Προς το περιεχόμενο

13 λόγοι για να βάλουμε VISTA. Προσθέστε...

kosnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί πια με αυτή την ιστορία. Πάντα η microsoft φταίει, και πάντα η microsoft επικρατεί. Δεν βγήκε ακόμα η τελική έκδοση των Vista, και ήδη θάφτηκε από όλους τους "επαναστάτες" και "αντισυμβατικούς".

Αν θέλετε έναν υπολογιστή χωρίς βλάβες, καλό είναι και το κομπιουτεράκι του παππού. Και μην μου πείτε πως τα Linux πχ δεν έχουν προβλήματα, γιατί στη σχολή με αυτά αναγκάζομαι να δουλεύω. Η ΕΚΣΦΑΛΜΑΤΩΣΗ είναι από τα βασικότερα θέματα της πληροφορικής. Εδώ η ******* η ζωή γεμάτη προβλήματα είναι, δεν θα έχει προβλήματα ένα λειτουργικό; ΕΥΤΥΧΩΣ που έχει, για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας αντιμετωπίζοντας μια βλάβη.

Ωραία λογική... οτιδήποτε είναι εμπορικό είναι και μάπα... Τότε όλοι θα βλέπαμε μόνο εναλλακτικό/ανεξάρτητο κινηματογράφο και ηλίθιες low-budget ταινίες που βαφτίζονται "αντισυμβατικές"!

Συγνώμη, αλλά έχω μπουχτίσει τόσο καιρό να βλέπω τον πιγκουίνο να αγωνιά για λίγη προσοχή, μέσω παραστάσεων του ιδίου να "ξεφτιλίζει" τα παράθυρα με χειρονομίες και άλλα παρόμοια. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους... Η έλευση των Vista είναι ένα ιστορικό γεγονός στον κόσμο των υπολογιστών. Ας το ευχαριστηθούμε και ας μην το καταδικάσουμε στα τυφλά. Η microsoft έβγαλε τα RC1 με σκοπό να ακούσει τις προτάσεις του κοινού για βελτιώσεις -τι πιο δημιουργικό-, όχι για να τα βρίσουμε! Ας είμαστε λοιπόν πιο συγκρατημένοι και λιγότερο παράτολμοι.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κύριοι δεν το έχετε καταλάβει;; Είναι πλέον trendy να τα χώνει κανείς στη microsoft....

έγραψες ;)

Συγνώμη, αλλά έχω μπουχτίσει τόσο καιρό να βλέπω τον πιγκουίνο να αγωνιά για λίγη προσοχή, μέσω παραστάσεων του ιδίου να "ξεφτιλίζει" τα παράθυρα με χειρονομίες και άλλα παρόμοια. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους...

είναι το trendy που είπε και ο φίλος πιο πριν!

Δημοσ.
Κύριοι δεν το έχετε καταλάβει;; Είναι πλέον trendy να τα χώνει κανείς στη microsoft....

μα τι λες τωρα.

εγω το πρωι που ξυπνησω δεν ριξω ενα χωσιμο στην microsoft, στον bill gates, στον Oτε, δεν παει καλα η μερα.

once again καποιος ξανανακύψε τον τροχο

Δημοσ.
Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο Ι θα πληρώσουν για να τα αποκτήσουν

γελιέσαι. ΠΑΡΑ Π Ο Λ Λ Ο Ι θα αγοράσουν νέο desktop/laptop το επόμενο 3μηνο, για να έχουν το "δωρεάν" κουπόνι αναβάθμισης απο xp se vista.

παρα πολλοι απ αυτους τους πολλους, δεν θα αγοραζαν νεο συστημα τοσο σύντομα αν δεν έτρωγαν στη μαπα εδω και 1,5 χρόνο τα screenshots του Aero σε ολο τον τυπο....,

ή μπορει ν'αγοραζαν, αλλα δεν θα τα εδιναν για τα μαρκαρισμένα ως "vista ready/capable", γιατι απλα δεν ειχαν αναγκη τις αντίστοιχες μνημες, cpu, vga που απαιτούνται για το ταμπελάκι, δηλαδη θα πληρωναν λιγότερα.

Γράφει το RAM οτι αυτη η προσφορά θα κοστίσει στην Ms καπου 600 εκ.$ (σε σχεση με το να μην την εκανε, και να αγοραζαν ολοι αυτοι, σε retail τα vista, μολις 2 μηνες μετα την αγορά pc, και ενω θα ειχαν ηδη πληρωσει για την αδεια των xp).

σε ποιον πουλάνε το παραμυθι... δεν αναρωτιέμαι.

hardwarades kai softwarades ολοι στην ιδια παράσταση παίζουν.

Δημοσ.

Σωστοοος...ομως αν ειναι να ξεδινουμε να το κανουμε σωστα....περιμενω τουλαχιστον τα Βιστα να εχουν αναγνωριση ομιλιας και φωνητικες εντολες...τελος παντων,αυτο μου ηρθε στο μυαλο...

Δημοσ.
Γι αυτή τη χρήση και τα xp περιττά είναι. Με Windows 95 κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Μην λέμε αηδίες ρε παιδιά. Ακόμα δεν είδαμε τα Vista και τα βγάλαμε και σκουπίδια.

den ta evgala skoupidia!eipa oti proswpika kai gia pollous pou to pc tous to xrisimopoioun gia ton idio logo opws kai egw den xreiazontai ta vista...oso gia ta windows 95 pou les , to pc mou eixe mesa xp opote giati na girisw pisw?mia xara eimai k opws eipa milaw gia mena

Δημοσ.

Παιδια μην τρελλαίνεστε τόσο πολύ,η επιτυχία των Vista θα είναι σίγουρη δεν είναι τυχαίο που η microsoft είναι στην κορυφή τόσα χρόνια,εκτός εάν κάποια εταιρεία δημιουργήσει μια τρελλή καινοτομία και όχι υποκατάστατα των <<παραθύρων>> όπως αναφέρετε τα παραπάνω λειτουργικά,που θα ταρακουνήσουν για καλά τον χώρο των υπολογιστών.Προσωπικά δεν πρόκειται να τα εγκαταστήσω στο κοντινό μέλλον διότι είμαι βέβαιος ότι θα βγει βελτιομένη έκδοση των Vista(το ίδιο γίνεται με τα καινούργια μοντέλα αυτοκίνητα-μηχανάκια που βγαζουν κάποια μικροπροβλήματα και κανουν δήθεν Facelift).Τέλος για να γίνω πιο κατανοητός,υπάρχει κανείς με καινούργιο υπολογιστή που χρησιμοποιεί windows 98 ή millenium διότι δεν του αρέσουν τα ΧΡ?

Δημοσ.

Mexri tora exw kratisei to 98 style sta XP mou. Den me endiaferoun ta polla kai ta frou frou. Kai sigoura prin apo to SP1 twn Vista ta XP tha einai poio stathera.

Omos an vgaloun to WFS pou legane kai exei kati parapanw na mou prosferei to Vista, opos apodosi i dx10 otan oi vga tha exoun orimasei, tha to valw. Mexri tote den me niazei kai poli, makari na to valei olos o kosmos na vgoun ta bugs stin epifania oso to dinaton grigorotera.

Δημοσ.
Παιδια μην τρελλαίνεστε τόσο πολύ,η επιτυχία των Vista θα είναι σίγουρη δεν είναι τυχαίο που η microsoft είναι στην κορυφή τόσα χρόνια,εκτός εάν κάποια εταιρεία δημιουργήσει μια τρελλή καινοτομία και όχι υποκατάστατα των <<παραθύρων>> όπως αναφέρετε τα παραπάνω λειτουργικά,που θα ταρακουνήσουν για καλά τον χώρο των υπολογιστών.Προσωπικά δεν πρόκειται να τα εγκαταστήσω στο κοντινό μέλλον διότι είμαι βέβαιος ότι θα βγει βελτιομένη έκδοση των Vista(το ίδιο γίνεται με τα καινούργια μοντέλα αυτοκίνητα-μηχανάκια που βγαζουν κάποια μικροπροβλήματα και κανουν δήθεν Facelift).Τέλος για να γίνω πιο κατανοητός,υπάρχει κανείς με καινούργιο υπολογιστή που χρησιμοποιεί windows 98 ή millenium διότι δεν του αρέσουν τα ΧΡ?

