aLek0s Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δάσκαλοι : 3 μήνες διακοπές + καθημερινά αρκετές ώρες ελεύθερες + χρήματα + ότι μπορούν να κάνουν και άλλες δουλειές παράλληλα.
kostastnt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δάσκαλοι : 3 μήνες διακοπές + καθημερινά αρκετές ώρες ελεύθερες + χρήματα + ότι μπορούν να κάνουν και άλλες δουλειές παράλληλα. Για να το λες κάτι θα ξέρεις... Εμένα είναι και οι δυο γονείς μου δάσκαλοι. Παίρνουν ένα στάνταρ ποσό εδώ και 15-20 χρόνια (με αύξησεις που με το ζόρι φτάνουν τον πληθωρισμό). Ακόμα από τις χ ώρες που έκαναν όταν ήταν στον πρώτο χρόνο εργασίας, τα τελευταία 5 χρόνια της καριέρας τους θα κάνουν χ-4 ώρες, με 25 χρόνια εργασίας στην πλάτη. Ρώτα κάποιον ενσυνείδητο (γιατί αερτζήδες υπάρχουν πολλοί) πόσες ώρες χρειάστηκε να διαβάσει όταν αλλάχτηκαν τα βιβλία, πόσες ώρες κάθεται να διορθώσει γραπτά από παιδάκια που τα γράμματα τους είναι χειρότερα από χιμπατζή, τι προβλήματα έχουν πολλοί δάσκαλοι με την ακοή και την όραση τους μετά τα 40-45 και πολλά ακόμα... Αντίθετα εγώ σαν μελλοντικός μηχανικός βλέπω από φίλους, συγγενείς, θείους μηχανικούς ότι τα πράματα είναι αρκετά καλύτερα για εμένα. Στην αρχή μισθός που απλά ζεις, αλλά αν ψαχτείς στην συνέχεια μισθοί όνειρο. Δεν λέω ότι θα φτάσεις εύκολα εκεί, αλλά αν ψάξεις ακόμη και στο εξωτερικό να δουλέψεις τα πράματα είναι πολύ καλύτερα για ένα μηχανικό. Και ο αστυνομικός παιρνει όσα ο δάσκαλος αλλά πιστεύω ότι ο αστυνομικός έπρεπε να παίρνει περισσότερα λεφτά, λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. ΥΓ. Πλεόν καμιά δουλειά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κοινωνικό λειτούργημα... Δεν ζούμε σε κοινωνίες όπου γίνονται ανταλλαγές αγαθών, ούτε στο στρουμφοχωριό.
Praetorianos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Παίρνουν ένα στάνταρ ποσό εδώ και 15-20 χρόνια (με αύξησεις που με το ζόρι φτάνουν τον πληθωρισμό). Ακόμα από τις χ ώρες που έκαναν όταν ήταν στον πρώτο χρόνο εργασίας, τα τελευταία 5 χρόνια της καριέρας τους θα κάνουν χ-4 ώρες, με 25 χρόνια εργασίας στην πλάτη. Ρώτα κάποιον ενσυνείδητο (γιατί αερτζήδες υπάρχουν πολλοί) πόσες ώρες χρειάστηκε να διαβάσει όταν αλλάχτηκαν τα βιβλία, πόσες ώρες κάθεται να διορθώσει γραπτά από παιδάκια που τα γράμματα τους είναι χειρότερα από χιμπατζή, τι προβλήματα έχουν πολλοί δάσκαλοι με την ακοή και την όραση τους μετά τα 40-45 και πολλά ακόμα... Αντίθετα εγώ σαν μελλοντικός μηχανικός βλέπω από φίλους, συγγενείς, θείους μηχανικούς ότι τα πράματα είναι αρκετά καλύτερα για εμένα. Στην αρχή μισθός που απλά ζεις, αλλά αν ψαχτείς στην συνέχεια μισθοί όνειρο. Δεν λέω ότι θα φτάσεις εύκολα εκεί, αλλά αν ψάξεις ακόμη και στο εξωτερικό να δουλέψεις τα πράματα είναι πολύ καλύτερα για ένα μηχανικό. Νομίζω ότι δεν ανάγκασε κανείς τους γονείς σου να γίνουν δάσκαλοι. Όταν κάνεις ένα επάγγελμα ζυγίζεις τα καλά και τα κακά του. ΟΚ μπορεί να έκαναν όλα αυτά που λες αλλά από την άλλη σαν δάσκαλοι εξασφαλίστηκαν σε λιγότερο χρόνο από μηχανικούς, δεν ήταν ανάγκη να τρέχουν σαν τρελοί, να χτυπήσουν ποτέ 16ωρα + και να παρακαλάνε το κάθε αφεντικό για δουλειά ή αύξηση. Χώρια ότι ξεχνάς τελειώς το θέμα "ιδιάιτερα"...
