάνιση μηνυμάτων

alerasta

Οχι δεν κανω πλακα. Ειναι η γνωμη μου και το πιστευω. Δεν γινεται ομως

να το διαπιστωσουμε αυτο.

Δημοσ.

Μονο και μονο απο θεμα εμφανισης θα τα περασουν ολοι τα vista,καθηστε να ερθει και η Ελληνικη εκδοση και ολοι θα τα <<αγορασουν>>,το σιγουρο ειναι οτι δεν θα υπαρχει κατι που εκανες με τα xp και δεν θα το κανεις με τα vista, τα pc το αργοτερο καθε δυο χρονια θελουν αναβαθμιση,καρτα γραφικων, επεξεργαστη, μητρικη δλδ. καινουργιο PC.Τα vista με ενα normal pc με τα σημερινα δεδομενα τρεχουν ανετα. Εχω δοκιμασει ολες τις beta και δεν αντιμετωπησα σοβαρα προβληματα, περιμενω τα Ελληνικα εχω δυο κουπονια απο Πλαισιο,σε κανα μηνα θα τα εχω ξεχασει τα xp.

Δημοσ.
Ελπίζω να μην εννοείς IPv4 και IPv6...

Λεω για το ip4 και το ποιο καινουργιο ip6. Πρωτοκολλα εποικοινωνιας INTERNET

Δημοσ.
Λεω για το ip4 και το ποιο καινουργιο ip6. Πρωτοκολλα εποικοινωνιας INTERNET

Α, δηλαδή το IPv4 πρωτοεμφανίστηκε στα vista και το ...IPv6 θα εμφανιστεί στα vista αργότερα...

Αν θέλεις ρίξε μιά ματιά εδώ και εδώ

Δημοσ.

Η περίοδος χάριτος που δίνει η ιστορία πριν σε ξεβράσει μην νομίζετε ότι είναι πολύ μεγάλη. Αν τα Vista δεν πραγματοποιήσουν αυτό που υπόσχονται, μια αλφα στιβαρότητα και ευχρηστία δηλαδή, θα χάνουν διαρκώς μερίδιο αγοράς. Ήδη πολλοί οργανισμοί έχουν στραφεί στα Open Source ΛΣ και το μερίδιο της Apple ανεβαίνει (όχι σε σημείο που να απειλεί, αλλά ανεβαίνει).

Τη στιγμή δε, που το xgl/compiz αλλά και το OSX* μπορεί να τρέξει άνετα σε υπολογιστές που τα Vista "κομπάζουν", σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι στο καλό έχουν βάλει εκεί μέσα και τρώει τόσους πόρους".

Αυτό που θέλω να πω είναι μην το δένεται σχοινί-κορδόνι ότι η MS θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μέχρι και την μεθεπόμενη έκδοση Windows κραταιά στον τομέα των ΛΣ, γιατί όλοι αντιληφθηκαμε ότι ίδρωσε μέχρι να βγάλει τα Vista (που ακόμα δεν τα έβγαλε :-) ).. Άλλωστε ξέρει να φτιάχνει και πιο καλά πράγματα από λειτουργικά (βλ XBOX).. LoL

*Το σπασμένο, όπου παίζει, αλλά και το κανονικό για επεξεργαστές PPC σε αντίστοιχους υπολογιστές 4ετίας κτλ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...