Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία, ναι η όχι?

Socratis_g

Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?

• NAI!!!
      265
    • OXI!!!
      33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aν χαμηλώνανε τις τίμές και πουλούσανε (το office, τα windows και οτιδήποτε άλλο) με 20 ευρά (ή λιγότερα) δεν θα υπήρχε η πειρατεία....πιο πολλά θα βγάζανε νόμίζω παρά τώρα......

Προσωπικά ότι μπορώ να αγοράσω αυθεντικό (το αντέχει η τσέπη μου ή μου αρέσει πολύ) το αγοράζω αυθεντικό για να στηρίξω των καλλιτέχνη ή τους δημιουργούς αλλά και εκεί υπάρχει ένα όριο....(όσο και να μου αρέσει ο Αλκινόος αν βγάλει καινούργιο cd με 45ευρά αυθεντικό δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω).....

συνεπώς +1 στην πειρατεία αλλά με όρους....

Δημοσ.
Aν χαμηλώνανε τις τίμές και πουλούσανε (το office, τα windows και οτιδήποτε άλλο) με 20 ευρά (ή λιγότερα) δεν θα υπήρχε η πειρατεία....πιο πολλά θα βγάζανε νόμίζω παρά τώρα......

Προσωπικά ότι μπορώ να αγοράσω αυθεντικό (το αντέχει η τσέπη μου ή μου αρέσει πολύ) το αγοράζω αυθεντικό για να στηρίξω των καλλιτέχνη ή τους δημιουργούς αλλά και εκεί υπάρχει ένα όριο....(όσο και να μου αρέσει ο Αλκινόος αν βγάλει καινούργιο cd με 45ευρά αυθεντικό δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω).....

συνεπώς +1 στην πειρατεία αλλά με όρους....

Συμφωνω απολυτα:-D

Δημοσ.

Εγώ πάλι νομίζω ότι και 20 ευρώ να έκαναν τα Windows, πάλι θα υπήρχαν κάποιοι που χρησιμοποιούν τα αντιγραμμένα.

Δηλαδή πώς ακριβώς εξαλείφθηκε -άντε μειώθηκε- η πειρατεία από τότε που το Μετρόπολις έριξε σαν τρελό τις τιμές?

Δημοσ.

Δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε κάτι. Αν είναι πολύ ακριβό, απλά δεν το αγοράζουμε. Φαντάζομαι ότι θα ζήσω(-ουμε) χωρίς τα καινούργια Windows, αν μας φαίνονται πολύ ακριβά. Η κλοπή δεν είναι λογική λύση.

Και αν νομιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο σκέψης (μου φαίνεται ακριβό, οπότε βρίσκω άλλους τρόπους να το αποκτήσω), τότε δεν πρέπει να γκρινιάζουμε όταν τον συναντάμε σε άλλους τομείς της ζωής μας.

Αν δηλαδή στη δουλειά το αφεντικό μου έρθει και μου πει ότι τα χ ευρώ που μου ζητάς μου φαίνονται πολλά, θα σου δίνω χ/2 ανεξαρτήτως συμβάσεως, με τη λογική σας θα έχει δίκιο.

Δημοσ.
Δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε κάτι. Αν είναι πολύ ακριβό, απλά δεν το αγοράζουμε. Φαντάζομαι ότι θα ζήσω(-ουμε) χωρίς τα καινούργια Windows, αν μας φαίνονται πολύ ακριβά. Η κλοπή δεν είναι λογική λύση.

Βρε izerman καλέ μου δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα....Εγώ δεν είπα να αντιγράφουμε αβέρτα....Καλώς ή κακώς μερικά προγράμματα έχουν γίνει απαραίτητα για κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες / ανθρώπους....ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι όποιες πολυεθνικές πιέζουν προκειμένου τα προγράμματα τους να υιοθετούνται από άλλες οπότε αναγκαστικά πάμε προς τα εκεί.....

