Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία, ναι η όχι?

Socratis_g

Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Τι απαντάμε στην πειρατεία σύντροφοι Insomniaxxx?

• NAI!!!
      265
    • OXI!!!
      33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, αρχικά θεωρώ πως ο διαχωρισμος MS - OpenOffice είναι άσχετος. Δλδ οκ, εγώ γιατί το ξέρω? Εσύ γιατί το ξέρεις? Είναι καθαρά θέμα πληροφόρησης και γενικά συνείδησης του τι παίζει γύρω σου. Αν μια εταιρεία θέλει να γλυτώνει τα 500 για κάθε πισί που τρέχει το όφις, ας τα σκάσει μια φορά σε έναν σύμβουλο ή σε έναν σερβερά ή και εγώ δν ξέρω σε τι. Επιβίωση.

Δεύτερον, αυτό πάει και στον μπάντι και στον σνουμπ. Διαχωρίζω το υλικό αγαθό, ναι. Και αυτό επειδή δν το σκέφτομαι από την σκοπιά του πειρατή. Δεν θα πληρώσω κάποιον για να αγοράσω τη δουλειά κάποιου μικρού. Άσχετα με το αν θεωρείτε ηθικά το ίδιο επιλήψιμο το να αντιγράφω τα βίστα ή το mirc, εγώ τύψεις όταν δεν δίνω 200 ευρώ στον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, δεν νοιώθω. Και βάσει αυτού: α) δν το θεωρώ το ίδιο με το παράδειγμα περί σχεδίου κτλ β) δεν έχω πληρώσει ποτέ πειρατή, αν και θα το έκανα αν δν μοίραζαν τσάμπα τα γουην με κάθε πισί που παίρνω γ) αναφέρομαι πάντα σε download.

Σνουμπ, θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως πλήττεται ο τύπος που συσκευάζει τα CD στην Microsoft όταν κάποιος δεν αγοράζει το Office αλλά το κατεβάζει. Τι παίζει εκεί, κόβουν λιγότερα CD και μειώνεται το ωρομίσθιο?

Επίσης όχι, την φερράρι δεν θα την έκλεβα. Είναι σαν να με ρωτάς αν θα έκλεβα το σιντί από το κατάστημα. Εκεί η χασούρα χτυπάει τον μεσάζοντα, και ο μεσάζοντας τα έχει ανάγκη τα χρήματα. Ξέρεις. Ανάγκη, όχι "να φτιάξω και μια τρίτη θερμαινόμενη πισίνα."

Και γενικά ρε παλικάρια, πριν το συνεχίσουμε αυτό, να δούμε και καμιά στατιστική από κάποιον ανεξάρτητο φορέα? Να δούμε σε συνάρτηση πόση είναι η ποσοστιαία χασούρα από πειρατικό λογισμικό και πόσο το αιτιατό κέρδος από την διαφήμηση μέσω της πειρατείας?

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
http://www.sharpdevelop.com

http://www.monodevelop.com

Όποιος ψάχνει βρίσκει. (μεταξύ άλλων και κάποιος μεγάλος σκακιστής)

Those who can do, those who can't leech (εγώ)

Κατ αρχας δεν ειμαι developer επαγγελματιας ωστε να το ψαξω. Και πρακτικα ουτε λεφτα βγαζω απο τον προγραμματισμο. Ειμαι hardwarας και προγραμματιστικα φτιαχνω μερικα πραγματα για τον ευατο μου. Όποτε καλιστα θα μπορουσα να μν ειχα δωσει ουτε τα 20.000 για να παρω τη VB.

Απο εκει και περα ξερεις οτι δεν εχουν ολα τα προγραμματα υποκαταστατα και φυσικα η μουσικη δεν εχει κανενα υποκαταστατο. Άρα δεν ειναι αυτη η λυση στην πειρατεια.

Το προβλημα ειναι κοινωνικοοικονομικο. Οποιος δεν το καταλαβαινει, βλεπει πολυ επιφανειακα τα πραγματα.

