jimarass Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εντάξει, κάπου έχει δίκιο, οι ηλικιωμένοι πολλές φορές είναι αγενείς,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεσται σε όλους το ίδιο.Για τις απάτες: το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά πολλά γίνονται ανούσια. Πχ πάω σε μια ΔΥ επιταγή τραπέζης 3000 ευρώ κ μου ζητάν τρεις υπογραφές και σφραγίδα…έχει καταντήσει τυπική διαδικασία, το κάνουν ξέροντας ότι δεν έχει νόημα , ούτε καν σε κοιτάν να δουν ποιος και τι είσαι…λοιπόν αν κάποιος θέλει να κάνει απάτη δεν μπορεί? Και πολλά άλλα τέτοια. Ατσαλάκωτοι, μαλθακοί, συντηρητικό look, όπως το περιγράφεις και πάντα οι άντρες με την βέρα. Το σύστημα τους κάνει έτσι, έτσι γίνονται … δε ξέρω. Πάντως μοιάζουν πολύ με τους δασκάλους και καθηγητές. Έτσι είναι συνήθως οι φλω***ροι μαμάκηδες που ο μπαμπας τους βρήκε δουλειά, γιατί αλλιώς θα τους είχαν φάει τα σκυλιά!!
afentiko7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εγώ ακόμα να καταλάβω γιατί οι υποστηρικτές εμπόρων ναρκωτικών, απατεώνες δικηγόροι, οι εκμεταλλευτές γιατροί, και οι καταπατητές μηχανικοί να έχουν δικό τους ταμείο "επιστημόνων" και να μην μπουν σ αυτό οι φιλόλογοι, οι βιολόγοι, οι λογιστές.Αυτοί δε ναι επιστήμονες? Είναι τραγικό αυτό που γίνεται με τον καθένα (σωματείο) να κοιτάει την πάρτη του και να γραφει στα @@ τους άλλους εργαζόμενους.Ποιος ρε ευνοούμενοι κατήντησε έτσι το ΙΚΑ?οι εργαζόμενοι ή εσείς που κατασπαταλάτε τους δημόσιους πόρους?Γιατί ρε δημόσιοι τραπεζικοί να παίρνετε σύνταξη μεγαλύτερη του μισθού σας και να αδιαφορείτε για τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα?Πως να υπάρχει άυξηση των μισθών όταν πρέπει να πληρώσουμε 1,5 εκ τεμπέληδες? Είναι δυνατόν ρε να ναι οι χειριστές Η/Υ της εθνικής στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην είναι οι κούριερ και οι ντελιβεράδες?Η τους καθηγητές που δουλεύουν 3 ώρες την ημέρα και έχουν μαύρα και αφορολόγητα από τα ιδιαίτερα? *τεμπέληδες δε σημαίνει δε δουλεύω.Σημαίνει ότι σε γράφω και κάνω κάτι άλλο.Ρωτάς και απαντάνε με μούγκρισμα.Πρέπει εσύ να περιμένεις να μιλήσει η άλλη στο τηλέφωνο για να εξυπηρετηθείς.Και το χειρότερο οι βρωμοσυνδικαλιστές που ναι μεν τους πληρώνω εγώ όχι για να δουλεύουν αλλά για να "ξεσηκώνουν" τους εργαζόμενους του κλάδους του.Οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν.
DarkOrion Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εγώ ακόμα να καταλάβω γιατί οι υποστηρικτές εμπόρων ναρκωτικών, απατεώνες δικηγόροι, οι εκμεταλλευτές γιατροί, και οι καταπατητές μηχανικοί να έχουν δικό τους ταμείο "επιστημόνων" και να μην μπουν σ αυτό οι φιλόλογοι, οι βιολόγοι, οι λογιστές.Αυτοί δε ναι επιστήμονες? Οι μηχανικοί αν δεν κάνω λάθος πληρώνουν εισφορές στο τσμεδε από την στιγμή που θα πάρουν το πτυχίο τους, είτε έχουν δουλειά είτε δεν έχουν. Ακόμα και όταν είναι στρατό πληρώνουν εισφορές και αυτά τα χρόνια θεωρούνται συντάξιμα. Θεωρείς εσύ δίκαιο να μπουν και οι υπόλοιποι σ αυτό το ταμείο?
