Προς το περιεχόμενο

Partition Magic, Dual Boot & Grub Error :?

amubu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το λαπτοπ είναι καινούριο εάν το ανοίξω για να βγάλω τον σκληρό τι γίνεται με την εγγύηση;(έχει 1 χρόνο)

τα λέω όλα αυτά επειδη έχω ένα φοβερό πρόβλημα.

γρήγορη περιγραφή:

"με το partition magic 08 επέλεξα να μου κάνει partition και με την επιλογή bual boot ήθελα να εγκαταστήσω το ubuntu.(προεγκατεστημένα xp)

τελικά μου ζήτησε reboot και το μόνο που φαίνεται στην μαύρη οθόνη πια είναι ένας κούρσορας να αναβοσβήνει. αν bootάρω από cd τα xp δεν βλέπουνε τον σκληρό και μου λένε πως ή δεν είναι ενεργοποιημένος ή πως εκρεμεί κάποια διαδικασία. έκανα λοιπόν εγκατάσταση ubuntu 6.10 η οποία έγινε κανονικά αλλά χρειάζεται να επανεγκατασήσω και τα windows. μπορεί να γίνει κάτι χωρίς να ανοίξω το λάπτοπ; τι λέτε;

απεγκατέστησα πάλι το linux και έσβησα τα πάντα από τον σκληρό. χωρίς δισκάκι στο cd-rom το μύνημα που βγαίνει είναι:

GRUB Loading stage1.5

GRUB Loading, please wait...

Error 22"

το laptop είναι το hp g3000 και το recovery partition που υπήρχε στον σκληρό το έσβησα μαζί με τα υπόλοιπα απ`τον σκληρό όμως το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη το είχα από πριν.

νομίζω πως το περιέγραψα μια χαρά.

κάθε ιδέα -βοήθεια ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!

Βασικά πάω στοίχημα πως το πρόβλημα με την εγκατάσταση των XP οφείλεται στον SATA controller του laptop.

Κρίμα που εσβησες το recovery partition γιατί από αυτό θα μπορούσες να φτιάξεις recovery cd-ακια.

Μπορείς όμως να παραγγείλεις, ίσως και να κατεβάσεις από το site της hp το recovery disk σε image...(νομίζω γίνεται ακόμη) Θα χρειαστείς βέβαια serial numbers, product ids κλπ,κλπ, αλλά δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα...

Μπορείς να ενσωματώσεις τον driver του sata controller σε ένα cd εγκατάστασης XP και να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αργώ βέβαια αλλα αυτό θα κάνω και θα σου πω..

amubu κατέβασε το Super Grub Disc( Φοβερό Εργαλείο )(google it)

κάψτο σαν iso , κάνε boot από αυτό και με τις

κατάληλες ρυθμίσεις όλα τα προβλήματα του Βοοτ θα λυθούν.

Πάντως εμένα στο Laptop(Acer Aspire 1700)

δεν μου έχει κάτσει καμιά διανομή Linux,το πήρα

απόφαση ότι δεν θα δώ Linux στο Laptop,

στο Desktop έχω σε Multi Boot Win XP SP2 ,Suse 10.1 και Ubuntu 6.10

οπότε όλα ΟΚ !!!

περίεργο που δεν σου κάθεται linux τι εννοείς δηλαδή; (δεν βλέπει κάτι;) εγώ πάντως με τα windows 'εχω πρόλβημα.

ODT

''Μπορείς όμως να παραγγείλεις, ίσως και να κατεβάσεις από το site της hp το recovery disk σε image...(νομίζω γίνεται ακόμη) Θα χρειαστείς βέβαια serial numbers, product ids κλπ,κλπ, αλλά δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα...''

δεν μπορείς να κατεβάσεις το recovery disk σε image άλλα drivers

σας ευχαριστώ όλους θα γράψω αποτελέσματα :-D

Δημοσ.
Μπορείς να ενσωματώσεις τον driver του sata controller σε ένα cd εγκατάστασης XP και να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον...

Πώς γίνεται αυτό? Ο amubu είμαι αλλά στέλνω από τον φίλο μου τον g1annis!

μόλις χρησιμοποίησα και το Super Grub Disc μα χωρίς αποτέλεσμα.. πάτησα όλες τις επιλογές για καθαρισμό του mrb, grub.

πείτε μου γι' αυτή την ενσωμάτωση. τον driver του sata controller τον έχω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...