alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Ρε παιδιά επειδή θα με τρελάνει ο ηλεκτρολόγος μου, το παρακάτω δεν είναι λογικό να δουλέψει; Δηλαδή ένα PSTN φίλτρο για όλο το σπίτι, και πριν από το φίλτρο να βραχυκυκλώνω με το ADSL modem/router, ώστε να μοιράζω internet στο τοπικό lan του σπιτιού...
Acid-Burn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 O splitter exei mia eisodo kai duo e3odous... Sthn eisodo mpainei h grammh toy ote kai sthn e3odo bgainoun 0-4khz (thlefwno) kai 4khz kai panw (adsl) Prepei sthn e3odo toy splitter na baleis to modem/router giati etsi opws to exeis sto sxhma o modem/router soy 8a pairnei 0khz kai panw opote 8a mplekontai ta data me thn fwnh... Gi auto kai prepei prin apo thlefwnikh suskeyh kai modem/router na exeis splitter. To filtro pou anafereis to bazeis prin thn thlefwnikh syskeuh gia na kobei ta data kai na menei mono h fwnh...(den diaxwrizei data apo fwnh apla kobei ta data-4khz kai panw dld) An kanw la8os dir8wste me alla egw etsi 3erw... :-P
mitsikas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 κατι παρομοιο εχω. Απο την PSTN πριζα του πΟΤΕς παιρνω δυο εξοδους. Στην μια εβαλα ενα ADSL φιλτρο και στελνω γραμμη σε ολο το σπιτι και εχω δυο τηλεφωνα με αναγνωριση κλησης να δουλευει κανονικα σε καθενα απο αυτα. Στην αλλη συνεδεσα τον net εξοπλισμο (router με επι πλεον splitter για να βαλω αν θελω και αλλα 2 τηλεφωνα πανω στο router) Δουλευουν κανονικα ολα. Und jetzt Alles Klar !
fwtonio Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Την ίδια σύνδεση έχω και εγώ και όλα δουλεύουν κανονικά εδώ και 2,5 χρόνια με 3 τηλέφωνα αλλά με ένα φίλτρο. Οσο για τον ηλεκτρολόγο.... Α! δεν χρειάζεται να κάνεις βραχυκύκλωμα, αφού πουλάνε στο εμπόριο "ταυ" που θα το συνδέσεις στον "ΟΤΕ" και θα πάρεις 2 εξόδους μία για το μοντεμ και μια για τα τηλέφωνα.
Acid-Burn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 κατι παρομοιο εχω. Απο την PSTN πριζα του πΟΤΕς παιρνω δυο εξοδους. Στην μια εβαλα ενα ADSL φιλτρο και στελνω γραμμη σε ολο το σπιτι και εχω δυο τηλεφωνα με αναγνωριση κλησης να δουλευει κανονικα σε καθενα απο αυτα. Στην αλλη συνεδεσα τον net εξοπλισμο (router με επι πλεον splitter για να βαλω αν θελω και αλλα 2 τηλεφωνα πανω στο router) Δουλευουν κανονικα ολα. Und jetzt Alles Klar ! ti ennoeis oti apo thn PSTN mpriza toy pote pairneis 2 e3odous???exeis splitter h to exeis kanei me kalwdia? Την ίδια σύνδεση έχω και εγώ και όλα δουλεύουν κανονικά εδώ και 2,5 χρόνια με 3 τηλέφωνα αλλά με ένα φίλτρο. Οσο για τον ηλεκτρολόγο....Α! δεν χρειάζεται να κάνεις βραχυκύκλωμα, αφού πουλάνε στο εμπόριο "ταυ" που θα το συνδέσεις στον "ΟΤΕ" και θα πάρεις 2 εξόδους μία για το μοντεμ και μια για τα τηλέφωνα. Auto legetai splitter nomizw Me liga logia auto pou lew file mou einai na baleis ena splitter sthn grammh toy ote kai apo ekei na feugei gia to modem...an de mporeis na pareis apo ekei ton ote(thlefwno) logw diamorfwshs toy spitioy tote bale ekei pou 8es na exeis thlefwno ena filtro...
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 @Acid|Burn: sorry, πριν είχα λάθος την εικόνα, είχα γράψει splitter ενώ εννοούσα filter... Υπάρχει splitter για PSTN γραμμή; Ή μόνο για ISDN; (εγώ PSTN έχω) @mitsikas: thanks! Λοιπόν, υποτίθεται ότι ο ηλεκτρολόγος μου τράβηξε την γραμμή του ΟΤΕ μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Σ' αυτό το δωμάτιο γίνεται η διακλάδωση που φαίνεται στο σχήμα, δηλαδή μπαίνει ένα φίλτρο και μετά συνεχίζει η τηλεφωνική γραμμή σε όλο το σπίτι, ενώ με ένα διαχωριστή (όχι ISDN splitter, εννοώ απλά βραχυκυκλωτήρα, αντίστοιχο με το ταυ που βάζουμε στις μπρίζες, αλλά για τηλεφωνική γραμμή) δίνω στο router και μοιράζω lan από άλλες γραμμές στα υπόλοιπα δωμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι ακούω θόρυβο στα τηλέφωνα, και ότι όταν σηκώνω τηλέφωνο με πετάει από το Internet! Ξέρει κανένας να μου περιγράψει πως είναι μια συνηθισμένη τηλεφωνική καλωδίωση σπιτιού με 4 καλώδια, μπας και καταλάβω τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος και δε μου παίζει σωστά; Κάτι μου έλεγε ότι τα φέρνει βόλτα γύρω από όλο το σπίτι, και τα "κατεβάζει" (παράλληλα?) σε κάθε μπρίζα... Αλλά δεν έβγαλα άκρη, ενώ χρησιμοποιεί και τα 4 καλώδια τελικά χρήσιμο είναι μόνο το 1 ζεύγος... !!! ???
fwtonio Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Οχι δεν είναι splitter. Είναι σαν το ταυ που έχεις για τις πρίζες, αλλά είναι για το τηλέφωνο.
