sanidas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Καλημέρα, ήθελα να μάθω τί αρχεία χρειάζονται ετσι ώστε κάποιος Η/Υ που δεν έχει εγκατεστημένη την c++ borland builder 6 να μπορεί να τρέξει ένα προγραμμα που έχω φτιάξει. Υπάρχει κάποιο πακέτο με όλλα τα απαρέτητα αρχεία? (όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα μου ζητάει αρχεία όπως το rtl60.bpl, vcl60.bpl και άλλα). Υπάρχει η δυνατότητα κατα την μεταφορά του προγράμματος σε άλλο Η/Υ να μην χρειάζεται να ξανακάνω το alias για μία βάση δεδομένων? Ευχαριστώ εκ το προτέρων, Με εκτίμηση Sanidas
MrSeanKon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Χωρις να ειμαι κι ειδικος (ας με διορθωσουν αλλοι αν κανω λαθος) νομιζω οτι πρεπει να μοιραζεις με την εφαρμογη σου τα αρχεια αυτα. Π.χ. παλιοτερα που μοιραζα τη Βιβλο σε MS-DOS περιβαλλον ηταν γραμμενη σε Borland κι εβαζα και 4 προσθετα αρχεια για να τρεχει κανονικα.
sanidas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Χωρις να ειμαι κι ειδικος (ας με διορθωσουν αλλοι αν κανω λαθος) νομιζω οτι πρεπει να μοιραζεις με την εφαρμογη σου τα αρχεια αυτα.Π.χ. παλιοτερα που μοιραζα τη Βιβλο σε MS-DOS περιβαλλον ηταν γραμμενη σε Borland κι εβαζα και 4 προσθετα αρχεια για να τρεχει κανονικα. ακριβώς αυτό εννοώ. Ποιά είναι τα απαραίτητα αρχεία που χρειάζονται? Ξέρω ότι ανάλογα με το project χρειάζονται και τα ανάλογα αρχεία αλλα αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πακέτο με το σύνολο των αρχείων που ίσως χρειαστούν.
MrSeanKon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Mπακαλιστηκα τα εβρισκα! Οταν ετρεξα το προγραμμα σε ενα διαφορετικο συστημα μου ειπε οτι λειπει το rtl60.bpl ε το αντιγραφω μετα μου λεει οτι λειπει το vcl60.bpl κι ουτω καθεξης! Iσως σε ξενισει αλλα ειναι μια λυση!
sanidas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Mπακαλιστηκα τα εβρισκα! Οταν ετρεξα το προγραμμα σε ενα διαφορετικο συστημα μου ειπε οτι λειπει το rtl60.bpl ε το αντιγραφω μετα μου λεει οτι λειπει το vcl60.bpl κι ουτω καθεξης! Iσως σε ξενισει αλλα ειναι μια λυση! Αυτό έκανα και εγώ μέχρι που βαρέθηκα να βάζω αρχεία στο project και είπα μήπως υπάρχει κάτι έτοιμο. Thanks anyway. Είχα βρεί κάποια στιγμή ένα πακέτο με τα απαραίτητα αρχεία στο internet αλλα δεν το είχα κρατήσει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι...
Directx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μπορείς να συμπεριλάβεις τις απαραίτητες βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί η εφαρμογή σου στο ίδιο το εκτελέσιμο (αυξάνοντας βέβαια το μέγεθος) ώστε να μην είσαι υποχρεωμένος να τις παρέχεις μαζί του κάθε φορά. Για να γίνει αυτό (στον Borland C/C++ Builder 6) πήγαινε στο Project->Options και από εκεί στο Compiler tab και πάτησε το πλήκτρο Release, ώστε να αφαιρεθούν καταρχήν οι περιττές πληροφορίες Debug, μετά πήγαινε στο CodeGuard tab και ξεμάρκαρε, εάν είναι μαρκαρισμένο βέβαια, το κουτάκι CodeGuard Validation. Ύστερα πήγαινε στο Packages tab και ξεμάρκαρε το κουτάκι Build with runtime packages. Τέλος από το Linker tab ξεμάρκαρε το κουτάκι Use dynamic RTL, κάνε αποδοχή των νέων επιλογών (πλήκτρο OK) και ύστερα ένα γενικό Build (Project->Build xxx). Υ.Γ. Εάν χρησιμοποιείς βέβαια κλήσεις σε ειδικές εξωτερικές βιβλιοθήκες, COM components κτλ. φυσικά τα παραπάνω δεν θα βοηθήσουν και πολύ. Εάν θέλεις να δεις ποίες βιβλιοθήκες, πακέτα κτλ. χρειάζεται το εκτελέσιμο σου χρησιμοποίησε την εντολή TDUMP όνομα-αρχείου (πχ. TDUMP Project1.EXE |MORE) διαβάζοντας τα στοιχεία "Imports xxx".
sanidas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μπορείς να συμπεριλάβεις τις απαραίτητες βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί η εφαρμογή σου στο ίδιο το εκτελέσιμο (αυξάνοντας βέβαια το μέγεθος) ώστε να μην είσαι υποχρεωμένος να τις παρέχεις μαζί του κάθε φορά. Για να γίνει αυτό (στον Borland C/C++ Builder 6) πήγαινε στο Project->Options και από εκεί στο Compiler tab και πάτησε το πλήκτρο Release, ώστε να αφαιρεθούν καταρχήν οι περιττές πληροφορίες Debug, μετά πήγαινε στο CodeGuard tab και ξεμάρκαρε, εάν είναι μαρκαρισμένο βέβαια, το κουτάκι CodeGuard Validation. Ύστερα πήγαινε στο Packages tab και ξεμάρκαρε το κουτάκι Build with runtime packages. Τέλος από το Linker tab ξεμάρκαρε το κουτάκι Use dynamic RTL, κάνε αποδοχή των νέων επιλογών (πλήκτρο OK) και ύστερα ένα γενικό Build (Project->Build xxx). Υ.Γ. Εάν χρησιμοποιείς βέβαια κλήσεις σε ειδικές εξωτερικές βιβλιοθήκες, COM components κτλ. φυσικά τα παραπάνω δεν θα βοηθήσουν και πολύ. Εάν θέλεις να δεις ποίες βιβλιοθήκες, πακέτα κτλ. χρειάζεται το εκτελέσιμο σου χρησιμοποίησε την εντολή TDUMP όνομα-αρχείου (πχ. TDUMP Project1.EXE |MORE) διαβάζοντας τα στοιχεία "Imports xxx". Δεν βοήθησαν οι συγκεκριμένες ενέργειες. Μάλλον θα γίνει με τον manual τρόπο. Ευχαριστώ πολύ πάντως.
Directx Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Περίεργο.. δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα αφού με αυτόν τρόπο συμπεριλαμβάνεις τις χρησιμοποιούμενες βιβλιοθήκες της VCL στο εκτελέσιμο. Όπως και να έχει το TDUMP (εργαλείο που έρχεται μαζί με τον C/C++ Builder στο Bin directory) θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα από ποίες βιβλιοθήκες του συστήματος αλλά και της VCL κάνει import functions το εκτελέσιμο σου.
sanidas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να μεταφέρουμε το alias του ODBC κατα την μεταφορά ενός προγράμματος σε έναν άλλο Η/Υ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.