Πχ.1 (πολύ τραβηγμένο) αν σε 4 μήνες ή πρόσβαση στο internet γίνεται μόνο με windows Vista δεν θα υποχρεωθείς να αλλάξεις τα ΧP? και τότε αν τα Vista κάνουν 400 ευρά τι θα κάνεις?

Πχ2 (πολύ πιο χειροπιαστό αρκεί να μην κολλήσετε στο office....θα μπορούσε να ήταν το οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα). εγώ δουλέυω μέσα στο πανεπιστήμιο και θέλω να στείλω μια δημοσίευση στο Α επιστημονικό περιοδικό που έχει έναν Χ Impact factor....Κατεβάζω τις οδηγίες για τους συγγραφείς από το site του περιοδικού και μου λέει εκτός των άλλων: "....Τα αρχεία θα πρέπει να σταλουν σε μορφή Word , γραμματοσειρά Y, μέγεθος ΤΤ κτλ. κτλ....." Δεν με υποχρεώνει να αγοράσω το office για να κάνω την δουλειά μου ? (και μην αρχίσουμε τις ιστορίες να το στείλεις σε άλλο.....όσοι έχουν υπόψη τους τις σημαίνει impact factor καταλαβαίνουν τι παίζετε....)

Το ζήτημα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις....μέχρι στιγμής δηστηχώς δεν υπάρχουν πάντα/παντού....άλλο παράδειγμα: αν δεις στα forum θα βρεις (πιστεύω) αρκετά post παιδιών που θέλουν να βάλουν Linux και ψάχνουν και δεν μπορούν να βρουν τους drivers για laptop....Ε εκεί δεν είναι μονόδρομος? δεν σε υποχρεώνει να μείνεις με windows με ότι αυτό συνεπάγεται?

Anyway και για να τελειώνουμε πιστεύω ότι αν τα λεφτά που έδιναν για να φτιάξουν τις προστασίες στα προγράμματα τα χρησιμοποιούσαν για να ρίξουν τις τιμές τους θα έλυναν κατά πολύ το πρόβλημα τους....

firefly "Εγώ πάλι νομίζω ότι και 20 ευρώ να έκαναν τα Windows, πάλι θα υπήρχαν κάποιοι που χρησιμοποιούν τα αντιγραμμένα.

Δηλαδή πώς ακριβώς εξαλείφθηκε -άντε μειώθηκε- η πειρατεία από τότε που το Μετρόπολις έριξε σαν τρελό τις τιμές?"

εγώ προσωπικά δεν θα τα αντίγραφα, και για να τελειώνουμε το Metropolis είναι στην Αθηνα/Θεσσ/κη κτλ... εγώ όταν είμαι ελλάδα (μένω στην Χιο) θα πρέπει να κάνω 90-150 ευρώ εισιτήρια (ανάλογα με το μέσο) για να κατεβώ αθήνα να πάρω φτηνά Cd? Πως το βλέπετε? Το ζήτημα να είναι παντού χαμηλές οι τιμές και ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.....

Δημοσ.

Πχ.1 (πολύ τραβηγμένο) αν σε 4 μήνες ή πρόσβαση στο internet γίνεται μόνο με windows Vista δεν θα υποχρεωθείς να αλλάξεις τα ΧP? και τότε αν τα Vista κάνουν 400 ευρά τι θα κάνεις?

Το θέμα είναι πως -απο τη στιγμή που ζούμε σε ελεύθερη αγορά- κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιατί την δύναμη την έχει ο καταναλωτής. Αν, στο παράδειγμα σου, η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω Vista, θα βγάλει σε μικρό χρονικό διάστημα μια άλλη εταιρεία ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέπει την πρόσβαση στο ιντερνετ μέσω άλλου λειτουργικού στη μισή τιμή. Αν θέλεις επιλέγεις το άλλο λειτουργικό για πρόσβαση στο ιντερνετ, οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις τα 400 ευρώ.