kostastnt Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Νομίζω ότι δεν ανάγκασε κανείς τους γονείς σου να γίνουν δάσκαλοι. Όταν κάνεις ένα επάγγελμα ζυγίζεις τα καλά και τα κακά του. ΟΚ μπορεί να έκαναν όλα αυτά που λες αλλά από την άλλη σαν δάσκαλοι εξασφαλίστηκαν σε λιγότερο χρόνο από μηχανικούς, δεν ήταν ανάγκη να τρέχουν σαν τρελοί, να χτυπήσουν ποτέ 16ωρα + και να παρακαλάνε το κάθε αφεντικό για δουλειά ή αύξηση.Χώρια ότι ξεχνάς τελειώς το θέμα "ιδιάιτερα"... Φυσικά και δεν τους ανάγκασε κανείς. Όπως και τους μηχανικούς. Το αν εξασφαλίστηκαν πιο νωρίς, είναι υποκειμενικό. Ο θείος μου μηχανικός (πολιτικός) βρήκε δουλεία ΠΡΙΝ τελειώσει την σχολή... Ο ξάδερφος μου επίσης πολιτικός υποτίθεται ότι ψάχνει, αλλά δεν θέλει να βρει στην τελική. Τα ιδιαίτερα δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν, αλλά έχει ως εξής. Τα λεφτά είναι ικανοποιητικά για να ζήσεις από μόνα τους. Ιδιαίτερα κάνεις όταν θέλεις να ζήσεις πολύ καλύτερα. Και εμείς οι μηχανικοί όμως αν θέλουμε βρίσκουμε project που μπορούμε να τα δουλέψουμε στον ελέυθερο χρόνο μας, έτσι ώστε να πάρουμε κάτι παραπάνω.
Praetorianos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Καλά ιδιαίτερα στους πολιτικούς μηχανικούς ελπίζω να λες για αστείο ότι πρέπει να αμείβονται το ίδιο ή έστω να είναι κοντά οι μισθοί τους έτσι? Δεν μπορείς να συγκρίνεις το φόρτο και την """"""""""υπευθυνότητα""""""" που απαιτεί η δουλειά αυτών των 2 ούτε οι ώρες που απαιτούνται, ούτε το διάβασμα που έκαναν στο πανεπιστήμιο και ένα σωρό άλλα. Το υπευθυνότητα το έβαλα σε πάρα πολλά εισαγωγικά γιατί αν πέσει ενα σπίτι, εεε άντε γεια, ενώ αν δεν περάσει η μισή τάξη στις πανελλαδικές δεν έγινε και τίποτα. Ούτε αν πας μια μέρα κάνεις λάθος σε άσκηση στον πίνακα θα γίνει κάτι. Για κάνε λάθος στα θεμέλια και τα λέμε. ΥΓ Ούτε πολιτικος μηχανικός, ούτε μηχανικός ούτε δάσκαλος είμαι αλλά νομίζω ότι μπορώ να κρίνω ορισμένα πράγματα, ίσως και πιο αντικειμενικά..
kostastnt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Και καταλήγουμε στο: Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό? Για αυτό αν κάνει ένα λάθος ο πολιτικός, υπάρχει η πολεοδομία... Και μην αναφέρεις ότι δεν κάνει την δουλειά της σωστά, γιατί έτσι κι αλλιώς σε θεωρητικό επίπεδο μιλάμε, μιας και κανένας μας δεν έχει κάνει και τις 2 δουλειές για να συγκρίνει με ίσα σταθμά και μέτρα. Φιλικά, έτσι?
