Προς το περιεχόμενο

Μισθός Μηχανικού = Μισθό Δασκάλου (Μόνο στην Ελλάδα)

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολλά πραγμάτα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά στον οικονομικό τομέα στη χώρα μας αλλά για κάποιους λόγους, γνωστούς και μη, δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ήταν διπλάσιοι οι μισθοί των μηχανικών αλλά σίγουρα πρέπει να είναι υψηλότεροι.

Δημοσ.
Εξυπακούεται ότι ο μηχανικός θα έπρεπε να πληρώνεται τουλάχιστον διπλά από τον δάσκαλο.

Και των μελαχροινών οικονομολόγων, πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος από των μηχανικών.

Δημοσ.

στην ιταλια το ταμιο ανεργειας δινει 1000 ευρο...εδω 1000 περνει ο δασκαλος...τι να λεμε τωρα....βεβαια ειναι πιο ακριβη (ειναι?) η ζωη στην ιταλια αλλα οχι και 3 φορες πανω...

Δημοσ.
Και των μελαχροινών οικονομολόγων, πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος από των μηχανικών.

Συμφωνώ, με εξαίρεση εκείνους που έχουν χαίτη.

Δημοσ.
Εξυπακούεται ότι ο μηχανικός θα έπρεπε να πληρώνεται τουλάχιστον διπλά από τον δάσκαλο.

αν δεν ειναι κακο χιουμορ, τοτε δεν εχω κατι να πω.

Δημοσ.

Για μένα, όλα επαγγέλματα είναι.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έννοια, κοινωνικό λειτούργημα.

Εκτός αν κάνεις κάτι αφιλοκερδώς.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα. Οσοι τελειωσανε το σχολειο και βγαλανε μια σχολη, σημαινει οτι ξεκινανε απο την ιδια αφετηρια. Και ο μηχανικος και ο δασκαλος καλα κανουν και παιρνουν τα ιδια. Δεν καταλαβαινω γιατι ο ενας πρεπει να παιρνει περισσοτερα απο τον αλλο. Φυσικα μιλαω για το γενικο πληθυσμο. Εννοειται πως τα μεγαλα μυαλα και τα ξεφτερια (με την καλη εννοια) πρεπει να παρουν πολυ περισσοτερα. Δεν σημαινει οτι οσοι εχουν ενα πτυχιο απο την ιδια σχολή, ξερουν τα ιδια και εχουν και τις ιδιες ικανότητες.

Δημοσ.

Κοιτα πανκυ. Αν παρεις καθαρα την φυση του δασκαλου, ειναι κοινωνικο λειτουργημα. Αν το παρεις στην σημερινη μορφη του, δεν ειναι λειτουργημα. Επισης, αν το σκεφτεις κατω απο αλλες κοινωνικες συνθηκες, θα μπορουσε να ειναι λειτουργημα οπως το εννοεις εσυ, μονο αν ειμασταν γαλατικο χωριο. Γιατι αν καποιος το εκανε αφιλοκερδως, δεν θα μπορουσε να ζησει.

Τεσπα, ξεπερνωντας το τι ειναι, δεν μπορω να καταλαβω, με ποιο επιχειρημα, ο μηχανικος πρεπει να παιρνει περισσοτερα απο ενα δασκαλο.

Δημοσ.
Μηχανικός 26,100 =~ Δάσκαλος 24,800

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_17_30/11/2006_174498

Ελληνες, από τους πιο κακοπληρωμένους στον κόσμο

Αν λαβεις υποψιν και τον πραγματικο χρονο εργασιας για καθε εμπαγγελμα τοτε να δεις τι διαφορα βγαινει.Ο δασκαλος εργαζεται κατω απο 30 ωρες ενω ο μηχανικος τουλαχιστον 40 ωρες και εαν ειναι σε εργοταξιο αστα καλυτερα.

Εγω ειμαι μηχανικος και η αδερφη μου δασκαλα και βλεπω απο πρωτο χερι τις διαφορες.Οταν πηρε το πτυχιο της το μονο που εκανε ειναι μια αιτιση για αναπληρωτρια και περιμενε που 8α διοριστει με καθαρες απολαβες 1100 το μηνα.Ενω εγω ετρεχα σε ολη την Ελλαδα αλλαζοντας καθε 6 μηνες εταιρια με μηνιατικο που δεν εφτανε ουτε για τα βασικα.

Δεν λεω τωρα τελευταια εχουν φτιαξει καπως τα πραγματα χωρις ακομα βεβαια να φτασω τα (ακαθαρτα) εσοδα που αναφερει η εφημεριδα για τους μηχανικους αλλα αυτη η διαφορα μηχανικου-δασκαλου ειναι ενας απο τους λογους που ψαχνομαι να φυγω απο την ελλαδα.

Δημοσ.

αυτος ειναι ο μισθος του μονιμου ή ωρομισθιου δασκαλου / καθηγητη; γιατι οι περισσοτεροι ωρομισθιοι ειναι...

(παιδεια και πρασινα αλογα... ;))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...