Προς το περιεχόμενο

13 λόγοι για να βάλουμε VISTA. Προσθέστε...

kosnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Για να πάρουμε πιο δυνατό υπολογιστή.

2) Αν έχουμε δυνατό υπολογιστή για να πάρουμε νέα κάρτα γραφικών με 256MB μνήμη.

3) Αν έχουμε δυνατό υπολογιστή και κάρτα με 256MB μνήμη για να πάρουμε άλλη κάρτα με DirectX 10

4) Aν έχουμε σκληρό 40GB να πάρουμε και άλλον.

5) Για να πέσει 10-20% η απόδοση των games που έχουμε ήδη (έτσι μου είπανε).

6) Για να ψάχνουμε πιο πολύ μέχρι να βρούμε πως αλλάζει κάτι.

7) Για να βλέπουμε τι υπάρχει πίσω από το παράθυρο που έχουμε ανοικτό στο πάνω μέρος μισό πόντο και μέσα από διαφάνεια.

8) Για να βλέπουμε το desktop background πίσω από την taskBar.

9) Για να σκοπεύουμε πιο πολύ με το ποντίκι (τα κουμπάκια για X πιο μικρά).

10) Aν έχουμε wide οθόνη να βάζουμε το ρολόι δεξιά και 2-3 gadgets. Δηλ. να αγοράσουμε και wide οθόνη.

11) Για να έχουμε παράθυρα με ντεκραντέ μπλε αριστερα που καταλήγει σε πράσινο δεξιά.

12) Για να διαβάζουμε "Please Wait" αντί να κοιτάμε στο ταβάνι.

13) Για να ταλαιπωρηθούμε; Το CD από το RAM με τo candidate release, δεν έβρισκε audio driver, δεν συνδεότανε στο internet (modem OK) και νομίζω δεν έκανε format και εγκατάσταση σε partition εκτός του C.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ:

Όταν πατάς ALT-TAB δείχνει το περιεχόμενο των παραθύρων και αντί για έναρξη έχει ένα κουμπί σε στυλ μπίλιας,

και ΔΕΝ είναι πιο γρήγορα (εκκίνηση σε 1' και 10" σε pentium 4 2.8GHz και χωρίς antivirus (Μόνο defender).

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Egw pantos ta perimenw pws kai pws gia na mou trexei to studio max 9 sta 64 anti gia 32, gia kalytero handling tis ram, kai gia na min pou petaei errors to mental ray kai to vray tin wra pou rendarw,

Gia na kanw kalytera renderings, pio grigora, kai gia na aksiopoihsw to sistima pou exw agorasei me ton swsto tropo.

Kaneis den se anagazei na baleis ta vista, An thes mporeis na giriseis sta 3,11 kai to sistima sou tha petaei. H texnologia proxoraei, kaneis den se upoxrewnei na tin akolouthiseis.

Δημοσ.

Εχω βαρεθει να διαβαζω γκρινιες καθε φορα που βγαινουν καινουρια windows... Δεν ειναι πλεον ουτε καν διασκεδαστικο να διαβαζεις τετοια post.

Η αγορα/εγκατασταση των Vista δεν ειναι υποχρεωτικη, οπως ειπε και ο HexStatic. Βαλε Linux ή ακομα καλυτερα παρε μια μεταχειρισμενη Amiga 1200 που ηταν, ειναι και θα ειναι το καλυτερο "μηχανακι"

Δημοσ.
1) Όταν πατάς ALT-TAB δείχνει το

το περεχομενο των παραθυρων με αλτ-ταμπ το βλεπεις και με ενα freeware ,δες το τοπικ "τα καλυτερα φρη", νομιζω το task xp switcher.

και τα theme/start buttons αλλαζουν με διαφορους τροπους.

audio driver εχω κι εγω προβλημα. Αν εχεις τη μητρικη msi diamond, socket 939, εχει sound card, οχι την στανταρ poy exoyn oi ypoloipeς nforce4, αλλα την creative sounblaster live 24 bit, δεν βρηκα drivers.

Aγορασε προχτές ένας, νεο συστημα με p820D, 512, για χρήση ΜΟΝΟ σε internet, office, μου το φέρνει να του προσθέσω μερικά εξτρά, και με ρωταει:

τι ειναι τα Βιστα? ειναι καλυτερα απο XP?

