Προς το περιεχόμενο

Μισθός Μηχανικού = Μισθό Δασκάλου (Μόνο στην Ελλάδα)

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά γράμμα είπες:

Από την άλλη, όλοι μα όλοι, οι δημόσιιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Είναι η θέση που σε κάνει έτσι. Και εγώ αν ήμουν, τεμπέλης θα κατέλληγα. Μη τρελαθούμε τώρα. Κανένας έλεγχος, καμιά τιμωρία, δικαιώματα και σύνταξη προνομιούχων και προπάντων ψυχική ηρεμία. Μακάρι να ήταν όλες έτσι οι δουλειές, αλλά μη συγκρίνουμε δημόσιο με ιδιωτικό τομέα. Απλά στο μέλλον οι του δημοσίου θα πεινάσουν πραγματικά....

Ο συλλογισμός, άσχετα με την συμπερίληψη ή μη και σου του ιδίου στο σύνολο, παραμένει ο ίδιος. Γι' αυτό και αντιφατικός με τον αντίστοιχο για τον ιδιωτικό τομέα.

Τα περί μέσου όρου είναι αδέξιες προσπάθειες ανασκευής.

Σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αποφασίσεις. Πέφτουν κορμιά ή αρκεί να μπεις στο σύστημα, υπάρχει η αξιοκρατία της αγοράς ή ακόμα και ο βλάκας δεν απολύεται;

Οι εργαζόμενοι που πρέπει να κοιτάξει το κράτος πάνω από όλους είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράγουν. Δεν εννοώ ταξιτζίδες, εννοώ επαγγελματίες/ατομικές επιχειρήσεις. Διότι δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος και ΜΟΝΟ προσφέρουν. Προσφέρουν, ΦΠΑ, εργασία σε υπάλλήλους, εργασία στα μαγαζιά που αγοράζουν υλικά/άυλα αγαθά, και φυσικά πληρώνουν και εισφορές για ασφάλεια ακόμα και ταμείων που δεν αξίζουν, όπως το ΤΣΑ και άλλα....Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά την οικονομία ενός κράτους οι ελεύθεροι τη φτιάχνουν, ούτε οι αργόσχολοι δημόσιοι που στην καλύτερη θα υπογράψουν ένα χαρτί, ούτε οι ιδιωτικοί , αφού τα εταιρικά κέρδη πάνε στην Ελβετία....

Το όραμα του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Τον ΦΠΑ δεν τον προσφέρουν, τον έχει πληρώσει ο καταναλωτής και είναι φόρος υπέρ του κράτους. Ωστόσο έχεις δίκιο, δεν είπες να μην βοηθηθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, είπες απλώς να βοηθηθούν από το κράτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες (τι σόι ελεύθεροι είναι με κρατική βοήθεια, ας το αφήσουμε καλύτερα) και όλους τους υπόλοιπους τους έθεσες εκτός.

Στα περισσότερα δεν έχεις άδικο, απλά για να δώσω έμφαση ισοπέδωσα κάποια πράγμνατα, κράτησε το νόημα. Ο ελέυθερος επαγγελματίας, όσο και να κλέψει, προσφέρει. Ο δημόσιος/ιδιωτικός αν κλέψει ζημιώνει. Αν αύριο πάω και ανοίξω μπακάλικο, το κράτος δεν θα μου δώσει ούτε μια δεκάρα. Δε θα μου πληρώσει ΙΚΑ/ΜΙΚΑ . Εγώ ΜΟΝΟ θα πληρώσω και το κράτος θα γίνει συνέταιρος. Α, και θα ανοίξω και 3-4 θέσεις εργασίας , δηλαδή θα μειώσω την ανεργία, θα αυξήσω τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των μισθών και θα παρέχω και ΦΠΑ. Μπορεί να δώσω και τα μισά από αυτά, αλλά ΜΟΝΟ θα δώσω. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

Σίγουρα οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντικές αλλά όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι το λένε παντού πως η οικονομία ενός κράτους κρατιέται από τους μικρούς επαγγελματίες!! Και δε βάζω τις καταστροφικές συνέπειες των μονοπωλείων.

Οι μικροί επαγγελματίες είναι ζωή για τη χώρα. Μπορούν να ανοίξουν αύριο 10.000 μαγαζιά και να μη δίνουν καν ΦΠΑ???Σωθήκαμε όλοι. ΜΕ τη sony όμως....

