Προς το περιεχόμενο

Τι θα γινει με αυτο το "Ελευθερο ωράριο"???

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουμε εδω και καιρο οτι θα ψηφιστει η οτι εχει ψηφιστει ελευθερο ωραριο καταστηματων και επιχειρησεων. Ακουω διαφορα καθε μερα πχ οτι ειναι στην κριση του αφεντικου για το αν θα το κανει και αλλα πολλα.

Εχω ακουσει επισης πως αν δεν το δεχτει ο υπαλληλος εχει δικαιωμα το αφεντικο να τον απολυσει χωρις αποζημιωση ,οτι ο μισθος θα ειναι ιδιος με τις ωρες που δουλευε ο υπαλληλος και αρκετα αλλα

Τι γνωμη εχετε εσεις , τι ισχυει τελικα??

Διατυπωστε εδω τις αποψεις σας.Πιστευω ειναι ενα θεμα που αφορα ολους τους εργαζομενους

Προσωπικη αποψη : Για να γλυτωσουν οι επιχειρησεις τις αποζημιωσεις στους εργαζομενους

Ας γινει sticky....Μας ενδιαφερει ολους

Δημοσ.

Συμφωνώ και με τα 2. Αν κάποιος υπάλληλος είναι αρκετά ηλίθιος ώστε να διαφωνήσει αντί να πει ναι και να βρει άλλη αφορμή να απολυθεί, του αξίζει να μην αποζημιωθεί ως ποινή για αντίθεση στην ροή της εξελικτικής διαδικασίας.

Δημοσ.

Σωστος Luci .Παντως το δικο μου αφεντικο μιας και ειμαστε και εταιρεια με λιγα ατομα δεν νομιζω να το κανει.Οπως και δεν νομιζω (κατα την γνωμη μου παντα) αυτοι που δουλευουν 8ωρο και παιρνουν πχ 700 ευρω να δουλευουν και 12ωρο με τα ιδια λεφτα.Λογικα θα ανεβουν και οι μισθοι.Θα ζουμε δηλαδη για να δουλευουμε.

Και κατι αλλο που ειδα σε ενα site .Καποιος Αμερικανος ειχε πει οτι οι Αμερικάνοι ζουν για να δουλευουν ενω οι Ευρωπαιοι δουλευουν για να ζουνε

Ας ερθει στο Ελλαντα να δει ...

Δημοσ.

Να πάει να ξύσει πατσές ο ακούλτουρος άποικος* που έμαθε και που είναι η Ευρώπη.

*Να μη συγχέεται με τον μοντερέητορ.

Δημοσ.

Μαλλον Luci μονοι μας κανουμε συζητηση.Οταν ομως ψηφιστει το μέτρο αν δεν εχει ηδη ψηφιστει θα τρεχουν ολοι να πουν τα παραπονα τους εδω μεσα

Δημοσ.

Εγώ περιμένω να μπει να γράψει κάποιος κάτι σοβαρό πρώτα, ώστε να μπορώ να γαμήσω την κουβέντα μετά.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να μιλήσω on topic, να πω μόνο πως πολύ φοβάμαι ότι πάλι θα υιοθετήσουμε την τραβεστί μορφή του πράγματος σε αυτή τη ρημαδοχώρα. Ήδη το 8ώρο έχει γίνει 10ωρο+ για πολλούς από μας, χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.

Δώστε ρε λίγα στοιχεία για το θέμα, για να σχολιάσουμε.

Δημοσ.

Θα δουλεύουμε 24ώρο ; :confused:

Τι χαρά και ευτυχία. :mrgreen:

Είχα βαρεθεί να δουλεύω μόνο 12 ώρες :(

Πρόσω ολοταχώς πάμε :confused:

Δημοσ.

δε νομίζω οτι είναι αστεία όλα αυτά Πάμπλο...

Η απόλυτη κατάντια είναι.. η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο...

και πάμε απο το κακό στο χειρότερο....

Δημοσ.

Και λιγη ιστορία...

Το 8ωρο θεσπιστηκε απο τον Ιωάννη Μεταξά...

Επι χουντας ο τοτε υπουργος απασχολησης πηγε να σκαλίσει τα ασφαλιστικα-εργασιακα με σκοπο να αυξήσει τις ώρες εργασίας .Ο Παπαδόπουλος το πήρε χαμπάρι και τον εδιωξε από το καθεστώς και ουδέποτε ξανακουστηκε το ονομα του.

Συνεπώς η 8ωρη εργασια ειναι κατοχυρωμενη απο το Συνταγμα και αν γινει κατι τετοιο και αυξησουν τις ωρες και εφαρμοσουν καινουργιες διαδικασιες βλέπω να πεφτει η κυβερνηση εντος ολιγων ημερών.Τωρα θα μου πεις ποιος θα βγει να κυβερνησει μετα.Το πασοκ??Ολοι τα ιδια σκ...τα ειναι.

Παμε μου φαινεται να ζησουμε στο εξωτερικο.Ο τοπος εδω δεν προκειται να προκοψει ποτε

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση Μανώλη, χωρίς να αλλάζει κάτι επί της ουσίας, το 8ώρο εφαρμόστηκε το 1935, ενώ ο Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός και αργότερα δικτάτορας το 1936.

Δημοσ.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που χρηματοδοτούν τα προεκλογικά προγράμματα. Δεν θα πρέπει να πάρουνε το δωράκι τους από την εκάστοτε κυβέρνηση;

Πάντοτε το χρήμα θα πηγαίνει στο χρήμα. Δε ξέρω και δε νομίζω να σταματήσει αυτό…

Δημοσ.
Και κατι αλλο που ειδα σε ενα site .Καποιος Αμερικανος ειχε πει οτι οι Αμερικάνοι ζουν για να δουλευουν ενω οι Ευρωπαιοι δουλευουν για να ζουνε

Ας ερθει στο Ελλαντα να δει ...

Ας πας στο Αμερική να το δεις και εσύ. Και στο Ευρώπη.

Δημοσ.
Παμε μου φαινεται να ζησουμε στο εξωτερικο.Ο τοπος εδω δεν προκειται να προκοψει ποτε

:mrgreen: :mrgreen: Έλα στην γερμανία να νιώσεις ευρωπαίοαλμπανό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...