χάπι Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 ΤΣΜΕΔΕ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (ΤΣΜΕΔΕ) για το έτος 2007 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (ΤΣΜΕΔΕ) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 1-1-2007 ΚΛΑΔΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 6,67% ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 13,33% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 3,34% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 13,33% ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 79,19 ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ - ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 79,19 ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 3% ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 3% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 1,5% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 3% ΚΛΑΔΟΣ ΕΦ' ΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 4% ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ - ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 4% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ - ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΥΤ) ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 2,15% ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 4,30% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ 2,15% ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 4,30% ο παραπάνω πίνακας δείχνει το μερίδιο, που πληρώνει ο εργοδότης για τον ασφαλισμένο μηχανικό και ο ασφαλισμένος μηχανικός για τον εαυτό του, ανάλογα τα χρόνια από την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Αντίστοιχα φτιάχνονται κι οι υπόλοιποι παρακάτω πίνακες (που ισως κάποια στιγμή τους φτιάξω). Α. ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: α) Η εργατική (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Κύριας Σύνταξης σε ποσοστό 20% (Ασφ. 6.67% - Εργ. 13,33%) υπολογίζεται επί των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το τριπλάσιο της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας (Ν. 2084/92, Π.Δ. 124/93), όπως κάθε φορά διαμορφώνεται (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. α΄ του Ν. 3815/06), π.χ. από 1/1/07 659,95Χ3 = 1979,85 Ευρώ. β) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ του Κλάδου Κύριας Σύνταξης, κατά την 1η 5ετία, για τους υπαγόμενους για πρώτη φορά στην ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ, υπολογίζεται στο σύνολο των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών με ποσοστό μειωμένο 50% (6,67Χ50% = 3,34%), ανεξάρτητα από το χρόνο υπαγωγής τους σε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, δηλαδή ανεξάρτητα αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. ββ΄ εδ. γ΄ του Ν. 3518/06). Η ως άνω μειωμένη (προσωπική) εισφορά, κατά την 1η 5ετία, ισχύει, εφόσον ο μισθωτός (ασφαλισμένος) δεν έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. ββ΄ εδ. δ΄ του Ν. 3518/06). γ) Στις περιπτώσεις που διάταξη νόμου αποκλείει την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, οι μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ, υποχρεούνται να καταβάλλουν το ποσό της μηνιαίας εισφοράς (κλάδου κύριας σύνταξης), όπως αυτό ορίζεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο εργοδότης που επικαλείται απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής εργοδοτικής εισφοράς, υποχρεούται να αναφέρει και την σχετική διάταξη νόμου (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. ββ΄ εδ. β΄ του Ν. 3518/06). Β. