Προς το περιεχόμενο

Υπερβιταμινωση?

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ το είχα κόψει για 1+χρόνο, αλλά εξαιτίας άγχους το ξανάπιασα. Δεν κάνω τα 2 πακέτα που έκανα παλιά γύρω στα 10 τσιγαράκια την ημέρα αλλά και αυτά δεν είναι ότι καλύτερο :/. Το καλοκαίρι που θα τελειώσω με το πανεπιστήμιο θα ξαναπροσπαθήσω να το κόψω. Εγώ το μόνο που μπορώ να σας προτείνω ως μέθοδο για να απαλλαγείτε από αυτό είναι το εξής : ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΑΚΕΤΟ. Ακούγεται ηλίθιο αλλά στην περίπτωση μου δούλεψε μια χαρά.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μέχρι 24 ώρες έχω φτάσει άκαπνος. Και έπαθα πλάκα με το πόσο διαφορετικά ξεκίνησα να αναπνέω, να έχω αντοχές στη γυμναστική.

Ακόμη και στην όσφρηση και στη γεύση ένιωθα διαφορετικά. Δεν ξέρω αν αντικειμενικά αρκούν 24 ώρες ή ήταν παραμύθιασμα του μυαλού.

Αλλά και πάλι με τόσα κίνητρα, δεν μπορώ να το κόψω.

Και αυτό που μου τη δίνει πιο πολύ είναι που μου το ζητάει η κόρη μου να το κόψω. Και δεν βρίσκω τη δυναμη να το κάνω.

Ρε συ, αυτό με τη χαλασμένη γεύση και τη δυσοσμία στον ιδρώτα πόσο κρατάει δηλαδή; 2-3 μέρες ας πούμε;

Και επίσης, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και συνταγή για να πάρεις τα επιθέματα;

Τέλος, καταλαβαίνω ότι αυτά σου δημιουργούν μια απέχθεια για τον καπνό.

Αλλά με το κομμάτι της ψυχολογικής εξάρτησης τί γίνεται;

Δηλαδή από τη μία σου λείπει ενώ ταυτόχρονα το σιχαίνεσαι;

Γαμώ τα εγκεφαλικά αδιέξοδα δηλαδή;

Tη βουκολική φαντασίωση θα την αφήσω για τον Lucifer. :)

24 ώρες είναι μάλλον λίγες, αλλά φαντάσου μετά τους τρεις μήνες!

Νομίζω πως η κόρη είναι ισχυρότατο κίνητρο. Χτίζει τα πρότυπά της, μη χάσεις την ευκαιρεία.

Η δυσμοσμία (περισσότερο όξυνη) και η γεύση μετάλου-πίσσας (όπως όταν έχεις καπνίσει πάρα πολλά στριφτά) μειώνονταν μέρα-μέρα, αλλά κρατούν περίπου 1-2 εβδομάδες. Δεν είναι τραγικό, στο είπα περισσότερο για να μην παραξενευτείς παρά για να σε αποθαρρύνω.

Την ψυχολογική εξάρτηση την περνάς με τον χρόνο, έχεις τρεις μήνες περιθώριο. Αν το έχεις αποφασίσει, είναι χρόνος υπεραρκετός να "επανεκπαιδευτείς". Στο διάστημα αυτό η απέχθεια και οι παρενέργειες είναι ισχυρότερες του ψυχολογικού εθισμού. Μπορείς να δοκιμάσεις και το τεστ που έκανα, κάπνισε τη δεύτερη-τρίτη μέρα. Η εγγυημένη αναγούλα-ναυτία θα σε στρώσουν.

Ιατρική παρακολούθηση δεν είναι απαραίτητη, αν είσαι υγιής. Μπορεί να εμφανίσεις ελαφρά ταχυπαλμία, ειδικά αν το βάλεις κοντά στην καρδιά. Έτσι για να θυμηθείς τον εφηβικό έρωτα :). Συμβουλέψου και το γιατρό σου για περισσότερη ασφάλεια, εγώ το είχα κάνει. Αν πάλι πάσχεις από καρδιά (χτυπά ξύλο, δε φαντάζομαι), επιβάλλεται και η διακοπή του καπνίσματος και η ιατρική παρακολούθηση.

Toufa,

συγγνώμη, σου "έσκισα" το θέμα. Ελπίζω να μην χαπακώσεις τελικά την ξαδέρφη.

Δημοσ.

Πολύ το φιλοσοφείτε παιδιά τζάμπα και βερεσέ.

Απλά τα πράγματα: Ή έχεις τη θέληση και το κόβεις ή δεν την έχεις.

Ή είσαι δυνατός ή αδύναμος.

Εγώ για παράδειγμα, το κόβω το κάπνισμα όποτε το θελήσω.

Πρέπει να το έχω κόψει περίπου 356.824 φορές στα 11 χρόνια που καπνίζω.

Και πρόσφατα έκανα και level-up!

Τώρα ξυπνάω μέσα στα άγρια χαράματα για το "πριν-ξυπνήσω-το-πρωί-να-πάω-δουλειά" τσιγάρο μου.

Δημοσ.

thanx ρε συ agpr, always to the point οι απαντήσεις σου.

από καρδιά λέω να βάλω μία μοντέλο 2000 που λέει και ο μεγάλος Τόλης Τσιμογιάννης, για να μην ερωτεύομαι.

τώρα θα στείλω και sms-εντολή στην αδερφή μου να μου φέρνει (τσάμπα εννοείται) από το φαρμακείο που δουλεύει τα επιθέματα.

αν και είμαι ικανός να συνηθίσω να καπνίζω με το επίθεμα.

Δημοσ.

μαλάκα, τον κόβω, δεν πρέπει να είσαι και πολύ σόι στα προκαταρκτικά.

και θα ρωτήσω όταν αρχίσεις να μου μιλας καλύτερα.

Δημοσ.

Αχ Punky,

δε μπορείς πια να εκτιμήσεις τον ανυπόκριτο και πηγαίο ενθουσιασμό της νεότερης γενιάς, σαν τον Οβελίξ μπροστά στη μαρμίτα με το φίλτρο :).

Δημοσ.

πω πω, άθλιος ψυχολογικός εκβιασμός επειδή του 'χω πει ότι τουμπάρομαι με κάτι τέτοια.

αστειεύομουνα ρε. δεν παρεξηγήθηκα.

και για να γίνουμε κολλητοί πρέπει να αντέχεις bipolar ρυθμoύς.

χώρια που θα πρέπει να ξεπεράσεις και το φόβο της σύγκρισης όταν με συστήσεις στη δικιά σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...