Προς το περιεχόμενο

Γνώμες-Μείωση θορύβου (κυρίως της CPU)

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη θα στείλω μευθαριο την μητρική στο service (βαριέμαι το ξήλωμα :( και θα μείνω και μερικές μέρες χωρίς PC), σκεφτομαι να κάνω και κάποιες αλλαγές με την επιστροφή της για να μειώσω το θόρυβο.. Η σύνθεση:

- AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX

- MSI K8N Neo4 Platinum

- GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT

- LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme

- 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping)

- SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200rpm SATA (εσωτερικός)

- 2x SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB SATA2 NCQ σε 2 εξωτερικά κουτιά INNOVATOR BY AKASA 3.5'' COMBO ENCLOSURE BLACK (USB 2.0, ESATA)

- PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK

- NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK

- HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK (2 FAN 12cm, έναν στο εμπρός μέρος με fan filter και έναν στο πίσω μέρος)

- ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER (με 2 Fan)

- CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY

- ZyXEL G-360 PCI Wireless Adapter

- ZYXEL PRESTIGE 660HW 802.11G ADSL 2+ OVER ISDN 4-PORT GATEWAY

- SONY TRINITRON G220 17'' CRT

- MUSTEK UPS 800 USB

Τα πιο θορυβώδη φαν, από τα 7 που έχει το PC μου, είναι μητρικής, CPU και VGA.

Για το NorthBridge της μητρικής αγόρασα την εξής ψύκτρα που θα τοποθετήσω μόλις μου επιστραφει από το σέρβις.. Zalman ZM-NB47J.. Πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα της μητρικής, καθώς το φαν της πιάνει 7500-8000 στροφές και κάνει πολύ θόρυβο.

Θέλω λοιπόν κάτι για την CPU κατα κύριο λόγο και σε δεύτερη φάση ίσως για την VGA. Για την CPU κάτι που να μειώνει αρκετα το θόρυβο και (προτιμότερο) να μην είναι πανάκριβο (θα ήθελα να κούσω πάντως όλες τις λύσεις που θα προτείνετε). Τώρα για την VGA δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω και πολλά χρήματα για την (αθόρυβη) ψύξη της, καθώς η αξία της (VGA) έχει πέσει πολύ..

Τι λέτε;

Μήπως να έπαιρνα και πανελάκι για να ρυθμίζω της στροφές του φαν της CPU, ή είναι πεταμένα χρήματα;

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η ruby orb 2 πρεπει να ειναι πολυ καλη...εγω εχω την μπλε ορβ 2 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος για τη καρτα, τι να σου πω, δοκιμασε με το ριβατουνερ να ριξεις τις στροφες να δεις τι γιενται...

Δημοσ.

Eαν εχεις καλη ροη αερα στο κουτι σου σου προτεινο κατι

σε παθητικη ψυξη και ταυτοχρονα ενα πανελακι

παραθετω μερικα link

ψυχτρα για CPU

ψυχτρα για CPU την ιδια εχω και εγω

θεμα στο forum για το AKASA EVO 120

πανελ για ρυθμιση στροφων

κοστος 70-80 ευρω

Τωρα εαν δεν μπορεις να δωσεις πανω απο 70 ευρω πας σε αυτην

την λυση και ελπιζεις αν ριξεις τις στροφες να μην ανεβασεις θερμοκρασια

Δημοσ.
η ruby orb 2 πρεπει να ειναι πολυ καλη...εγω εχω την μπλε ορβ 2 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος για τη καρτα, τι να σου πω, δοκιμασε με το ριβατουνερ να ριξεις τις στροφες να δεις τι γιενται...

μάλλον την THERMALTAKE CL-P0391 RUBY ORB λες...

RUBY ORB 2 δεν υπαρχει..

Στα 25 ευρώ καλή μου φαίνεται..

Δημοσ.

