Προς το περιεχόμενο

Project: Μετάφραση Comic STORM

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκειται για μια καταπληκτική σειρά κομικς, πολύ σπάνια που πολύ δύσκολα βρίσκεται και στα αγγλικά ακόμα. Τα 4 πρώτα τεύχη κυκλοφορούν και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μετά απο πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρώ όλα (23) τεύχη στα γερμανικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Πιστευω πως πρέπει να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια μετάφρασης για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι μας αυτό το καταπληκτικό έργο τέχνης.

Ψάχνω να βρω άτομα που να έχουν χρόνο για να μου μεταφράσουν τα κείμενα απο γερμανικά σε ελληνικά σε αρχείο word. Στην συνέχεια εγώ θα τα περάσω στις σελίδες του κόμικ.

Πάρτε ένα δείγμα μιας σελίδας για να καταλάβετε για ποιο κόμικ μιλάω...

http://img88.imageshack.us/img88/4279/stormk04io5.jpg

Δημοσ.

Άσε μας ρε kgian....

στον ύπνο σου το είδες αυτό το project?

Τι πίνεις και δε μας δίνεις.

Εγώ προτείνω να μεταφράσουμε ταινίες του Γκουζγκούνη στα Αγγλικά για να θαυμάσει όλη η υφήλιος την ταλεντάρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ήταν μια καταπληκτική σειρά comics αυτή, έχω στα Ελληνικά μέχρι και το νούμερο 10. Τι απέγινε, δεν ξέρω. Τα έβγαζε τω καιρώ εκείνω η Star Comics στην Ελλάδα, μαζί με το Camelot 3000 (ψιλομούφα) και το Eric Castel (χοντροκαραμούφα).

Το τελευταίο που απέκτησα από τη σειρά Storm (Νο. 10, Οι Πειρατές της Πανταρβέ) με άφησε στην αγωνία (και μου έδωσε ιδέες για ένα σενάριο pc game, άλλη τρέλα αυτή).

Όποια πληροφορία έχετε για τη σειρά και αν υπάρχουν τα comic, ποστάρετε. Αν ήταν Αγγλικά ή Γαλλικά, αναλάμβανα τη μετάφραση, αλλά Γερμανικά, δυστυχώς...Όταν είχα την ευκαιρία να μάθω, εγώ έκανα κοπάνα από την τάξη να παίξω μπάσκετ :D

Δημοσ.

Το δικό μου project είναι το καλύτερο....

Μεταγλώτιση Ελληνικών cult τσοντών του '80 με σκοπό τη διεθνή προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Το διάβαζα κι εγώ το Storm στα late 80s early 90s. Τα κυκλοφορούσε στην Ελλάδα η Star Comics μαζί με το Camelot 3000 της DC και το θρυλικό πλέον Eric Castel. Όλα καταπληκτικά comics. Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα ερωτευτεί την Redhair! Δυστυχώς δεν ξέρω γερμανικά για να σε βοηθήσω...

Πάντως καλό κουράγιο, έχω κάνει κι εγώ την ίδια δουλειά για κάποια από τα Savage Sword of Conan της Marvel (το ασπρόμαυρο που κυκλοφορούσε παλιότερα) και είναι λίγο σκότωμα. Βέβαια ο Storm έχει μόνο 23 τεύχη, ενώ το Savage Sword of Conan 235 με 79 σελίδες έκαστο!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πού σταμάτησε η σειρά; Το νο. 10 άφηνε μεγάλα ερωτήματα.

Να δω και στο Google, βέβαια.

Edit: Έτσι, για να μάθω να ποστάρω πριν κάνω search.

Δείτε την πλήρη λίστα, από Wikipedia:

The albums:

Prologue (intended as a pilot, but proved unsuccessful):

1. Commander Grek - (Commandant Grek - Gevangenen van de tijd) (1976) (written by Vince Wernham)

The Chronicles of the Deep World:

