Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σχετικα με θερμοκρασιες

vags

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια εχω ενα συστημα 2-3 μηνες τωρα, καινουργιο με mobo Asus P5W DH deluxe, cpu E6600 και καρτα Gigabyte Ati Radeon X1900XTX, δεν ειναι υπερχρονισμενο και οι θερμοκρσιαες που δουλευει ειναι: cpu 33-40 mobo 44-52 & καρτα 60-88 βαθμους μετρημενες με τα εργαλεια της Asus cpu & mobo και της καρτας απο το catalyst. Ειναι φυσιολογικες ρε παιδια ? καθοτι εχουμε παρει μεταγραφη απο περιβάλλον Apple & ειμεθα ολιγον νεοι με τα PC αν & μεγαλοι στα χρονια. Eυχαριστω Vags

Δημοσ.

Απο μια μικρή αναζήτηση που έκανα δείχνουν φυσιολογικές οι θερμοκρασίες σου.Αλλά ας πούνε και οι ειδικοί την γνώμη τους :)

Δημοσ.

Ε,ηθελες και εσυ pc...

Εδω ολος ο κοσμος κανει αμαν να παει σε apple μερια πλεον...

Σοβαρα τωρα ,μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου αδερφε αρκει το 88αρι της καρτας γραφικων να ηρθε μετα απο πολυωρο gaming,το ιδιο ισχυει και για το 52αρι της μητρικης που ισως να ειναι λιιιιιιγο τσιμπημενο...

Δημοσ.
Γεια εχω ενα συστημα 2-3 μηνες τωρα, καινουργιο με mobo Asus P5W DH deluxe, cpu E6600 και καρτα Gigabyte Ati Radeon X1900XTX, δεν ειναι υπερχρονισμενο και οι θερμοκρσιαες που δουλευει ειναι: cpu 33-40 mobo 44-52 & καρτα 60-88 βαθμους μετρημενες με τα εργαλεια της Asus cpu & mobo και της καρτας απο το catalyst. Ειναι φυσιολογικες ρε παιδια ? καθοτι εχουμε παρει μεταγραφη απο περιβάλλον Apple & ειμεθα ολιγον νεοι με τα PC αν & μεγαλοι στα χρονια. Eυχαριστω Vags

κατεβασε το intel thermal analysis tool για να δεις την θερμοκρασια του

επεξεργαστη. λογικα θα εισαι 10 με 12 βαθμους πανω απο αυτο που βλεπεις

τωρα.

Δημοσ.

Εχουν γινει τα Mac ιδια με τα Pc, λεφτα παραπανω δινεις, παλια ειχαν επεξεργαστες Motorola 68020 68030 68040 μετα ειχαν Risk power pc ως εκει καλα τωρα ειναι ιδια ασε που ακουσα οτι το νεο λειτουργικο Leopard θα τρεχει και σε pc Το προβλημα που εχουν τα Pc κατα τη γνωμη μου ειναι οτι α) θεμα λειτουργικου το οποιο ειναι απο κατασκευη ευπροσβλητο κλπ. οποιοσδηποτε μπορει να επεμβει παντου, εγκαθιστας ενα προγραμμα και τα πειραζει ολα γραφει εδω γραφει εκει κλπ και β) οτι μπερδευονται πολλοι νοματεοι σε μια δουλεια με συνεπεια ασυμβατοτητες ισως και αντικρουομενα συμφεροντα κλπ. Απο την αλλη θα πω οτι ειμαι ευχαριστημενως με το pc δεν θα το εμπιστευομουν βεβαια για επαγγελματικη χρηση αυτο μαλιστα λεει και το ονομα του personal computer. Οσο για τις θερμοκρασιες ειναι μετα πολυωρο gaming και οντως ειναι 13 βαθμους παραπανω στη cpu με το προγραμματακι που προτεινε ο αλλος φιλος. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ειμαστε παλι ενταξει ?

Δημοσ.

Με Abit AB9 Pro/E6600@3GHz/Gigabyte x1900xtx οι θερμοκρασίες είναι ~33/40-50/55-98 αντίστοιχα. Οπότε αν εξαιρέσεις τη motherboard (η οποία είναι διαφορετική όμως) κατά τα άλλα είναι φυσιολογικές.

Δημοσ.

Ούτε που έβαλα το CD της Gigabyte στο pc (μόνο για λίγο το Xpand Rally :) ). Λογικά οι drivers σ' αυτό θα ήταν out-of-date μιας και οι catalyst ανανεώνονται αρκετά συχνά.

Δημοσ.