Praetorianos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Πάντα φιλικά.. Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα πολύ το ποστ σου. Έχεις δίκιο αυτό που λες ότι κανείς δεν ξέρει πως είναι οι δουλειές για να κρίνουμε όμως απλά λέω ότι θεωρώ πολύ πιο δύσκολη την δουλειά του πολιτικού μηχανικού (πέρα από έλεγχο πολεοδομίας κτλ) και πολύ πιο απαιτητική και δεν θα έπρεπε καν να γίνεται μισθολογική σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο.. Αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Το κακό είναι ότι δεν απαντάει και κανείς άλλος να πάρουμε άλλες ιδέες
agpr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Praetor, έχουν προηγηθεί ήδη δέκα σελίδες συζήτησης. Αν τις διαβάσεις, θα βρεις πολλές ιδέες. Προσωπικά βρίσκω πολύ άχαρη αυτή την κουβέντα και χωρίς νόημα.
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Και καταλήγουμε στο: Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό? [/offtopic] Πάντα είχα την απορία που βρίσκουν οι άνθρωποι τη δυσκολία στο να απαντήσουν αυτό το απλό ερώτημα. Φυσικά και το αυγό έκανε την κότα καθώς ... Τα ζώα προέρχονται από μικρές μεταλλάξεις προηγούμενων ζώων και έτσι στη διάρκεια των αιώνων εξελίσσονται τα είδη. Η κότα λοιπόν έχει προέλθει από μετάλλάξεις (απίστευτα πολλές) προηγούμενων ζώων. Τραβόντας μια γραμμή λοιπόν στην εξελλικτική πορεία της κότας μπορούμε να πούμε ότι πριν από εκείνο το σημείο υπήρχαν προ-κότες και μετα κότες. Έτσι μια προ-κότα έκανε ένα αυγό (αυγό προ-κότας) το οποίο περιείχε μια μικρή μετάλλαξη στο DNA του, αρκετή όμως για να ορίσει την αλλαγή από προ-κότα σε κότα. Έτσι το σωστό είναι ... Το αυγό (προ-κότας) έκανε την κότα. [/offtopic]
Praetorianos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Praetor,έχουν προηγηθεί ήδη δέκα σελίδες συζήτησης. Αν τις διαβάσεις, θα βρεις πολλές ιδέες. Προσωπικά βρίσκω πολύ άχαρη αυτή την κουβέντα και χωρίς νόημα. Τις έχω διαβάσει και επίσης έχω παρατηρήσει ότι είναι σχετικά παλιό το θέμα. Έχεις δίκιο, σταματάω εδώ
analwsimos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Και των μελαχροινών οικονομολόγων, πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος από των μηχανικών. όσο μελαχροινοι και ναναι οι οικονομολόγοι σύμφωνα με την ποιότητα των σπουδών τους θα πρέπει και αυτοι να παίρνουν το 1/2 του μισθού των μηχανικών(κυριολεκτώ)
χάπι Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 όσο μελαχροινοι και ναναι οι οικονομολόγοι σύμφωνα με την ποιότητα των σπουδών τους θα πρέπει και αυτοι να παίρνουν το 1/2 του μισθού των μηχανικών(κυριολεκτώ) ε, τώρα κι εσύ μην είσαι απόλυτος ! Άμα ο άλλος είναι "από φωνή κορμάρα"... εξαρτάται από το τι πουλάει ο καθένας...
