Προς το περιεχόμενο

PayPal

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, patrickdrd είπε

πολυ ειναι αυτο; σε σχεση με τις αλλες;

Εξαρταται ποια κάρτα έχεις της κάθε τράπεζας και τι ποσό επιχειρείς να αγοράσεις. Προτείνω να μιλήσεις με τις 2 τραπεζες (alpha, eurobank) να σου πουν συγκεκριμένα πόσο είναι η προμήθεια για κάθε μια.

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

patrick είτε κοιτάς μονος σου τους τιμοκαταλογους των τραπεζών (τις εχουν στο site τους) και υπολογιζεις

ή

δινει ακριβή στοιχεία (π.χ. εχω προπληρωμενη Χ απο Υ τραπεζα και πιστωτική Κ απο Ζ τραπεζα και θελω να κάνω αγορα 5 δολλαρια, τι με συμφερει) και ελπιζεις κάποιος να εχει τον ιδιο συνδυασμο και να το εχει κανει προσφατα. 

Ετσι θα κάνεις δουλεια και οχι επαναλαμβανοντας την ιδια γενικη ερώτηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23 minutes ago, isay said:

patrick είτε κοιτάς μονος σου τους τιμοκαταλογους των τραπεζών (τις εχουν στο site τους) και υπολογιζεις

ποιους καταλογους; για τις ισοτιμιες;

εχουμε, π.χ. για USD

alpha: πωληση: 1,14    αγορα: 1,175

eurobank:    1,13    1,20

leupay: 1,12 1,19

τι συμπερασμα βγαινει;

ουτως ή αλλως πολυ κοντα ειναι ολες, αρα το θεμα ειναι να μην ειναι pp
(που εκει μαλλον εχει διαφορα) κι οτι θελει ας ειναι;

Επεξ/σία από patrickdrd
Δημοσ.
3 ώρες πριν, patrickdrd είπε

Ξεχνάς την χρέωση για αγορά σε ξένο νόμισμα που έχουν οι τράπεζες.to pp δεν έχει αλλά σε χρεώνει παραπάνω στην μετατροπή.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, patrickdrd είπε

ποιους καταλογους; για τις ισοτιμιες;

εχουμε, π.χ. για USD

alpha: πωληση: 1,14    αγορα: 1,175

eurobank:    1,13    1,20

leupay: 1,12 1,19

τι συμπερασμα βγαινει;

Δεν μιλούσα για τις διαφορές νομισμάτων στις ισοτιμιές, αλλά τις επιπλέον χρεώσεις που εχουν οι τραπεζες (αναλογα την τραπεζα, κάρτα, ποσο, κλπ) για τη μετατροπή συναλλαγματος. 

Νωριτερα στον paragonta ειχα δωσει παραδειγμα με 5 ευρω. 

Δημοσ.

οκ, διάβασα κι αυτό:

άρα για μικρές αγορές βάζουμε το pp να κάνει την μετατροπή, αλλά πάνω στην κάρτα μας για να γράφουμε και αφορολόγητο

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, patrickdrd είπε

οκ, διάβασα κι αυτό:

άρα για μικρές αγορές βάζουμε το pp να κάνει την μετατροπή, αλλά πάνω στην κάρτα μας για να γράφουμε και αφορολόγητο

Κάνω συνέχεια μικρές αγορές με κάρτες (ΑΜΕΧ και Mastercard) της AlphaBank. Δεν υπάρχει προμήθεια 1€ στις αγορές με αυτές τις κάρτες

• Thanks 1
Δημοσ.

για mastercard γράφει:

Κάρτες MasterCard α) στην Ελλάδα: ευρώ 0,65+0,20% επί του ποσού της συναλλαγής

το θέμα είναι πιο βγαίνει μεγαλύτερο τελικά, αυτό, της visa (γιατί εγώ και visa της alpha) ή του pp; ιδού το ερώτημα

Δημοσ.
14 hours ago, Havik said:

Ξεχνάς την χρέωση για αγορά σε ξένο νόμισμα που έχουν οι τράπεζες.to pp δεν έχει αλλά σε χρεώνει παραπάνω στην μετατροπή.

ειναι σιγουρο αυτο;

εδω γραφει για conversion fees:

https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/ua/useragreement-full

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια πως αλλαζω το conversion method, θελω να αγορασω κατι απο το ebay και δεν μπορω να αλλαξω την μεθοδο μετατροπης.

Εdit:Απαραδεκτοι κλεφταραδες, ειχα βαλει το two step security και οταν πατουσα για να το αλλαξω μου εδιναν ενα sms του οποιου ο κωδικος δεν λειτπυργουσε, αφου το επαναλαβα 5 φορες το αφαιρεσα και εκανα τη δουλεια μ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή έχω ενεργοποιήσει κι εγώ αυτήν την μέθοδο sing in στο site του paypal και δουλεύει άψογα μήπως έκανες κάποιο λάθος όταν την ενεργοποιήσεις?

Π.χ. να δώσεις λάθος κινητό τηλέφωνο?

Με το που πατήσεις να κάνεις sing in στο site paypal και σου βγάλει να εισάγεις το νούμερο που θα σου σταλεί με sms πρέπει να περιμένεις λίγο 2-3 λεπτά δεν έρχεται στιγμιαία το μήνυμα και αν πατήσεις να σου ξανά στείλει κωδικό σου στέλνει και δεύτερο διαφορετικό κωδικό που και αυτός αργεί λίγο και ο πρώτος που σου είχε στείλει απλά δεν ισχύει.