Σκεφτομαι οτι επειδη ειναι "πειραγμενη" μπορει να θελει τους δικους της, στη σελιδα της (Gigabyte) εχει παντως ενα driver & ενα patch για το obilion τα οποια τα δοκιμασα, στο παιχνιδι μου φανηκαν καλα δεν κολλαγαν σε 1280χ1024 μονο αν ειχε πολυ κινηση Just Cause Tomb Raider κλπ & μετα απο ωρα ειχε ομως καθυστερηση στο γραφειο σε γρηγορη κινηση παραθυρων για τεστ δημιουργουσε καρε καρε την κινηση. Τωρα εχω πανω το 6.11 σε default μορφη, το ψαχνω ακομα καλα συμπεριφερεται μετα την ωρα κολλαει λιγο. Εσυ εχεις βαλει καποια αλλη ρυθμιση η το δουλευεις default ?

Δημοσ.

Όλα στο default εκτός του V-sync που το 'χω always-on όταν παίζω συγκεκριμένα παιχνίδια (πχ PES6).

Όταν λες «πειραγμένη» τι εννοείς; Γενικά πάντως οι κατασκευαστές συνήθως αργούν να βγάλουν νέες εκδόσεις των drivers σε σχέση με την Ati, γι' αυτό δε μπήκα καν στη διαδικασία να ψάξω στο site της Gigabyte.

Ως τώρα το μόνο παιχνίδι που έχω δει να πάει αργά με max settings σε 1280*1024 είναι το neverwinter nights 2. Το oblivion δεν έχω αξιωθεί να το ξεκινήσω ακόμα αλλά το επίσης βαρύ gothic 3 παίζει αρκετά καλά.

Δεν έχω παρατηρήσει τα κολλήματα στα οποία αναφέρεσαι μετά από κάποια ώρα χρήσης.

Αν βρεις τίποτα ενδιαφέρον σχετικά με tweaking/drivers let me know :)

edit: 6.11 έχω κι εγώ

Δημοσ.

Ειναι απο τη μαννα της υπερχρονισμενη και αναβαθμισμενα νομιζω τα pipelines πως τα λενε απο 8 σε 16. Το εχω διαβασει αυτο σε καποιο περιοδικο Pc Magazine νομιζω. Το v-sync που λες ειναι η καθετη συχνοτητα ? τι διαφορες εχει σε οn που λες και που την βρισκεις αυτη τη ρυθμιση ? Τις ποιο νεες εκδοσεις τις εχει η ΑΤΙ αυτες που σου λεω ειναι του 6ου μηνα http://www.gigabyte.com.tw/Support/VGA/Driver_Model.aspx?ProductID=2182

Δημοσ.

Αν διαβάσεις στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας τα specifications, θα δεις πως η Gigabyte έχει τις «μαμίσιες» ρυθμίσεις, οπότε δε νομίζω να είναι κάποια «πειραγμένη» έκδοση.

Όσο για το "patch" για το Oblivion, έχει κυκλοφορήσει και η ati μια τροποποιημένη έκδοση των catalyst για να υποστηρίζει αυτά τα "extra" (βασικά απλώς είναι η ταυτόχρονη υποστήριξη HDR+AA που είναι standard της έκδοσης 6.11 κάτι που δεν υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις των drivers).

Το v-sync είναι η κάθετη συχνότητα, όπως είπες. Σε κάποια παιχνίδια που το framerate ξεπερνά το refresh rate της οθόνης παρατηρείται αλλοίωση στην ποιότητα απεικόνισης, «δάκρυσμα»/κάθετες γραμμές. Θέτοντας το στο on περιορίζει το max framerate να είναι ίσο με το refresh rate της οθόνης.

Αν έχεις εγκαταστήσει το ati catalyst control center είναι στο 3d->all settings.

Δημοσ.

grafo se greekglish giati eimai sta vista pigene sto catalyst /ati overdrive & tha deis graphics processor status: current VPU clock 500 requested 648 & graphic memory status: curent memory clock 549 requested 774 me to clock kleidomeno. Gia thn istoria ohi tipota allo.

Δημοσ.

Όταν είσαι σε 2D εφαρμογή τα timings είναι 500/550 και μόνο σε 3D πάνε 650/775 για να μην ψήνεται διαρκώς η κάρτα. Χρησιμοποιώντας κάποιο 3d party προγραμματάκι (ati tray tools, ati tools, RivaTuner) ρυθμίζεις όπως θες τη συμπεριφορά αυτή (δεν έχω αλλάξει κάτι μιας και δε βρίσκω το λόγο).

Δημοσ.

Σου γραφω τα νουμερα γιατι φαινεται οτι εχουν πειραχτει τα ρολογια καπου μαλιστα εχω διαβασει οτι η ΧΤΧ ειναι η ΧΤ υπερχρονισμενη απο την ΑΤΙ & δεν εχει ουσιαστικες διαφορες η μια με την αλλη περα το υπερχρονισμα με την σφραγιδα της ΑΤΙ, οι δικες μας ομως της Gigabyte εχουν διαφορα στα pipelines & στη μνημη αν δεν απατωμαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...