χάπι Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Οι μηχανικοί αν δεν κάνω λάθος πληρώνουν εισφορές στο τσμεδε από την στιγμή που θα πάρουν το πτυχίο τους, είτε έχουν δουλειά είτε δεν έχουν. Ακόμα και όταν είναι στρατό πληρώνουν εισφορές και αυτά τα χρόνια θεωρούνται συντάξιμα. Θεωρείς εσύ δίκαιο να μπουν και οι υπόλοιποι σ αυτό το ταμείο? ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι ! (για την ακρίβεια ταυτόχρονα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Με το που περνάς τις εξετάσεις -μετά το πτυχίο- για την άδεια άσκησης επαγγέλματος γράφεσαι ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο ΤΣΜΕΔΕ κι αρχίζεις να πληρώνεις)
afentiko7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Eυχαριστώ τους 2 προγράψαντες που επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα μου.Οτι ο κάθε επαγγελματικός κλάδος κοιτάει την πάρτη του και γράφει στα παπάρια του τους άλλους.Γιατί δεν είδα κανένα από όλους αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται για την πάρτη τους να διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των άλλων εργαζόμενων. Θεωρείς εσύ δίκαιο να μπουν και οι υπόλοιποι σ αυτό το ταμείο? Θεωρώ δίκαιο ένα ταμείο για όλους.Ανταποδοτικό με ποια έννοια.Αν εσύ πχ έχεις 1000 ευρώ συνταξη και η Μάρω 300 να πάρει η μάρω 100 από σένα και 100 από τον άλλο γιατρό να ζήσει και αυτή. Αυτό δε λέγεται εξίσωση προς τα κάτω όπως την αποκαλούν κάποια μαρξιστοειδή(αναθεωρητικά ή μη το ίδιο μου κάνει) του κ...Λέγεται βοήθεια προς το συνάνθρωπο.
χάπι Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Eυχαριστώ τους 2 προγράψαντες που επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα μου.Οτι ο κάθε επαγγελματικός κλάδος κοιτάει την πάρτη του και γράφει στα παπάρια του τους άλλους.Γιατί δεν είδα κανένα από όλους αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται για την πάρτη τους να διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των άλλων εργαζόμενων. Θεωρώ δίκαιο ένα ταμείο για όλους.Ανταποδοτικό με ποια έννοια.Αν εσύ πχ έχεις 1000 ευρώ συνταξη και η Μάρω 300 να πάρει η μάρω 100 από σένα και 100 από τον άλλο γιατρό να ζήσει και αυτή. Αυτό δε λέγεται εξίσωση προς τα κάτω όπως την αποκαλούν κάποια μαρξιστοειδή(αναθεωρητικά ή μη το ίδιο μου κάνει) του κ...Λέγεται βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Ααααα μα δεν τα λες με τη σωστή αναλογία τα πράγματα. Άλλο είναι να πληρώνεις με το "έτσι θέλω", έχεις- δεν έχεις δουλειά, από τα 25 ως τα 65, κατά μέσο όρο (γιατι στην αρχή έχεις μια 2ετία "περίοδο χάρητος" με λίγο ελαττωμένες εισφορές) 700 ευρώ το μήνα στο κωλοταμείο, ενώ η Μάρω μπορεί να βγάζει τα ίδια λεφτα μ'εσένα και να δίνει 200/ μήνα στο ταμείο της και τα υπόλοιπα να τα τρώει ξερωγώ στις πουτάνες και να φτασετε στα συντάξιμα χρόνια και να σου λένε "βοήθα και το συνάνθρωπο Μάρω ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, που τα επιπλέον 500*12*40, τα έφαγε όπου γούσταρε, ενώ εσύ τα πλήρωνες -αναγκαστικά- για τη σύνταξή σου." Γκέγκε συνάνθρωπε ?