Πχ2 (πολύ πιο χειροπιαστό αρκεί να μην κολλήσετε στο office....θα μπορούσε να ήταν το οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα). εγώ δουλέυω μέσα στο πανεπιστήμιο και θέλω να στείλω μια δημοσίευση στο Α επιστημονικό περιοδικό που έχει έναν Χ Impact factor....Κατεβάζω τις οδηγίες για τους συγγραφείς από το site του περιοδικού και μου λέει εκτός των άλλων: "....Τα αρχεία θα πρέπει να σταλουν σε μορφή Word , γραμματοσειρά Y, μέγεθος ΤΤ κτλ. κτλ....." Δεν με υποχρεώνει να αγοράσω το office για να κάνω την δουλειά μου ? (και μην αρχίσουμε τις ιστορίες να το στείλεις σε άλλο.....όσοι έχουν υπόψη τους τις σημαίνει impact factor καταλαβαίνουν τι παίζετε....)

Yπάρχουν και δωρεάν επεξεργαστές κειμένου. Αλλά και αν οι δωρεάν επεξεργαστές κειμένου δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά, μου αναφέρεις παράδειγμα, στο οποίο μέσω του Word (έστω και έμμεσα), θα προωθηθεί η ακαδημαϊκή σου καριέρα. Λογικό δεν είναι να πληρώσεις για κάτι το οποίο είναι στην ουσία επαγγελματικό εργαλείο; Αντίστοιχο παράδειγμα μπορώ να σου δώσω από τη δουλειά μου. Σε ορισμένες δουλειές μας υποχρεώνουν να βάζουμε μηχανήματα βάσει ΙSO. Τι θα έπρεπε να πούμε, ότι αυτά τα μηχανήματα είναι πιο ακριβά, οπότε τα κλέβουμε;

Το ζήτημα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις....μέχρι στιγμής δηστηχώς δεν υπάρχουν πάντα/παντού....άλλο παράδειγμα: αν δεις στα forum θα βρεις (πιστεύω) αρκετά post παιδιών που θέλουν να βάλουν Linux και ψάχνουν και δεν μπορούν να βρουν τους drivers για laptop....Ε εκεί δεν είναι μονόδρομος? δεν σε υποχρεώνει να μείνεις με windows με ότι αυτό συνεπάγεται?

Anyway και για να τελειώνουμε πιστεύω ότι αν τα λεφτά που έδιναν για να φτιάξουν τις προστασίες στα προγράμματα τα χρησιμοποιούσαν για να ρίξουν τις τιμές τους θα έλυναν κατά πολύ το πρόβλημα τους....

Με μια απλή έρευνα στο google, το πρώτο site που βρήκα στο θέμα linux και laptop ήταν το http://www.linux-laptop.net/. Έγραφε από κάτω "Resource for installing Linux on laptop and notebook computers. What laptop and which distribution combines well." Αν κάνανε λοιπόν όσοι θέλαν να βάλουν Linux μια σωστή έρευνα αγοράς, θα βρίσκαν και τι laptop να πάρουν.

Και εν τέλει, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι εταιρείες που αναπτύσουν αυτά τα προγράμματα. Κάποιοι άνθρωποι επένδυσαν χρήματα και χρόνο, πήραν ρίσκα και έχουν το δικαίωμα να χρεώνουν όσο θέλουν για αυτό το προϊόν. Αν θέλουμε να βρίσκουμε όλα τα προϊόντα δωρεάν, ας επιστρέψουμε στο Σοβιετικό σύστημα, μαζί σας κι εγώ, αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα υπάρχουν 2 ή 3 λειουργικά συστήματα και 300 παιχνίδια το χρόνο.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]Καλώς ή κακώς μερικά προγράμματα έχουν γίνει απαραίτητα για κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες / ανθρώπους....

Προφανώς αστειεύεσαι. Σε κανέναν δεν είναι απαραίτητα τα Vista. Σε κανέναν!

ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι όποιες πολυεθνικές πιέζουν προκειμένου τα προγράμματα τους να υιοθετούνται από άλλες οπότε αναγκαστικά πάμε προς τα εκεί.....

Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι πολυεθνικές. Τη δουλειά τους κάνουν αυτές και καλά κάνουν (από τη μεριά τους). Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να 'αντισταθούμε' στην πίεσή τους να επιβάλλουν τα προγράμματά τους.

Και, κακά τα ψέματα, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να ξεβολευτούμε από τη νάρκη που μας έχει ρίξει η Microsoft, η Adobe κι όλες οι άλλες 'καθιερωμένες' εταιρείες.

Είναι πολύ τραβηγμένο το παράδειγμά σου.

Βέβαια αν σκέφτονταν όλοι με τη λογική σου ("τα Windows μου είναι απαραίτητα για να ζήσω"), κάπως έτσι θα καταντούσαμε.

OpenOffice έχεις δει ποτέ σου; Έχεις, έστω, ακούσει την ύπαρξή του;

GiMP έχεις δει ποτέ σου; Paint Shop Pro; Ή ξέρεις μόνο το Photoshop;

Το ζήτημα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις....μέχρι στιγμής δηστηχώς δεν υπάρχουν πάντα/παντού....

Στο 90% των προγραμμάτων που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, συνήθως ισοδύναμες, μερικές φορές καλύτερες, από τις "καθιερωμένες" που... αναγκάζεσαι να αντιγράψεις για να ζήσεις...

Απλώς προτιμούμε τις "καθιερωμένες" λύσεις, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μακροπρόθεσμα κάνουμε κακό και στον εαυτό μας γιατί βοηθάμε τις μεγάλες εταιρείες software να εδραιωθούν και μετά κλαιγόμαστε γιατί "η τιμή του λειτουργικού είναι 400 ευρώ"

firefly "Εγώ πάλι νομίζω ότι και 20 ευρώ να έκαναν τα Windows, πάλι θα υπήρχαν κάποιοι που χρησιμοποιούν τα αντιγραμμένα.

Δηλαδή πώς ακριβώς εξαλείφθηκε -άντε μειώθηκε- η πειρατεία από τότε που το Μετρόπολις έριξε σαν τρελό τις τιμές?"

εγώ προσωπικά δεν θα τα αντίγραφα, και για να τελειώνουμε το Metropolis είναι στην Αθηνα/Θεσσ/κη κτλ... εγώ όταν είμαι ελλάδα (μένω στην Χιο) θα πρέπει να κάνω 90-150 ευρώ εισιτήρια (ανάλογα με το μέσο) για να κατεβώ αθήνα να πάρω φτηνά Cd? Πως το βλέπετε? Το ζήτημα να είναι παντού χαμηλές οι τιμές και ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.....

Το e-shopping δεν το'χεις ακούσει ε;

Δημοσ.
Προφανώς αστειεύεσαι. Σε κανέναν δεν είναι απαραίτητα τα Vista. Σε κανέναν!
σαφως, αλλα οσοι δεν εκαναν αναβαθμιση απο τα 98 στα ΧΡ, εμειναν χωρις security updates, service packs κτλ...
  • Super Moderators
Δημοσ.
σαφως, αλλα οσοι δεν εκαναν αναβαθμιση απο τα 98 στα ΧΡ, εμειναν χωρις security updates, service packs κτλ...

Καλά, δεν είναι και του θανατά τα Windows 98SE. Έχουν μόλις 3 secunia advisories χωρίς security update. Και το πιο σοβαρό εξ αυτών είναι less than critical.

Οπότε δεν χάνουν και ιδαίτερα. ;)

Δημοσ.

βρε paredwse πάλι καλά που έγραφα να μην κολήσουμε στο office....το office είναι τρόπος του λέγειν θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε άλλο αντίστοιχα και το παράδειγμα μου για τα Vista και το internet θεωρητική συζήτηση κάνουμε (ή τουλάχιστον κάνω εγώ) και εσκεμμένα σας φαέρνω απίθανα παραδείγματα....και ναι έχω υπόψη μου και το Open office και το grass και το linux και ενα σωρό άλλα δωρεάν προγράμματα.....το ζήτημα είναι πολύ απλά ότι όταν μου ζητάνε κάποια πράγματα σε συγκεκριμένη μορφή εγώ πρέπει να τους τα δώσω σε αυτή και δεν εξαρτάται το ζήτημα πάντα απο εμένα.....(Τι και αν εγώ δουλέυω με Grass που είναι opensource αν μου ζητάνε τα Layer σε ArcGis 9.0 εγώ πρέπει να το δώσω σε αυτήν την μορφή).....