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ: α) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ της Ειδικής Προσαύξησης, σε ποσοστό 12%, υπολογίζεται επί της ισχύουσας 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, ήτοι 659,95Χ12% = 79,19 Ευρώ μηνιαίως (¶ρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 3518/06). Γ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: α) Η εργατική (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης σε ποσοστό 6% (Ασφ. 3% - Εργ. 3%), υπολογίζεται επί των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το τριπλάσιο του ποσού της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται (¶ρθρο 14 παρ. 1 περ. α), ήτοι από 1-1-2007 3Χ659,95 = 1979,85 Ευρώ. Δ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΦΆ ΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ: α) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ του Κλάδου ΕφΆ άπαξ παροχών, σε ποσοστό 4%, υπολογίζεται επί του ασφαλιστέου μισθού του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης (¶ρθρο 21 παρ. 1 περ. α΄) και μέχρι του τριπλασίου της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται. Ε. ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΚΥΤ): α) Η εργατική (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Υγείας Τεχνικών σε ποσοστό (Ασφ. 2,15% - Εργ. 4,30%) υπολογίζεται στο σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών, οι οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερες του ισχύοντος εκάστοτε ΑΕΠ (659,95 Ε) ή ανώτερες του ημερήσιου μισθού της ανωτάτης ασφαλιστικής κλάσης που ισχύει κάθε φορά για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (2315,00 Ε), συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων εορτών (ΠΑΣΧΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) και επιδόματος αδείας. 2. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ (από 1/1/1993 και μετά) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 1/1/2007 - ΚΛΑΔΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΣΦ/ΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 6,67% 13,33% 3,34% 13,33% ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 79,19 - 55,43 - ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 3% 3% 1,5% 3% ΚΛΑΔΟΣ ΕΦΆΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ 4% - 4% - ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΥΤ) 2,15% 4,30% 2,15% 4,30% ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Α. ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: α) Η εργατική (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης σε ποσοστό 20% (Ασφ. 6.67% - Εργ. 13,33%) υπολογίζεται επί του συνόλου των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το οκταπλάσιο της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας (Ν. 2084/92, Π.Δ. 124/93), όπως κάθε φορά διαμορφώνεται (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. ββ΄ του Ν. 3518/06), ήτοι για το έτος 2007 ισούται με 5279,60 Ε (659,95Χ8). β) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, για την 1η 5ετία, για τους υπαγόμενους για πρώτη φορά στην ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ, υπολογίζεται επί του συνόλου των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών (περίπτωση α) με ποσοστό μειωμένο κατά 50% (6,67Χ50% = 3,34%), ανεξάρτητα από το χρόνο υπαγωγής τους σε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, δηλαδή ανεξάρτητα αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (¶ρθρο 4 παρ. 1 περ. ββ΄ εδ. γ΄ του Ν. 3518/06). Η ως άνω μειωμένη (προσωπική) εισφορά, κατά την 1η 5ετία, ισχύει, εφόσον ο μισθωτός (ασφαλισμένος) δεν έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του. Β. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ: α) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ της Ειδικής Προσαύξησης, σε ποσοστό 12%, υπολογίζεται επί ποσού της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται, ήτοι 659,95Χ12% = 79,19 Ευρώ (¶ρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 3518/06). β) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ της Ειδικής Προσαύξησης για τους μισθωτούς (ασφαλισμένους), οι οποίοι υπάγονται για πρώτη φορά στην ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ μετά την 1-1-1993, ορίζεται, για την 1η 5ετία, στο 70% των εισφορών παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ήτοι 79,19Χ70% = 55,43 (¶ρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 3518/06). Γ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: α) Η εργατική (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης, σε ποσοστό 6% (Ασφ. 3% - Εργ. 3%), υπολογίζεται επί του συνόλου των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 8πλάσιο της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται (¶ρθρο 14 παρ. 1 περ. β΄ του Ν. 3518/06), π.