Αυτό ήταν το καλύτερο σου. Μέχρι που μας πληροφόρησες πως:

Το νόημά μου είναι πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν επιβαρύνει το κράτος, ακόμα και αν κλέψει. Δεν είπα "κλέψτε". Και αν το επιβαρύνει, το κάνει κατά κύριο λόγο με το να μην καταβάλει από τα κέρδη. Στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα κατά κύριο λόγο η συναλλαγή θα γινόταν έτσι και αλλιώς με την εφορία/πολεοδομία/ικα/οτε/sony/praktiker, διότι οι θέσεις εργασίας είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ. Εκεί αν κλέψει ο υπάλληλος ζημιώνει το κράτος που έχει ήδη υπολογίσει τα έσοδα αυτά στον προυπολογισμό (στις περισσότερεςς περιπτώσεις).

Από την άλλη όμως, δεν είναι δεδομένο αν αύριο εγώ ανοίξω 2 mini markets. Τι είχαμε τι χάσαμε....αν δε το κάνω

Αυτοί είναι οι παραγωγικοί άνθρωποι και η ελπίδα της κοινωνίας; Αυτούς πρέπει να φροντίσει το κράτος; Για ξανασκέψου τι είπες και τι υποστηρίζεις. Αν δεν αποδώσει το ΦΠΑ, που εισέπραξε από τον καταναλωτή για λογαριασμό του κράτους, δεν κλέβει; Δε ζημιώνει; Είναι δικά του κέρδη; Για σκέψου, αν δεν πληρώνει τις εισφορές για τον εργαζόμενο που απασχολεί, δεν κλέβει το ταμείο του; Δεν κλέβει τον ίδιο τον εργαζόμενο; Δε ζημιώνει τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα όλους μας, που τελικά θα κληθούμε να καλύψουμε τις τρύπες; Έχεις τόσο πολύ ταυτιστεί με τα συμφέροντα του εργοδότη σου ή εσύ ακολουθείς τέτοιες πρακτικές και προσπαθείς να καταστήσεις αποδεκτή τη στάση σου;

Όσο για τα λόγια ηγετών (sic) και οικονομολόγων, που επικαλείσαι, δεν αμφιβάλλω. Πράγματι κάπου κάτι άκουσες, σε εντυπωσίασε και το αναπαράγεις άκριτα. Ήόπως σου είπα και προηγουμένως, αναπαράγεις στερεότυπα/ιδεοληψίες και δεν έχεις συνείδηση της αναπαραγωγής τους, επειδή δεν ανήκουν σε μια συνεκτική θεωρία, τελικά σε οδηγούν σε αντιφάσεις. Ίσως αξίζει να ξανασκεφτείς όσα λεγόμενα ηγετών και οικονομολόγων αναπαράγεις άκριτα.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κατά γράμμα είπες:

1)Ο συλλογισμός, άσχετα με την συμπερίληψη ή μη και σου του ιδίου στο σύνολο, παραμένει ο ίδιος. Γι' αυτό και αντιφατικός με τον αντίστοιχο για τον ιδιωτικό τομέα.

Τα περί μέσου όρου είναι αδέξιες προσπάθειες ανασκευής.

Σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αποφασίσεις. Πέφτουν κορμιά ή αρκεί να μπεις στο σύστημα, υπάρχει η αξιοκρατία της αγοράς ή ακόμα και ο βλάκας δεν απολύεται;

2)Το όραμα του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Τον ΦΠΑ δεν τον προσφέρουν, τον έχει πληρώσει ο καταναλωτής και είναι φόρος υπέρ του κράτους. Ωστόσο έχεις δίκιο, δεν είπες να μην βοηθηθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, είπες απλώς να βοηθηθούν από το κράτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες (τι σόι ελεύθεροι είναι με κρατική βοήθεια, ας το αφήσουμε καλύτερα) και όλους τους υπόλοιπους τους έθεσες εκτός.