Υπαρχουν ανθρωποι! Ξερω καποιους που μεχρι σημερα τρεχουν 98 και σε καινουριο μηχανημα. Το να βλεπω τα 98 σε πανακριβη ΤFT οθονη μου φανηκε καπως περιεργο. Τα 98 second edition με το unofficial service pack ( http://exuberant.ms11.net/98sesp.html ) ειναι πολυ συμπαθητικο και ελαφρυ λειτουργικο. Ακομα και τα φλασακια δουλευουν χωρις επανεκκινηση.

Το προβλημα ειναι οτι πολλα προγραμματα πια δεν βγαινουν καθολου η εχουν σταματησει να βγαινουν νεες εκδοσεις. Φυσικα τα παιχνιδια εχουν εγκαταληφθει προ πολλου. Τα προβληματα ασφαλειας πλεον μπορει να ειναι και λιγοτερα απο τα xp αφου κανεις δεν ασχολειται με 98.

Με τα 95 δεν γινεται δουλεια. Καινουρια codecs δεν βγαινουν, φλασακια δεν ξερω καν αν λειτουργουν, καινουριοι browsers δεν βγαινουν.

Δημοσ.

Πριν δυο χρόνια πρωτοείδα τα ΧΡ.Μου την έσπασε το Start menu και έτσι συνέχισα με τα 98.Ώσπου έφτασε και η ώρα να ασχοληθώ με το .net το οποίο δούλευε μόνο σε XP.Δούλευε και σε 98 με καμιά 20αριά addons.Οπότε αναγκαστικά τα συνήθισα.Συνεπώς μόλις κανένα από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ δε δουλεύει σε XP τότε μόνο θα βάλω vista.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα...

Για να επανέλθω... Είμαι από τους ΠΡΩΤΟΥΣ που έβαλαν ΧP!

Αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι τα Vista είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δηλ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ μπορεί κανείς να πει 3 πράγματα που προσφέρουν παραπάνω; (για να δικαιολογήσουν και την τιμή τους;)

Μη γράψετε παταμε ΑΛΤ-ΤΑΒ και δείχνει τις οθόνες ή έχει instant search (που το κατεβαζεις και στα XP, desktop search) ή ότι έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια για το Internet ή ότι είναι πιο γρήγορα (εδώ γελάμε - πως είναι δυνατόν να έχεις επεξεργαστές που εκτελούν δισεκατομμύρια εντολές το δευτερόλεπτο, σκληρούς δίσκους με Up to 300 MB/s SATA transfer rates και κάνεις 1 λεπτό και για να φορτώσεις ένα λειτουργικό;; Αυτό μόνο η microsoft το ξέρει. Ή ανοίγεις το control panel και τα εικονίδια βγαίνουν με... δόσεις :-D ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ δουλεύουν για να πουλανε hardware. Σίγουρα βάζουν και loop καθυστέρησης μέσα στις ρουτίνες τους :mrgreen: Εχει γραψει κανενας απο σας assembly να δεί τι γίνεται; Ενταξει τα λειτουργικά είναι γραμμένα σε C νομίζω αλλά πάλι η ταχύτητα είναι μεγάλη το 50% της γλώσσας μηχανής.

Το μόνο που αλλάζει είναι το γραφικό περιβαλλον. Ειναι θεμα γουστου.

Δημοσ.

συμφωνω απολυτα

XP εβαλα μολις βγηκε

Vista δε θα βαλω γιατι πρεπει να σκασω πολλα ευρω για hardware χωρις να εχω ουσιαστικο πλεονεκτημα

Δεν εχει καμια σχεση η αναβαθμιση απο τα αισχρα 98 se XPPRO με αυτην απο XP se Vista

Με τα 98 καθε μηνα ηθελες format τα XP τα ειχα 3 χρονια και δουλευαν ρολοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...