Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία, ναι η όχι?

Socratis_g

Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?

• NAI!!!
      265
    • OXI!!!
      33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και τι θα κάνεις όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που που δε θα μπορείς να κατεβάσεις τζαμπέ;

ΑΝ ποτέ έρθει μια τέτοια εποχή (που εδώ και 26 χρόνια από την εποχή των micros) και ακόμα να φανεί στον ορίζοντα κάτι τέτοιο) τότε βλέπουμε.

Στην τελική θα πληρώνουμε ή θα χρησιμοποιούμε free προγράμματα.

Αλλά το βλέπω πολύ χλωμό να συμβεί κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον (και όχι τυχαία πιστεύω, αν θέλανε να καταπολεμήσουν την πειρατεία θα το είχαν κάνει).

Μετά η Μ$ προσπαθεί να δουλέψει τον κόσμο ότι μάχεται ενάντια στην πειρατεία, με κάτι γελεία συστήματα προστασίας τύπου Genuine checks και activation (για ξεκάρφωμα), που μπορεί να τα παρακάμψει και ο πιο άπειρος hacker για την πλάκα του.

Όσο για το σύστημα προστασίας που έχουν τα Vista ας μη μιλήσω καλύτερα.

Μια χαρά τη βολεύει τη Μ$ η πειρατεία και γι'αυτό θα υπάρχει για πολά πολάααα χρόνια ακόμα πιστεύω. (goody goody!!!)

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε παρόμοια τόπικ; Εγώ θα απαντήσω ΝΑΙ πάντως.

Αιτιολόγηση/άποψη άλλη φορά, αν και το θέμα έχει ήδη αναλυθεί πολλές φορές με την ίδια πάντα κατάληξη, ο καθένας δλδ να μένει στις απόψεις του...

Δημοσ.
Εγώ ποτέ δε χρησιμοποιώ freeware, γιατί να ασχοληθώ με freeware τη στιγμή που άνετα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με τα κανονικά που είναι ασύγκριτα καλύτερα;

Δηλαδή; Για πες κανένα παράδειγμα που δε σε βόλεψαν τα freeware. Αλλά να τονίσεις τις δυνατότητες που εκμεταλλεύτηκες από τα shareware και δεν τις βρήκες στα freeware/donateware/open source.

Δημοσ.
Τι θα κάνετε για παράδειγμα τα 1500 .ppt και .doc όταν θα κλειδώσει για τα καλά το Office και θα τρέχει μόνο σε αυθεντικά windows και με αντίστοιχο με αυτά κλείδωμα;

.....

Η πλειοψηφία των χρηστών δεν ξέρουν καν τις ανάγκες τους και χάφτουν ό,τι τους πασάρει η Microsoft και η κάθε Microsoft: το 99% των χρηστών του Office χρησιμοποιούν το Word απλά σα γραφομηχανή, αξιοποιώντας ένα ελάχιστο μέρος των δυνατοτήτων του. Παρ' όλα αυτά είναι πεπεισμένοι (για κάποιο λόγο) ότι το OpenOffice δεν τους κάνει, χωρίς μάλιστα να το δοκιμάσουν καν.

Βάσιμα όσα λες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.

Τα proprietary formats τύπου .ppt και .doc, ανοίγουν και με το Openoffice.

To πρόβλημα είναι ότι πριν 2 χρόνια ας πούμε, ξήλωσα το MS Office στο προσωπικό μου pc και έβαλα το Openoffice. Και έχεις δίκιο, υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου ως απλού χρήστη. Μια χαρά έγραφα κείμενα στο Openoffice.

Έλα όμως που χρειάζεται ενίοτε να δουλέψω πράγματα της δουλειάς στο σπίτι. Έ, δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα ασφαλής ρε συ όταν πρέπει να δουλέψω επάνω σε καμιά 15 διασυνδεδεμένα Excel, ανοίγοντάς τα στο OpenOffice.

Μια μαλακία να γίνει, μια ασυμβατότητα να υπάρχει, και το αποτέλεσμα ας πούμε μιας πολύπλοκης κατανομής 30 εκατομμυρίων Ευρώ, θα πάει στο διάολο.

