Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές αναβάθμισης...

sabonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

>>Αφού το πείραμα με τα ubuntu απέτυχε (γιατι δεν είμαι για να κανω την ζωή μου δύσκολη αν και παραδέχομαι την σαφέστατη ανωτερότητά τους..) αποφάσισα να κάνω μία αναβάθμιση για τα προ των πυλών Win Vista.

--> Τί έχω τώρα:

1. intel box στα 3.

2. Assus p5p800.

3. 1024gb ddr (οχι ddr2).

4. ati radeon 9550.

5. creative x-fi fidelity ( :evil: :evil: :evil: ....ΠΕΤΑΜΑ ΤΩΡΑ....).

6. windows xp sp2.

7. 5 hdd εκ των οποίων 2 εσωτερικούς (40 + 200 GB) και 4 εξωτερικούς

usb (200, 2χ 300, 400 GB).

8. Eizo L568

9. Creative 4.1 ηχεία.

10. printer hp 3920 + scanner hp 3800.

11. DVD Toshiba, dvd Recorder Nec (dual)

--> Τι θέλω να αλλάξω απο τα ανωτέρω:

1. core 2 duo E6300 (ή μήπως amd athlon 64x2 4200+ (AM2)??) .

2. mother +on-board sound (για να πετάξω την x-fi....).Εδώ το αφήνω εξαρχής ανοιχτό σε προτάσεις.

3. 2 gb ddr2.

4. Nvidia 7600 (ή μήπως την αντιστοιχη της ati??).

5. Να πετάξω την ctreative x-fi fidelity και να πάρω on-board sound 7.1 απο μητρική λόγο προβλημάτων με drivers για vista και άσκοπης κατανάλωσης πόρων εφόσων δεν κάνω κάποια επεξεργασία ήχου ή οτιδήποτε άλλο που να εκμεταλεύεται τις extra δυνατότητες της συγκεκριμένης κάρτας ήχου.

--> Ποιές είναι οι δικές μου απαιτήσεις απο το pc:

1. cache όση περισότερη γίνεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ....

2. Αυτό που θα φτιάξω να τρέχει ΑΝΕΤΑ τα vista aero (και όχι με dc++,kaspersky,nero recode να τρέχουν να έχω άγχος αν θα κολήσει...ετσι για να καταλαβετε τι περίπου ψάχνω) .

3. Δεν είμαι φανατικός gamer (sim city,pro,cs,generals επίπεδο) .

4.ενασχόληση με photo's,movie ripping,file handling .

5.φυσικά internet (περιττό και μόνο που το γράφω..) .

----------------------------------------------------------------------------

Zητώ συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ apriori.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να βάλεις αλλο 1g μνήμη, μια 7600gs ή μια 1650pro.... Δεν νομιζω να δεις ουσιαστική διαφορα απο αυτο που εχεις με αυτο που θες να αγοράσεις....

Δημοσ.

Γιατί να την πετάξεις την X-FI? Επειδή δεν έχει drivers ακομή? Υπομονή και θα βγουν σωστοί drivers και για τα vista μέχρι να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο. Σε καμία περίπτωση δε θα αχρηστευτεί η κάρτα

Δημοσ.
Γιατί να την πετάξεις την X-FI? Επειδή δεν έχει drivers ακομή? Υπομονή και θα βγουν σωστοί drivers και για τα vista μέχρι να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο. Σε καμία περίπτωση δε θα αχρηστευτεί η κάρτα

Τι να πώ ....μακάρι γιατί την πλήρωσα καλά λεφτά.Είχε πρωτοβγεί.Πάντος αυτή τη στιγμή όπου και να κοιτάξεις στο net μιλάνε για ασυμβατότητα..Οψόμεθα λοιπόν.

Δημοσ.

Θα βοηθούσες αν έβαζες κάποιο ανώτατο όριο τιμής στο σύστημα που θες (αν και σε γενικές γραμμές από τα κομμάτια που προτείνεις «πιάνουμε» το νόημα).

