Paragontas-x Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Τελικά μετά από τόσα ποστ ακόμα δεν έχουμε κατάληξη ότι π.χ. από ένα άλφα ποσό και πάνω συμφέρει να κάνει την μετατροπή νομίσματος το paypal ή η εκάστοτε τράπεζα.
isay Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 43 λεπτά πριν, gioiliop7 είπε Ναι κατάλαβα. Όμως πρέπει να ελέγχουμε συνέχεια το χρηματιστήριο να δούμε τις ισοτιμίες;😂 Εγω αυτό πρώτη φορά το ακούω οπότε έχω χάσει αρκετά cents μάλλον 😂 Δε χρειάζεται να ελέγχεις συνεχεια την ισοτιμια γιατί αναλογικα οι διαφορες του ειναι ιδιες. Μια φορα το τρίμηνο-εξάμηνο απλά ελέγχεις που μπορει να εχει αλλαξει πολύ η ισοτιμια δολαλριου-ευρω. Για cents δεν αξίζει ο κοπος. Αν πχ σήμερα 1 δολλάριο ειναι 0,80 ευρω το paypal θα στο χρεώνει 0,90, η τραπεζα Α 0,83 και η τραπεζα Β 0,84. Αν αυριο το 1 δολλαριο κάνει 0,40 ευρω, αντιστοιχα (και στο περιπου) το paypal θα σε χρώσεις 0,45, η τραπεζα Α 0,42 και η Β 0,43. Αυτο που πρεπει να μάθεις μια φορά ειναι ποσο και πως σε χρεώνει η τραπεζα σου για προμήθεια για τη συγκεκριμένη καρτα που εχεις και μπακαλιστικα να υπολογιζεις πόσο θα πλήρωνες με τον ένα ή τον αλλο τροπο. Αν πχ η τραπεζα σου σε χρεώνει 1 ευρω μεχρι τα πρωτα 30 δολλάρια, τοτε για αγορά ειδους 3 δολλαρίων, στο paypal θα χρεωθείς 2.4 ευρω, ενω στην τραπεζα σου θα χρεωθείς 3,49 Και θα στο πω αλλη μια φορα. Αν κάνεις πολλες μικρες αγορές και θες να ξεμπλέξεις με ισοτιμιες, βγαλε μια κάρτα revolut. Μια φορα στο τοσο θα κανεις ενα ηλεκτρονικο έμβασμα (που κοστιζει 1 ευρω) και δεν θα αυτο-ζαλιζεσαι ποσο το ενα και ποσο το αλλο. 33 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Τελικά μετά από τόσα ποστ ακόμα δεν έχουμε κατάληξη ότι π.χ. από ένα άλφα ποσό και πάνω συμφέρει να κάνει την μετατροπή νομίσματος το paypal ή η εκάστοτε τράπεζα. Ναι γιατί οπως εχουμε πολυσυζυτήσει, υπάρχουν πάρα πολλές υποπεριπτώσεις ανα τράπεζα και ανα κάρτα τράπεζας, ώστε για Χ ποσο στη μια τραπεζα να συμφερει και στη Β να μη συμφερει. ΔΕΝ γινεται να υπάρχει ένα για ολα. Μπορεις βεβαια και εσύ να βοηθήσεις ενεργά, φτιάχνοντας και συντηρώντας ένα οδηγο οπου να βάλεις περιπτώσεις με έτοιμα παραδείγματα ανα κάρτα και τράπεζα και να το κοτσάρεις στο wiki ώστε να το ενημερώνεις ευκολα (εσυ ή οποιος αλλο θελει να βοηθήσει) Wiki -> https://www.insomnia.gr/wiki 1
Paragontas-x Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) το θέμα είναι ότι αν μιλάνε για μικροποσα του στυλ 1 έως 5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού τότε δεν αξίζει καν να ασχολιωμαστε απλά για να γλιτώσουμε 1 έως 5 ευρώ ανά αγορα κτλ. Αν τώρα είναι να γλιτώσουμε πάνω από 10 ευρώ ανά αγορά τότε ναι οκ να ασχοληθούμε. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από Paragontas-x
isay Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε το θέμα είναι ότι αν μιλάνε για μικροποσα του στυλ 1 έως 5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού τότε δεν αξίζει καν να ασχολιωμαστε απλά για να γλιτώσουμε 1 έως 5 ευρώ ανά αγορα κτλ. Αν τώρα είναι να γλιτώσουμε πάνω από 10 ευρώ ανά αγορά τότε ναι οκ να ασχοληθούμε. Καμια αντιρρηση. Φτιάξε εσυ αν θες ενα οδηγο και ασε τους συνφορουμιτες να κρινουν αν το περιθώριο πρεπει να ειναι 1 ή 5 ή 10 ή 20 ή παραπάνω ευρω 1
Paragontas-x Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) κατά την ταπεινή μου άποψη και τίποτα παραπάνω πιστεύω για πόσα "προμήθειας" μέχρι 5 ευρώ δεν αξίζει να χαλάς την ζαχαρένια σου για το τι να προτιμήσεις κάθε φορά. Ειδικά αν η "προμήθεια" της τράπεζας ή του PayPal είναι ανεξαρτήτου ποσού και απλά είναι την κάθε φορά. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από Paragontas-x
isay Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε κατά την ταπεινή μου άποψη και τίποτα παραπάνω πιστεύω για πόσα "προμήθειας" μέχρι 5 ευρώ δεν αξίζει να χαλάς την ζαχαρένια σου για το τι να προτιμήσεις κάθε φορά. Ειδικά αν η "προμήθεια" της τράπεζας ή του PayPal είναι ανεξαρτήτου ποσού. Σεβαστή η άποψη σου αλλα με βάση το προ-προηγουμενο ερώτημα σου ποιο ειναι το ποσο αγοράς που απο εκει και πάνω συμφερει η τραπεζα/paypal. Αν ο Χ εχει την ιδια απορια με αυτή που εξέφρασες, τι τον συμβουλευεις; Π.χ. για αγορα cif Z δολαλρίων και πάνω σας συμφερεει τραπεζα Α με κάρτα Β παρα απευθειας απο paypal.