Αυτοί είναι οι παραγωγικοί άνθρωποι και η ελπίδα της κοινωνίας; Αυτούς πρέπει να φροντίσει το κράτος; Για ξανασκέψου τι είπες και τι υποστηρίζεις. Αν δεν αποδώσει το ΦΠΑ, που εισέπραξε από τον καταναλωτή για λογαριασμό του κράτους, δεν κλέβει; Δε ζημιώνει; Είναι δικά του κέρδη; Για σκέψου, αν δεν πληρώνει τις εισφορές για τον εργαζόμενο που απασχολεί, δεν κλέβει το ταμείο του; Δεν κλέβει τον ίδιο τον εργαζόμενο; Δε ζημιώνει τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα όλους μας, που τελικά θα κληθούμε να καλύψουμε τις τρύπες; Έχεις τόσο πολύ ταυτιστεί με τα συμφέροντα του εργοδότη σου ή εσύ ακολουθείς τέτοιες πρακτικές και προσπαθείς να καταστήσεις αποδεκτή τη στάση σου;

Όσο για τα λόγια ηγετών (sic) και οικονομολόγων, που επικαλείσαι, δεν αμφιβάλλω. Πράγματι κάπου κάτι άκουσες, σε εντυπωσίασε και το αναπαράγεις άκριτα. Ήόπως σου είπα και προηγουμένως, αναπαράγεις στερεότυπα/ιδεοληψίες και δεν έχεις συνείδηση της αναπαραγωγής τους, επειδή δεν ανήκουν σε μια συνεκτική θεωρία, τελικά σε οδηγούν σε αντιφάσεις. Ίσως αξίζει να ξανασκεφτείς όσα λεγόμενα ηγετών και οικονομολόγων αναπαράγεις άκριτα.

Πάμε πάλι:

1)Επειδή πρέπει να τα γράφω αναλυτικά, θα το κάνω. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως

α)Στο δημόσιο τομέα υπάρχει τεμπελιά. Το ξέρουν και οι πέτρες και περί αυτού δε χρειάζεται να αποδείξω τίποτα. Εκτός και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος οπότε εξηγούνται πολλά....

β)Στο ιδιωτικό δουλεύουνε σα τα σκυλιά, αλλά ΔΕΝ υπάρχει αξιοκρατία.

2)Αν είχες ιδέα από οικονομικά, το μυαλό σου θα πήγαινε κατευθείαν σε μέτρα "βοήθειας/στήριξης" όπως μείωση του ΦΠΑ. Δε μιλάμε για επιδοτήσεις ελιάς!! Επίσης το ΦΠΑ τον πληρώνουν οι καταναλωτές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το αγόραζαν αναγκαστικά το προιόν , αν εγώ δεν είχα ανοίξει ένα μινι μαρκετ στα 2 μέτρα!! Ακόμα και αν δεν αποδώσω καθόλου ΦΠΑ από αυτήν την αγορά, με αυτά τα λεφτά θα πληρώσω υπαλλήλους, ΙΚΑ, και θα αγοράσω πρώτες ύλες. Με την τελευταία μου αγορά θα κινηθεί το εργοστάσιο παραπάνω. Δίνω δουλειά σε πολλούς! Ο ΦΠΑ είναι μόνο ένα απο τα οφέλη. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τα οφέλη??

Αν δεν αποδώσει ΙΚΑ σημαίνει ότι δεν έχει ασφαλίσει τον εργαζόμενο. Άρα καμία επιβάρυνση στο ταμείο ασφάλισης. Αλλά εδώ περιγράφεις μια παράνομη πράξη. Εμείς συζητάμε υπο νορμαλ συνθήκες. Άμα είναι να προσθέσουμε την παρανομία, τότε το δημόσιο έχει τα πρωτεία. Από που να αρχίσω, πολεοδομία? Εφορια? Τι να πω....δεν έχεις καμία ιδέα. Εγώ ιδιωτικός υπάλληλος είμαι, αλλά βλέπω και παραπέρα....

Δημοσ.

jimarass,

όταν αρχίζεις "Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ", στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχεις πει αυτό που ήθελες. Ας μην επιμείνω πλέον στην αντίφαση των δύο ισχυρισμών σου περί ιδιωτικού και δημοσίου σε σχέση με τον έλεγχο και την τεμπελιά. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ειλικρινά και ανυπόκριτα όμως απορώ με την μέχρι εμμονής επιμονή σου να δικαιολογείς την φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή. Πρώτα απ' όλα η μείωση του ΦΠΑ δε συνιστά μέσο στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά μέτρο στήριξης της αγοραστικής δύναμης. Εκτός και αν εννοείς πως το κράτος θα πάψει να τον εισπράττει, για να τον χαρίσει στο αγλάισμα της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα και αν η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή χρησιμοποιηθούν από τους ελεύθερους επαγγελματίες για να αγοράσουν ύλες/πληρώσουν μισθούς κλπ, εξακολουθούν να είναι κλοπή, δεν αίρεται ούτε το παράνομο ούτε το άδικο της πράξης. Τέτοια τάξη επαγγελματιών δε στηρίζει την οικονομία μιας κοινωνίας, την καταληστεύει. Σε θαυμάζω, όμως, γιατί ανερυθρίαστα υποστηρίζεις τη φοροκλοπή και την παραοικονομία.