1. Core 2 Duo (αναλόγως τιμής που θες επιλέγεις μοντέλο)
  2. Abit AB9/Asus P5B/Gigabyte (δε θυμάμαι το μοντέλο :/)
  3. 2GB (εφόσον θες οποσδήποτε Vista)
  4. Ati x1650 Pro (καλή επιλογή εφόσον δεν είσαι extreme gamer)
  5. Κράτα την X-Fi και εφόσον σου δημιουργεί προβλήματα χρησιμοποίησε την on-board μέχρι να στρώσουν οι drivers

6. Επίσης, κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό (αν δεν έχεις ήδη κάποιο) ~500W (πχ Enermax)

Ελπίζω οι εσωτερικοί HDDs να είναι SATA γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάρεις καμιά PCI card για να τους συνδέσεις.

PS:

...

7. 5 hdd εκ των οποίων 2 εσωτερικούς (40 + 200 GB) και 4 εξωτερικούς usb (200, 2χ 300, 400 GB).

...

Με μπέρδεψες λίγο :)

Δημοσ.
Θα βοηθούσες αν έβαζες κάποιο ανώτατο όριο τιμής στο σύστημα που θες (αν και σε γενικές γραμμές από τα κομμάτια που προτείνεις «πιάνουμε» το νόημα).

5. Κράτα την X-Fi και εφόσον σου δημιουργεί προβλήματα χρησιμοποίησε την on-board μέχρι να στρώσουν οι drivers

6. Επίσης, κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό (αν δεν έχεις ήδη κάποιο) ~500W (πχ Enermax)

Ελπίζω οι εσωτερικοί HDDs να είναι SATA γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάρεις καμιά PCI card για να τους συνδέσεις.

PS:

Μαζι σου...Με εμφαση στον 6400-6600,gigabyte 965-s3 kai sthn 7600gt (απο πλαισιο μονο 129 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!)

Δημοσ.

PS:

Ευτυχώς ναί οι εσωτερικοί είναι sata.My mistake sorry....2 internal + 4 usb 2.0 ...Κεκτημένη ταχύτητα.........

Μερικές φορές κολάει τελείως το μυαλό μου.Και φυσικά αναφέρομαι στην Σολομόντια λύση της χρήσης on-board audio μέχρι να αποκατασταθεί το κενό....Κάτι σαν το jump-ball...:)

Τροφοδοτικό έχω 450άρι....(φυσικά και ups...).

Δημοσ.

PS:

Ευτυχώς ναί οι εσωτερικοί είναι sata.My mistake sorry....2 internal + 4 usb 2.0 ...Κεκτημένη ταχύτητα.........

Μερικές φορές κολάει τελείως το μυαλό μου.Και φυσικά αναφέρομαι στην Σολομόντια λύση της χρήσης on-board audio μέχρι να αποκατασταθεί το κενό....Κάτι σαν το jump-ball...:)

Τροφοδοτικό έχω 450άρι....(φυσικά και ups...).

Δημοσ.
Μαζι σου...Με εμφαση στον 6400-6600,gigabyte 965-s3 kai sthn 7600gt (απο πλαισιο μονο 129 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!)

Για τον 6600 θα συμφωνίσω μαζί σου απόλυτα (μετά απο 3ωρο σερφαρισμα-ψαξιμο στα συγκριτικά 6600 vs amd 64 4200+...) και για την 7600gt..

Για τον πλαίσιο θα διαφωωίσω...Με τόσο που διαβάζω καθημερινά...

Δημοσ.
Για τον 6600 θα συμφωνίσω μαζί σου απόλυτα (μετά απο 3ωρο σερφαρισμα-ψαξιμο στα συγκριτικά 6600 vs amd 64 4200+...) και για την 7600gt..

Για τον πλαίσιο θα διαφωωίσω...Με τόσο που διαβάζω καθημερινά...

Δεν θελεις πλαισιο?Οιφθηνοτερες 7600gt...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...