Προς το περιεχόμενο

Υπερβιταμινωση?

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα πείραμα...

Θέλω να δοκιμάσω μια placebo θεραπεία στην ξαδέλφη μου για να κοψει το κάπνισμα.

Και είπα να πάρω ένα συμπλήρωμα βιταμινών και να της πω, οπότε νιώθεις ότι δεν μπορείς χωρίς τσιγάρο, πάρε ένα χάπι.

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Toufa,

επικίνδυνο πείραμα. Ξανασκέψου το λίγο, δεν είμαι γιατρός, αλλά η υπερβιταμίνωση είναι ενδεχόμενο. Ειδικά αυτή η σκέψη, ένα χάπι όποτε θέλεις να καπνίσεις, σίγουρα είναι επικίνδυνη. Φαντάσου να παίρνει 10-20 χάπια την ημέρα!

Άσε την ηθική πλευρά του πειράματος....

Ας δοκιμάσει κάτι άλλο, nicorrete ίσως. Στην περιπτώση μου είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.
Ας δοκιμάσει κάτι άλλο, nicorrete ίσως. Στην περιπτώση μου είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Αλήθεια είχαν αποτέλεσμα;

Για πες λίγο πιο αναλυτικά.

Γιατί όσο Νίτσε κι αν έχω διαβάσει, δεν κατάφερα ποτέ να μαζέψω αρκετή θέληση για δύναμη.

Δημοσ.

Κάποιες βιταμίνες πάνω από κάποια όρια γίνονται τοξικές. Επίσης γράφει στα κουτιά αυτών των συμπληρωμάτων αλλά το λένε και οι γιατροί κι οι φαρμακοποιοί πως αυστηρά δεν πρέπει να υπερβαίνεις το ένα χάπι την ημέρα. Γιατί δεν δοκιμάζεις να της δίνεις ενα κίντερ χάπι χίπο καλύτερα? :-) :-) :-)

Δημοσ.

Ωραίο καλαμπουράκι από πάνκη, 1-0.

Τούφα, τι σχέση έχουν οι βιταμίνες με το τσιγάρο? Εννοώ, βάσει ποιάς λογικής να παίρνει ένα βιταμινούχο χάπι και όχι να τρώει ένα μουστοκούλουρο πχ?

Δημοσ.
Αλήθεια είχαν αποτέλεσμα;

Για πες λίγο πιο αναλυτικά.

Γιατί όσο Νίτσε κι αν έχω διαβάσει, δεν κατάφερα ποτέ να μαζέψω αρκετή θέληση για δύναμη.

Punky,

η αλήθεια είναι πως αν δεν το αποφασίσεις, δε γίνεται τίποτα. Αν το πάρεις απόφαση, θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ. Φιλική συμβουλή, μην τα ξεκινήσεις πριν το πάρεις απόφαση. Στην αρχή μπορεί η γεύση σου να χαλάσει και ο ιδρώτας σου να γίνει ιδιόμορφα δύσοσμος, αλλά σύντομα διορθώνεται η κατάσταση. Μην πτοηθείς.

Η βοήθεια που προσφέρουν είναι διπλή.

Όσο διάστημα τα χρησιμοποιείς, περίπου τρεις μήνες, δεν έχεις τη φυσική ανάγκη της νικοτίνης. Επιπλέον, αν καπνίσεις ενώ τα χρησιμοποιείς θα έχεις δυσάρεστες παρενέργειες. Το τονίζουν στις οδηγίες, αλλά συνειδητά παρέβην τη σύσταση. Στο δεύτερο τσιγάρο, που πιέστηκα για να καπνίσω, ένιωσα ναυτία, πονοκέφαλο, τάση προς έμετο και αδυναμία. Οι παρενέγειες κράτησαν κάνα τρίωρο. Μπιχεβιοριστική προσέγγιση, αλλά δεν το ξαναδοκίμασα. Επιπλέον, η γεύση και η όσφρηση οξύνονται (επανέρχονται στην πραγματικότητα) και ο καπνός, αλλά και οι καπνισμένοι φίλοι, βρωμάνε ανυπόφορα. Με το στανιό δηλαδή αναπτύσεις απέχθεια στον καπνό.