1. The deep world - (De diepe wereld) (1977) (written by Philip 'Saul' Dunn)

2. The last fighter - (De laatste vechter) (1977-1978) (written by Martin Lodewijk)

3. The people of the desert - (Het volk van de woestijn) (1978) (written by Dick Matena)

4. The green hell - (De groene hel) (1978-1979) (written by Dick Matena)

5. The battle for Earth - (De strijd om de aarde) (1979) (written by Dick Matena)

6. The secret of the nitron rays - (Het geheim van de nitronstralen) (1979-1980) (written by Dick Matena)

7. The legend of Yggdrasil - (De legende van Yggdrasil) (1980) (written by Kelvin Gosnell)

8. City of the damned - (Stad der verdoemden) (1980-1981) (written by Kelvin Gosnell)

9. The creeping death - (De sluimerende dood) (1981) (written by Don Lawrence)

The Chronicles of Pandarve: all written by Martin Lodewijk

1. The pirates of Pandarve - (De piraten van Pandarve) (1982)

2. The labyrinth of death - (Het doolhof van de dood) (1983)

3. The seven of Aromater - (De zeven van Aromater) (1983)

4. The slayer of Eriban - (De doder van Eriban) (1984)

5. The dogs of Marduk - (De honden van Marduk) (1984-1985)

6. The living planet - (De levende planeet) (1985-1986)

7. Vandaahl the destroyer - (Vandaahl de verderver) (1986-1987)

8. The twisted world - (De wentelwereld) (1988)

9. The robots of Farseid - (De robots van Danderzei) (1989)

10. Return of the red prince - (De terugkeer van de Rode Prins) (1991)

11. The Von Neumann machine - (De Von Neumann-machine) (1993)

12. The Genesis equation - (De Genesis-formule) (1995)

13. The armageddon traveller - (De armageddon reiziger) (1999-2001)

The Chronicles of the Between-time: all written by Martin Lodewijk

1. The Voyager virus - (Het Voyager virus) (1996)

2. The Dallas paradox - (De Dallas paradox) (1997)

3. The eater of stars - (De sterrenvreter) (1998)

4. Klein space - (De ruimte van klein) (unfinished and unpublished)

Λοιπόν, πάνω να δω τι παίζει στο official site και επιστρέφω. Α, όλα είναι μεταφρασμένα στα Αγγλικά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Bump :P

Καθώς σκότωνα την ώρα μου διαβάζοντας το πολυκαιρισμένα posts, έπεσα πάνω σε αυτό το thread. Βλέποντας τα παραπάνω ειρωνικά σχόλια, παρατηρώ πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η τρέλα μερικών fans, που από το τίποτα, κατάφεραν και κυκλοφόρησαν τον Storm στην Ελλάδα.

Ναι, ο STORM αυτήν την στιγμή επανακυκλοφορεί στην Ελλάδα, και θα προχωρήσει πέρα από τα 10 τεύχη που εκδόθηκαν παλαιότερα. Δεν αναφέρομαι όμως απλά για μεταφρασμένες εικόνες jpeg, αλλά για κανονική έντυπη έκδοση !

Μερικά παιδιά από το Greekcomics χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στο θέμα, καταφέρνουν και δημιουργούν πολυτελή έντυπη έκδοση με τα όλα της (σε σχετικά λίγα αντίτυπα όμως), την στιγμή που πριν από έναν χρόνο, μία αντίστοιχη μετάφραση στον υπολογιστή θεωρούταν απίθανο.

Επειδή πάει ένας χρόνος από τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, δεν ξέρω αν θα ενδιαφέρεται κανείς. Εγώ πάντως δηλώνω ευτυχής που επιτέλους έμαθα την ιστορία πέρα από το 7ο τεύχος :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, αλλά δυστυχώς το thread είναι εξαμήνου (και βάλε). Πού μπορούμε να βρούμε πληροφορίες, αν έμεινε καμία σειρά κτλ;

• Moderators
Δημοσ.

Μπράβο στα παιδιά του GreekComics. Από όσα διάβασα και είδα στα scans/δείγματα, εχουν κάνει πολύ πολύ καλή δουλειά! :-)

Snoob, νομίζω με κάποιο pm στους υπευθυνους (Valtasar) θα πάρεις απάντηση.

Εδώ είναι το subforum για το Storm, οπού υπάρχουν και πιο πρόσφατα topics.

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showforum=131

• Super Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστώ, Praetorian, θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω :)

edit: κάτι δεν κάνω σωστά, γράφτηκα, έκανα login, αλλά ούτε προσωπικό μήνυμα μπορώ να στείλω, ούτε καινούργιο thread να ανοίξω. Αν κάποιος είναι γραμμένος εκεί και μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους, ας μου στείλει ένα pm να δούμε πώς θα γίνει να έρθω σε επαφή μαζί τους.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Ο Storm θα βγει σε 500 σειρές. Δεν ξέρω πόσες έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, όμως προς το παρόν υπάρχουν. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω για πόσον καιρό ακόμα :X

Πριν λίγο καιρό έβγαλαν τον 5ο τόμο, ενώ θα κυκλοφορήσουν σύνολο 11

Snoob, όντως θα πρέπει να περιμένεις λίγη ώρα ώστε να γίνει validate ο λογαριασμός σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...