Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία, ναι η όχι?

Socratis_g

Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?

• NAI!!!
      265
    • OXI!!!
      33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

NAI!!! :P

Αφού δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω καλή και πειρατεία.

Για ερασιτεχνική χρήση , όμως και μόνο.

Για τα mp3 αν δεν τα κατέβαζα δεν θα αγόραζα ποτέ. Καλύτερα ακούω ράδιο.

Και μήπως τα ακούμε και όλα :P

Δημοσ.
Eγώ πάντως είμαι υπέρ της πειρατείας....

imgVDF5728.jpg

LOL

με τετοια πιεση, λεω και γω ΝΑΙ στην πειρατεια, αλλα θελω λιγο καλυτερο casting την επομενη φορα.

Δημοσ.

Παιδιά, αυτές δεν φαίνονται γυναίκες για να ανοίξει κανείς σπίτι.

Χώρια που μόνο μία είναι μελαχρινή.

Δημοσ.
Παιδιά, αυτές δεν φαίνονται γυναίκες για να ανοίξει κανείς σπίτι.

Χώρια που μόνο μία είναι μελαχρινή.

Δεν πειράζει θα ανοίξω μπ****έλο!! Πιο πολλά θα βγάζω :twisted:

offtopic

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που απάντησα όχι αλλά για άλλους λόγους νομίζω. εγώ από pc είμαι τα βασικά και ο κολλητός μου που ασχολείται με παραγωγή μουσικής ημι-επαγγελματικά έχει ξεσκιστεί στο πειρατικό. να πω όμως και κάτι από την πλευρά του ανεξάρτητου μουσικού. ακούς για μια μπάντα. μπαίνεις στο myspace. ακούς και αν έχουν κατεβάζεις κιόλας αυτά που θέλει η μπάντα να σου δώσει. σου αρέσει. πας και κατεβάζεις λοιπόν το δίσκο, γράφεις ένα cdάκι και το ακούς στο αμάξι κάθε μέρα. κι εγώ το κάνω αυτό.

ήρθες ποτέ στη θέση του μουσικού όμως? πες ότι έχει το υλικό έτοιμο (που και το ταλέντο πληρώνεται). πες ότι έχει φάει άπειρες ώρες τη μέρα στις πρόβες μετά από άλλη "κανονική" δουλειά και όλη την κούραση. πες ότι για να έχει έναν ωραίο ήχο (ας πούμε κιθαρίστας εδώ) έχει σκάσει κιθάρα/πετάλια/καλώδια/ενισχυτή συντηρητικά 4000 ευρώ (ο καθένας από την μπάντα κάπου τόσα πάει). και για να βγάλεις έναν ωραίο ανεξάρτητο δίσκο με μια παραγωγή που να ακούγεται και να μην το σνομπάρει ο κάθε βλάκας που θα τον ακούσει θέλεις τουλάχιστον 10000 ευρώ (φιλική μου μπάντα μόλις έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφω και εκεί πάω κι εγώ). ανεβάζει 4 τραγούδια στο myspace, τα 2 downloadable και βγάζεις το cd στα δισκάδικα αυστηρά 10 ευρώ. ωραία, ακούς εσύ, σου αρέσει, μπράβο στα παιδιά και μετά πας και το παίρνεις πειρατικά. ξέρεις τι είσαι? μαλάκας! γιατί δε σέβεσαι τίποτα. γιατί στερείς από κάποιους ανθρώπους την ευκαιρία να βγάλουν κι άλλο cd που θα σου αρέσει. γιατί ό,τι και να είναι, ανεξάρτητος/πολυεθνική κτλ δεν παύει να είναιπνευματικό έργο κάπου. οπότε κατέβασε όλο το δίσκο και άκου τον. καντο και cd για το αμάξι. αλλά ό,τι σου αρέσει και μπορείς να το πάρεις πάρτο.

εγώ ακούω πάρα πολλή μουσική και δυστυχώς τα οικονομικά δεν επιτρέπουν να παίρνω όσα ακούω. αλλά δεν μπορώ να ακούω για πειρατεία και ιδεολογίες από ανθρώπους που δεν έχουν πάρει ούτε έναν αυθεντικό δίσκο στη ζωή τους.

στην τελική ίσως να το βλέπω πιο ρομαντικά αλλά ένας δίσκος δεν είναι μόνο τα τραγούδια. είναι η συσκευασία, το artwork, το βιβλιαράκι, οι σημειώσεις του καλλιτέχνη μέσα, όλο το πακέτο! και μη μιλήσω για το βινύλιο...

η πειρατεία σίγουρα τονώνει τη μουσική, αλλά όσο οξύμωρο και αν ακούγεται θα έπρεπε να συνοδεύεται από μία αίσθηση σεβασμού και αγάπης, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση όπως η μουσική.

Δημοσ.

Φίλε busted συμφωνώ με αυτά που γράφει σε κάποιο βαθμό.

1) τα μουσικά δισκάκια είναι πολύ ακριβα και η τιμή τους δεν λέει να πέσει με τίποτα.

2) Πιστεύεις ότι οι καλλιτέχνες(ελληνες και ξένοι)-δισκογραφική δεν τα βγάζουν και με το παραπάνω (εάν οχι απο τις πωλήσει δίσκων), αλλά από τα κέντρα που τραγουδάνε ή από τις συναυλίες που κάνουν αντίστοιχα? Μιλάμε για τρελά εκατομ. Απλά εάν δεν υπήρχε πειρατεία προφανώς να κερδίζανε τα 3πλάσία ή 4πλάσια. Δεν ξέρω πόσα...