δεν ξερω αν πήρε το κουπόνι δωρεάν αναβάθμισης, αλλα και να το πήρε, με την απάντησή μου μαλλον δεν θα το χρησιμοποιήσει.

me: "δεν ξερω αν ειναι καλύτερα, με 2 μέρες χρηση δεν με συγκίνησαν, αλλα αν τα θέλεις, κοιτα πόσο έχει μια αναβάθμιση απο 512 στα 2 γιγα μνήμη, και τα ξαναλέμε".

Εχει νόμιμα τα WinXP, αρα απροβλημάτιστη εγκατασταση IE7 kai Windows Defender, και security updates, και wmp10-11.

κοτσάρει και ενα δωρεάν Avast antivirus, και άντε γειά...

-----------------------------------------------------------

Γιατι να βαλουμε τα Βιστα?

δεν ξέρω.

1. Επέλεξε απο τα display properties, το Classic theme. απενεργοποιεί το Αερο, και μοιάζει με το windows 2000 look, το οποιο επεξεργάστηκε ενα μωρό στο paint και του άλλαξε τα φώτα.

2. χρησιμοποίησε αυτο το "πραγμα", μια βδομάδα, και επέστρεψε σε αυτο το τοπικ, να δουμε τι λογους βρηκες να μη γυρίσεις στα XP

:)

Δημοσ.

Σωστός SupaCoopa....τα ίδια άκουγα όταν βγαίνανε τα XP και μερικοί αντιδρούσαν που και καλά τους ανάγκαζε η microsoft να πάρουν νέους υπολογιστές. Ας μέναμε όλοι τότε στα υπέροχα Windows 98 και Me. Τώρα όλοι έχουμε XP και σε 3-4 χρόνια όλοι θα έχουμε Vista και δεν θα μας ενοχλεί τίποτα. Είναι απλό....όποιος θέλει ας τα βάλει, όποιος δεν θέλει ας μείνει στα XP...μια χαρά λειτουργικό είναι και αυτά(ειδικά από τότε που βγήκε το sp2)

Δημοσ.

nomizw h erwthsh den einai an tha ta valoume h oxi,alla an tha ta katevasoume h oxi(ta pandelonia enow ) ,paaaaaaara poloi safto pou lene m$ den exoun valei oute kan 1 $.kai episeis tha prepei na vohthhsoume ta atoma me aids ,dhladh na agorasoume ta vista gia na paneta lefta sto ydrhma bill &melinda gates

Δημοσ.
1) Για να πάρουμε πιο δυνατό υπολογιστή.

2) Αν έχουμε δυνατό υπολογιστή για να πάρουμε νέα κάρτα γραφικών με 256MB μνήμη.

3) Αν έχουμε δυνατό υπολογιστή και κάρτα με 256MB μνήμη για να πάρουμε άλλη κάρτα με DirectX 10

4) Aν έχουμε σκληρό 40GB να πάρουμε και άλλον.

5) Για να πέσει 10-20% η απόδοση των games που έχουμε ήδη (έτσι μου είπανε).

6) Για να ψάχνουμε πιο πολύ μέχρι να βρούμε πως αλλάζει κάτι.

7) Για να βλέπουμε τι υπάρχει πίσω από το παράθυρο που έχουμε ανοικτό στο πάνω μέρος μισό πόντο και μέσα από διαφάνεια.

8) Για να βλέπουμε το desktop background πίσω από την taskBar.

9) Για να σκοπεύουμε πιο πολύ με το ποντίκι (τα κουμπάκια για X πιο μικρά).

10) Aν έχουμε wide οθόνη να βάζουμε το ρολόι δεξιά και 2-3 gadgets. Δηλ. να αγοράσουμε και wide οθόνη.

11) Για να έχουμε παράθυρα με ντεκραντέ μπλε αριστερα που καταλήγει σε πράσινο δεξιά.

12) Για να διαβάζουμε "Please Wait" αντί να κοιτάμε στο ταβάνι.

13) Για να ταλαιπωρηθούμε; Το CD από το RAM με τo candidate release, δεν έβρισκε audio driver, δεν συνδεότανε στο internet (modem OK) και νομίζω δεν έκανε format και εγκατάσταση σε partition εκτός του C.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ:

Όταν πατάς ALT-TAB δείχνει το περιεχόμενο των παραθύρων και αντί για έναρξη έχει ένα κουμπί σε στυλ μπίλιας,

και ΔΕΝ είναι πιο γρήγορα (εκκίνηση σε 1' και 10" σε pentium 4 2.8GHz και χωρίς antivirus (Μόνο defender).