Το καθε προιον ειναι μερος της ευρυτερης αλυσιδας προιοντων της αγορας. Δλδ το καθε προιον για να παραχθει εξαρταται απο αλλα προιοντα με αποτελεσμα να εχουν ένα δεντρο με απειρα κλαδια αλληλεξαρτησης. Βαση λοιπον των νομων της οικονομιας, καθε μεταβολη σε ενα απο τα μέλη της αλυσιδας, εχει αντικτυπο και στα υπολοιπα. Οσο κουλο και να σου ακουγεται, ακολουθωντας την αλυσιδα, μειωση των τιμων των προγραμματων, γινεται εμμέσως υπαίτια για τη μειωση των τιμων της ντοματας στη λαικη :).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι πως είναι τουλάχιστον άτοπο (κατά την προσωπική, άκρως ταπεινή μου άποψη) να λέμε ότι παίρνοντας πειρατικά τα windows αντιστεκόμαστε στον "πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη". Για τον απλό λόγο ότι, όπως σε όλες τις εκφάνσεις του καπιταλισμού, το κόστος μετακυλιέται στον από κάτω. Είπα κάτι απλό: όταν η microsoft είδε ότι της κόστιζε πολύ το localization στην Ελλάδα, γιατί δεν πούλαγε αρκετά αφού από πειρατεία είμαστε αστέρια, το πήγε αλλού. Παλιά, ούτε να μας κλ@σει η Microsoft. Ζόρισαν τα πράγματα, πάει να τους βάλει χέρι η Ε.Ε., άρα σφίξανε τα λουριά. Ούτε ο Μπίλης φτώχυνε, ούτε οι εδώ διευθυντές. Πρώτοι την πάτησαν οι φοιτητές που δούλευαν κοψοχρονιά. Μετά θα την πατήσει κάποιος άλλος. Μείωση προσωπικού. Απλά πράγματα. Το μεγάλο ψάρι, στη χειρότερη, θα σου τραβήξει μια χρεοκοπία περιποιημένη και πάμε για άλλα.

Αυτό, για να μη βαυκαλιζόμαστε ότι αντιστεκόμαστε στο κεφάλαιο. Τζαμπέ πάμε να πορευτούμε, σε βάρος του συνανθρώπου μας. Ωραία τα πειρατικά windows, τζάμπα. Τα πλήρωσε για εμάς ο έμπορος της γειτονιάς (που μπορεί να είναι πατέρας ή μάνα μας) που δε γίνεται να τα έχει λουφέ γιατί έτσι και σκάσει κανένα ΣΔΟΕ μαύρος όφις που τον δάγκασε.

Αυτό που λέω είναι ότι τελικά, είναι φαύλος κύκλος. Ο Μπίλης πουλάει ακριβά, εσύ τον κλέβεις, ο Μπίλης για να ισοφαρίσει την απώλεια πουλάει ακριβότερα, εσύ τον ξανακλέβεις και ούτω καθεξής. Το θέμα είναι, πρέπει να τον κλέβω τον Μπίλη; Δε γίνεται να πορευτώ αλλιώς; Μωρέ, γίνεται και παραγίνεται, αλλά αφού μπορώ, το κάνω. Κι εδώ είναι που διαφωνώ.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι, εγώ δεν είμαι απολογητής των μεγαθήριων. Φταίνε, και φταίνε πολύ για την κατάσταση. Απλά, αντιδρώ στον τρόπο που πάμε να εκλογικεύσουμε το κλέψιμο. Σπάζομαι όταν βλέπω κάτι μαγκάκους να πουλάνε προϊόντα κλοπής φόρα-παρτίδα και να μου λένε για τους πλούσιους. Λες κι εγώ δεν έχω τι να τα κάνω τα λεφτά και αγοράζω ένα-δύο παιχνίδια το χρόνο ορίτζιναλ.

Και, επαναλαμβάνω, για την κατάσταση αυτή δε φταίνε οι πειρατές αποκλειστικά. Ούτε ονομάζω πειρατή αυτόν που φτιάχνει ένα αντίγραφο για την κακιά την ώρα, το κρατάει στο συρτάρι του και δεν το ξέρει κανείς. Πέντε και εφτά ευρώ πουλάνε κάτι έξυπνοι παιχνίδια τελευταίας κυκλοφορίας. Σε cd της πλάκας.