Δημοσ.
Αν δεν αποδώσει το ΦΠΑ, που εισέπραξε από τον καταναλωτή για λογαριασμό του κράτους, δεν κλέβει; Δε ζημιώνει; Είναι δικά του κέρδη;

Ναι αυτό είναι κλοπή του επιχειρηματία εις βάρος του καταναλωτή.

Αλλά υπάρχει και η περίπτωση που δεν κόβει απόδειξη και πληρώνεις την καθαρή αξία ή σου κόβει πλασματικό τιμολόγιο, και πληρώνεις την καθαρή αξία συν το πλασματικό ΦΠΑ.

Άμα είναι να προσθέσουμε την παρανομία, τότε το δημόσιο έχει τα πρωτεία. Από που να αρχίσω, πολεοδομία? Εφορια? Τι να πω....δεν έχεις καμία ιδέα.

Σωστά, ο πρώτος κλεφτής είναι το κράτος.

Δημοσ.
Ναι αυτό είναι κλοπή του επιχειρηματία εις βάρος του καταναλωτή.

Αλλά υπάρχει και η περίπτωση που δεν κόβει απόδειξη και πληρώνεις την καθαρή αξία ή σου κόβει πλασματικό τιμολόγιο, και πληρώνεις την καθαρή αξία συν το πλασματικό ΦΠΑ.

Σωστά, ο πρώτος κλεφτής είναι το κράτος.

Ρε παιδιά θα με τρελάνετε τώρα. Εϊπα εγώ ότι το να μην αποδίδεις ΦΠΑ δεν είναι κλοπή?? Απλά συγκριτικά με ιδιωτικό/δημόσιο υπάλληλο, έχει διαφορά. Δηλαδή Αν ο δεύτερος κλέψει, το κράτος χάνει από τα σίγουρα. Αν ο πρώτος κλέψει, το κράτος χάνει από τα extra. Δεν είναι το ίδιο πράγμα!!! Άλλη η βαρύτητα

Εγώ ας πούμε είμαι ελέυθερος σήμερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε μια θέση στο δημόσιο γιατί είναι κατηλλημένες όλες. Δεν χρειάζονται άλλες. Άρα αυτοί οι υπάλληλοι είναι εκεί για ένα δεδομένο λόγο, να εισπράξουν δεδομένα λεφτά.

Εμένα τώρα μπορεί να μου έρθει να φτιάξω ένα mini market και να πουλάω προιόντα που αλλιώς οι γείτονες δεν θα αγοράζανε. Μπορεί να το κάνω , μπορεί και όχι. Αν δε το κάνω , το κράτος χάνει επειδή ε΄γώ τελικά δεν το έκανα. Αν το κάνω, εκτός από το ΦΠΑ που μπορεί να μην αποδώσω, δίνω δουλειά σε κάποιους, πιθανώς τους πληρώνω και ασφάλεια συν δίνω δουλειά και στους προμηθευτές οι οποίοι δίνουν δουλειά....κ.τ.λ.

Το ίδιο είναι????

Δημοσ.

Παιδιά το πιο ωραίο το είπε προχτές ένας παππούς στην τηλεόραση ότι στην Ελλάδα πληρωνόμαστε με δραχμές και τα σκάμε σε ευρώ. Για σκεφτείτε το.

Δημοσ.

Πηγα που λες στο ΙKA για μια ασφαλιστική ενημερότητα.

Παίρνω όλα τα δικαιολογητικά, κάνω αίτηση και μου λέν, έλα αύριο.

Πάω την επομένη, μου την δίνουν, και με στέλνουν να πάρω 3 υπογραφές.

1 προϊστάμενος (καθόταν δίπλα)

2 οικοδομές (απέναντι)

3 ταμειακή (παραδίπλα)

Και μετά ξανά οικοδομές. Μου την παίρνουν και μου λένε έλα αύριο, να την πάρεις.

