sret Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2006 Kαλησπερα παιδια,σκεφτομαι να αγορασω το gtr2 για pc και 8ελω να μα8ω αν εχει κοσμο στο multiplayer?.Ευχαριστω.
SGP Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 ναι, έχει πάρα πολλούς. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα (δεν έχω ασχοληθεί αρκετά), αλλά οι server είναι πολλοί.
nzeppos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Yesssss, μόλις γλύτωσα τα 45-50 ευρώ που έχει το παιχνίδι, το καβάτζωσα από video club κι έκανα register το serial, μία στις δέκα να πετύχω τέτοιο πράγμα. Θα αρχίσω να παίζω online το συντομότερο δυνατό. Μπήκα κι έριξα μια ματιά στα lobbies και έχει αρκετούς αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, πάνω από 15 events συνήθως, για κάθε γούστο. Από ping νομίζω ότι πήγαιναν αρκετά καλά. Μέχρι 24 άτομα μπορούν να πάρουν μέρος σε κάθε αγώνα, ανάλογα πάντα και με το server, ορισμένοι σηκώνουν λιγότερα άτομα. Μπορείτε όμως πάντα να φτιάξετε το δικό σας και να τρέξετε με τους φίλους σας. Συνολικά δεν μου φάνηκε να έχει πολύ περισσότερο κόσμο από το GT Legends (σε περίπτωση που το έχετε τσεκάρει) αλλά έχει σημασία και πόσο λαό θα έχει στις...δύσκολες ώρες. Π.χ. πέρσι τέτοια εποχή στο GT Legends μετά τις 3 η ώρα το βράδυ δεν υπήρχαν πάνω από 3 αγώνες και 20-30 άτομα συνολικά να τρέχουν. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα...πλήθη που μαζεύει στο LFS, αλλά το GTR2 είναι νεούδι σε σχέση με το Live For Speed, μπορεί σιγά σιγά να πάρει τα πάνω του. Σε πρώτη ματιά νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του, είχα πάει σήμερα να το αγοράσω και ευτυχώς δεν πρόλαβα το μαγαζί πριν να κλείσει. Οπότε είπα να το νοικάσω από το video club, μπας και... Ευκαιρία να δοκιμάσω και την Logitech G25 στο online. Ακόμα δεν έχω παίξει γιατί έχω μπλέξει με PES6 online συν practice για κάτι αγώνες πρωταθλήματος που έχω στο LFS, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα έχω τσεκάρει το GTR2 εκτενώς και θα γράψω εντυπώσεις για το multiplayer. Υπ'όψιν ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές αν θέλετε να παίξετε online ραλάκια (και κατά τη γνώμη μου αξίζει να τα παίξετε μόνο online, στο single player όλοι πρωταθλητές λένε ότι είναι...). Τα online racing simulations που αξίζουν είναι 4-5, όχι παραπάνω. Live For Speed, GTR, GTR2, GTL, rFactor, F1 Challenge (ίσως) κι άντε κανα Nascar 2003. Και αξίζει να τα έχετε όλα, αν σας ενδιαφέρει το είδος...
SGP Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ξέχασες το gpl;). Έχει καλά leagues ακόμα και γενικά βρίσκεις και ερκετά pick up races κατά τις 9-12 το βράδυ.
nzeppos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ναι, το σκέφτηκα το GPL, είναι πασίγνωστο αλλά δεν έχει τύχει να το παίξω. Πρόσφατα κάποιος γνωστός μου, που έχει κάνει τα race simulators δεύτερο επάγγελμα (ονόματα δε λέμε, αν διαβάσει το post ξέρει ποιος είναι ) δεν μου μίλησε με κολακευτικά λόγια για το GPL και είπα να το ξεγράψω. Ας το βάλουμε όμως κι αυτό στη λίστα γιατί υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που το λιώνει και είναι παιχνίδι-θρύλος. Και μιλάμε πάντα για κόσμο που παίζει simulators, όχι NFS και TOCA3 (που στα reviews των περιοδικών παιχνίδια σαν το GTR έχουν στα μειονεκτήματα ότι χρειάζονται και...τιμονιέρα για να παίξουν καλά και ότι απευθύνονται σε πολύ ειδικό κοινό...)