Βγάζουν λεφτά. Σε βάρος μου. Μας.

Δημοσ.

Με τους μεταπωλητές διαφωνώ και εγώ. Άλλο να το ρίξει κάποιος σπασμένο κ αφιλοκερδώς στο δίκτυο και άλλο να πουλάει.

Και δεν έχω καμία ψευδαίσθηση αντίστασης, ούτε με χαλάει η MS. Γραμμένους.

Δημοσ.

Snoob, το ζητημα ειναι οτι αν κατσουμε να δουμε ποιος φταιει για την κατασταση που περιγραφεις, το αποτελεσμα ειναι αυτο που λες και συ, δηλαδη και οι 2. Οποτε ρωτάω εγω : Ποιος ειναι αυτος που πρέπει ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να ριξει νερο στο κρασι του; Οι εταιριες ή οι χρήστες. Οι χρηστες δεν νομιζω ξαφνικα να αρχισουν να κλεινουν τα καλοριφερ για να κανουν οικονομια να αγορασουν windows. Επομένως μηπως το κεφαλαιο ειναι αυτο που πρεπει ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να "υποχωρησει" στην προκειμένη? Και το βαζω σε εισαγωγικα γιατι ουσιαστικα δεν θα προκειται περι υποχωρησης αν υποθεσουμε οτι στεκουν οι οικονομικες μελετες που δειχνουν οτι με τη μειωση των τιμων δεν θα εχουν απωλειες.

Εγω σαν χρηστης το δηλωνω πως οτι μπορω να το αγορασω, το αγοραζω, οτι δεν μπορω να το αγορασω και δεν μου χρειαζεται ιδιαιτερα, δεν το αγοραζω αλλα ουτε το "κλέβω". Αν ομως κατι μου χρειαζεται πολυ και δεν μπορω να το αγορασω, δυστυχως το "κλεβω"....αλλα οπως εξηγησα παραπανω, ουτε κλεπτομανης ειμαι, ουτε αυτος που δεν σεβομαι τον κοπο καποιων. Ειμαι αυτος που οι κοινωνικοοικονομικες συνθηκες δεν μου δινουν τη δυνατοτητα να το αγορασω και απαιτω απο τις εταιριες ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ το προιον τους σε χαμηλοτερη τιμη. Δηλαδη τους λεω οτι θελω να το αγορασω και αυτοι μου λενε "οχι", κλεψτο. Δεν ειναι αστειο?

Δημοσ.

τα εχουμε ξαναπει και προσφατα μου φαινεται:

-Μουσικη:

Αναλογα τα γουστα. Πχ αν εγω ακουω μουσικη και ειναι κατι το οποιο το επιλεγω ως πνευματικη τροφη(sic), τοτε ειναι μαλακια να τα κατεβαζω ολα. Ειναι κατι το οποιο κανω ως πρωτη αναγκη(πως ειναι το χεσιμο ενα πραμα) και κατα συνεπεια ειναι θεμα, σχεδον,κλοπης. Απο την αλλη ομως βλεπουμε οτι το καινουργιο cd εχει 15-20 ευρω. Με τετοιους μισθους και τετοιες τιμες, γιατι δεν κατεβαζουν τις τιμες? Οπως ειχα πει και στο προηγουμε θρεντ, ειναι τυχαιο οτι οταν ειχαν ξεκινησει τα 6.40 στο μετροπολις, γινοταν της ποπης? Προφανως ομως, τα βγαζουν περα και ετσι, με λιγες πωλησεις στα καινουργια. Δικια τους επιλογη, thats fine by me, ΑΛΛΑ μεχρι να μειωσουν τις τιμες, εγω δεν θα παιρνω το cdaki, αλλα θα το κατεβαζω ή θα το παιρνω απο καποιον φιλο μου να το ακουσω και μετα να αποφασισω αν τα σκασω η οχι9και ναι, για αυτους που το εχουν απορια, το εχω κανει απειρες φορες αυτο το πραγμα). Αφου θελουν τις τιμες εκει, αυτη τη συμπεριφορα θα παρουν. Που στο κατω κατω, απο μενα δεν θα εχαναν κατι, θα χασουν μονο αν η ποιοτητα αυτου που θελω ειναι κακη. Επισης, το να παρεις ενα cd οσο εχει για ενα η 2 τραγουδια ειναι μαλακια. Τοτε υπηρχε το tape trading, τωρα υπαρχουν τα cd kai ta mp3.

