Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για workstation

sazistas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

πρόσφατα αγόρασα αυτή την μητρική http://www.tyan.com/products/html/thundern4250qe.html η οποία είναι για 4x opteron cpus. Μου έχουν έρθει ήδη οι τρεις και περιμένω τον 4ο για να στήσω το μηχάνημα.Για ram πήρα προς το παρόν 8gb και σε επόμενη φάση θα τα κάνω 16.Η ερώτηση μου τώρα αφορα τους καινούργιους επεξεργαστες core 2 duo.Πιστεύετε ότι θα έχω απόδοση της τάξης ενός Core 2 X-Treme QX6700 που έχει 1000+ ευρω; Μήπως έκανα βλακία και θα έπρεπε να επενδύσω σε core 2 duo σύστημα; Οι εφαρμογές που δουλέυω έχουν να κάνουν με το rendering, 3d modeling,( μιας και είμαι φοιτητής αρχιτεκτονικής και ήθελα να φτιάξω ένα σύστημα αποκλειστικά για δουλεία αλλά να πηγαίνει κομάτια)δουλέυω προγράμματα όπως, 3ds max, maya, autocad, archicad...κλπ τα οποία έχουν υποστήρηξη πολλών πυρήνων και 64bit cpus.Να προσθέσω ότι και για κάρτα γραφικών εβαλα μια albatron 8800GTX (άκουσα κάπου ότι αποδίδει τα μέγιστα μόνο με core 2 duo)

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή είσαι συναδελφος θα σου μιλήσω από την εμπειρία μου:

Στη Κάρτα γραφικών εκανες τρελό λάθος. Έπρεπε να πάρεις μια Nvidia Quadro FX ή μια ATI FireGL που είναι και οι δύο OpenGL κάρτες και η δουλειά τους είναι το rendering κλπ διότι είναι επαγγελματικές. Για να καταλάβεις τι διαφορά θα σου πως πως με μια quadro (όπως αυτή που έχω εγώ γιαυτό και σου μιλάω εκ πείρας) πολλές εφαρμογές από αυτές που αναφέρεις, ανοίγουν διάφορα υπομενού που με απλές DirectX κάρτες δεν υπάρχουν (όχι δεν φαίνονται, απλά δεν υπάρχουν).

Τώρα για το υπόλοιπο σύστημα προσωπικά πιστεύω πως είναι ΟΚ... Απλά στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι κάρτα γραφικών και εσύ επέλεξες κάρτα για παιχνίδια όχι επαγγελματική για CAD, Rendering etc...

Δες αυτό και θα καταλάβεις...

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου, αν και είχα υπόψην μου τις quadro, ξέρω ότι ουσιαστικά είναι οι ίδιες κάρτες με τις geforce με την μόνη διαφορά ότι είναι κλειδωμένες για να δέχονται τους άλλους drivers.Στην πραγματικότητα στις quadro πληρώνεις τους drivers για αυτά που κάνουν παρά την κάρτα. Θα ήθελα να πάρω μια quadro fx 5500 η οποία αν έχω καταλάβει καλά έχει ίδια gpu με την 8800GTX που πήρα αλλά η τιμή της είναι απαγορευτική (4500 ευρώ!). Οπότε σκέφτηκα να πάρω την 8800 που ξέρω ότι δεν θα δουλέψει όπως μια quadro ,και με τις δυνατότητες που τις δίνουν οι drivers αλλά τουλάχιστον θα δουλεύει ικανοποιητικά.!Στην σειρά 6ΧΧΧ geforce υπήρχε τρόπος να ξεκλειδωθεί η κάρτα μέσω software και να περαστουν drivers από quadro αλλά δεν θα έπερνα τέτοια κάρτα γιατί είναι ήδη δυο γενιές πίσω,.Φαντάζομαι πάντως πως η quadro σου πως δεν θα καταλαβαίνει τίποτα απο βαριά σχέδια, θα τα πηγαίνει αέρα στο viewport :-D .δεν ετυχε ποτέ να δουλέψω σε quadro, ίσως αν βρω στο άμεσο μέλλον καμια από ebay σε καλή τιμούλα να την χτυπήσω:mrgreen:

Δημοσ.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τις 2 λύσεις. Αρχικά είχα "ανοίξει" μια 6600GT με το rivatuner και ενω μου έδειχνε πως είχε γίνει κανονικά quadro τελικά ποτέ δεν έπιασε τις επιδόσεις στο render. Για παράδειγμα ένα αντικείμενο που χρειαζόταν περίπου 20min rendering time ο χρόνος με την "ανοιγμένη" 6600 πήγε στα 18 και με την κανονική Quadro στα 3,5 λεπτά!!! Οι drivers δεν δικαιολογούν (κατα την άποψή μου) τόση διαφορά...

Όπως και να έχει αφού την πήρες δούλεψέ την όσο σε βγάλει και μετά πάνε σε μία επαγγελματική.

Καλό Render!!!

Δημοσ.

Σχετικά με το θέμα της επιλογής των cpu χωρίς να έχω καμία εμπειρία στο θέμα, σε μία σύγκριση που έγινε στο tomshardware σχετικά με τις υλοποιήσεις 4 πυρίνων από Intel και Amd (QX6700 vs 2*Fx ->[2*διπύρινοι]), ο QX6700 ήταν πιο γρήγορος από από τις συστοιχείες των FX. Βέβαια άλλο Opteron και άλλο Fx. Το άρθρο είναι αυτό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...