14) giati gia na katalavei kaneis ti malakia kanei kathe fora tha prepei

na kanei prota ti malakia kai meta na xtipaei to ksero tou.

Ego o monos logos pou tha ta balo san deytero leitourgiko ine apla

gia na xero na boithao to distixo kosmo pou tha exei ena KARO problimata!

eykairia na doulepsoun oi texnikoi basika :-)

Δημοσ.

Oταν θα αρχίσουν τα προβλήματα και οι ασυμβατότητες με τα ΧP οπως είχε γίνει με τα 98 και me(kai βγάλουν καμιά 10ριά serv pack) Tότε θα το γυρίσω σε Vista.

Ελπίζω να θυμάστε τι γινόταν με τα Xp Και τους Drivers μόλις κυκλοφόρησαν καθως και την σταθερότητά τους :) . Eγώ πήγα από windows 2000 σε ΧP μόλις βγήκε το SP2 .Kάτι ανάλογο θα γίνει και με τα βιστα.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά από τα Vista δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Οπότε πιστεύω ότι οι περισσότεροι γκρινιάζουν απλώς για τα μάτια του κόσμου. Σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμα όσον αφορά drivers & τέτοια πρώτο λειτουργικό αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ουσιαστικά.

Εντωμεταξύ βρίσκω xtra διασκεδαστικό ότι ο φίλος που ξεκίνησε το thread έχει δοκιμάσει όπως λέει μόνο την RC που έδινε το RAM (που είναι και η RC1 νομίζω). Θα χαρεί πιστεύω να μάθει ότι η RC-2 είχε πολύ λιγότερες ελείψεις σε drivers και ήταν απίστευτα πιο γρήγορη. Η δε τελική έκδοση είναι ακόμα πιο βελτιωμένη ακόμα και στο μόνο σημαντικό θέμα κατ'εμέ που είναι οι απαιτήσεις σε RAM (ακόμα είναι υψηλές βέβαια).

Δημοσ.
egw de vriskw kanena logo na anavathmisw se vista.to pc mou to thelw gia mp3 tainies kai internet. i moni anavathmisi pou tha ekana itan sto skliro gia perissotera mp3. aero k **** mou einai axrista. :)

Γι αυτή τη χρήση και τα xp περιττά είναι. Με Windows 95 κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Μην λέμε αηδίες ρε παιδιά. Ακόμα δεν είδαμε τα Vista και τα βγάλαμε και σκουπίδια. Όσον αφορά το χάος που περιγράφετε με τους drivers και τις ασυμβατότητες πρέπει να είμαι πολύ μάγκας, αφού όταν έβαλα τα xp δεν εγκατέστησα ούτε 1 driver και δουλέύαν όλα ρολόι, τόσο όταν έβαλα τα 32μπιτα όσο και όταν έβαλα αργότερα τα 64μπιτα (στην 2η περίπτωση μόνο είχα πρόβλημα με 1 printer HP9300 που αρνιόταν να τυπώσει σε Α3).

Πάντως δεν καταλαβαίνω γενικά τη μουρμούρα που αρχίζει κάθε φορά με τα Windows. Κανείς δε θα σας τα βάλει με το ζόρι στον υπολογιστή σας, Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο Ι θα πληρώσουν για να τα αποκτήσουν και τελικά οι περισσότεροι θα κάνουν κάποιου είδους αναβάθμιση για να τα τρέξουν στο pc τους. Αντί να δυσανασχετείτε με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών και των προγραμμάτων που είναι πραγματικά εξωφρενικές και βγαίνουν με το τσουβάλι, δυσανασχετείτε με ένα λειτουργικό που βγαίνει κάθε 5 χρόνια. Στην τελική, κάντε αναβάθμιση κάθε 5 χρόνια, όταν βγαίνουν τα καινούργια windows, αντί να τρέχετε να αγοράσετε κάθε χρόνο καινούργια κάρτα γραφικών για να παίξετε ένα παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τα Windows 3.11 δίνονται δωρεάν πλέον, όπως και τόσες διανομές linux που έχετε την επιλογή ποιο να βάλετε. Δεν είστε υποχρεωμένοι να φορτώνετε το pc σας με τόσα bugs και άχρηστα μπιχλιμπίδια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...