software:

-Εδω για μενα τα πραγματα ειναι πιο μπλεγμενα. Ναι μεν εδω ο Bandito εχει δικιο, αλλα απο την αλλη, για να μαθεις οτι υπαρχουν freeware προγραμματα τα οποια αξιζουν, πρεπει να ψαχτεις και λιγο. Δεν μου φαινεται ρε Bandi οταν ξεκινησες την σταδιοδρομια σου στους υπολογιστες να τα ειχες ολα αυθεντικα. Οποτε πιστευω, υπο μια εννοια, οι πωλησεις σε αυττον τον τομεα, στηριζονται και στην πειρατεια(ποσο θα διαδοθει ενα προγραμμα κλπ). Επισης θα μπορουσαν να υπαρχουν και κλιμακωτες πωλησεις: σε καποιο που εχει στουντιο ηχογραφησεων, να του δωσουν το cubase με 500ευρω(η ποσα εχει τελοσπαντων), αλλα καποιος μαθητης η καποιος φοιτητης που θελει να ξεκαβλωσει, που να βρει 500 ευρω για ενα προγραμμα? Ειναι πολλες περιπτωσεις στο σοφτγουεαρ και ειναι δυσκολο να απαντηθουν ολα, αλλα με λιγο ψαξιμο και λιγη χρηση πειρατικων, μπορεις να δεις αργοτερα ποια freeware σε ικανοποιουν και επισης ποια θες να αγορασεις.

Δημοσ.

Στο software είμαι ημι-κατά. Δεν χρησιμοποιώ αυθεντικά προγράμματα, αλλά προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου με freeware. Αν δεν γίνεται "αναγκαστικά" πειρατικό.

Στις ταινίες δεν αισθάνομαι και περήφανος, αλλά τις αντιγράφω από το video club.

Στις ξένες σειρές? 1.000% υπέρ. Τι να κάνω δηλαδή? Να περιμένω έναν αιώνα να έρθει στην Ελλάδα η τάδε σειρά (όπου τάδε = Smallville, the 4400, Heroes κτλ.).

Μουσική δεν πολυκατεβάζω, αλλά είμαι υπέρ.

Η βλακο-πειρατεία εμαθε τον κοσμο m$.

Δεν έχασε η m$' date=' ΚΕΡΔΙΣΕ. Χάρη της κάνεις.

Το παιδάκι που ειναι 8 χρονών , έχει office xp αντιγραμμένα. Όταν γίνει 20 του βάζεις να γράψει σε open office και του σηκώνεται η τρίχα.

Και η εταιρία Χ αντί να έχει τρια ΤΣΑΜΠΑ open office , πληρώνει 500άρες.

Οι καθηγητές στα σχολεία, αρνήθηκαν να διδάξουν open office γιατι δεν το ξέρουν λέει ( η πηγή που μου το αποκάλυψε και μάλλον διαβάζει, αν θέλει το επιβεβαιώνει )[/quote']

Εμένα μου φαίνεται καθαρά θέμα γνώσεων. Δηλαδή το να έχω linux και κατεβάζω πειρατικό software, μουσική, ταινίες είναι τελείως άτοπο?

Δημοσ.

Ας έρθουνε στο θέμα και τα παιδάκια από το "θεμα" <<κονσόλες>>. Γιατί όταν τους είπα ότι οι πωλήσεις μίας παιχνιδομηχανής εξαρτάται άμεσα από το εαν παίζει αντιγραφές, πήγανε να με φάνε οι αγωνιστές της ειρήνης και του ευρωδολαρίου!!