χ. 1/1/07 659,95Χ8 = 5279,60 Ε. β) Η εργατική (προσωπική) εισφορά υπέρ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης, για την 1η 5ετία, υπολογίζεται επί του συνόλου των κατά μήνα καταβαλλόμενων αποδοχών (περίπτωση α) με ποσοστό μειωμένο κατά 50%, ήτοι 3Χ50% = 1,5% (¶ρθρο 14 παρ. 1 περ. ββ΄ του Ν. 3518/06). Η ως άνω μειωμένη (προσωπική) εισφορά, κατά την 1η 5ετία, ισχύει, εφόσον ο μισθωτός (ασφαλισμένος) δεν έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του. Δ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΦΆ ΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ: α) Η εργατική εισφορά (προσωπική) υπέρ του Κλάδου ΕφΆ άπαξ Παροχών, σε ποσοστό 4%, υπολογίζεται επί των κατά μήνα καταβαλλόμενων πάσης φύσεως αποδοχών, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 8πλάσιο της 1ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται (¶ρθρο 21 παρ. 1 περ. β΄ του Ν. 3518/06). Ε. ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΚΥΤ): α) Η εργατική εισφορά (προσωπική) και εργοδοτική εισφορά υπέρ του Κλάδου Υγείας Τεχνικών σε ποσοστό (Ασφ. 2,15% - Εργ. 4,30%) υπολογίζονται επί του συνόλου των κατά μήνα καταβαλλόμενων πάσης φύσεως αποδοχών, οι οποίες δεν μπορούν να είναι κατώτερες του ισχύοντος εκάστοτε ΑΕΠ (π.χ. για το έτος 2007 659,95 Ε) ή του ανωτάτου ορίου που ισχύει εκάστοτε για τους νεοασφαλιζόμενους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ήτοι 5279,60 Ε. 3. ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΚΑ (Παλαιοί και νεοασφαλισμένοι) ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛ/ΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΥΝΟΛΟ 01/01/94 - 28/04/02 4,08 7,33 11,41% 29/04/02 - 31/12/02 4,13 7,38 11,51% 01/01/3 - ... 4,18 7,43 11,61% ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι μηνιαίες εισφορές υπολογίζονται ποσοστιαίως επί του συνόλου των αποδοχών και μέχρι του 25πλάσιου του ημερήσιου μισθού της ανωτάτης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ για τους παλαιούς ασφαλισμένους ή μέχρι του 8πλασίου του ισχύοντος εκάστοτε ΑΕΠ για τους νεοασφαλιζόμενους. Οι ασφαλιζόμενοι στο ΤΣΜΕΔΕ για τους αντίστοιχους κλάδους ασφαλίζονται παράλληλα και στο ΙΚΑ για τους κλάδους ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ σε χρήμα και ΟΑΕΔ (ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΔΛΟΕΜ, ΕΛΠΕΚΕ, ΛΠΕαΑΕ, ΕΚΛΑ), ΕΕ και ΟΕΚ. 1. Γι' αυτό είπα πριν για 700 ευρώ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ) 2. Στα 700 αυτά ευρώ (λανθασμένα) περιέλαβα μια μικρή εισφορά, που δίνουμε ΑΜΕΣΑ στο ΙΚΑ (δεν αναφέρομαι σε ασφαλιστικές κλάσεις ΙΚΑ κλπ. που γράφει παραπάνω) και η οποία εξασφαλίζει ότι κάποιος (ΠΟΙΟΣ ? Το ΙΚΑ !) θα πληρώσει το μισθό μας σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας. Δεν ξέρω που έχει καταργηθεί αυτό αλλά στη δική μου εταιρεία ΟΧΙ ! 3. Για αυτό το "άνω των 35 ετών", που τονίζεις και ξανατονίζεις ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΕ gdevil () και πάλι μέσα είμαι (45 λέμεεεε) ! *επίσης έχω ήδη αναφέρει ότι αυτό με την παρακράτηση ΙΚΑ είναι τοπικό και δεν ισχύει για όλους τους μηχανικούς !!! μην περιμένετε όμως να σας πω ούτε πόσα βγάζω, ούτε άλλα προσωπικά δεδομένα... έντιτ/ γαμώτο ! Το "κόπι" μου διέλυσε τους πίνακες... Πάω να τους φτιάξω σιγά-σιγά...