Τι να τους πεις. Αυτήν όλη την εσωτερική μετακίνηση δεν μπορούσαν να την κάνουν μόνοι τους και να έρθω μια και καλή? Και είχαν δεκάδες αιτήσεις, και ταλαιπωρούσαν δεκάδες πολίτες. Ελεος δλδ. ..τόσο ανεγκέφαλοι είναι.

Δημοσ.
Πηγα που λες στο ΙKA για μια ασφαλιστική ενημερότητα.

Παίρνω όλα τα δικαιολογητικά, κάνω αίτηση και μου λέν, έλα αύριο.

Πάω την επομένη, μου την δίνουν, και με στέλνουν να πάρω 3 υπογραφές.

1 προϊστάμενος (καθόταν δίπλα)

2 οικοδομές (απέναντι)

3 ταμειακή (παραδίπλα)

Και μετά ξανά οικοδομές. Μου την παίρνουν και μου λένε έλα αύριο, να την πάρεις.

Τι να τους πεις. Αυτήν όλη την εσωτερική μετακίνηση δεν μπορούσαν να την κάνουν μόνοι τους και να έρθω μια και καλή? Και είχαν δεκάδες αιτήσεις, και ταλαιπωρούσαν δεκάδες πολίτες. Ελεος δλδ. ..τόσο ανεγκέφαλοι είναι.

Όχι, κοπρίτ*** είναι που τους θρέφει ο κοσμάκης....Τουλάχιστον δουλέυεις ξίνοντάς τα, κάνε μια παραγωγική δουλειά....

Δημοσ.

Τωρα με τη συμφωνία με τη microsoft θα φτιαξουν προγραμματακι και θα γίνεται η εσωτερική μετακινηση αυτόματα :-D:-D

Αυτό εχει 2 αρνητικα

-θα πληρώσουμε πάλι κατι παραπανω :-(

-Αυτοί θα ξύνονται περισσότερο, περισσότερος ελεύθερος χρόνος :)

και ενα θετικο:

-θα παίρνουμε πιο γρήγορα τα χαρτια μας

Δημοσ.
Παιδιά το πιο ωραίο το είπε προχτές ένας παππούς στην τηλεόραση ότι στην Ελλάδα πληρωνόμαστε με δραχμές και τα σκάμε σε ευρώ. Για σκεφτείτε το.

Ο Παππους εχει πολυ δικαιο αλλα και απο την αλλη Οι επαγγελματιες εχουν βαλει στην καθημερινοτητα τους την τελιοτητα,διοτι αυτο ζηταει σημερα ο πελατης.

Και τι θελω να πω.Ολοι θελουμε να παρουμε το απλο η καλο η χλιδατο ρουχαλακι μας και να μας εξυπηρετουν 2 υπαλληλοι να παιζουν μεσα εκει που θα δοκιμασω το ρουχο 10 πλασμα τηλεορασεις με Μοδα,να ειναι το μαγαζι κεντρικο,να εχει την διακοσμηση...και ολα αυτα για να παρω εγω η εσυ ενα ρουχο.Ασε που ολα αυτα που ειπε ο Παππους ειναι οτι πληρωνεται σε δρχ και πληρωνει σε ευρω.Ναι ομως τα εξοδα για την διατηρηση ενος μαγαζιου πηγαν εις το τετραγωνο.Και με ολα αυτα Ο μαγαζατορας να προλαβει ολα αυτα να εχει να συναγωνιστει και ενα Ιντερνετ που ο αλλος με ενα Εικονικο μαγαζι τον σπαζει τις τιμες.Ξερετε ποσοι ειναι αυτοι που εχουν κεντρικα μαγαζια αν τους προτεινεις να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι θα τα παρατησουν σε μια μερα ολα για να πανε.

Συν ολα αυτα ερχεται και Ο καθε υπουργος οικονομικων και λεει εγω το φπα 19% ο αλλος λεει συναφεια διοτι με κλεβεις και δεν μπορει εσυ σαν επαγγελματιας να εχει 3 υπαλληλους και να δηλωνεις κερδη τοσα λιγα πληρωσε με κουστουμι για καθε υπαλληλο που εχεις διοτι αν πηρες την αποφαση να εχεις υπαλληλο σημαινει οτι σου φερνει τουλαχιστον αλλα τοσα κερδη τα οποια εσυ μας κρυβεις.

Ο τοτε να τους απολυσω κυριε εφοριακε.