Houston Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 afentiko7Εγώ ακόμα να καταλάβω γιατί οι υποστηρικτές εμπόρων ναρκωτικών, απατεώνες δικηγόροι, οι εκμεταλλευτές γιατροί, και οι καταπατητές μηχανικοί να έχουν δικό τους ταμείο "επιστημόνων" και να μην μπουν σ αυτό οι φιλόλογοι, οι βιολόγοι, οι λογιστές.Αυτοί δε ναι επιστήμονες? Είναι τραγικό αυτό που γίνεται με τον καθένα (σωματείο) να κοιτάει την πάρτη του και να γραφει στα @@ τους άλλους εργαζόμενους.Ποιος ρε ευνοούμενοι κατήντησε έτσι το ΙΚΑ?οι εργαζόμενοι ή εσείς που κατασπαταλάτε τους δημόσιους πόρους?Γιατί ρε δημόσιοι τραπεζικοί να παίρνετε σύνταξη μεγαλύτερη του μισθού σας και να αδιαφορείτε για τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα?Πως να υπάρχει άυξηση των μισθών όταν πρέπει να πληρώσουμε 1,5 εκ τεμπέληδες? Είναι δυνατόν ρε να ναι οι χειριστές Η/Υ της εθνικής στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην είναι οι κούριερ και οι ντελιβεράδες?Η τους καθηγητές που δουλεύουν 3 ώρες την ημέρα και έχουν μαύρα και αφορολόγητα από τα ιδιαίτερα? *τεμπέληδες δε σημαίνει δε δουλεύω.Σημαίνει ότι σε γράφω και κάνω κάτι άλλο.Ρωτάς και απαντάνε με μούγκρισμα.Πρέπει εσύ να περιμένεις να μιλήσει η άλλη στο τηλέφωνο για να εξυπηρετηθείς.Και το χειρότερο οι βρωμοσυνδικαλιστές που ναι μεν τους πληρώνω εγώ όχι για να δουλεύουν αλλά για να "ξεσηκώνουν" τους εργαζόμενους του κλάδους του.Οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν. Κάτσε τώρα γιατί τα μπέρδεψες. ''Οι υποστηρικτές εμπόρων ναρκωτικών, απατεώνες δικηγόροι, οι εκμεταλλευτές γιατροί, και οι καταπατητές μηχανικοί'' είναι ελεύθεροι επαγγελματίες … δεν τους πληρώνεις εσύ. Στα υπόλοιπα από κει και κάτω συμφωνώ και καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι. Για το ΤΣΜΕΔΕ : Δεν είναι 700 τον μήνα προς θεού, ούτε περίοδος χάρητος. Υπάρχουν κλάσεις. Στην πρώτη , νέοι μηχανικοί ως 5 χρόνια πληρώνουν 860 το εξάμηνο. Μετά τα 5 χρόνια 1280 και πάει λέγοντας. Αυτά είναι τα ελάχιστα, αν θες πληρώνεις επιπλέον για πιο ανταποδοτική σύνταξη. Αλλά είναι πολλά για κάποιον νέο και είναι άδικο να συγχωνευτούν τα ταμεία, ειδικά γι αυτούς που πλήρωναν μια ζωή και ετοιμάζονται τώρα να βγουν στη σύνταξη. Μετά πώς να μη διπλασιαστούν οι αμοιβές των μηχανικών…
pseira Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Συγγνώμη αλλά ποιός παίρνει 26800? Εγώ παίρνω 1100 μικτά το μήνα. Βγάλε 150 το ΤΣΜΕΔΕ , 950 καθαρά. Και είμαι και 4 χρόνια με πτυχίο στη δουλειά. 14 μισθοι χ 1100 = 15400. (13300 καθαρά). Σε 'δολάρια' είναι 23000 με το δολλάριο ΣΗΜΕΡΑ . Η έρευνα έγινε το 2006 όμως που ζήτημα να είχαμε ισοτιμία 1.2 περίπου. Δηλαδή ~ 18.500 δολλάρια. @@ Ποιός παίρνει τόσα να μου πεί να παώ και γω σε κείνη τη δουλειά....
χάπι Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 καλά παιδιά... Δε σκοπεύω να μοιραστώ δημόσια τα ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα αλλά, σας λέω ότι τα νουμεράκια που γράφετε αφορούν μόνο κλάδο κύριας συνταξης κι οχι τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ (καμια σχέση με "αν θες πληρώνεις παραπάνω") προσαυξήσεις (κλάδος ειδικής προσαύξησης, επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχών, κλάδος υγείας). Πάντως, για αυτό που λέγαμε πριν με αφεντικό7, και βλέποντας το θέμα πέρα από τα κλαδικά : για να πάρει ένας συνταξιούχος 1000 ευρώ, θα πρέπει 4 νέοι να δίνουν 250 ευρώ για κύρια σύνταξη. Η αναλογία αυτή, λογω υπογεννητικότητας δεν είναι πια 1/4 αλλά, 1/1,8 άρα, πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να ...γεννηθούν περισσότερα παιδιά. Υπό ΑΥΤΗΝ την έννοια συμφωνώ με την "ενίσχυση" της Μάρως αφού ίσως να μην πάρει και καθόλου σύνταξη...(δηλαδή από το να μην πάρει καθόλου, αντε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι...) (το 700 είναι υπερβολικό αλλά, περιέλαβα μια μικρή εισφορά στο ΙΚΑ, στην οποία υποχρεούμαστε αλλά, αυτό είναι "τοπικό" και δεν ισχύει γενικά για τους μηχανικούς)
Houston Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 εντάξει το σωσες μηχανικός είσαι? αντε να δω και τον αγώνα
jimarass Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εφόσον οι μηχανικοί πληρώνουν έτσι, τότε πρέπει να έχουν δικό τους ταμείο. Να ρωτήσω όμως γιατί από κάθε έργο εγώ πρέπει να πληρώσω στο ταμείο σας? Το ίδιο γίνεται και για δικηγόρους και για δημοσιογράφους. Άμα θέλετε βγάλτε σύνταξη με τις εισφορές σας. Όχι με τις δικές μου...