jimarass Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Επειδή ασφαλίστηκα πρόσφατα στο ΤΣΜΕΔΕ και είμαι ταυτόχρονα Δ.Υ. έχω να δηλώσω τα εξής. Αν είσαι μισθωτός δεν πληρώνεις κάποιο στάνταρ ποσό όπως οι ελεύθεροι επαγγλεματίες αλλά βάσει ποσοστών. Οι κρατήσεις του εργαζόμενου (εκτός κλάδου υγείας) είναι μειωμένες στο 50% για τα 5 πρώτα χρόνια. Οι κρατήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ (προ προσαύξησης) είναι σαφώς λιγότερες από κάποιον που δουλεύει στο ΙΚΑ. Γιατί να πληρώνει κάποιος εισφορές στο ΙΚΑ όταν είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ; Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον. (και το 40% ήταν πιο παλιά). Οι Δ.Υ με ασφάλεια στο δημόσιο δεν έχουν δικό τους ταμείο για την κύρια σύνταξη, κόβει το κράτος απευθείας από τον προϋπολογισμό του. Κάποιος ρώτησε γιατί ένας φιλόλογος να μην μπορεί να μπει στο ταμείο επιστημόνων. Το ρώτησε επειδή το πιστεύει η επειδή θα είναι πολύ εύρωστο ταμείο; Να πω επίσης ότι τα 3 ταμεία έχουν ιδιαιτερότητες, πχ το ΤΣΜΕΔΕ δίνει εγγυητικές. Ένας άλλος είπε για κρατήσεις υπερ των ταμείων. Πόσες είναι αυτές κάθε χρόνο; Όταν αγοράζω πάντως χαρτόσημα γράφουν επάνω (υπέρ ΟΓΑ 20% κλπ). Τέλος να θυμίσω ότι η ασφάλιση είναι κοινωνική και δεν έχει απαραίτητα ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή δεν παίρνεις ότι ακριβώς πληρώνεις (σε ποσά). Εσύ υποστηρίζεις το ταμείο επειδή σε συμφέρει ή απλά επειδή ΕΤΥΧΕ να είσαι μηχανικός. (Του στυλ είμαι μωαμεθανός επειδή έτυχε να γεννηθώ στην Τουρκία!!) Και εγώ επιστήμονας είμαι, ηλεκτρολόγος, όχι μηχανικός, από πανεπιστήμιο. Προτιμώ να κάνω κάποιο συνταξιοδοτικό παρά να δώσω λεφτά σε τέτοιο ταμείο. Έχω και μια ασφάλεια με 120 ευρώ το χρόνο για απεριόριστή νοσοκομειακή κάλυψη από ατύχημα/ασθένεια οπότε τι να το κάνω το ταμείο επιστημόνων. Αυτό που μου τι δίνει είναι όμως η απομόνωση και καλά της ψευτοελίτ. Δηλαδή θα σας χαλούσε να έμπαιναν και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι στο ταμείο αυτό, νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα το έκανα πιο εύρωστο!
Houston Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 δλδ ρε χάπι όταν φτάσουμε στην κλάση σου, για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα θα δίνουμε 700x6 = 4200 το εξάμηνο… όχι ρε φούστη μου
χάπι Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 δλδ ρε χάπι όταν φτάσουμε στην κλάση σου, για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα θα δίνουμε 700x6 = 4200 το εξάμηνο… όχι ρε φούστη μου όταν φτάσεις τη μισθολογική μου κλάση χρυσό μου (άμα τη φτάσεις κλάσε με ) θα πληρώνεις 900 το μήνα για ασφάλιση αλλά, θα αντέχει η τσέπη σου γιατί θα βγάζεις πολύ παραπάνω ... μη γράψω πόσα βγάζω τώρα και τρελαθείς τελείως...:-D
jimarass Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 όταν φτάσεις τη μισθολογική μου κλάση χρυσό μου (άμα τη φτάσεις κλάσε με )μη γράψω πόσα βγάζω τώρα και τρελαθείς τελείως...:-D Ποτέ μην υποτιμάς τη μισθολογική κατάσταση κάποιου , πριν δεις το Ε9 του....γιατί εκεί να δεις πως θα τρελαθείς τελείως:-D ps: E9 με Ε9 διαφέρει!!!
χάπι Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ποτέ μην υποτιμάς τη μισθολογική κατάσταση κάποιου , πριν δεις το Ε9 του....γιατί εκεί να δεις πως θα τρελαθείς τελείως:-D ps: E9 με Ε9 διαφέρει!!! έλα ρε ! Πλάκα κάνω στον Χιούστον, που έχει λυσσάξει να μάθει την ηλικία μου ... Κι ένα γρήγορο ανεκδοτάκι... Γιατί το ΤΣΜΕΔΕ είναι τόσο πλούσιο ταμείο ? Γιατί κανένας μηχανικός δε ζει ως τη σύνταξη....
jimarass Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 έλα ρε ! Πλάκα κάνω στον Χιούστον, που έχει λυσσάξει να μάθει την ηλικία μου ... Κι ένα γρήγορο ανεκδοτάκι... Γιατί το ΤΣΜΕΔΕ είναι τόσο πλούσιο ταμείο ? Γιατί κανένας μηχανικός δε ζει ως τη σύνταξη.... Το θέμα είναι να πείσουμε τα γερόντια να το ράψουν γιατί αν δεν περάσει το ασφαλιστικό τώρα, σε 2-3 χρόνια θα περάσει και με χειρότερους όρους. Η καθυστέρηση εις βάρος μας είναι .Μία επιφύλαξη σχετικά με τις νέες μητέρες, δηλαδή απαλλαγές ,άδειες και φυσικά στους 3τεκνους και πάνω πρέπει να γίνουν φοβερές απαλλαγές, ίσως εφ'όρου ζωής. ps Με τη μάνα μου τσακώνομαι κάθε μέρα!!!