Τέλος για το eshopping ναι το έχω υπόψη μου, αλλά και πάλι (και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά σε αυτό) αν θέλεις να πάρεις laptop (θα μπορούσε να ήταν και αυτοκίνητο (γιατί η άδεια για το ArcGis 9.0 που είχαμε αγοράσει πριν 2 χρόνια ήταν γύρω στα 8 χιλιάρικα)) το αγοράζεις μέσω eshop χώρις να το έχεις δει από κοντά ή πας μια βόλτα από 1 μαγαζί το βλέπεις από κοντά και αν σου αρέσει μετά το παραγγέλνεις απο eshop? ¨οχι γιατί και τα προϊόντα του IKEA είναι πανέμορφα στον κατάλογο και μόλις ανοίξεις το κουτί και αρχίσεις και τα στήνεις καταλαβαίνεις πραγματικά περι τίνος πρόκειται......

• Super Moderators
Δημοσ.
βρε paredwse πάλι καλά που έγραφα να μην κολήσουμε στο office....το office είναι τρόπος του λέγειν θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε άλλο αντίστοιχα και το παράδειγμα μου για τα Vista και το internet θεωρητική συζήτηση κάνουμε (ή τουλάχιστον κάνω εγώ) και εσκεμμένα σας φαέρνω απίθανα παραδείγματα....και ναι έχω υπόψη μου και το Open office και το grass και το linux και ενα σωρό άλλα δωρεάν προγράμματα.....το ζήτημα είναι πολύ απλά ότι όταν μου ζητάνε κάποια πράγματα σε συγκεκριμένη μορφή εγώ πρέπει να τους τα δώσω σε αυτή και δεν εξαρτάται το ζήτημα πάντα απο εμένα.....(Τι και αν εγώ δουλέυω με Grass που είναι opensource αν μου ζητάνε τα Layer σε ArcGis 9.0 εγώ πρέπει να το δώσω σε αυτήν την μορφή).....

Όπως έγραψα και πιο πάνω, ο μέσος χρήστης έχει στη διάθεσή του εναλλακτικές λύσεις για το 90% των προγραμμάτων που χρησιμοποιεί.

Αν εσύ χρειάζεται συγκεκριμένα να δουλέψεις το Χ ή το Ψ proprietary πρόγραμμα, προφανώς δεν είσαι ο μέσος χρήστης. Και μη μου πεις ότι ο μέσος χρήστης έχει καν ακουστά το ArcGIS...

Εάν όμως παραδίδεις τα layer σου σε ArcGIS, σε θεωρώ διπλά κατακριτέο από τον απλό 15χρονο που αντιγράφει το Office για να έχει την τελευταία έκδοση, γιατί με το κλεμμένο-αντιγραμμένο software, εσύ βγάζεις εισόδημα - ενώ από την άλλη στερείς εισόδημα.

Λίγο υποκριτικό, δεν νομίζεις;

Τέλος για το eshopping ναι το έχω υπόψη μου, αλλά και πάλι (και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά σε αυτό) αν θέλεις να πάρεις laptop (θα μπορούσε να ήταν και αυτοκίνητο (γιατί η άδεια για το ArcGis 9.0 που είχαμε αγοράσει πριν 2 χρόνια ήταν γύρω στα 8 χιλιάρικα)) το αγοράζεις μέσω eshop χώρις να το έχεις δει από κοντά ή πας μια βόλτα από 1 μαγαζί το βλέπεις από κοντά και αν σου αρέσει μετά το παραγγέλνεις απο eshop? ¨οχι γιατί και τα προϊόντα του IKEA είναι πανέμορφα στον κατάλογο και μόλις ανοίξεις το κουτί και αρχίσεις και τα στήνεις καταλαβαίνεις πραγματικά περι τίνος πρόκειται......