Η άλλη βοήθεια που σου προσφέρουν είναι το ικανό χρονικό διάστημα για να ανπροσαρμόσεις τις κοινωνικές σου συνήθειες. Ανακαλύπτεις σιγά-σιγά πως ο καφές έχει πλούσια γεύση, το ίδιο και το φαγητό. Μπορείς να διασκεδάζεις χωρίς τσιγάρο και το αναπνευστικό σου βελτιώνεται.

Έκοψα το κάπνισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Ετοίμασε τώρα τις παλάμες σου, και οι υπόλοιποι το ίδιο. Άκαπνος για περισσότερο από ένα χρόνο και μέχρι τότε χωρίς επιθυμία για τσιγάρο, τους τελευταίους 4-5 μήνες ξανάρχισα το κάπνισμα λόγω ΑΣΕΠ. Τώρα μπορείς να ανοίξεις τις παλάμες σου και να με στολίσεις κανονικά. Και οι υπόλοιποι, μην ντρέπεστε, ελεύθερα. Μου αξίζει, άλλωστε και εγώ το ίδιο κάνω κάθε πρωί. Τα nicorrete δυστυχώς δε σε προστατεύουν από τη βλακεία.

Το Φλεβάρη θα ξαναρχίσω τη θεραπεία και ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναδώσω στο διαγωνισμό.

Αν το αποφασίσεις, προτίμησε τα επιθέματα, είναι πολύ πιο βολικά από τις τσίχλες.

Δημοσ.

πάντως, όλα όσα αναφέρει ο agpr , τα νιώθω κ εγώ τώρα,3 μήνες πια άκαπνος! δεν λέω ότι ποτέ ξανά δε θα το βάλω στο στόμα μου κ όλα αυτά τα βαρύγδουπα,γιατί υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι,ότι θα ήθελα ένα τσιγάρο,αλλά σε κατάλληλο timing,από άποψη ψυχολογίας,νομίζω ότι κόβεται κ χωρίς βοηθήματα!

agpr,σου ευχομαι να περάσεις τουλάχιστον στον κωλοασεπ, να μην πάει χαμένο το ότι το ξανάρχισες!!!

Δημοσ.
πάντως, όλα όσα αναφέρει ο agpr , τα νιώθω κ εγώ τώρα,3 μήνες πια άκαπνος! δεν λέω ότι ποτέ ξανά δε θα το βάλω στο στόμα μου κ όλα αυτά τα βαρύγδουπα,γιατί υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι,ότι θα ήθελα ένα τσιγάρο,αλλά σε κατάλληλο timing,από άποψη ψυχολογίας,νομίζω ότι κόβεται κ χωρίς βοηθήματα!

agpr,σου ευχομαι να περάσεις τουλάχιστον στον κωλοασεπ, να μην πάει χαμένο το ότι το ξανάρχισες!!!

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ο ΑΣΕΠ είναι η μόνη ελπίδα να διοριστεί κάποιος χωρίς μέσο, το κακό είναι πως τελικά διορίζονται περισσότεροι εκτός ΑΣΕΠ. Την προηγούμενη φορά έγραψα καλύτερα από 17.000 συναδέλφους, αλλά έπρεπε να γράψω καλύτερα από 17.300. Ελπίζω τώρα σε κάτι καλύτερο, τι να πω.

Δημοσ.
Ωραίο καλαμπουράκι από πάνκη, 1-0.

Τούφα, τι σχέση έχουν οι βιταμίνες με το τσιγάρο? Εννοώ, βάσει ποιάς λογικής να παίρνει ένα βιταμινούχο χάπι και όχι να τρώει ένα μουστοκούλουρο πχ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Placebo

Δημοσ.

το κακό είναι πως αν δεν είναι ο ΑΣΕΠ θα είναι κάτι άλλο... μιλάει καπνιστής που έκοψε μαχαίρι για 2 χρόνια χωρίς βοηθήματα στην μέση εξεταστικής (αγγλία) και ξανάρχισε ένα βράδυ σε ένα μπαράκι... δέχομαι επίσης στολισμούς ανεπιφύλακτα..