Kabamaru Igano Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δεν έχω δεί τίποτα πιο αναληθές ! Έχω δει και έχω δει μισθούς μηχανικών. (Δουλειά μου είναι βλέπεις) ... Και το αξίωμα οτι ο μηχανικός πρέπει να παίρνει παραπάνω απο που προκύπτει; Ο δάσκαλος παίρνει κατα μέσο όρο 1100 (35 χρόνια) ο μηχανικός έχει αυτό τον μισθό την 1η 5ατία και ούτε (με απλή αναγνώριση του πτυχίου)... Ασε τις συντάξεις ο μηχανικός έχει το ΤΣΜΕΔΕ ο δασκαλος το ΔΗΜΟΣΙΟ, ο μηχανικός με το ΝΕΟ ασφαλιστικό έχει ~3000Ε / μήνα σύνταξη (-15% 1/6 η εφορία) και με το παλιό προ του 93 > 1918Ε / μήνα σύνταξη ενω έχει λιγότερες κρατήσεις απο το δάσκαλο που στη σύνταξη παίρνει τον peo... Ενώ έχει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του λιγότερες κρατήσεις απο το ΤΕΒΕ το οποίο δίνει επίσης στους Ε.Ε. ΤΙΠΟΤΑ ! Για ποιά αδικία μιλάμε; Στο μεταξύ και οι 2 φάγαν 5 χρόνια στο πανέπι. Οπότε; (δε ζούμε στο '50 που είχαμε το παπά, το δήμαρχο και το γιατρό του χωριού που τιμούσαμε σα θεότητες κάποια επαγγέλματα.) Και πάνω απο όλα το ΤΕΕ που κόβει και ράβει στα επαγγελματικά δικαιώματα... Μιλάμε είναι σα να βγαίνει και να κλαίγεται ο Μπους οτι η Αφρική κακομεταχειρίζεται την Αμερική !! Ειρωνία τουλάχιστον. Αν το πάμε έτσι ο δικαστής σύμφωνα με το σύνταγμα πρέπει να είναι ο υψηλότερα αμοιβόμενος υπάλληλος. Ρώτα τον πόσα του δίνουν... Μόλις όμως το θέμα τέθηκε (απο κυρώσεις που φάγαμε απο ΕΕ) μαντέξτε τι έγινε... Το παραδικαστικό ... Παρόλα αυτά συμφωνώ με το τελευταίο που λες οτι είμαστε χαμηλόμισθοι... Επίσης μιλάω γι αυτά που έιμαι εντελώς σίγουρος δεν είπα απλά τη γνώμη μου στο θέμα. Δε θέλω να προσβάλω κάποιον ή να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις. Αυτα Καλησπέρα παιδια
Houston Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ο δάσκαλος δουλεύει 8 μήνες τον χρόνο και πληρώνεται 14εις και ούτε έφαγε 5 χρόνια στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη οι συντάξεις των 3000 ευρώ που λες για μηχανικούς δεν ξέρω αν ισχύουν. Αλλά τα 1100 του δασκάλου είναι καθαρός μισθός…να βάζεις και τα επιδόματα που τα παίρνουν όλοι…και δουλεύουν και 5 ώρες την ημέρα
DarkOrion Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και πάλι, αν εσύ θεωρείς οτι οι 2 καταστάσεις είναι ίδιες, τότε δικαίωμά σου. Αν όμως θέλουν και άλλοι να μπουν σε ένα ταμείο πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους που έχει το ταμείο, και όχι να τα αλλάξουν γιατί δεν τους συμφέρει. Και όπως και να χει, η κατάσταση ξέρεις πώς φαίνεται? Ότι τα φάγανε από τα υπόλοιπα ταμεία, τελειώσανε τα λεφτά εκεί, και τώρα θέλουν να μπουν και στα πιο υγιή ταμεία για να τα φάνε και από εκεί. Προς θεού, δεν εννοώ τον κάθε ασφαλιζόμενο. Τα μεγάλα κεφάλια εννοώ που έχουν οδηγήσει την κατάσταση έτσι. Όπως και να έχει όμως, ο μηχανικός πληρώνει από την αρχή, είτε είναι 400, είτε 700 είτε 1000 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορεί και ο άλλος που δεν πληρώνει να μπει σ αυτό το ταμείο και να έχει και τις ίδες απαιτήσεις....(Γνώμη μου...)