Συγγνώμη, πιο πάνω μιλάς για τα φτηνά CD. Πώς πήγαμε από τα φτηνά CD στο laptop; Ελπίζω να συμφωνείς ότι πρόκειται για άλλη τάξη μεγέθους.

Δημοσ.

αισθάνομαι ότι είμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύμματος και ότι η συζήτηση δεν βγάζει πουθενά....

paredwse πάλι παίρνεις τα λόγια μου τις μετρητοίς....το concept με το eshopping είναι ότι υπάρχουν προγράμματα που κοστίζουν όσο τα laptop και ότι σε τελική ανάλυση κανένας απο τον μέσο χρήστη δεν δίνει πάνω από 100ευρά για να πάρει "γουρούνι στο σακί" ή αν θέλεις το Concept είναι ότι οι άνθρωποι σε πολλές περιοχές της επαρχίας δεν έχουν πάντα πρόσβαση στις χαμηλότερες τιμές του Α ή Β καταστημάτος της Αθήνας .... Και στο κάτω κάτω αν δεν έχω λεφτά μπορεί να μην κλέψω αυτοκίνητο αλλά στο λεοφωρείο θα μπω χωρίς εισιτήριο για να παω στην δουλειά μου....

Και για να τελειώνουμε γιατι αρχίζει και με παίρνει από κάτω σαν "άτομο/ιδεολογία/έτσι μου αρέσει/τόσα αντέχει η τσέπη μου" θα αγόραζα πολλά περισσότερα cd/προγράμματα αυθεντικά αν οι τιμές τους ήταν χαμηλότερες από ότι κάνω τώρα...τώρα σωστό ή λάθος, με δικαιολογίες ή χωρίς δεν με ενδιαφέρει και σίγουρα δεν χάνω τον ύπνο μου.....

Ps. όσοι από εσάς δεν το έχουν ήδη δει δοκιμάστε να δείτε από southpark το επεισόδιο 709 "Christian Rock Hard"

Δημοσ.

Κλοπη λεγεται το να αφαιρεσεις κατι απο καποιον. Η αντιγραφη ειναι μερος της ανθρωπινης εξελιξης, ολοι μας καθημερινως αντιγραφουμε κατι απο καποιον αλλο ειτε ιδεα ειτε ντυσιμο ειτε τον τροπο που κανει μια δουλεια ειτε τις εκφρασεις που χρησιμοποιει γιατι μας αρεσουν κλπ. Αν δεν θελουν να τα αντιγραφουμε να βρουνε τροπο να μην αντιγραφονται αυτο & μονο αυτο. Οσο αντιγραφονται θα αντιγραφουμε γιατι ετσι μας αρεσει & ποτε δεν θα σταματησουμε οπως & αυτοι (εταιρειες) αντιγραφουν ο ενας τον αλλον. Να μην πουμε τωρα & για το κλεψιμο & την εκμεταλευση των ιδεων των υπαλληλων τους κλπ. Αυτα δεν μας πειραζουν μας πειραζει η αντιγραφη που δεν θα κονομηση η Sony να φτιαξει κανενα εργοστασιακι ακομα. Ασε το αλλο που ενα λογισμικο αλλαζοντας το λιγο ( πχ τα γραφικα & το σεναριο σε ενα παιγνιδι) το πουλαει με 10 ονοματα. Πληρως συνειδητοποιημενα & με αποψη ψηφιζω ναι

Δημοσ.

Δύσκολοι καιρόι για να αγοράζεις αυθεντικά παιχνίδια!!

Το θεμα όμως, είναι ότι βολευτήκαμε για λίγο! ήδη, στο Playstation 3, δεν θα είναι και τόσο εύκολο να παίζεις πειρατικά! Πιστεύω όμως να κάνουν κατι οι αμερικάνοι, για φτηνότερο gaming!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...