Προς το περιεχόμενο

Γονατίζει ο υπολογιστής σε αναπαραγωγή video 1080p

kx5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε φανταζόμουν ότι θα είχα πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή HD video.

Τελικά το pc δεν τα καταφέρνει.

Βασική σύνθεση: Athlon64 3000+, 1GB DDR400, ATI9550, SATA hdd.

Η σειρά anime που θέλω να δω είναι σε ανάλυση 1920x1080 (H264) με ήχο 5.1AAC.

Με εξαίρεση τον VLC που έπαιζε το video σε σπαστή κίνηση, όλοι οι άλλοι players σερνόντουσαν με τη cpu κολλημένη στο 100%.

Έχω εγκατεστημένο το CCCP πακέτο codecs.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα και με το HD (1080i) trailer της ταινίας "300".

Κοιτάζοντας στο google ορισμένα άρθρα (σχετικά με το πρόβλημα μου) αναφέρουν ως αίτιο την αδυναμία της κάρτας γραφικών. Ισχύει κάτι τέτοιο ή έχω πρόβλημα με τους codec?

Ρίξτε καμιά ιδέα... :|

Δημοσ.

Ποιον decoder χρησιμοποιεις?

Ο ταχυτερος decoder ειναι ο CoreAVC αλλα δεν ειναι free...

Παντως, υλικο 1080p ελαχιστοι υπολογιστες μπορουν να το αντεξουν χωρις hardware acceleration....

Δημοσ.

Διάβασα για τον CoreAVC. Είναι ο καλύτερος για αυτές τις περιπτώσεις.

Στο δικό μου o FFDshow αναλαμβάνει για H264 (libavcodec). Αν τον απενεργοποιήσω έχω λίγο καλύτερο video αλλά με σπαστή κίνηση πάλι.

Υπάρχει περίπτωση να παίξει το video με κάποιο τρόπο στον υπολογιστή μου?

Δημοσ.

Αν η καρτα γραφικων δεν υποστηριζει hardware acceleration, τοτε η μονη σου ελπιδα ειναι το CoreAVC...

Απλως ειναι υπερβολικα μεγαλη η αναλυση(+progressive) για οποιονδηποτε συγχρονο υπολογιστη, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων....

...και το h.264 ειναι αρκετα πολυπλοκο στην αποκωδικοποιηση....

Δημοσ.
Αν η καρτα γραφικων δεν υποστηριζει hardware acceleration, τοτε η μονη σου ελπιδα ειναι το CoreAVC...

Να υποθέσω ότι μια καινούρια κάρτα γραφικών "HDTV ready" θα υποστιρίζει hardware αποκωδικοποίηση?

Δημοσ.

Μπορεις να υποθεσεις οτι θες....

...αλλα καλο θα ηταν να το ψαξεις καλα, πριν τα ακουμπησεις...

Και φυσικα θα πρεπει και ο decoder που θα χρησιμοποιησεις να υποστηριζει hardware acceleration...

Δημοσ.
Μπορεις να υποθεσεις οτι θες....

...αλλα καλο θα ηταν να το ψαξεις καλα, πριν τα ακουμπησεις...

Και φυσικα θα πρεπει και ο decoder που θα χρησιμοποιησεις να υποστηριζει hardware acceleration...

Φυσικά.

Thnxs για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Βάλε τους τελευταίους drivers της ΑΤΙ και δοκίμασε να δεις το βίντεο είτε με PowerDV7 είτε WINDVD8

αφού έχεις ενεργοποιήσει το hardware acceleration μέσα από τα προγράμματα αυτά.

Δημοσ.

Εγώ πάντος που έχω παρόμοια σύνθεση με η δική σου λίγο χειρότερη ίσωε δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα: Athlon64 3000+, 512 ΜΒ, NVIDIA FX5900, SATA hdd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...