Houston Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και πάλι, αν εσύ θεωρείς οτι οι 2 καταστάσεις είναι ίδιες, τότε δικαίωμά σου. Αν όμως θέλουν και άλλοι να μπουν σε ένα ταμείο πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους που έχει το ταμείο, και όχι να τα αλλάξουν γιατί δεν τους συμφέρει. Και όπως και να χει, η κατάσταση ξέρεις πώς φαίνεται? Ότι τα φάγανε από τα υπόλοιπα ταμεία, τελειώσανε τα λεφτά εκεί, και τώρα θέλουν να μπουν και στα πιο υγιή ταμεία για να τα φάνε και από εκεί.Προς θεού, δεν εννοώ τον κάθε ασφαλιζόμενο. Τα μεγάλα κεφάλια εννοώ που έχουν οδηγήσει την κατάσταση έτσι. Όπως και να έχει όμως, ο μηχανικός πληρώνει από την αρχή, είτε είναι 400, είτε 700 είτε 1000 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορεί και ο άλλος που δεν πληρώνει να μπει σ αυτό το ταμείο και να έχει και τις ίδες απαιτήσεις....(Γνώμη μου...) α γεια σου
jimarass Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και πάλι, αν εσύ θεωρείς οτι οι 2 καταστάσεις είναι ίδιες, τότε δικαίωμά σου. Αν όμως θέλουν και άλλοι να μπουν σε ένα ταμείο πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους που έχει το ταμείο, και όχι να τα αλλάξουν γιατί δεν τους συμφέρει. Και όπως και να χει, η κατάσταση ξέρεις πώς φαίνεται? Ότι τα φάγανε από τα υπόλοιπα ταμεία, τελειώσανε τα λεφτά εκεί, και τώρα θέλουν να μπουν και στα πιο υγιή ταμεία για να τα φάνε και από εκεί.Προς θεού, δεν εννοώ τον κάθε ασφαλιζόμενο. Τα μεγάλα κεφάλια εννοώ που έχουν οδηγήσει την κατάσταση έτσι. Όπως και να έχει όμως, ο μηχανικός πληρώνει από την αρχή, είτε είναι 400, είτε 700 είτε 1000 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορεί και ο άλλος που δεν πληρώνει να μπει σ αυτό το ταμείο και να έχει και τις ίδες απαιτήσεις....(Γνώμη μου...) Νομίζεις πως μόνο στο δικό σου ταμείο το κάνανε. Για ρώτα το ΤΕΒΕ όπου τα τελευταία χρόνια μπήκε η σάρα και η μάρα, πχ ταξιτζήδες που οι περισσότεροι δεν έχουν πληρώσει ποτέ στη ζωή τους.. Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά σε κάθε πχ οικοδομή, κάτι πληρώνουμε όλοι μας προς το Ταμείο Μηχανικων. Ισχύει?
DarkOrion Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Νομίζεις πως μόνο στο δικό σου ταμείο το κάνανε. Για ρώτα το ΤΕΒΕ όπου τα τελευταία χρόνια μπήκε η σάρα και η μάρα, πχ ταξιτζήδες που οι περισσότεροι δεν έχουν πληρώσει ποτέ στη ζωή τους.. Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά σε κάθε πχ οικοδομή, κάτι πληρώνουμε όλοι μας προς το Ταμείο Μηχανικων. Ισχύει? 1) Και επειδή το κάνανε στα άλλα ταμεία δεν σημαίνει οτι είναι και σωστό. Γιατί πάμε να χαλάσουμε κάτι που απ' ότι φαίνεται δουλεύει σωστά (όσο πιο σωστά μπορεί να γίνεται τέλος πάντων) και δεν πάμε να φτιάξουμε τα άλλα που είναι λάθος δεν μπορώ να καταλάβω. 2) Δεν ξέρω, δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Θα έχουν κάποιο λόγο. Αλλά αν δεν έχουν κάποιο λόγο, τότε απλά είναι λάθος. Δεν έχει όμως καμία σχέση με τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.