Προς το περιεχόμενο

Μισθός Μηχανικού = Μισθό Δασκάλου (Μόνο στην Ελλάδα)

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εσύ υποστηρίζεις το ταμείο επειδή σε συμφέρει ή απλά επειδή ΕΤΥΧΕ να είσαι μηχανικός. (Του στυλ είμαι μωαμεθανός επειδή έτυχε να γεννηθώ στην Τουρκία!!)

Και εγώ επιστήμονας είμαι, ηλεκτρολόγος, όχι μηχανικός, από πανεπιστήμιο. Προτιμώ να κάνω κάποιο συνταξιοδοτικό παρά να δώσω λεφτά σε τέτοιο ταμείο. Έχω και μια ασφάλεια με 120 ευρώ το χρόνο για απεριόριστή νοσοκομειακή κάλυψη από ατύχημα/ασθένεια οπότε τι να το κάνω το ταμείο επιστημόνων.

Αυτό που μου τι δίνει είναι όμως η απομόνωση και καλά της ψευτοελίτ. Δηλαδή θα σας χαλούσε να έμπαιναν και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι στο ταμείο αυτό, νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα το έκανα πιο εύρωστο!

Μπήκα στο δημόσιο με ασφάλεια δημοσίου (δεν είχα γραφτεί ακόμη στο ΤΕΕ). Έκανα τους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις μου και έκανα μετεγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ συνεπώς ήταν θέμα καθαρά επιλογής επειδή με συμφέρει, τη στιγμή που είμαι υποχρεωμένος από το κράτος να ασφαλίζομαι υποχρεωτικά κάπου. Κανείς δεν είναι κατά στο να γράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ καινούρια άτομα αρκεί να πληρώνουν τις εισφορές τους και να γράφονται όσο το δυνατό νωρίτερα. Ο καθένας κοιτάει και το συμφέρον του, πχ δε νομίζω να υπάρχει ΔΥ που όταν πήγε στο δημόσιο να κράτησε την ασφάλεια του ΙΚΑ. Όλοι θέλουν να είναι μέλη ενός δυνατού ταμείου. Τη στιγμή όμως που είναι "ευγενές" ταμείο κανένα μέλος του δε θέλει να το συγχωνεύσουν με χρεωμένο ταμείο.

Αυτά.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην το ψαχνετε κλασεις ανωτερο το ΤΣΜΕΔΕ απο το ΙΚΑ. Οπως και κλασεις ανωτερος ο μισθος του Μηχανικου σε σχεση με τον Δασκαλο, αν λαβουμε υποψιν και τους 2 στο μαξιμουμ των δυνατοτητων τους.

Δημοσ.
Μην το ψαχνετε κλασεις ανωτερο το ΤΣΜΕΔΕ απο το ΙΚΑ. Οπως και κλασεις ανωτερος ο μισθος του Μηχανικου σε σχεση με τον Δασκαλο, αν λαβουμε υποψιν και τους 2 στο μαξιμουμ των δυνατοτητων τους.

Το maximun θα το λάβεις αλλά θα το κανονικοποιήσεις με τον πληθυσμό. Ένας καθηγητής με 40 ώρες την εβδομάδα χαλαρό σχολείο και ειδιαίτερα βγάζει καθαρά τουλάχιστον 1200 + 18*20*4 = 1200 + 1224 = 2500 καθαρά!!! Δηλαδή μηχανικός με 4-5 χιλιάρικα μεικτά. ΜΕτά υπολόγησε ότι όλοι οι καθηγητές αν θέλουν το κάνουν αυτό, ενώ ο μηχανικός πρέπει να έχει θέση, ή και δική του εταιρία, αν και τότε σταματά να είναι μηχανικός αφού ο καθένας μπορεί να ιδρύσει μια καλή εταιρία με υπαλλήλους μηχανικούς!!

Δημοσ.
Ather έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανικού από το Ελληνικό Κράτος ?

Έχω αλλά η ίδια η άδεια δεν έχει ιδιαίτερη αξία καθώς σχετίζεται με την πληροφορική.

Δημοσ.