Εκεί αναγκάζομαι να έχω μία κόπια του MS Office στο προσωπικο μου PC.

E, και στην τελική μισθωτός είμαι. Θα πάω να αγοράσω το MS Office Pro, επειδή προτιμώ να ξενυχτήσω δουλεύοντας στο δωμάτιό μου από το να ξενυχτάω στο γραφείο που το έχει αγορασμένο κανονικά η εταιρεία μου;

Δημοσ.
Βάσιμα όσα λες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.

Τα proprietary formats τύπου .ppt και .doc, ανοίγουν και με το Openoffice.

Επειδή έχω να χρησιμοποιήσω ενεργά προϊόν της MS κοντά στα 5 χρόνια, ξέρω από 1ο χέρι τι εστί .doc στο OpenOffice. Ναι, τα απλά κείμενα ανοίγουν, αλλά οτιδήποτε έχει εικόνες, περίεργα format, μαθηματικά κλπ ασ'το καλύτερα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, σε μεγάλο βαθμό το software που χρησιμοποιούμε μας επιβάλλεται σε μεγάλο βαθμό ως συμβατότητα με τον υπόλοιπο κόσμο. Ναι, σε αυτές τις περιπτώσεις δυστυχώς δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογής. Ωστόσο στην προσωπική σου δουλειά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι τραβάει η καρδιά σου.

Δημοσ.
Δηλαδή; Για πες κανένα παράδειγμα που δε σε βόλεψαν τα freeware. Αλλά να τονίσεις τις δυνατότητες που εκμεταλλεύτηκες από τα shareware και δεν τις βρήκες στα freeware/donateware/open source.

editor για hex code, τα freeware δεν έχουν όλες τις επιλογές που χρειάζομαι. Τι θες τώρα, να σου πω ακριβως τι δεν είχε το freeware και μου χρειάσθηκε?

Δημοσ.

ε πες, δε χάθηκε ο κόσμος. Αλλά βασικά με ενδιαφέρουν πιο απλά προγράμματα - everyday-use προγράμματα. Για το λαό που λέμε!

Δημοσ.

+1 στα ποστ του apoikos και του punky.

Με μία επιφύλαξη σ' αυτά που λέει ο apoikos: Είμαι ουδέτερος στο θέμα ανοιχτού/κλειστού, δωρεάν/εμπορικού κλπ. κλπ. λογισμικού. Δεν ξέρω ποιο μοντέλο είναι οικονομικά βιωσιμότερο ούτε ξέρω ποιο παράγει καλύτερα προγράμματα. Αλλά ξέρω ότι θέλω ανοιχτά φορμάτ και ανοιχτά πρότυπα και ανοιχτά πρωτόκολλα γενικά!

Και δύο απορίες:

1. Καλέ μου φίλε Lucifer, γιατί δεν την έκανες φανερή την ψηφοφορία;

2. Γίνεται να ορίσω εκπροσώπους στο Μπλα Μπλα, γιατί βαριέμαι να γράφω;

Και πάρτε και μια είδηση, μια που λέμε για φορμάτ: Από 30 Νοεμβρίου 2006 το OpenDocument είναι επίσημο πρότυπο ISO. Θα άνοιξαν σαμπάνιες στην Microsoft! :-P

Και πάρτε και κάτι άλλο ενδιαφέρον, απ' αυτούς που τα ξέρουν τα πράγματα καλύτερα απ' όλους:

MSFT Annual Report 2006, Business Description, Risk Factors

Πρώτες δύο παράγραφοι:

Challenges to our business model may reduce our revenues and operating margins. Our business model has been based upon customers paying a fee to license software that we developed and distributed. Under this license-based software model, software developers bear the costs of converting original ideas into software products through investments in research and development, offsetting these costs with the revenue received from the distribution of their products. We believe the license-based software model has had substantial benefits for users of software, allowing them to rely on our expertise and the expertise of other software developers that have powerful incentives to develop innovative software that is useful, reliable, andcompatible with other software and hardware. In recent years certain “open source” software business models have evolved into a growing challenge to our license-based software model. Open source commonly refers to software whose source code is subject to a license allowing it to be modified, combined with other software and redistributed, subject to restrictions set forth in the license. A number of commercial firms compete with us using an open source business model by modifying and then distributing open source software to end users at nominal cost and earning revenue on complementary services and products. These firms do not have to bear the full costs of research and development for the software. A prominent example of open source software is the Linux operating system. While we believe our products provide customers with significant advantages in security and productivity, and generally have a lower total cost of ownership than open source software, the popularization of the open source software model continues to pose a significant challenge to our business model, including continuing efforts by proponents of open source software to convince governments worldwide to mandate the use of open source software in their purchase and deployment of software products. To the extent open source software gains increasing market acceptance, sales of our products may decline, we may have to reduce the prices we charge for our products, and revenue and operating margins may consequently decline.

Another development is the software-as-a-service business model, by which companies provide applications, data, and related services over the Internet. Providers use primarily advertising or subscription-based revenue models. Recent advances in computing and communications technologies have made this model viable and enabled the rapid growth of some of our competitors. We are devoting significant resources toward developing our own software-as-a-service strategies. It is uncertain whether these strategies will prove successful.

Δημοσ.
Έ, δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα ασφαλής ρε συ όταν πρέπει να δουλέψω επάνω σε καμιά 15 διασυνδεδεμένα Excel, ανοίγοντάς τα στο OpenOffice.

Μια μαλακία να γίνει, μια ασυμβατότητα να υπάρχει, και το αποτέλεσμα ας πούμε μιας πολύπλοκης κατανομής 30 εκατομμυρίων Ευρώ, θα πάει στο διάολο.

Είσαι σε εταιρία που παίζει με τέτοια ποσά και δεν έχεις custom app?

Δημοσ.
Είσαι σε εταιρία που παίζει με τέτοια ποσά και δεν έχεις custom app?

Είναι ανάγκη να μου το θυμίζεις;

Γαμιέμαι που γαμιέμαι με τις ταρζανιές στο Excel αυτό τον καιρό για να βγει το αποτέλεσμα, έχω να φάω και το αγγούρι της ανάπτυξης της custom εφαρμογής, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Too fucking complex.

Δημοσ.

While we believe our products provide customers with significant advantages in security and productivity, and generally have a lower total cost of ownership than open source software,

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL για το security.

Οσο για το productivity:

cm'on, cm'on ουαν χαντρεντ ντολλαρς...να βρείτε όλα τα αρχεια txt που έχουν την λέξη Honda αλλα οχι Yamaha, και να προσθέσετε στην 6η γραμμή, τα νούμερα των γραμμών που βρέθηκε η λέξη Honda χωρίς να γραφτεί κώδικας.

Windows productivity my ass.

Y.Γ Το παραπάνω γίνεται σε linux , χωρίς να γραφτεί κώδικας, και χωρις να χρειαστεί να κατεβάσεις κανενα software.

Στα windows αμφιβάλλω αν γίνεται, η θα γίνεται κατεβάζοντας το FindIt! της FindWare και μετά το κατάλληλο crack , και μετά το καταλληλο Antispyware για να βγαλει το spyware που έβαλε το crack, και μετα χρειάζεται και το MagicReplacer της ReplaceWare που θέλει crack γιατι αλλιώς κανει μονο ενα replace την εβδομαδα, και μετα το crack για το MagicReplacer που γαμωτο δεν παιζει καλα με αυτή την έκδοση. Φτου και με το χέρι.

Δημοσ.
1. Καλέ μου φίλε Lucifer, γιατί δεν την έκανες φανερή την ψηφοφορία;

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι να είναι ανώνυμη, και καθώς ο topic starter δεν το προσδιόρισε, δν πείραξα τπτ.

Δημοσ.

στην πειρατεια λεμε ΝΑΙ

στο τσιγαρο λεμε ΝΑΙ

στη θρυλαρα λεμε ΝΑΙ

στην βοτκα λεμε ΝΑΙ

ΟΧΙ στα ποζερια

ΟΧΙ στους ξενερωτους

ΟΧΙ στα φλωρακια

ΟΧΙ στους σοβαρους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...