Δημοσ.

Προσωπικά δεν ψάχνω να βρω κάτι που δεν χρειάζομαι αντιγράφοντας. Για το λογισμικό τουλάχιστον, καλά όσα λές bandito, αλλά όταν στη σχολή οι καθηγητές δουλεύουν και δείχνουν ότι δείχνουν σε λογισμίκο της m$ αλλά δεν μου παρέχουν δωρεάν το λογισμικό να δουλέψω σπίτι και να διαβάσω σπίτι πάνω σε αυτό ούτε υποστηρίζουν την εναλλακτική, τι περιθώρια έχω ;

Δημοσ.

Εγώ ποτέ δε χρησιμοποιώ freeware, γιατί να ασχοληθώ με freeware τη στιγμή που άνετα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με τα κανονικά που είναι ασύγκριτα καλύτερα;

Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ (δε δίνω δεκάρα για την ακρίβεια) αλλά είτε κάποιοι το παραδέχονται είτε όχι, η πειρατεία έχει βοηθήσει και βοηθάει ΠΑΡΑ πολλές εταιρίες να πάνε μπροστά.

Εγώ πάντως θα εξακολουθήσω να κατεβάζω τσαμπέ (όσο μπορώ ακόμα γιατί δεν ξέρεις και τι ξημερώνει) και δεν έχω ΚΑΜΙΑ μα καμία τύψη.

Δημοσ.
...(όσο μπορώ ακόμα γιατί δεν ξέρεις και τι ξημερώνει) ...

Και τι θα κάνεις όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που που δε θα μπορείς να κατεβάσεις τζαμπέ; Το software γίνεται όλο και πιο σημαντικό στην καθημερινή μας ζωή για να το αφήνουμε αποκλειστικά στα χέρια εταιριών. Με το να λες λοιπόν εσύ «Εγώ κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με πειρατικό software» φαίνεται ότι δε σε απασχολεί καθόλου το τι θα κάνουμε όλοι εμείς (συλλογικά, ως καταναλωτές / πολίτες / whatever) όταν οι εταιρίες θα μας έχουν πιάσει από τα @@ και απλά θα μας τα σφίξουν κάποια στιγμή.

Για μένα η πειρατεία δεν είναι λύση, είναι μια κουτοπονηριά η οποία σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. Windows) το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει ένα επικίνδυνο μονοπώλιο, χωρίς να εξασφαλίζει ότι όλοι θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με ποιοτικά προγράμματα, δωρεάν, ελεύθερα και ασφαλή.

Δυστυχώς, επειδή η βασική μας ιδιότητα φαίνεται πως έχει γίνει ο «καταναλωτής» και επειδή το κρατούν κοινωνικοοικονομικό σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πάντα αποτιμώνται σε χρήμα (και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει), είναι ελάχιστος ο κόσμος που καταλαβαίνει την πραγματική αξία του Ανοιχτού Λογισμικού. Είναι ελάχιστοι αυτοί που θα ενδιαφερθούν να διαβάσουν την EULA (End User License Agreement) των Windows π.χ. για να δουν τι πραγματικά θα γίνει αν μια μέρα αποφασίσει η Microsoft να εφαρμόσει τα κλειδώματά της σοβαρά (γιατί περί αυτού πρόκειται). Είναι ελάχιστοι αυτοί που μέσα στο γενικότερο ωχαδελφισμό θα κάτσουν να ασχοληθούν με το τι σημαίνει «Ελεύθερο Λογισμικό», τι είναι η GPL και τι κάνει το Linux ή τα BSD. Η πλειοψηφία απλά πετάει ένα «έλα μωρέ, αφού κάνω έτσι τη δουλειά μου, γιατί να τρέχω; Και στο κάτω κάτω το ελεύθερο λογισμικό δεν είναι τόσο ποιοτικό». Δυστυχώς όμως η παραπάνω άποψη αναδεικνύει δυο μεγάλα ζητήματα:

1. Το ότι κάνει κάποιος τη δουλειά του τώρα με πειρατικό λογισμικό, δεν του εξασφαλίζει απολύτως τίποτα για το μέλλον. Το αντίθετο, χτίζει τη βάση των αρχείων και επενδύει πάνω σε κλειστά φορμά, ελεγχόμενα συνήθως από εταιρίες, οι οποίες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να του την σκάσουν. Τι θα κάνετε για παράδειγμα τα 1500 .ppt και .doc όταν θα κλειδώσει για τα καλά το Office και θα τρέχει μόνο σε αυθεντικά windows και με αντίστοιχο με αυτά κλείδωμα;
  2. Η πλειοψηφία των χρηστών δεν ξέρουν καν τις ανάγκες τους και χάφτουν ό,τι τους πασάρει η Microsoft και η κάθε Microsoft: το 99% των χρηστών του Office χρησιμοποιούν το Word απλά σα γραφομηχανή, αξιοποιώντας ένα ελάχιστο μέρος των δυνατοτήτων του. Παρ' όλα αυτά είναι πεπεισμένοι (για κάποιο λόγο) ότι το OpenOffice δεν τους κάνει, χωρίς μάλιστα να το δοκιμάσουν καν.
  3. Ναι, το Ελεύθερο Λογισμικό διαφέρει αρκετά έως πολύ από τις εμπορικές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και ενδεχομένως χωλαίνει σε κάποιους τομείς. Όμως το μεγάλο του ατού είναι ότι είναι φτιαγμένο από χρήστες για τους χρήστες, και μπορεί να τροποποιηθεί και να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών και όχι σύμφωνα με κάποια μελέτη απόδοσης κόστους κάποιας εταιρίας. Ναι, εξαρτάσαι από αυτόνομους χρήστες-developers πλέον και όχι από εταιρίες, οι αριθμοί όμως δείχνουν ότι αυτοί οι χρήστες-developers διαρκώς αυξάνονται και το λογισμικό γίνεται ολοένα και ποιοτικότερο. Επιπλέον ο κώδικας του προγράμματος θα είναι πάντα εκεί, δε χάνεται όταν κλείσει η εταιρία ή αποφασίσει να σταματήσει να ασχολείται με το πρόγραμμα.

Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι η πειρατεία μπορεί προσωρινά να σου επιτρέπει να έχεις τα Καλύτερα και Δωρεάν, όμως δεν αποτελεί λύση σε βάθος χρόνου. Για μένα η λύση είναι το Ελεύθερο Λογισμικό, το οποίο μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει / βελτιώσει και να κάνει τη δουλειά του χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε καμία εταιρία. Ναι, το Ελεύθερο Λογισμικό πληρώνεται αλλιώς, σε συνεισφορά, χρόνο εκμάθησης κλπ. Όμως η (σε βάθος χρόνου) ελευθερία δράσης που σου δίνει, η αίσθηση της δημιουργίας που σου χαρίζει το παραμικρό patch, η επαφή με την Κοινότητα που αποκομίζεις έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία.

Δημοσ.

Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι η πειρατεία μπορεί προσωρινά να σου επιτρέπει να έχεις τα Καλύτερα και Δωρεάν, όμως δεν αποτελεί λύση σε βάθος χρόνου. Για μένα η λύση είναι το Ελεύθερο Λογισμικό, το οποίο μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει / βελτιώσει και να κάνει τη δουλειά του χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε καμία εταιρία. Ναι, το Ελεύθερο Λογισμικό πληρώνεται αλλιώς, σε συνεισφορά, χρόνο εκμάθησης κλπ. Όμως η (σε βάθος χρόνου) ελευθερία δράσης που σου δίνει, η αίσθηση της δημιουργίας που σου χαρίζει το παραμικρό patch, η επαφή με την Κοινότητα που αποκομίζεις έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ελεύθερο λογισμικό που καλύπτει άνετα πολλές ανάγκες των χρηστών.Και σαφώς εδώ και λίγο καιρό που ασχολούμαι με το linux,αν και ισχύει το RTFM,έχω καταλάβει ότι αξίζει να αφιερώσεις χρόνο. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...