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 @fwtonio: ευχαριστώ, ταυ έχω κι εγώ, αλλά το είπα "βραχυκύκλωμα" γιατί αν έλεγα splitter που (νομίζω) λέγεται κανονικά θα μπλεκόμασταν με τον ISDN splitter... Αλλά γιατί έχω θόρυβο???!!! Μήπως σας είναι εύκαιρο κανά σχεδιάγραμμα τηλεφωνικής καλωδίωσης ή κανά site με σχετικές πληροφορίες;
Acid-Burn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Egw 8a sou elega na baleis ena splitter pou na sou dinei 2 e3odous(mia thlefwnikh kai mia data) kai na baleis panw to modem/router sou kai to thlefwno. Oson afora ta alla thlefwna pou mporei na exeis sto spiti sou...de 3erw kai pws einai h sundesh twn kalwdiwn(seira h parallhla kai an auth h mpriza pou exeis twra sto dwmatio sou einai h kentrikh h pairnei apo kapoia allh...) alla logika 8a xreiastei ena filtraki prin apo ka8e syskeyh thlefwnikh gia na mhn akous 8orubo. Egw exw pstn kai eixa balei splitter kai epaize mia xara... Etsi den pisteuw oti 8a exeis oute 8orubo oute 8a se petaei e3w...
fwtonio Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Αφού έχεις θόρυβο, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το φίλτρο και περνάει το σήμα του adsl στα τηλέφωνα. Από τα 4 καλώδια, χρησιμοποιούνται μόνο τα 2. Η συνδεσή μου έχει ως εξής: ΟΤΕ -> ταυ με 2 εξόδους -> -> 1. moden/router -> 2. φίλτρο -> τηλέφωνα.
Acid-Burn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 h dikia mou sundesh einai: grammh ote->splitter Apo thn thlefwnikh e3odo toy splitter -> kalwdio thlefwniko me taf gia na katalhgei se 2 thlefwnikes syskeyes apo data e3odo toy splitter -> modem/router -> switch ktl....
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Θεωρητικά έχω την ίδια καλωδίωση κι εγώ, πρακτικά... μπάχαλο! Υποψιάζομαι ότι όπως είπε ο Acid|Burn δεν είναι κεντρική η μπρίζα που το έκανε αυτό, και έτσι το φίλτρο δεν κάνει τίποτα, αφού δεν είναι "πριν" τα τηλέφωνα... Μάλιστα, το τελείως παράλογο είναι ότι για δοκιμή μετακίνησα το φίλτρο και το έβαλα ακριβώς πριν από μία τηλεφωνική συσκευή. Μπήκα στο Internet και δοκίμασα να μιλήσω στο τηλέφωνο. Αποτέλεσμα; αν και δεν με πέταξε από το Internet, πάλι είχα λίγο θόρυβο (όχι όμως τόσο πολύ σαν να μην είχα καθόλου φίλτρο, περίπου το μισό...) Μου φαίνεται θα πάρω πολύμετρο να αρχίσω να μετράω τα καλώδια να δω τι έχει συνδέσει!!!
Acid-Burn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 egw 8a sou elega baleis ena splitter ekei pou 8es na sundeseis to modem....gia oles tis thl suskeues sou bale filtra kai an exeis thl sto dwmatio me to modem de xreiazesai filtro afou 8a mporeis na to sundeseis sto splitter... ADDED: bebaia to kalutero 8a htan na breis thn kentrikh mpriza tou spitioy sou,na baleis ekei ton splitter kai na sundeseis ta kalwdia pou katalhgoyn stis upoloipes mprizes me thn thlefwnikh e3odo toy spliter(etsi ola ta thl opou ki an einai sto spiti 8a exoun mono thlefwniko shma) kai thn e3odo data toy splitter na thn sundeseis me ena kalwdio pou 8a phgainei sto dwmatio sou... Esy apofasizeis giati 8ewrhtika kala ta leme alla praktika de 3eroyme kan thn diaru8mish toy spitioy opote....xexexe... Good luck
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Παιδιά ευχαριστώ, το κατάφερα. Τελικά η καλωδίωση και η κεντρική μπρίζα ήταν ΟΚ, το πρόβλημα ήταν το εξής: Έξω στο κουτί του ΟΤΕ πήγαιναν 4 καλώδια από το σπίτι, η "αρχή" δηλαδή και το "τέλος" του κυκλώματος. Ε, είχαν συνδεθεί τα λάθος δύο καλώδια, με αποτέλεσμα η μπρίζα αντί να είναι "αρχική" να είναι "τελική". Σύνδεσα τα άλλα δύο καλώδια και όλα δουλεύουν τζάμι! Σας ευχαριστώ όλους.
mrFrodo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ σήμερα αγόρασα 3 φιλτράκια, ένα για κάθε τηλέφωνο του σπιτιού κ θέλω κ ένα σπλλλjιτερ για το τηλέφωνο που θα έχει και το μοντεμ επάνω. Τι λίγα τηλέφωνα που έχουμε στο σπίτι ε; :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.