Έλεος ρε Χάπι, για το άνω/κάτω των 35, αφού μπήκα σε λεπτομέρειες έπρεπε να το πω για να είμαι ακριβής. Είναι δυνατόν να νόμιζες ότι θέλω να σε πικάρω;;:confused:

Σχετικά με το τόπικ τώρα.

Για αυτόν που ανέφερε ότι οι μηχανικοί παίρνουν σύνταξη 3000€, αυτό είναι η πιο μεγάλη ανακρίβεια που γράφτηκε. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει αν και μόνο αν ο ασφαλιζόμενος επέλεγε κάποια από τις ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις. Κανένας όμως μηχανικός δεν το κάνει, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές για εκείνες τις κλάσεις είναι δυσβάσταχτες.

Επίσης κάποιος άλλος σύγκρινε ώρες εργασίας μηχανικών-δασκάλων. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δάσκαλοι του ιδιωτικού τομέα το δουλεύουν το 40ώρο τους. Βέβαια, δεν έχω ακούσει μηχανικό-ιδιωτικό υπάλληλο να δουλεύει λιγότερο 45-50ωρο, χωρίς να λαμβάνω υπόψη τα ΣΚ που καθόμαστε για να προλάβουμε να τελειώσουμε τις μελέτες.

Όμως η διαφορά στις απαιτήσεις αμοιβής έγκειται και στην διαφορά των ευθυνών που αναλαμβάνουν οι μηχανικοί. Και έγκειται και στην διαφορά στις σπουδές. 4ετία είναι οι δάσκαλοι, 5ετία οι μηχανικοί και όποιος θέλει ας παέι κατά πολυτεχνείο μεριά να δει αν είναι εύκολο να το τελειώσεις. Καλώς η κακώς οι μηχανικοί καταβάλλουν μεγαλύτερο κόπο για να γίνουν αυτό που είναι, υπογράφουν τις μελέτες (άρα αυτοί θα πάνε στο εδώλιο αν κάνουν μλκια) και όλα αυτά πρέπει κάπως να ανταμειφθούν.

Δημοσ.

Έχω γείτονα που σπουδάζει δάσκαλος…μπορεί και έχει την δυνατότητα να δίνει μαθήματα μεγαλύτερων εξαμήνων και να τελειώσει σε 3 χρόνια…

βαθμός δυσκολίας μηδέν…ένας μηχανικός με τα εργαστήρια που έχει ίσα ίσα που προλαβαίνει να δώσει του εξαμήνου του, αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν.

Ο δάσκαλος πιάνει 8:30 και 1:30 την κάνει…σ/κ, απογεύματα κάθεται, καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα.

Είναι προκλητικό νομίζω να εμφανίζονται ως αδικημένοι, όταν είναι οι πλέον αργόσχολοι απ όλους τους εργαζομένους.

Οι μηχανικοί δε ξέρουν τι θα πει 8ωρο..πρωι απόγευμα γραφείο…έχουν δεν έχουν δουλειά.

Για τις 3000 Ε σύνταξη παίζεται αν ισχύει, ακόμη και στις ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις.

Ωστόσο για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, τα 900 Ε/μήνα στο ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να πούμε ότι είναι απλώς βλακώδεις απόπειρες εντυπωσιασμού.

Δημοσ.

Προς GDevil.

Όπως είπα δεν είπα τη γνώμη μου στο θέμα απλά είπα αυτά για τα οποία είμαι 1000% σίγουρος.

Αναφέρεις το εξής :

Για αυτόν που ανέφερε ότι οι μηχανικοί παίρνουν σύνταξη 3000?, αυτό είναι η πιο μεγάλη ανακρίβεια που γράφτηκε. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει αν και μόνο αν ο ασφαλιζόμενος επέλεγε κάποια από τις ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις. Κανένας όμως μηχανικός δεν το κάνει, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές για εκείνες τις κλάσεις είναι δυσβάσταχτες.

Λοιπόν το 1979 είχε βγεί για τους μηχανικούς ο Ειδικός λογαριασμός πρόσθετων παροχών... Μπορούσες να τον διαλέξεις ή μπορούσες να μην τον διαλέξεις. Όσοι τον διαλέξαν έχουν κοντά στα 1650 καθαρά το μήνα στο χέρι. (2 πριν τα αγγίξει η εφορία) χώρια το Εφάπαξ. Οκ ως εδώ.