Thermaltake sonic tower με ένα τεράστιο 13cm fan τις Thermaltake επίσης

την έχω σε p4 northwood 3 Ghz @ 3120 και έχω 33 βαθμούς full load για πολλές ώρες

στο e-shop έχει 30 euro η ψήκτρα και 10 το fan

Δημοσ.

πραγματικό τέρας ο SONIC TOWER...

Μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς ανεμιστήρα λες?

Δεν έχει στο e-shop τον 13cm fan που λες... Είναι αθόρυβος? Γιατί πιο πολύ για το θόρυβο με νοιάζει...

Δημοσ.

ο ανεμιστήρας είναι τελείως αθόρυβος έχω το ίδιο ακριβώς τώρα για να το δουλέψεις χωρίς ανεμιστήρα νομίζω κάτι θα κανεις αλλα σε μεγάλες θερμοκρασίες το μονο κακό είναι ότι σε εμενα δεν χωράει μέσα στο κουτί και έτσι στο πλαϊνό plexy έκανα τρυπα για να βρει από έξω

τώρα όσο για τον ανεμιστήρα οποιον δήποτε 120mm να βάλεις να δουλεύει στις 1500 στροφές δεν πρόκειται να τον ακούσεις ποτε εγώ σου πρότεινα 130 ari για μεγαλύτεροι ροη του αέρα

Δημοσ.

εξωτερικά εννοείς? γιατί εξωτερικά το δικό μου είναι 20 εκατοστά... εσωτερικά δεν ξέρω τι περιθώριο έχει.. δεν εξαρτάται και απο την μητρική?

Η ψύκτρα όμως είναι απο μόνη της 15 εκατοστά και με φαν θα παει παραπάνω..

Δημοσ.

Αυτό θα πρότεινα για CPU

Η Zalman ZM-NB47J νομίζω είναι λίγο ρίσκο να χρησιμοποιηθεί στο northbridge καθώς είναι φτηνή παθητική και το nforce4 έχει την τάση να ανεβάζει θερμοκρασίες

Δημοσ.

μετρα το από πίσω από την έξω μεριά από εκεί που βλέπεις την πίσω μεριά του τροφοδοτικού για την μητρική δεν νομίζω να έχει μεγάλο ρολο γιατί αυτά όλα χρησιμοποιούν κάποια στάνταρς και έχουν ίδια μεγέθη με τον ανεμιστήρα θα πάει σχεδόν 1 πόντο πάνω γιατί οι basis του είναι λίγο περίεργες

νομίζω έτσι θα κατατοπιστείς λίγο

http://img471.imageshack.us/img471/182/picture018yg2.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/5007/picture016td2.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/9414/picture017qb9.jpg

Δημοσ.

@chiderboy

Λογικά η ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO πρέπει να κάνει περισσότερο θόρυβο απο την THERMALTAKE CL-P0391 RUBY ORB που αναφερθηκε πιο πάνω... μάλλον θα προτιμούσα την δεύτερη..

Η Zalman δεν προτείνει την ZM-NB47J για το nforce4?

@Vatos_locos

στο πλαι παίρνει το φαν??? Καλά μιλάμε γεμίζει όλο το κουτί το σύστημα!!! :mrgreen:

Μάλλον, θα προτιμούσα μια πιο απλή λύση σαν την RUBY ORB...

Ξέρει κανείς κανένα site με κατατοπιστικά συγκριτικά τεστ για την περίπτωσή μου?

Επίσης, για την VGA σκέφτομαι να δοκιμάσω να ρίξω τις στροφές με το rivatuner (δεν το έχω ξαναδοκιμασει, θα κοιτάξω για κανα οδηγό), αλλά θα με ενδιέφερε να αντικαταστήσω το μικρό φανάκι με ένα μεγαλύτερο και λιγότερο θορυβωδες, με κάποια πατέντα ίσως... Ξεβιδώνεται εύκολα το μαμίσιο άραγε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...