nzeppos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Έπαιξα λίγο GTR2 γύρω στις 6 η ώρα το πρωί, είχε κάμποσο κόσμο, περίπου 60 άτομα και τουλάχιστον 8 αγώνες σε εξέλιξη, δεν ήταν άσχημα. Τελικά η μέγιστη χωρητικότητα των servers είναι 28 άτομα και όχι 24 που έγραψα. Αυτό βέβαια δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το ping, σε practice 15 ατόμων που έλαβα μέρος, πολλά αυτοκίνητα πήγαιναν εντελώς "σπαστά" (λόγω lag) ενώ σε σχέση με το single player υπήρχε εμφανέστατο frame dropping και αναγκάστηκα να "κατεβάσω" τα γραφικά για να παίξει καλύτερα. Από πλευράς αγώνων υπάρχει το γνώριμο περιβάλλον των simulators της Simbin, με τις διαδικασίες "practice 1/2, qualifying, race" σε κάθε αγώνα, το λιτό chat και τις ψηφοφορίες ενώ υπάρχουν οι γνωστοί online folders για να κατεβάζουμε έτοιμα setups (προφανώς όλα custom, χωρίς εγγυημένη απόδοση) για την εκάστοτε πίστα και το αμάξι που έχουμε επιλέξει. Έχω να παίξω GT Legends κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αλλά μόλις έβαλα το GTR2 έπαθα deja-vu, σαν να ξανάπαιζα GTL με πολύ γρηγορότερα αμάξια... (δεν έχει τύχει να παίξω άλλο παιχνίδι της Simbin σε online, οπότε συγκρίνω διαρκώς με το GTL). Η ομοιότητα βέβαια έχει και τα αρνητικά της, σε σχέση πάντα με τι έχει συνηθίσει ο καθένας. Για παράδειγμα ένα πράγμα που ποτέ δεν μου άρεσε στo GTL ήταν ότι για να συμμετάσχω σε ένα αγώνα, έπρεπε να περιμένω να ξαναρχίσει το practice. Αυτό ισχύει και στο GTR2. Επίσης έχω πλέον συνηθίσει στο multiplayer περιβάλλον του Live for Speed και τις δυνατότητες που προσφέρει, οτιδήποτε άλλο μου φαίνεται -τουλάχιστον- περίεργο. Δεν ξέρω αν το GTR2 κρατάει online στατιστικά για να μπορώ να βλέπω έστω ποιός είναι ο καλύτερός μου χρόνος στην τάδε πίστα και ποιό είναι το παγκόσμιο ρεκόρ (δεν συζητάω καν να κρατάει όλα τα στατιστικά από όλους τους αγώνες που έχω τρέξει ποτέ, όπως κάνει το LFS...) Στο θέμα του gameplay του GTR2 (άσχετο με το thread) έχω να παρατηρήσω ότι έκανα γύρω στους 15 γύρους σε γνώριμη πίστα (Magny Cours) με ένα Seat Toledo και με μία Lotus Elise και ήταν πραγματικά αδύνατον να συνηθίσω τα αμάξια, πολύ δύστροπα κι ας ακούγονται..συνηθισμένα. Με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είχα κάνει αρκετές δοκιμές και σε offline, αλλά δεν φάνηκε να έχω βελτιωθεί καθόλου. Είχα την ευκαιρία να κάνω και μερικές δοκιμές στο FFB της G25 και δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Αμέσως μετά λέω "αφού δεν νυστάζω, δεν βάζω να κάνω κανένα γύρο στο LFS...". Ε, λοιπόν είχα την ευκαιρία να κάνω μια απευθείας σύγκριση αφού είχα νωπές τις μνήμες από το GTR2. Καμία απολύτως σχέση. Ειδικά το FFB και το feeling του αμαξιού είναι πολύ καλύτερα στο LFS σε σχέση με κάθε άλλον εξομοιωτή οδήγησης (το ήξερα ήδη αυτό απλώς το είχα...ξεχάσει). Μετά από 15 γύρους με τη FOX (Formula Renault 2000) τα χέρια μου ακόμα τρέμουν από την συνεχή προσπάθεια και τη δύναμη που έπρεπε να ασκώ στις γρήγορες καμπές ενώ το "ζέσταμα" στο GTR2 μου βγήκε σε καλό. Κατάφερα και νίκησα ένα αγώνα σε μια πίστα που είχα ήδη τρέξει 370 γύρους στο παρελθον αλλά είχα πάρα πολύ καιρό να...επισκεφθώ. Και έσπασα το ρεκόρ μου κατα 0.5" !!! (Blackwood, FOX, 1.10.15) Ναι, ναι ξέρω, δεν είναι φοβερή επίδοση αλλά έγινε με λίγο ζέσταμα, με setup που δεν το θυμόμουν, χωρίς slip streaming και αρκετούς παραπλήσιους χρόνους γύρων. Κι όμως στους πρώτους γύρους γύρναγα στο 1.14.xxx και όσο ζεσταίνονταν τα ελαστικά κατέβαινα... Μέσα σε 15 γύρους, φοβερή επίδοση, το έβλεπα και δεν το πίστευα. Κι όλα αυτά επειδή χαιρόμουν να οδηγάω και πραγματικά ένιωθα σαν να είμαι μέσα στο αμάξι, σαν να έβλεπα τον εαυτό μου να "βουτάει" μέσα στη στροφή χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι μου ότι θα χάσω τη γραμμή, θα φύγω στον τοίχο κλπ. Τόσα χρόνια παίζω ραλάκια και αυτό το πράγμα πραγματικά δεν το έχω ξανανιώσει σε κανένα άλλο simulator. Νάτο το κουκλί, FR2000, the-most-fun-to-drive όχημα σε οποιοδήποτε παιχνίδι (μετά τα καρτ εννοείται!).. Sorry για το offtopic αλλά όταν μιλάω για το LFS δεν μπορώ να το βουλώσω. Κατά τ'άλλα το GTR2 φαίνεται να έχει τον...απαιτούμενο κόσμο για να δικαιολογήσει την αγορά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.