Προς το περιεχόμενο

Μηχανισμος αντικυθηρων

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα δεν με εκπλησει πλεον τιποτα

Απο μικρος ακουω οτι ΟΛΑ ειναι ελληνικα

Και απο μικρος εμαθα να ειμαι υπερήφανος που ειμαι Έλληνας

Κριμα που δεν κληρονομήσαμε το IQ των προγόνων μας

Δημοσ.

Κοιταξε, αν τα οσα λεγονται στο αρθρο τα ελεγαν ελληνες, θα ειχες δικιο. Τα λενε ομως εγκριτοι βρετανοι επιστημονες. Οποτε...

Δημοσ.

καλά, πλάκαν κάνουν όλοι τελευταία??

αυτά μας τα έλεγαν στο γυμνάσιο πριν 15 χρόνια.

Το 1ο πράγμα που μάθαμε ήταν για τον "αστρολάβο των αντικυθήρων"...πολύ φρέσκα νέα..

:lol:

Δημοσ.
παιδια μην ξεχνατε οτι ναι μεν βρεθηκε στα κυθηρα αλλά μεσα σε ρωμαικο πλοιο!

Tο πλοίο ήτανε ρωμαικό, αλλά είχε ελληνικό φορτίο. Κατασκευάστηκε μεταξυ 80 και 100 πχ. και η τεχνολογια που χρησιμοποιούσε ήταν 500 χρόνια μπροστά απο την εποχή του!!!

Πραγματικά είναι ένα απο τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο μυστήριο της αρχαίας τεχνολογίας. Ακόμα δεν έχουν καταλήξει οι επιστήμονες ακριβώς για τι χρήση ήτανε και το κυριότερο πως λειτουργούσε...

Δημοσ.

Χθές είχε εκπομπή η ΕΤ3 με θέμα τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Μάλλον πρόκειται εν τέλει για μηχανή που υπολόγιζε πότε θα υπάρχει έκλειψη της σελήνης.

Πολύπλοκος μηχανισμός,τον πέρασαν πρόσφατα μέσα από Αξονικό τομογράφο.

Έδειξαν την τρισδιάστατη απεικόνισή του σε Η/Υ.

Εντυπωσιακό.

Υπάρχει στο εσωτερικό του ένα κείμενο το οποίο θα απασχολήσει τους ιστορικούς για το επόμενο δίάστημα.Το περιεχόμενο του λέγεται πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Σε πιάνει δέος και μόνο που το κοιτάς. Αναρωτιέσαι ΠΩΣ είναι δυνατόν να εφτιαξαν οι αρχαίοι κάτι τέτοιο....

Δημοσ.

Εμένα με εντυπωσιάζει πιο πολύ το πως κατάφεραν να βγάλουν τέτοια αναπαράσταση απο τα 3 κομμάτια που έχουν απομείνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...