Η σύνταξη για το νέο ασφαλιστικό μετά το 1993 έχει όλους τους κλάδους των παλιών...

ΚΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ, ΚΥΤ

(Εφαπαξ + Επικουρικό = ΕΛΠΠ Παλιών ασφαλισμένων στις εισφορές) **Εξού και μετονομασία στους παλιούς του ΕΛΠΠ σε ΕΙΠΡ.

Ξεκινάνε με μίνιμουμ αποδοχές τα 2 που παίρναν οι παλιοί.

Το 2007 βγήκε το ΕΙΠΡ ανάλογο με το ΕΛΠΠ των παλιών μόνο κ μόνο για να αυξήσει τη σύνταξη κατα 1085Ε/ μήνα (με 35χρόνια στον κλάδο)... (κλειδωμένα και ανεβαίνει κάθε χρόνο σε σχέση με το ΑΕΠ) οπότε μιλάμε για 3+ χιλιάρικα.

Αυτη η τρομερή ανακρίβεια απο μέρους μου λοιπόν αναγράφεται στο ν3518/2006

Επίσης απο την εφαρμογή του νόμου (1.1.07) και για 5 χρόνια (1.1.12) θα είναι 55Ε το μήνα παραπάνω οι εισφορές αν θελήσει να συμμετέχει και μετα το 2012 θα έιναι 79! Οπότε +650Ε το χρόνο θα πληρώνει παραπάνω ο μηχανικός !

Έτσι για έναν κάτω 5ατίας ΕΕ η είσφορά θα αγγίξει τα 980~1100Ε (55+ το μήνα είναι το δυσβάσταχτο που λες;)

Επίσης στην ΕΙΠΡ μπαίνεις αυτόματα αν κλείσεις 10ετία και έισαι 35 χρονών. Οπότε είναι κάτι που κουβαλάς αυτόματα. Τα 3 είναι κατα προσέγγιση με τους υπολογισμούς που γράφω παραπάνω (2 των παλιών + 1085Ε) Το 1085/μήνα παραπάνω απο τους παλιούς προκύπτει απο το άρθρο 3 του νόμου 3518/2006.

Επίσης αν υπολογίσεις την απόσβεση (12μήνες*55Ε*5χρόνια + 12μήνες*79Ε*30χρόνια) ~28000 θα δεις οτι κάνεις απόσβεση σε 2,5 χρονάκια μόνο απο αυτόν τον κλάδο.

Τώρα σύγκρινε με όποιο άλλο ταμείο θες τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ

(κάτω 5ατίας 185Ε/μήνα ~1100 το εξάμηνο)

(άνω 5ατίας ~350/μήνα ~2100 το εξάμηνο για τους ΕΕ κάτω των 50 χρόνων)

...Παρόλα αυτά μπορείς αν θέλεις να βγείς μια βόλτα στον έξω κόσμο που τόσο σκληρά χτυπάει τους μηχανικούς κάνοντας μια παύση επαγγέλματος. Φύγε απο το ΤΣΜΕΔΕ!

Δες πόσα πληρώνουν όλοι οι άλλοι και πόσα παίρνουν όλοι οι άλλοι !!!

Όσο για το δασκαλιλίκη που λες οτι κάθονται... Μπράβο ! :) Τα ίδια λέω και γω στο κολλητάρι μου που έιναι δάσκαλος και τον ζηλεύω απίστευτα :)

Πάρε ενα τηλεφωνο το ΤΣΜΕΔΕ γιατί δε νομίζω να σε διαφωτίσει και πολύ η σελίδα που πολλοί κάναν copy paste.

Δημοσ.

Βάλτε στην κουβέντα κ το εξής ...

Οι δάσκαλοι τις 1ης - 2ης 5ατίας δεν είναι σπίτι τους αλλα κάπου αλλού κ νοικιάζουν για να μαζέψουν μόρια... Για να πας θεσσαλονίκη αν είσαι απο θεσσαλονίκη πρέπει να είσαι σε δυσπρόσιτο 450χρόνια! Έτσι απλά.

Δημοσ.