Δημοσ.
το κακό είναι πως αν δεν είναι ο ΑΣΕΠ θα είναι κάτι άλλο... μιλάει καπνιστής που έκοψε μαχαίρι για 2 χρόνια χωρίς βοηθήματα στην μέση εξεταστικής (αγγλία) και ξανάρχισε ένα βράδυ σε ένα μπαράκι... δέχομαι επίσης στολισμούς ανεπιφύλακτα..

Eίναι λίγο βαρύ αυτό που θα πώ, αλλά... μου μοιάζεις.

Με όλο το θάρρος που μου χαρίζει η αγένειά μου.

Δημοσ.

Ας δοκιμάσει κάτι άλλο, nicorrete ίσως.

Τις είχα δοκιμάσει, αλλά τελικά το είχα κόψει από θέληση και μόνο. (μην περιμένετε οι τσίχλες να σας βοηθήσουν, τουλάχιστον εμένα ίσα ίσα που με χαλούσαν κι όλας). Είχα κόψει το τσιγάρο για ένα χρόνο ακριβώς και μετά το ξανάρχισα.....

Δημοσ.

Ουαου, ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση!

Ρε πούστη μου, αυτό είναι που με εκνευρίζει αφάνταστα με τον εαυτό μου. Που δεν μπορώ να το κόψω.

Κάθομαι και σκέφτομαι ότι με τα 130-150 Ευρώ το μήνα που ξοδεύω για τσιγάρα, θα μπορούσα να πάρω ξανά μηχανή.

Με φαντάζομαι να φοράω ξανά το ιταλικό δερμάτινο και το παροπλισμένο γιαπωνέζικο χειροποίητο Arai μου.

Να οδηγάω ξανά ζω-πεθαίνω σε επαρχιακούς δρόμους.

Και μετά να αράζω κάπου μέσα στη φύση για να ξεκουραστώ από την υπερένταση.

Όπου εμφανίζεται από το πουθενά μια άγνωστη βοσκοπούλα που είχε να διαλέξει ανάμεσα στο μόντελινγκ ή στο να βόσκει πρόβατα ημίγυμνη.

Τέλος πάντων, κάνουμε ότι κάνουμε γιατί την εξάπτουν οι άντρες που παίζουν κορώνα-γράμματα τη ζωή τους και τσουπ...Με φαντάζομαι να ανάβω τσιγάρο μετά, ακόμη και στη φαντασίωσή μου ρε πούστη. Που υποτίθεται ότι την εξαγόρασα, κόβωντας το τσιγάρο.

Μέχρι 24 ώρες έχω φτάσει άκαπνος. Και έπαθα πλάκα με το πόσο διαφορετικά ξεκίνησα να αναπνέω, να έχω αντοχές στη γυμναστική.

Ακόμη και στην όσφρηση και στη γεύση ένιωθα διαφορετικά. Δεν ξέρω αν αντικειμενικά αρκούν 24 ώρες ή ήταν παραμύθιασμα του μυαλού.

Αλλά και πάλι με τόσα κίνητρα, δεν μπορώ να το κόψω.

Και αυτό που μου τη δίνει πιο πολύ είναι που μου το ζητάει η κόρη μου να το κόψω. Και δεν βρίσκω τη δυναμη να το κάνω.

Ρε συ, αυτό με τη χαλασμένη γεύση και τη δυσοσμία στον ιδρώτα πόσο κρατάει δηλαδή; 2-3 μέρες ας πούμε;

Και επίσης, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και συνταγή για να πάρεις τα επιθέματα;

Τέλος, καταλαβαίνω ότι αυτά σου δημιουργούν μια απέχθεια για τον καπνό.

Αλλά με το κομμάτι της ψυχολογικής εξάρτησης τί γίνεται;

Δηλαδή από τη μία σου λείπει ενώ ταυτόχρονα το σιχαίνεσαι;

Γαμώ τα εγκεφαλικά αδιέξοδα δηλαδή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...