Μήπως λοιπόν περιμένεις να σου έρθει στιγμιαία το μήνυμα sms με το κωδικό sing in  στο paypal και γι' αυτό πατάς λάθος κωδικό αφού λογικά έχεις πατήσει το resend password και εσύ ενώ πατάς τον 1 κωδικό που σου έστειλε πρέπει να πατήσεις τον δεύτερο μιας και πάτησες resend password.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο 2 step verification γιατί αν κάποιος θέλει να σου κλέψει τον paypal account ίσως είναι ένα από τα λίγα βήματα που να τον αποτρέψουν να τον κλέψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το paypal κραταει μια προμηθεια(για την ακριβεια δεν ειναι προμηθεια αλλα εχει χειροτερη ισοτιμια) το εχω υπολογισει γυρω στο 4-4.5% οταν κανει αυτο τη μετατροπη συναλλαγματος (πχ εσενα η χρεωστικη ειναι σε ευρω και το προιον ειναι σε καναδικα δολλαρια).Το ποσοστο αυτο αφορα οταν σε χρεωνει σε ποσο απο το Paypal Balance ... Απο χρεωστικη δεν ξερω το ποσοστο γιατι εχω βαλει να κανει τη μετατροπη συναλλαγματος η τραπεζα μου παντα.

Να κανω και εγω μια ερωτηση για κατι που δεν μου εχει ξανατυχει στα τοσα χρονια που ασχολουμαι

Αν θελω να παρω κατι που εχει 150 ευρω γινεται να τραβηξει τα 50 ευρω απο το Paypal (αν εχει ακριβως τοσο υπολοιπο) και τα 100 υπολοιπα να τα τραβηξει απο την χρεωστικη καρτα ;;;

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Επειδή έχω ενεργοποιήσει κι εγώ αυτήν την μέθοδο sing in στο site του paypal και δουλεύει άψογα μήπως έκανες κάποιο λάθος όταν την ενεργοποιήσεις?

Π.χ. να δώσεις λάθος κινητό τηλέφωνο?

Με το που πατήσεις να κάνεις sing in στο site paypal και σου βγάλει να εισάγεις το νούμερο που θα σου σταλεί με sms πρέπει να περιμένεις λίγο 2-3 λεπτά δεν έρχεται στιγμιαία το μήνυμα και αν πατήσεις να σου ξανά στείλει κωδικό σου στέλνει και δεύτερο διαφορετικό κωδικό που και αυτός αργεί λίγο και ο πρώτος που σου είχε στείλει απλά δεν ισχύει.

Μήπως λοιπόν περιμένεις να σου έρθει στιγμιαία το μήνυμα sms με το κωδικό sing in  στο paypal και γι' αυτό πατάς λάθος κωδικό αφού λογικά έχεις πατήσει το resend password και εσύ ενώ πατάς τον 1 κωδικό που σου έστειλε πρέπει να πατήσεις τον δεύτερο μιας και πάτησες resend password.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο 2 step verification γιατί αν κάποιος θέλει να σου κλέψει τον paypal account ίσως είναι ένα από τα λίγα βήματα που να τον αποτρέψουν να τον κλέψει.

Κανενα λαθος, ειμαι πολυ εμπειρος χρηστης. Μαλιστα οταν την ξανα ενεργοποιησα ετσι για το μαμώτο παλι τα ιδια εκανε.

3 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Επίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο 2 step verification γιατί αν κάποιος θέλει να σου κλέψει τον paypal account ίσως είναι ένα από τα λίγα βήματα που να τον αποτρέψουν να τον κλέψει.

Τo second step δεν το σβηνω με τιποτα απο τραπεζες και λοιπα, σε ενα κοσμο γεματο malware και rats ειναι η μονη ελπιδα. Απλα ειναι bug ξεκαθαρα.

Το απενεργοποιω, κανω την αλλαγη μετατροπης, πληρωνω και το ξαναενεργοποιω

8 λεπτά πριν, afterhours είπε

Το paypal κραταει μια προμηθεια(για την ακριβεια δεν ειναι προμηθεια αλλα εχει χειροτερη ισοτιμια) το εχω υπολογισει γυρω στο 4-4.5% οταν κανει αυτο τη μετατροπη συναλλαγματος (πχ εσενα η χρεωστικη ειναι σε ευρω και το προιον ειναι σε καναδικα δολλαρια).Το ποσοστο αυτο αφορα οταν σε χρεωνει σε ποσο απο το Paypal Balance ... Απο χρεωστικη δεν ξερω το ποσοστο γιατι εχω βαλει να κανει τη μετατροπη συναλλαγματος η τραπεζα μου παντα.

Να κανω και εγω μια ερωτηση για κατι που δεν μου εχει ξανατυχει στα τοσα χρονια που ασχολουμαι

Αν θελω να παρω κατι που εχει 150 ευρω γινεται να τραβηξει τα 50 ευρω απο το Paypal (αν εχει ακριβως τοσο υπολοιπο) και τα 100 υπολοιπα να τα τραβηξει απο την χρεωστικη καρτα ;;;

Στο πρωτο σκελος σου, χρησιμοποιω revolut οποτε το exchange rate ειναι ιδιο με το διατραπεζικο χωρις προμήθειες. 

Οσον αφορα το 2 που λες, εχει επιλογη να πληρωσεις με το Paypal wallet, oποτε "λογικα" τραβαει οτι εχεις απο εκει και συμπληρωνει με την καρτα σου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...