Εγώ απλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένα ταμείο που έχει ένα θεσμό. Μπορείς να πεις οτι είναι δίκαιος/άδικος, οτι ευνοεί/δεν ευνοεί μια μερίδα ανθρώπων. Και απότι φαίνεται δουλεύει καλά. Τουλάχιστον δουλεύει καλύτερα από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να το καταστρέψουμε και αυτό το ταμείο? Δηλαδή, άμα έχουν πρόβλημα τα άλλα ταμεία ας κοιτάξουν να διορθώσουν την κατάσταση τα άλλα ταμεία. Γιατί πρέπει αυτό το ταμείο που τα πάει καλά να πέσει στον βούρκο με τα σκ@τ@. Και έτσω και έτσι. Πιστεύεις οτι άμα γίνει η ενοποίηση των ταμείων, δεν θα φτάσει και το ΤΣΜΕΔΕ στην ίδια μοίρα που είναι τώρα και τα υπόλοιπα? Αφού οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι, που ήταν και στα άλλα, απλά θα βρουν τώρα νέο χρήμα.

Γενικά, γιατί δεν πάμε να διορθώσουμε το λάθος, αλλά πάμε να καταστρέψουμε και κάτι που δουλεύει σωστά? Δεν ξέρω, γνώμη μου είναι βέβαια...

Όσο για τις συγκρίσεις με μηχανικό και δάσκαλο, δεν το συζητάω. Εκτός του ότι ο δάσκαλος έχει την μονιμότητα του δημοσίου, έχει πάσχα, χριστούγεννα, καλοκαίρι, σαββατοκύριακα και ένα σωρό άλλες αργίες να κάτσει σπίτι. Δεν λέω, έχει εξωσχολική εργασία, αλλά αντικειμενικά δενφτάνει σε ώρες εργασίας τον μηχανικό. Εντάξει, βέβαια ο καθένας θα υποστηρίξει το επάγγελμα του, τι θα πει ο δάσκαλος δηλαδή, ότι η δουλειά που κάνω δεν αξίζει? Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν συγκρίνονται. Και στο κάτω κάτω, άμα γουστάρει κιόλας, γίνεται κλασσικός ξυστ@@, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι (δεν εννοώ οτι είναι σωστό ή κάλο να γίνεται, απλά έχει την δυνατότητα να γίνει και δεν φοβάται και τίποτα).

Όσο για τα συνταξιοδοτικά και τα ποσά δεν έχω ιδέα, δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξέρω. Αλλά ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν οτι οι μηχανικοί παίρνουν πολλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, σκεφτείτε οτι το ΤΣΜΕΔΕ πάει καλά σαν ταμείο, ενώ το ΙΚΑ κοντεύει να κλείσει. Βέβαια, ο αντίλογος θα πει οτι κοίτα πόσοι είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και πόσοι στο ΙΚΑ, αλλά αυτό ισχύει αναλογικά, δηλαδή το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να έχει λιγότερες συντάξεις να δώσει, αλλά έχει και λιγότερους εργαζόμενους να πάρει τις εισφορές.

Δημοσ.

Ατσαλάκωτοι, μαλθακοί, συντηρητικό look, όπως το περιγράφεις και πάντα οι άντρες με την βέρα. Το σύστημα τους κάνει έτσι, έτσι γίνονται … δε ξέρω. Πάντως μοιάζουν πολύ με τους δασκάλους και καθηγητές.

Συμφωνώ !

+1 :-)

Δημοσ.
Εγώ απλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένα ταμείο που έχει ένα θεσμό. Μπορείς να πεις οτι είναι δίκαιος/άδικος, οτι ευνοεί/δεν ευνοεί μια μερίδα ανθρώπων. Και απότι φαίνεται δουλεύει καλά. Τουλάχιστον δουλεύει καλύτερα από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να το καταστρέψουμε και αυτό το ταμείο? Δηλαδή, άμα έχουν πρόβλημα τα άλλα ταμεία ας κοιτάξουν να διορθώσουν την κατάσταση τα άλλα ταμεία. Γιατί πρέπει αυτό το ταμείο που τα πάει καλά να πέσει στον βούρκο με τα σκ@τ@. Και έτσω και έτσι. Πιστεύεις οτι άμα γίνει η ενοποίηση των ταμείων, δεν θα φτάσει και το ΤΣΜΕΔΕ στην ίδια μοίρα που είναι τώρα και τα υπόλοιπα? Αφού οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι, που ήταν και στα άλλα, απλά θα βρουν τώρα νέο χρήμα.