χάπι Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 εντάξει το σωσες μηχανικός είσαι? αντε να δω και τον αγώνα τι "έσωσα" ? όχι ! Οινολόγος ! καλή νίκη στην Τσέλσι !:p
gdevil Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Να διορθώσω κάποιες ασάφειες;; Καταρχήν, οι κλάσεις του ΤΣΜΕΔΕ ειναι 14, μόνο η 14η δίνει έκπτωση 40% στις εισφορές, και φυσικά όσο ανεβαίνεις κλάση τόσο ανεβαίνει και η σύνταξη, ανάλογα και με πόσα χρόνια είσαι στην κλάση. Δηλ, εξαρτάται από το πόσα δίνεις και για πόσο χρονικό διάστημα τα δίνεις. Επίσης η έκπτωση είναι 40% για την πρώτη 5ετία. Αυτό σημαίνει εισφορές περίπου 2000? τον χρόνο. Χωρίς έκπτωση αυτές γίνονται περίπου 3300. Σε αυτά δεν συμπεριέλαβα την ειδική προσαύξηση που δίνεις υποχρεωτικά αν είσαι άνω των 35 χρόνων, δλδ άλλα 840? ανά έτος. Δλδ, αν είσαι σήμερα άνω των 35ετών μηχανικός, πληρώνεις κατ' ελάχιστον 4140? ετήσια ασφάλιση. Τέλος, για την κατάντια του ΙΚΑ δεν φταίνε οι μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί κλπ, αλλά το κράτος που του χρωστάει ένα κάρο ευρώ. Ας πληρώσει πρώτα λοιπόν το κράτος αυτά που ωφείλει από το δικό του μερίδιο συμμετοχής στην ασφάλιση των υπαλλήλων (αν δεν κάνω λάθος είναι 1/3 εργαζόμενος, 1/3 εργοδότης, 1/3 κράτος) και μετά τα λέμε.
johnnyestia Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Το ρεζουμέ το δικό μου για τους μηχανικούς είναι οτί μόνο οι καμμένοι δεν καίγονται...
Ather Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Επειδή ασφαλίστηκα πρόσφατα στο ΤΣΜΕΔΕ και είμαι ταυτόχρονα Δ.Υ. έχω να δηλώσω τα εξής. Αν είσαι μισθωτός δεν πληρώνεις κάποιο στάνταρ ποσό όπως οι ελεύθεροι επαγγλεματίες αλλά βάσει ποσοστών. Οι κρατήσεις του εργαζόμενου (εκτός κλάδου υγείας) είναι μειωμένες στο 50% για τα 5 πρώτα χρόνια. Οι κρατήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ (προ προσαύξησης) είναι σαφώς λιγότερες από κάποιον που δουλεύει στο ΙΚΑ. Γιατί να πληρώνει κάποιος εισφορές στο ΙΚΑ όταν είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ; Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον. (και το 40% ήταν πιο παλιά). Οι Δ.Υ με ασφάλεια στο δημόσιο δεν έχουν δικό τους ταμείο για την κύρια σύνταξη, κόβει το κράτος απευθείας από τον προϋπολογισμό του. Κάποιος ρώτησε γιατί ένας φιλόλογος να μην μπορεί να μπει στο ταμείο επιστημόνων. Το ρώτησε επειδή το πιστεύει η επειδή θα είναι πολύ εύρωστο ταμείο; Να πω επίσης ότι τα 3 ταμεία έχουν ιδιαιτερότητες, πχ το ΤΣΜΕΔΕ δίνει εγγυητικές. Ένας άλλος είπε για κρατήσεις υπερ των ταμείων. Πόσες είναι αυτές κάθε χρόνο; Όταν αγοράζω πάντως χαρτόσημα γράφουν επάνω (υπέρ ΟΓΑ 20% κλπ). Τέλος να θυμίσω ότι η ασφάλιση είναι κοινωνική και δεν έχει απαραίτητα ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή δεν παίρνεις ότι ακριβώς πληρώνεις (σε ποσά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.