Στα πειρατικά παιχνίδια και προγράμματα όμως είναι διαφορετικά τα πραγμάτα.

Δημοσ.

δεν είναι έτσι ακριβώς Σωκράτη. εσύ μιλάς για συγκεκριμένες περιπτώσεις που δυστυχώς είναι μετηρημένες. οι μπάντες (και δε μιλάω για τους stars αλλά για μια καλή μπάντα) ζουν περίπου όπως ένας μισθωτός, ο οποίος όμως εξαρτάται από το αν σήμερα θα βρέξει και θα έρθουν στο Live 30 ή 500 άτομα και ζει στο δρόμο 8 μήνες το χρόνο. οπότε απλά λίγο φιλότιμο ρε παιδιά. κι αν δε θες να τα πάρει η εταιρεία, πήγαινε στο live και πάρε το cd από τον πάγκο της μπάντας! και στην τελική πρέπει να υπάρχει και ένα μικρό κέρδος για τις μικρές εταιρείες ούτως ώστε να είναι βιώσιμες και να επιδιώκουν να βγάζουν ωραία και ποιοτική μουσική και όχι να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη σαβούρα!

Δημοσ.

Για γράψε μία τέτοια μπάντα, και σε τί τιμές πουλάει το cd της? 25 € όπως η sony music? γιατί από μαύρους τουλάχιστον, μονο "γνωστούς" καλλιτέχνες πουλάνε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μερικοί φίλοι γράφουν υμνους περι ηθικής και νόμων. Επειδη μάλλον ζω σε αλλη χώρα, ρωτώ:

1. Ολοι οι υπέρμαχοι της θανατικής ποινής κατα των πειρατών, τηρούν οι ιδιοι ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους νόμους της χώρας μας και κολλήσαμε στην αντιγραφή παιχνιδιών; Γιατι αν οι ιδιοι περνάνε με κόκκινο, αν παρκάρουν οπου βρούνε διπλοσειρά, αν τρέχουν με 200 στην Εθνική (και οι μπατσοι πιάνουν εμένα με τα 130 γιατι μονο εμενα προλαβαίνουν), αν δίνουν μίζες σε ολο το δημόσιο για να τελειώνουν οι δουλειές τους και τελος, αν κλέβουν στην ουρά του σουπερμαρκετ, κλεβουν τα ρέστα που δίνουν στους πελάτες τους, ή κλέβουν στο ζυγι και στην ποιότητα σε οτι πουλάνε ή κατασκευάζουν, τότε ας αφήσουν την ηθική κατα μέρος και να ξεκινήσουν την ιεροτελεστία για το χαρακίρι.... Ας μου πει κάποιος οτι δεν κάνει κατι απο τα παραπανω κι εγω θα σταματήσω να κατεβάζω παιχνίδια....

2. Το πρόβλημα ηθικής απ'οτι βλέπω ορίζεται ως εξης: Κάποιος απολαμβάνει χλιδή αφου την πληρώνει αδρά, ενω κάποιος αλλος που δεν εχει λεφτά να διαθέσει αλλα θέλει κι αυτος μιση ωρα χλιδής , βρήκε ενα παράνομο τρόπο να την απολαμβάνει κι αυτος. Το πρόβλημα λοιπον αντι να το έχει ο δημιουργός της χλιδής (οι εταιρίες), το έχει αυτος που πληρώνει την χλιδή και θεωρεί πως τον πιάνουν μαλ.... επειδη αλλοι απολαμβάνουν τσάμπα οτι αυτος πληρώνει, σωστά; Πείτε μου τώρα κυριοι, εγω γιατι τόσα χρόνια σαν μαλ.... περιμένω να διοριστώ ως καθηγητής ενω οσοι εχουν ακρες εχουν απο 2-3 δουλειες δημοσίου στην οικογένεια; Πειτε μου , γιατι εγω που δεν εχω να μιζαρω τους ταμίες του δημοσίου, τους εφοριακούς και της πολεοδομίας, περιμένω 1,5 χρόνο για αδεια οικοδομής ενω ο κυριος Χλιδής-Μίζας εχει βγάλει αδεια σε 1,5μήνα; Πείτε μου και γιατι εγω και ο κυριος Χλιδης-Μίζας εχουμε "καρδιά", εγω πεθαίνω σε 3 μήνες και ο κυριος Χλιδης-Μίζας εχει το καλυτερο κρεβάτι στον Ευαγγελισμό, εγχειρίζεται σε 15 μέρες και πεθαίνει σε 50 χρόνια; Τελος, πείτε μου γιατι ο καθε τυπάκος γιος που ο πατέρας του εχει 200 ακρες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τρωει με 15 κουτάλες , θα εχει το μπερντέ για να τα στείλει σε κολλέγιο και να μιλάνε υστερα αφ'υψηλου για ηθικές και κουραφέξαλα ενω τα δικά μου παιδιά παλεύουν για να τελειώσουν το σχολείο με φροντιστήριο; (της γειτονιάς εννοειται! στα κεντρικά πανε οι πλούσιοι!)

Λοιπον; Ποιος ειναι ο μαλ... της υπόθεσης, θα μου πειτε; Ψαξτε το λίγο, ετσι θα λύσετε και τις απορίες σας περι ηθικής!

Δημοσ.

Ο κυριος Χλιδης-Μίζας που αναφέρεις όμως, αγοράζει πάντα αυθεντικά παιχνίδια για τον υπολογιστή του και 5 καινούρια παιχνίδια psp για το γιο του.

Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε κλέφτες.

Που να διαβάσεις τι έχει υποθεί εδώ

για εμάς τους πειρατές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...