Προς το περιεχόμενο

Γνώμες-Μείωση θορύβου (κυρίως της CPU)

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην δίνετε σημασία στο remote temp στο speedfan δεν μετράει τίποτα αν είχες μέσα 71 βαθμούς στο chipset θα έπρεπε να το μαζεύεις από τον πάτο του κουτιού με σπάτουλα

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επίσης μετά από μισή ώρα με κάποιο screensaver με σχετικά απλά 2D γραφικα και χωρίς να κάνει κάποια άλλη εργασία ταυτόχρονα, η Remote Temp είχε πάει στους 46!

Δηλαδή δεν μετράει τίποτα?

Ξέρεις που μπορώ να βρώ πληροφορίες για το Speedfan? Δεν έχει Help... Θα κοιτάξω και στο site του...

Στο BIOS πάντως δεν προλαβαίνω να βγω για να δω αυτή τη θερμοκρασία (αν υπάρχει) καθως επανέρχεται γρήγορα..

Δημοσ.

στη σελίδα του δημιουργού του θα βρείς προφίλ για την μητρική σου που θα διορθώσει κάπως την κατάσταση αν βρείς έχει οδηγίες πως να τω ρυθμίσεις

Δημοσ.

Φιλε MasterΧ γιατι δε βαζεις το everest που σου λεει τι θερμοκρασια εχει το καθενα ονομαστικα?

Και μπορεις να εξισωσεις τις τιμες με το speedfan. Εμενα και τα δυο μου βγαζουν ιδιες θερμοκρασιες παντως.

Δημοσ.
στη σελίδα του δημιουργού του θα βρείς προφίλ για την μητρική σου που θα διορθώσει κάπως την κατάσταση αν βρείς έχει οδηγίες πως να τω ρυθμίσεις

Δεν βρίσκω προφίλ για την μητρική μου.. Πάω στο support στις μητρικές και εκει έχει μόνο τι ψήφους έχει δώσει ο καθένας στη μητρική.. Μήπως πρέπει να κοιτάξω αλλού?

Δημοσ.

οχι φίλε μονο εκει τα έχει οπότε δεν έχουν βγάλει κατι ακόμα για το mobo σου αλλα σου ξαναλέω δεν ειναι κατι που πρεπει να σε ανησυχεί

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα το Everest αλλά και το CoreTemp..

H CPU πραγματικά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τίποτα, αφου παίζοντας πάλι με το NFS Underground 2 δεν παει πάνω απο 32 βαθμούς.. Αυτό δείχνουν και τα 3 προγράμματα ταυτόχρονα...

Αλλά, η Remote Temp μάλλον δείχνει την θερμοκρασία της GPU!!!

Στο Everest έδειχνε 3 σχετικές θερμοκρασίες: GPU, GPU Diode και GPU Ambient.. και οι 3 εκτοξεύτηκαν με το NFS στους 70+ βαθμούς, πλησιάζοντας την Remote Temp ουσιαστικά...

Επίσης παρατήρησα κάποια στιγμιαία παγώματα στο NFS που δεν τα έκανε πριν την αλλαγή της μητρικής...

Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι ίσως δεν έχω συνδέσει το φαν της GPU, αν και λογικά δεν θυμάμαι να το είχα αποσυνδέσει...

Έτσι δικαιολογείται και το screensaver με απλά 2D γραφικα και χωρίς να κάνει κάποια άλλη εργασία ταυτόχρονα, που ανέβαζε την Remote Temp στους 46!

Τι λέτε? Αν τυχόν έχω συνδεμένο το φαν μήπως έχει κολλήσει και δεν ξεκινά? Είχα καθαρίσει και τα πτερύγια του με μια μπατονέτα και οινόπνευμα...

Θα το τσεκάρω αργότερα...

Δημοσ.

Τελικά το φαν της κάρτας γραφικών δουλεύει... Τότε τι φταίει??? Δεν μπορώ να καταλάβω.... Δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω..

Πάντως σε video transcoding με το DVD Shrink η θερμοκρασία της CPU είναι στα 34-35!!! Δεν καταλαβαίνει τίποτε!!! :-D :-D :-D

Αλλά η Remote Temp στα 40... :-|

Δημοσ.

λοιπόν επειδή τσάμπα σκας και θα τω δεις :D

βάλε στο μηχάνημα σου να τρέξει 2-3 ορθός ταυτόχρονο να τω λιώσεις με full προτεραιότητα να δεις και τις θερμοκρασίες σου να δεις και ποσο θα πάει τω remote temp και θα καταλάβεις ότι τσάμπα ανησυχείς γιατί αν είχες τέτοια θερμοκρασία θα μάζευες πυρίτιο λυόμενο από τον πάτο του case την ώρα που θα τρέχουν τα ορθός

Δημοσ.

Όχι και τίποτα άλλο, αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι το μηχανάκι είναι ΟΚ για να αρχίσω να το χρησιμοποιώ...

Βαρέθηκα τόσο καιρό με το Laptop....

Δημοσ.

Σήμερα βρήκα και κατι άλλο:

Μέσα από το nVidia Forceware μπορούμε να παρακολουθούμε την θερμοκρασία της GPU.. μέτρηση από τον πυρήνα!

Μας δείχνει και την ανώτερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία, και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την θερμοκρασία και να περάσει το όριο να ρίχνει συχνότητα για να μην το κάψει...

Μόλις άνοιξα το PC μου έδειχνε 40 (ενώ η Remote Temp ήταν στα 35), με NFS το πήγα στα 75 (Remote Temp γύρω στα 35) και το ανώτερο όριο που δίνει ο κατασκευαστής για το 6600GT είναι στα 145!!!

Εγώ είχα την εντύπωση για όλα τα chip ότι πάνω από τους 70 βαθμούς αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα τα πράγματα και μπορεί να καεί... Αλλά μάλλον οι GPU πρέπει να έχουν πολύ υψηλότερο όριο...

Σύμφωνα με αυτά δεν πρέπει να έχω κανένα πρόβλημα... Το έχει ψάξει κανείς?

Δημοσ.

ναι το έχω ψάξει εγώ στους 132 έκαψα μια 6600 όταν δεν έτρεχε το νερό από το μπλόκ λόγο ενός σωλήνα που είχε τσακίσει δεν έχεις πρόβλημα το pc σου είναι έτοιμο να σε υπηρετήσει δώστου να καταλάβει :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...