Απαντηση Κανε οτι θελεις εσυ παντως αυτα μας χρωστας.

και με το στανιο στα περνει.

Μην μου λετε για δασκαλους και τριχες γιατι εχω μεγαλη ποσοτητα απο τετοιους στα μαγαζια μου και ντρεπομαι μερικες φορες που αυτοι μαθενουν γραμματα στα παιδια μας.

Οποιον θελετε να τον καταραστητε να τον ευχηθητε να γινει επαγγελματιας.

Δημοσ.

Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι έτσι. Επίσης πλέον στο δημόσιο είναι κομμάτι δύσκολο να μπεις με βύσμα, δε λέω ότι δε γίνεται αλλά δεν είναι όπως παλιά. Βλέπε Ζαχόπουλο. Πολλές φορές βρίζουν αυτοί που βάζουν βύσμα αλλά επειδή πλέον υπάρχει κάποια αξιοκρατία τρώνε συνήθως πόρτα καθώς χρειάζονται πραγματικά μεγάλο βύσμα που οι ίδιοι δε διαθέτουν. Εκεί φαίνεται και η διαφορά στην ποιότητα, οι νεώτεροι είναι περισσότερο εργατικοί καθώς έχουν περάσει πολλές φορές με διαγωνισμό, αν και καταλυτικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας κάποιου. Ισχύει πάντως ότι αρκετοί ξύνονται, ειδικά αυτοί που είναι να βγουν σε σύνταξη σε μερικά χρόνια είναι σαν "φαντάροι προς απόλυση". Κάποιοι λένε για γραφειοκρατία και τεμπελιά και πολλές υπογραφές κτλ. Αν δε δουλέψετε στο δημόσιο δε θα το καταλάβετε ίσως ποτέ. Έρχεται κόσμος και κοσμάκης. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολλές φορές αγενείς και νομίζουν ότι τους ανήκουν όλα. Υπάρχει άλλος που θέλει να κάνει απάτη. Εξαιτίας όλων αυτών έχει φτιαχτεί ένα σύστημα "άκαμπτο" με πολλές διαδικασίες ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάτι θα προσωρήσει και δε θα αλλοιωθεί στην πορεία. Πληροφοριακά το σύστημα είναι αδιάβλητο... οι άνθρωποι δεν είναι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο προϊστάμενος ο οποίος μπορεί να "κλέψει". Όσο για την ταχύτητα αυτό που μετρά είναι η εκ των προτέρων μελέτη ή η εμπειρία. αν ξέρεις τη διαδικασία από πριν μπορείς να πας με όλα τα χαρτιά έτοιμα και να πάρεις τις υπογραφές σου σε μία - δύο μέρες. Επίσης υπάρχουν και τα ΚΕΠ που πολύς κόσμος δεν τα χρησιμοποιεί όπου κάνεις τη δουλειά σου χαλαρά χωρίς να πας καν στην υπηρεσία. Αν και νέος Δ.Υ. θα μπορούσα να σας πω πολλές ιστορίες από τη δουλειά μου.

Δημοσ.

Κοιτα χιουστον μην και μην τυχον τους στραβοκοιταξεις γιατι θα την παρεις σε 3 μηνες.

Διοτι δημοσιος υπαλληλος σημαινει δυναμη.Και επιασες κατευθειαν την κορυφη.

Ρε παιδια με αρεσει πολυ το Υφακι που εχουν αυτοι στις δημοσιες υπηρεσιες.Καταρχην ολοι κυριλατοι δεν εχουν καμια ρυτιδα αγχους στο προσωπο τους.Αν κατσεις σε ενα δρομο που περναει κοσμος νιωθω οτι μπορω να τους εντοπισω απο χιλιομετρα.Λαμπερο προσωπο λες και ειναι εφηβοι,Ροζακια χερια,lacoste μπλουζα με καρω πουκαμισο απο μεσα μην κρυωσουν.

Δημοσ.
Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι έτσι. Επίσης πλέον στο δημόσιο είναι κομμάτι δύσκολο να μπεις με βύσμα, δε λέω ότι δε γίνεται αλλά δεν είναι όπως παλιά. Βλέπε Ζαχόπουλο.

Αν σου πω οτι δεν απεχθανομαι τους πολιτικους αυτον τον φουκαρα τον συμπαθησα

διοτι εχει στα χερια του ολα τα μεσα να περασει την αλλη μεσα στο Βαθυ κρατος του Δημοσιου και δεν την βολεψε.

Και μην μου πειτε οτι δεν μπορουσε να την βολεψει θα τρελαθω.Αυτος εκοβε και εραβε οπου ηθελε

Δημοσ.
Κοιτα χιουστον μην και μην τυχον τους στραβοκοιταξεις γιατι θα την παρεις σε 3 μηνες.

Διοτι δημοσιος υπαλληλος σημαινει δυναμη.Και επιασες κατευθειαν την κορυφη.

Ρε παιδια με αρεσει πολυ το Υφακι που εχουν αυτοι στις δημοσιες υπηρεσιες.Καταρχην ολοι κυριλατοι δεν εχουν καμια ρυτιδα αγχους στο προσωπο τους.Αν κατσεις σε ενα δρομο που περναει κοσμος νιωθω οτι μπορω να τους εντοπισω απο χιλιομετρα.Λαμπερο προσωπο λες και ειναι εφηβοι,Ροζακια χερια,lacoste μπλουζα με καρω πουκαμισο απο μεσα μην κρυωσουν.

Μη τους ζηλεύεις. Σε λίγα χρόνια που ο μισθός τους δε θα φτάνει ούτε για στραγάλια θα δεις γέλια. Ο ιδιωτικός τομέας θα σε πληρώσει όταν η οικονομία πάει καλά. Το δημόσιο όμως θα πηγαίνει πάντα από το κακό στο χειρότερο και φυσικά δεν παίζουν αυξήσεις πια. Ότι πήρανε πήρανε....

Βέβαια όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε στο δημόσιο, αλλά μου τη δίνουν οι βυσματίες!! Εγώ μόλις μαζέψω λεφτά , θα πουλήσω τα πάντα και θα πάω εξωτερικό να ζήσω. Να δούμε στο τέλος ποιος θα τους πληρώνει τη σύνταξη!!!

Δημοσ.
Εκεί φαίνεται και η διαφορά στην ποιότητα, οι νεώτεροι είναι περισσότερο εργατικοί καθώς έχουν περάσει πολλές φορές με διαγωνισμό, αν και καταλυτικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας κάποιου. Ισχύει πάντως ότι αρκετοί ξύνονται, ειδικά αυτοί που είναι να βγουν σε σύνταξη σε μερικά χρόνια είναι σαν "φαντάροι προς απόλυση". Κάποιοι λένε για γραφειοκρατία και τεμπελιά και πολλές υπογραφές κτλ. Αν δε δουλέψετε στο δημόσιο δε θα το καταλάβετε ίσως ποτέ. Έρχεται κόσμος και κοσμάκης. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολλές φορές αγενείς και νομίζουν ότι τους ανήκουν όλα. Υπάρχει άλλος που θέλει να κάνει απάτη. Εξαιτίας όλων αυτών έχει φτιαχτεί ένα σύστημα "άκαμπτο" με πολλές διαδικασίες ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάτι θα προσωρήσει και δε θα αλλοιωθεί στην πορεία.

Εντάξει, κάπου έχει δίκιο, οι ηλικιωμένοι πολλές φορές είναι αγενείς,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεσται σε όλους το ίδιο.

Για τις απάτες: το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά πολλά γίνονται ανούσια. Πχ πάω σε μια ΔΥ επιταγή τραπέζης 3000 ευρώ κ μου ζητάν τρεις υπογραφές και σφραγίδα…έχει καταντήσει τυπική διαδικασία, το κάνουν ξέροντας ότι δεν έχει νόημα , ούτε καν σε κοιτάν να δουν ποιος και τι είσαι…λοιπόν αν κάποιος θέλει να κάνει απάτη δεν μπορεί? Και πολλά άλλα τέτοια.

Αν κατσεις σε ενα δρομο που περναει κοσμος νιωθω οτι μπορω να τους εντοπισω απο χιλιομετρα.Λαμπερο προσωπο λες και ειναι εφηβοι,Ροζακια χερια,lacoste μπλουζα με καρω πουκαμισο :lol: απο μεσα μην κρυωσουν.

Ατσαλάκωτοι, μαλθακοί, συντηρητικό look, όπως το περιγράφεις και πάντα οι άντρες με την βέρα. Το σύστημα τους κάνει έτσι, έτσι γίνονται … δε ξέρω. Πάντως μοιάζουν πολύ με τους δασκάλους και καθηγητές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...