Γενικά, γιατί δεν πάμε να διορθώσουμε το λάθος, αλλά πάμε να καταστρέψουμε και κάτι που δουλεύει σωστά? Δεν ξέρω, γνώμη μου είναι βέβαια...

Όσο για τις συγκρίσεις με μηχανικό και δάσκαλο, δεν το συζητάω. Εκτός του ότι ο δάσκαλος έχει την μονιμότητα του δημοσίου, έχει πάσχα, χριστούγεννα, καλοκαίρι, σαββατοκύριακα και ένα σωρό άλλες αργίες να κάτσει σπίτι. Δεν λέω, έχει εξωσχολική εργασία, αλλά αντικειμενικά δενφτάνει σε ώρες εργασίας τον μηχανικό. Εντάξει, βέβαια ο καθένας θα υποστηρίξει το επάγγελμα του, τι θα πει ο δάσκαλος δηλαδή, ότι η δουλειά που κάνω δεν αξίζει? Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν συγκρίνονται. Και στο κάτω κάτω, άμα γουστάρει κιόλας, γίνεται κλασσικός ξυστ@@, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι (δεν εννοώ οτι είναι σωστό ή κάλο να γίνεται, απλά έχει την δυνατότητα να γίνει και δεν φοβάται και τίποτα).

Όσο για τα συνταξιοδοτικά και τα ποσά δεν έχω ιδέα, δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξέρω. Αλλά ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν οτι οι μηχανικοί παίρνουν πολλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, σκεφτείτε οτι το ΤΣΜΕΔΕ πάει καλά σαν ταμείο, ενώ το ΙΚΑ κοντεύει να κλείσει. Βέβαια, ο αντίλογος θα πει οτι κοίτα πόσοι είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και πόσοι στο ΙΚΑ, αλλά αυτό ισχύει αναλογικά, δηλαδή το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να έχει λιγότερες συντάξεις να δώσει, αλλά έχει και λιγότερους εργαζόμενους να πάρει τις εισφορές.

Διότι δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν εναντίον. Τελικά τι θα γίνει? Θα ενσωματωθεί στο ΙΚΑ?

Δημοσ.
Έλεος ρε Χάπι, για το άνω/κάτω των 35, αφού μπήκα σε λεπτομέρειες έπρεπε να το πω για να είμαι ακριβής. Είναι δυνατόν να νόμιζες ότι θέλω να σε πικάρω;;:confused:

Σχετικά με το τόπικ τώρα.

Για αυτόν που ανέφερε ότι οι μηχανικοί παίρνουν σύνταξη 3000?, αυτό είναι η πιο μεγάλη ανακρίβεια που γράφτηκε. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει αν και μόνο αν ο ασφαλιζόμενος επέλεγε κάποια από τις ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις. Κανένας όμως μηχανικός δεν το κάνει, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές για εκείνες τις κλάσεις είναι δυσβάσταχτες.

Επίσης κάποιος άλλος σύγκρινε ώρες εργασίας μηχανικών-δασκάλων. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δάσκαλοι του ιδιωτικού τομέα το δουλεύουν το 40ώρο τους. Βέβαια, δεν έχω ακούσει μηχανικό-ιδιωτικό υπάλληλο να δουλεύει λιγότερο 45-50ωρο, χωρίς να λαμβάνω υπόψη τα ΣΚ που καθόμαστε για να προλάβουμε να τελειώσουμε τις μελέτες.

Όμως η διαφορά στις απαιτήσεις αμοιβής έγκειται και στην διαφορά των ευθυνών που αναλαμβάνουν οι μηχανικοί. Και έγκειται και στην διαφορά στις σπουδές. 4ετία είναι οι δάσκαλοι, 5ετία οι μηχανικοί και όποιος θέλει ας παέι κατά πολυτεχνείο μεριά να δει αν είναι εύκολο να το τελειώσεις. Καλώς η κακώς οι μηχανικοί καταβάλλουν μεγαλύτερο κόπο για να γίνουν αυτό που είναι, υπογράφουν τις μελέτες (άρα αυτοί θα πάνε στο εδώλιο αν κάνουν μλκια) και όλα αυτά πρέπει κάπως να ανταμειφθούν.