jimarass Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 όσο μελαχροινοι και ναναι οι οικονομολόγοι σύμφωνα με την ποιότητα των σπουδών τους θα πρέπει και αυτοι να παίρνουν το 1/2 του μισθού των μηχανικών(κυριολεκτώ) Συμφωνώ. Αλλά η αγορά εργασίας δε πληρώνει με βάση τη δυσκολία της σχολής, αλλά με το τι προσφέρεις. Μπορεί εσύ να έχεις βγάλεις το δύσκολο φυσικομαθηματικό, που μπροστά του ο μηχανικός είναι νηπιαγωγίο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πληρωθείς παραπάνω. Ο μηχανικός θα κάνει μια μεγάλη δουλειά και θα πάρει πολλά λεφτά. Ο πρώτος θα πρέπει να πάρει νομπέλ.... Η ζωή δεν είναι δίκαιη αλλά η λογική , έπηξα, πρέπει να πάρω πιο πολλά, δεν ισχύει!!! Από την άλλη, όλοι μα όλοι, οι δημόσιιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Είναι η θέση που σε κάνει έτσι. Και εγώ αν ήμουν, τεμπέλης θα κατέλληγα. Μη τρελαθούμε τώρα. Κανένας έλεγχος, καμιά τιμωρία, δικαιώματα και σύνταξη προνομιούχων και προπάντων ψυχική ηρεμία. Μακάρι να ήταν όλες έτσι οι δουλειές, αλλά μη συγκρίνουμε δημόσιο με ιδιωτικό τομέα. Απλά στο μέλλον οι του δημοσίου θα πεινάσουν πραγματικά.... Οι εργαζόμενοι που πρέπει να κοιτάξει το κράτος πάνω από όλους είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράγουν. Δεν εννοώ ταξιτζίδες, εννοώ επαγγελματίες/ατομικές επιχειρήσεις. Διότι δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος και ΜΟΝΟ προσφέρουν. Προσφέρουν, ΦΠΑ, εργασία σε υπάλλήλους, εργασία στα μαγαζιά που αγοράζουν υλικά/άυλα αγαθά, και φυσικά πληρώνουν και εισφορές για ασφάλεια ακόμα και ταμείων που δεν αξίζουν, όπως το ΤΣΑ και άλλα....Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά την οικονομία ενός κράτους οι ελεύθεροι τη φτιάχνουν, ούτε οι αργόσχολοι δημόσιοι που στην καλύτερη θα υπογράψουν ένα χαρτί, ούτε οι ιδιωτικοί , αφού τα εταιρικά κέρδη πάνε στην Ελβετία....
al-ex Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ. Αλλά η αγορά εργασίας δε πληρώνει με βάση τη δυσκολία της σχολής, αλλά με το τι προσφέρεις. Μπορεί εσύ να έχεις βγάλεις το δύσκολο φυσικομαθηματικό, που μπροστά του ο μηχανικός είναι νηπιαγωγίο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πληρωθείς παραπάνω. Ο μηχανικός θα κάνει μια μεγάλη δουλειά και θα πάρει πολλά λεφτά. Ο πρώτος θα πρέπει να πάρει νομπέλ....Η ζωή δεν είναι δίκαιη αλλά η λογική , έπηξα, πρέπει να πάρω πιο πολλά, δεν ισχύει!!! Από την άλλη, όλοι μα όλοι, οι δημόσιιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Είναι η θέση που σε κάνει έτσι. Και εγώ αν ήμουν, τεμπέλης θα κατέλληγα. Μη τρελαθούμε τώρα. Κανένας έλεγχος, καμιά τιμωρία, δικαιώματα και σύνταξη προνομιούχων και προπάντων ψυχική ηρεμία. Μακάρι να ήταν όλες έτσι οι δουλειές, αλλά μη συγκρίνουμε δημόσιο με ιδιωτικό τομέα. Απλά στο μέλλον οι του δημοσίου θα πεινάσουν πραγματικά.... Οι εργαζόμενοι που πρέπει να κοιτάξει το κράτος πάνω από όλους είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράγουν. Δεν εννοώ ταξιτζίδες, εννοώ επαγγελματίες/ατομικές επιχειρήσεις. Διότι δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος και ΜΟΝΟ προσφέρουν. Προσφέρουν, ΦΠΑ, εργασία σε υπάλλήλους, εργασία στα μαγαζιά που αγοράζουν υλικά/άυλα αγαθά, και φυσικά πληρώνουν και εισφορές για ασφάλεια ακόμα και ταμείων που δεν αξίζουν, όπως το ΤΣΑ και άλλα....Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά την οικονομία ενός κράτους οι ελεύθεροι τη φτιάχνουν, ούτε οι αργόσχολοι δημόσιοι που στην καλύτερη θα υπογράψουν ένα χαρτί, ούτε οι ιδιωτικοί , αφού τα εταιρικά κέρδη πάνε στην Ελβετία.... Η καποιο λαθος κανεις λεγοντας οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες παραγουν η μαλλον κατι αλλο εννοεις. Διοτι τι παραγει ενας εμπορος με ατομικη επιχειρηση? Για αποκρυψη και μη αποδοση ΦΠΑ, για φοροκλοπη, για μαυρη εργασια χωρις ασφαλιση δεν εχεις ακουσει? Ολα αυτα οι ελευθεροι επαγγελματιες τα κανουν και οχι οι υπαλληλοι. Οσο για την οικονομια ενος κρατους που τη φτιαχνουν οι ελευθεροι, παλι λαθος εισαι. Την οικονομια ενος κρατους τη φτιαχνουν οι μεγαλες επενδυσεις ειτε κυριως ιδιωτικες, ειτε δημοσιες, με τις οποιες δημιουργουνται μοναδες που παραγουν προιοντα με μεγαλη προστιθεμενη αξια, που εξαγονται και φερνουν συναλλαγμα στη χωρα, που αυξανουν τις θεσεις εργασιας κλπ και οχι οι ελευθεροι επαγγελματιες. Δε τη φτιαχνει ο μπακαλης της γειτονιας, ουτε οι καφετεριες, τα σουβλατζιδικα,τα φαστφουνταδικα και τα ιντερνετ καφε που εχουμε πηξει(ελευθεροι επαγγελματιες ειναι κι αυτοι). Οι ιδιοκτητες τους ισως φτιαχνουν τη τσεπη τους, αλλα οχι και την οικονομια της χωρας. Κρατος χωρις επενδυσεις=οικονομια σκατα, πχ η Ελλαδα που ειναι γεματη με ελευθερους επαγγελματιες, εκτος και πιστευεις οτι η οικονομια μας ειναι ανθηρη. Εαν λοιπον εννοουσες ελευθερους επαγγελματιες τους επενδυτες-βιομηχανους τοτε ΟΚ, αυτοι τη φτιαχνουν. Επισης μια συγχρονη μοναδα δε μπορει να δουλεψει και να παραξει αν δεν εχει το καταλληλα εξειδικευμενο και κατηρτισμενο προσωπικο (δλδ ιδιωτικους υπαλληλους) που τους εβαλες κι αυτους στο ιδιο καλαθι με τους δημοσιους, για τους οποιους συμφωνω οτι με τη σημερινη δομη του κρατους και της δημοσιας διοικησης δε παραγουν τιποτα
DarkOrion Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μπορεί εσύ να έχεις βγάλεις το δύσκολο φυσικομαθηματικό, που μπροστά του ο μηχανικός είναι νηπιαγωγίο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πληρωθείς παραπάνω. Καλά, σε αυτό φαντάζομαι υπερβάλεις. Εντάξει,δεν λέω, το μαθηματικό και το φυσικό είναι πολύ δύσκολες σχολές, αλλά όχι τώρα οτι και οι σχολές του μηχανικού είναι νηπιαγωγείο μπροστά τους. Ρώτα όλους αυτούς στις σχολές των μηχανικών που αγκομαχούν να τελειώσουν. Και, ναι, ξέρω οτι λένε όλοι οτι το μαθηματικό και το φυσικό κάνουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρόνια να τα τελειώσουν, αλλά μην ξεχνάς οτι στις χολές τψν μηχανικών περνάνε μαθητές του 18 και πάνω, ενώ στις σχολές του φυσικομαθηματικού περνάνε μαθητές του 15, και αυτό είναι σημαντική διαφορά. Όσο για το φόρτο εργασίας, είναι καθαρά θέμα του τι επιλέγεις εσύ να κάνεις. Επειδή ξέρω από πρώτο χέρι, μηχανολόγος μηχανικός μεγάλος σε ηλικία και και πολύ καλός μάλιστα, φεύγει στις 7 το πρωί από το σπίτι και γυρνάει στις 9-10 το βράδυ κάθε μέρα. Και συνέχεια γυρνάει από δουλειά σε δουλειά. Καθηγητής από την άλλη που πάλι ξέρω πολύ καλά, φεύγει μεν το πρωί στις 7, αλλά κάθε μέρα γυρνάει σπίτι πριν τις 2. Ε, αυτοί οι 2 γιατί να πάρουν τα ίδια λεφτά? Άδικο δεν είναι. Και δεν πιστεύω οτι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αραχτοί και λαιτ. Πολλοί ναι, αλλά όχι όλοι. Θυμάμαι μου είχε πει ο πατέρας μου είχε πάει σε μια δημόσια υπηρεσία να πάρει ένα χαρτί, και ο υπάλληλος του λέει: περιμέντε κύριε να τελειώσω κάτι που κάνω στον υπολογιστή και θα σας εξυπηρετήσω. Και ο πατέρας μου έβλεπε στο τζάμι πίσω του (έκανε αντανάκλαση η οθόνη του υπολογιστή στην τζαμαρία πίσω) οτι ο υπάλληλος έπαιζε πασιέντζα. Έλεος δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.