amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 το λαπτοπ είναι καινούριο εάν το ανοίξω για να βγάλω τον σκληρό τι γίνεται με την εγγύηση;(έχει 1 χρόνο) τα λέω όλα αυτά επειδη έχω ένα φοβερό πρόβλημα. γρήγορη περιγραφή: "με το partition magic 08 επέλεξα να μου κάνει partition και με την επιλογή bual boot ήθελα να εγκαταστήσω το ubuntu.(προεγκατεστημένα xp) τελικά μου ζήτησε reboot και το μόνο που φαίνεται στην μαύρη οθόνη πια είναι ένας κούρσορας να αναβοσβήνει. αν bootάρω από cd τα xp δεν βλέπουνε τον σκληρό και μου λένε πως ή δεν είναι ενεργοποιημένος ή πως εκρεμεί κάποια διαδικασία. έκανα λοιπόν εγκατάσταση ubuntu 6.10 η οποία έγινε κανονικά αλλά χρειάζεται να επανεγκατασήσω και τα windows. μπορεί να γίνει κάτι χωρίς να ανοίξω το λάπτοπ; τι λέτε; απεγκατέστησα πάλι το linux και έσβησα τα πάντα από τον σκληρό. χωρίς δισκάκι στο cd-rom το μύνημα που βγαίνει είναι: GRUB Loading stage1.5 GRUB Loading, please wait... Error 22" το laptop είναι το hp g3000 και το recovery partition που υπήρχε στον σκληρό το έσβησα μαζί με τα υπόλοιπα απ`τον σκληρό όμως το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη το είχα από πριν. νομίζω πως το περιέγραψα μια χαρά. κάθε ιδέα -βοήθεια ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!
omen34 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Φίλε μου έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο Laptop δεν μου κάθεται με τιποτα ο GRUB, έχω δοκιμάσει τα πάντα.
alkisg Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Κι αν βγάλεις το δίσκο πώς θα διορθώσεις το πρόβλημα; Μπούταρε με μια δισκέτα ή bootable CD που να περιέχει κάποιο utility για φορμάτ και για διόρθωση του MBR. Ενδεικτικά: *) Δισκέτα από win98, δίνεις fdisk /mbr *) http://www.bootdisk.com/ *) http://gparted.sourceforge.net
amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 αν βγάλω τον δίσκο και τον συνδέσω με καλώδιο με άλλο λάπτοπ ίσως γινόταν να καθαριστεί η επιλογή του partition magic και να μου αναγνωρίζει το τον σκληρό για να μπορέσει να κάνει εγκατάσταση windows. όπως σας είπα με το ουμπούντου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα όμως το GParted που χρησιμοποίησα πριν από την εγκατάσταση λίνουξ δεν κατάφερε να βοηθήσει αν και πετσόκοψε τα παρτίσιον άψογα. τώρα όσων αφορά τις δισκέτες δεν έχω φλόπυ αφενός και αφετέρου δεν νομίζω να κάνουν διαφορετική δουλειά από το bootable CD. αν νομίζετε πως πρέπει να προσπαθήσω ακόμα με κάποιο πρόγραμμα bootable κάννοντας μπουτ από το usb. πείτε το. Το http://www.bootdisk.com/ με παραπέμπει στην μάικροσοφτ http://support.microsoft.com/?kbid=310994
amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 omen34 πώς την βγάζεις; χρησιμοποιείς λίνουξ φαντάζομαι? 1. αν έχεις το ρικόβερι παρτίσιον που εγώ δεν έχω ή κάποιο σιντί από την κατασκευάστρια λογικά τα βάσανά σου είναι ελλάχιστα όπως ακούω και από άλλους χρήστες με το ίδιο πρόβλημα. 2. και εσύ με το partition magic την πάτησες? πάντως είναι μ****** που δεν μας δίνει ένα cd η εταιρία.
alkisg Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μια bootable δισκέτα μπορείς να τη γράψεις σε CD, δε χρειάζεται να έχεις floppy drive. Το gparted έχει επιλογή για να καθαρίσει το MBR. Το έκανες; Ξαναδοκίμασε με το bootdisk, ίσως να είχες πρόβλημα στη σύνδεση όταν βάρεσες το link. Αν θες μπορείς να τρέξεις και το πρόγραμμα που δίνει η εταιρία του δίσκου, π.χ. western digital. Ή με το gdisk από το Norton ghost, gdisk /mbr /wipe και καθαρίζουν όλα τα partitions, δε μένει τίποτα. Ένα σωρό τρόπους έχεις να το κάνεις, ξεκίνα με έναν και πες μας όπου κολλάς.
amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 alki σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου όταν λες gparted λογικά αναφέρεσαι στο λογισμικό που περιέχεται στο cd του ubuntu 6.10 εκεί μόνο partition μπορείς να κάνεις, μετονομασίες και ν' αλλάξεις το filesystem. επιλογή για mrb δεν υπάρχει, λογικά θα το εύρισκα γιατί είναι εξερετικά λιτό και πολύ εύχρηστο πρόγραμμα. λογικά όμως όταν κάνει εγκατάσταση ubuntu το mrb ξαναγράφεται. το πρόβλημα όπως σου είπα και πριν έγκειται στο ότι "αν bootάρω από cd (windows) τα xp δεν βλέπουνε τον σκληρό και μου λένε πως ή δεν είναι ενεργοποιημένος ή πως εκρεμεί κάποια διαδικασία" το error 22 μου το βγάζει όταν απεγκαθιστώ και το linux. "Μια bootable δισκέτα μπορείς να τη γράψεις σε CD, δε χρειάζεται να έχεις floppy drive." το cd των xp δεν είναι το ίδιο; αν όχι μπορείς να μου πείς λινκ ακριβές για να κατεβάσω; νομίζω πως και σε φλασάκι να το γράψω μπορεί το bios να κάνει εκκίνηση από usb. άρα δεν νομίζω πως το πρόβλημα λύνεται έτσι. αυτό που είπες με την εταιρία του δίσκου (ATA FUJITSU MHV2120B) θα προσπαθήσω να το βρώ. όμως προγράμματα μπορώ να τρέξω μόνο από linux και μου μοιάζει εξ αρχής δύσκολο να παίζει κάτι τέτοιο. την έχω πατήσει η hp για να μιλήσω θα ανοίξει την δευτέρα αλλά και παλι σ' αυτούς το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι να μου στείλουνε πάλι το recovery partition με κάποιον τρόπο. αλλά άλλοι που το χάσανε δεν έχουν βρει άκρη. δεν είναι κι όλλας σίγουρο ότι λύνεται το πρόβλημα ούτε έτσι αφού δεν μπορύσα να το διορθώσω ούτε με το partition recovery στο σκληρό μου. δεν ήξερα βέβαια αν υπήρχε κάποιο πλήκτρο που έπρεπε να πατήσω τότε. μπορύσα μόνο να κάνω ότι μπoρώ και τώρα. να μπω στο bios η/και να διαλέξω από που θα κάνει boot.
amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 http://www.computergripes.com/PartitionMagic.html εδώ φαίνεται πως και άλλοι έχουν τα ίδια κολληματα. αλλά δεν βλέπω λύσεις... άλκη η περίπτωση με το ελεύθερο λογισμικό στην υπογραφή σου είναι σπουδαία!!!
amubu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 έκαψα 2 cd. 1 με extracted to xpquick.zip και 1 με το wxpboot.exe δεν έγινε τίποτα. τα έβαλα και στο φλασάκι και μου λέει μήνημα πως δεν βρήσκει oparating system. η κατάσταση ακόμα στάσιμη. δεν υπάρχει αυτήν στιγμή καν παρτίσιον ntfs ή fat32. με ext3 είμαι και τα υπόλοιπα για λίνουξ καμιά ιδέα;
dtkos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Και εγώ είχα το ιδιο πρόβλημα αλλα με το suse. Κοίτα εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=125685&highlight=grub
amubu Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά αλλά δε πρέπει να φταίει το grub:evil: :-| το λέω γιατί το cd των windows bootάρει αλλά δεν βλεπει τον δίσκο. τον βλέπει ως απενεργοποιημένο ή ότι χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα. έχω κάνει 2-3 φορές εγκατάσταση ubuntu. όταν το απεγκαθιστώ βγάζει μάλλον φυσιολογικά, grub error. τα "ίχνη" του partition magic φταίνε. καμιά ιδέα;:?
alkisg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Πρέπει να καθαρίσεις τον MBR λέμε ντε! Όταν κάνεις format, όταν βάζεις Linux κτλ το MBR δεν καθαρίζει! Τα bootable CD δεν γίνονται με τον τρόπο που τα έκανες, θέλει να δημιουργήσεις image δισκέτας πρώτα και να πεις στο Nero να στο βάλει στο CD. Ψάξε εδώ στο φόρουμ, έχει ξανααναφερθεί το πως κάνεις bootable CD. BTW, δεν πιστεύω να είναι SATA ο δίσκος και τα XP να θέλουν drivers πριν την εγκατάσταση για να τον δουν;
amubu Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 1. λοιπόν το gparted θα με βοηθούσε πολύ για να το σβήσω που το έχω και εύκαιρο αλλά δεν βρήσκω επιλογή για τέτοια διαδικασία. 2. σόρρυ για τον δίσκο, όταν λέω δεν τον βλέπει εννοώ ότι μου βγάζει το bootable cd των windows to εξής μήνυμα (στα αγγλικά): ο δίσκος δεν είναι ενεργοποιημένος ή εκκρεμεί κάποια διαδικασία yg. φτιάχνω και άλλο bootable cd. αν γνωρίζετε όμως μέσα από ubuntu κάποια διαδικασία για να σβηστεί στα σίγουρα το MRB.....?
omen34 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 amubu κατέβασε το Super Grub Disc( Φοβερό Εργαλείο )(google it) κάψτο σαν iso , κάνε boot από αυτό και με τις κατάληλες ρυθμίσεις όλα τα προβλήματα του Βοοτ θα λυθούν. Πάντως εμένα στο Laptop(Acer Aspire 1700) δεν μου έχει κάτσει καμιά διανομή Linux,το πήρα απόφαση ότι δεν θα δώ Linux στο Laptop, στο Desktop έχω σε Multi Boot Win XP SP2 ,Suse 10.1 και Ubuntu 6.10 οπότε όλα ΟΚ !!!
jimn Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 me ena lowlevel format mhmpos ginei h doyleia soy?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.