Ξεκολείστε με την έννοια του κόπου σπουδών. Οι ευθύνες της θέσης είναι που πληρώνεται και η παραγωγικότητα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ας ξεκολλήσουμε απο τα κλισέ. Συμφωνώ μαζί σας με το Χριστούγενν+Πάσχα+Καλοκαίρι και την ευκολία που τουλάχιστον νομίζουμε εμείς που είμαστε έξω απο το χωρό.

Το θέμα είναι ένα... Η ανεργία είναι πάρα πολυ μεγάλη και παιδιά αναγκάζονται να κάνουν δουλειές παντού ! Σώματα ασφαλείας, Εποπ, αστυνομία, πτυχιούχοι που ποτέ δεν βλέπουν δουλειά στο αντικείμενο... Και ειδικά τα παιδιά απο ΤΕΙ.

Αυτό που θέλω να πω και αποτυνχάνω να το μεταδώσω καθαρά είναι να μην έχουμε κλισέ απο ταινίες του Ψάλτη όπως :

Οι υπάλληλοι τα ξύνουν, οι δάσκαλοι κάθονται, οι σκουπιδιάριδες βρομάνε, οι μπάτσοι πουλάνε ηρωΐνη...

Με την ανεργία που παίζει ο καθένας μας που κουβαλά τις αξίες τις σωστές μπορεί να καθήσει παντου !!!

Οι ευθύνες της θέσης είναι που πληρώνεται και η παραγωγικότητα.

ΥΓ δεν είμαι δάσκαλος και γουστάρω απίστευτα να λέω τα ίδια όποτε τους συναντάω αλλα ξέρω πως αυτή η κατάσταση (Άδειες ΧΡ+Πάσχα+Καλοκαίρι) δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Θα μπουν σε καλοκαιρινά και εντατικά μαθήματα και τέτοια περίεργα όπως στις άλλες Ε. χώρες.

Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Σήμερα διάβαζα το σχέδιο νόμου. Όχι το ΤΣΜΕΔΕ δε θα πάει με ΙΚΑ, θα δημιουργηθεί το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων το οποίο περιλαμβάνει μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους. Υποπτεύομαι ότι το όνομα το άλλαξαν από "Ταμείο Επιστημόνων" ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις "και εγώ επιστήμονας φυσικός είμαι γιατί να μην μπω;" Να διορθώσω ότι οι δάσκαλοι τυπικά δουλεύουν και τον Ιούνιο συνεπώς το Καλοκαίρι έχει διάρκεια 2 μήνες. Επίσης συγκρίσιμη άδεια έχει και το πολιτικό προσωπικό των Ε.Δ.

Ακόμη για την εξίσωση του thread υπάρχουν και εκπαιδευτικοί μηχανικοί :)

Για το θέμα μισθού, νομίζω ότι αν οι εκπαιδευτικοί είχαν μισθό πολύ μεγαλύτερο όλοι θα τους σέβονταν, όπως και σε όλες τις δουλειές. Κανένας δεν είπε μισθός βουλευτή >> μισθό μηχανικού. Έτσι είναι όλοι θα έλεγαν "τι μάγκες που είναι" ενώ τώρα οι περισσότεροι τους βλέπουν σαν κακομοιριασμένους που κάθονται. :)

Για το θέμα ΙΚΑ εισφορές με επιφύλαξη είχα διαβάσει για απόφαση που έριχνε άκυρο στις εισφορές. Ακόμη με το καθεστός μονοασφάλισης δε γίνεται κάποιος ασφαλισμένος μετά το 1993 να πληρώνει υποχρεωτικά όμοιους κλάδους άλλης σύνταξης που περιέχονται ήδη στην κύρια σύνταξη. Συνεπώς ΠΙΣΤΕΥΩ ότι οι εισφορές στο ΙΚΑ είναι προαιρετικές εφόσον κάποιος θέλει να είναι καλυμμένος αν αρρωστήσει παραπάνω από 3 ημέρες τα πληρώνει, εκτός αν τα πληρώνει ο εργοδότης από την τσέπη του (βλέπε δημόσιο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...