risingsun Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 39 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε το θέμα είναι ότι αν μιλάνε για μικροποσα του στυλ 1 έως 5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού τότε δεν αξίζει καν να ασχολιωμαστε απλά για να γλιτώσουμε 1 έως 5 ευρώ ανά αγορα κτλ. Αν τώρα είναι να γλιτώσουμε πάνω από 10 ευρώ ανά αγορά τότε ναι οκ να ασχοληθούμε. Δεν αξιζει για σενα,γιατι για μενα παραδειγμα αυτα τα μικροποσα που λες μαζευονται και στην ουσια βγαινεις χαμενος!
Paragontas-x Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) μαζεύονται αν κάνεις πολλές αγορές από πολλά διαφορετικά καταστήματα αν κανείς από ένα και μοναδικό και φροντίζεις να κάνεις σε μια και μόνο παραγγελία ότι θέλεις τότε δεν μαζεύεται τιποτα. τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω. 10 λεπτά πριν, risingsun είπε Δεν αξιζει για σενα,γιατι για μενα παραδειγμα αυτα τα μικροποσα που λες μαζευονται και στην ουσια βγαινεις χαμενος! Και εσύ τι κάνεις δηλαδή; πριν από κάθε αγορά κάθεσε και υπολογίζεις το πόσο που θα κρατήσει το PayPal ή η τραπεζα και κάθε φορά αλλάζεις ποιος θα είναι υπεύθυνος το PayPal ή η οποία τράπεζα για την αλλαγή νομίσματος; Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από Paragontas-x
risingsun Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε μαζεύονται αν κάνεις πολλές αγορές από πολλά διαφορετικά καταστήματα αν κανείς από ένα και μοναδικό και φροντίζεις να κάνεις σε μια και μόνο παραγγελία ότι θέλεις τότε δεν μαζεύεται τιποτα. Σε αυτο συμφωνω μαζι σου. 3 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Και εσύ τι κάνεις δηλαδή; πριν από κάθε αγορά κάθεσε και υπολογίζεις το πόσο θα κρατήσει το PayPal ή η τραπεζα και κάθε φορά αλλάζεις ποιος θα είναι υπεύθυνος το PayPal ή η οποία τράπεζα; Οχι απλως αλλαζω(πριν πληρωσω)την τραπεζα να μετατρεψει το συναλλαγμα μονη της αλλιως αν δεν με συμφερει τοτε αφηνω το paypal να το κανει.Να καθομαι να κοιταω τωρα αν επεσε το δολαριο η αυξανεται το ευρω καθε μερα πριν αγορασω κατι,οχι απλα δεν το κανω.
Paragontas-x Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) εγώ προσωπικά τωρα τελευταία το έχω γυρίσει στο να είναι η τραπεζα(alpha Bank) υπεύθυνη για την αλλαγή γιατί ακούω ότι το PayPal έχει ανεβάσει λιγο τιμές σε σχεση με παλιοτερα. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από Paragontas-x
risingsun Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε εγώ προσωπικά τωρα τελευταία το έχω γυρίσει στο να είναι η τραπεζα(alpha Bank) υπεύθυνη για την αλλαγή γιατί ακούω ότι το PayPal έχει ανεβάσει λιγο τιμές σε σχεση με παλιοτερα. Αυτο ειναι αληθεια και ειναι η καλυτερη λυση.Ετσι δεν πληρωνεις ουτε λεπτο παραπανω!
studiokristo Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά, παραγγελία από Banggood θέλω να την επιστρέψω πίσω. Θα μου καλύψει το PayPal τα μεταφορικά;
risingsun Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Προς ενημερωση ολων,οπως ειχα πει σε προηγουμενο ποστ,εβαλα την τραπεζα να μετατρεπει το συναλλαγμα και οχι το paypal. Τεσπα εκανα καποιες αγορες 5 λεπτων και 10 και δεν ειδα καποια χρεωση παραπανω.Εχτες εκανα μια που ειχε το αντικειμενο 4.38€ και βλεπω οτι μου χρεωθηκε 4,55€.Νταξει δεν εγινε και κατι αλλα βλεπω οτι και με αυτη τη λυση υπαρχει μια εξτρα χρεωση...
bebakos11 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, risingsun είπε Προς ενημερωση ολων,οπως ειχα πει σε προηγουμενο ποστ,εβαλα την τραπεζα να μετατρεπει το συναλλαγμα και οχι το paypal. Τεσπα εκανα καποιες αγορες 5 λεπτων και 10 και δεν ειδα καποια χρεωση παραπανω.Εχτες εκανα μια που ειχε το αντικειμενο 4.38€ και βλεπω οτι μου χρεωθηκε 4,55€.Νταξει δεν εγινε και κατι αλλα βλεπω οτι και με αυτη τη λυση υπαρχει μια εξτρα χρεωση... καλησπερα. μηπως μπορεις να μου πεις πως το εκανες γιατι εχω φαει τον κοσμο και εκει που το εχουν κρυψει δεν το βρισκω?
alfeios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, bebakos11 είπε καλησπερα. μηπως μπορεις να μου πεις πως το εκανες γιατι εχω φαει τον κοσμο και εκει που το εχουν κρυψει δεν το βρισκω? Ειναι εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα