Προς το περιεχόμενο

Aναζητηση fanless τροφ/κου

ierosylos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κατι αλλο παιδια, η αντιληψη του "θορυβου" ειναι διαφορετικη απο ανθρωπο σε ανθρωπο, εγω πχ. που ειμαι ευαισθητοποιημενος με αυτο το θεμα, θα με ενοχλησει και ενα σιγανο "φςςς", καποιος αλλος δε θα τ' ακουσει καν.

Ο μονος θορυβος που κανει ο σκληρος, εφοσον τον εχεις στερεωσει καλα, ειναι ενα γκρρ...γκρρρ καθως γυριζει. Η μητρικη φυσικα και δεν εχει ανεμιστηρακι ενω η καρτα γραφικων ειναι fanless...

(oρισμενοι εχουν την εντυπωση οτι μιλανε με αρχαριους lol)

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κάτσε ρε φιλε γιατί εγώ δεν πολύ κατάλαβα το ποιον σου δηλαδή εδώ προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε και μας την λες πες μας ακριβώς τι έχεις μέσα στο σύστημα σου να σου πούμε τώρα αν μας πετάς ένα κάνει θόρυβο και δεν μας λες που να ξέρουμε πάρε ένα τεράστιο κουτί ριχτού ηχομόνωση και πετα μέσα το pc και κλειστό κιόλας κανένανς δεν σε είπε αρχάριο η άσχετο μην λέμε βλακείες

και @ tzoykas ναι μου πέρασε από το μυαλό αλλα δεν νομίζω να μην μπορεί να βγάλει λίγες βίδες δεν του είπα να κόψει και να ράψει καλώδια και στην τελική αν το κάνει ποστάρει εδώ και του λέω ότι ακριβώς χρειαστεί ;-)

όσο για τον δίσκο σου επειδή στην sinxisi μου το ξέχασα κάπου στο e-shop έχει κάτι λάστιχα με 8 euro νομίζω που του τα φοράς και τον βάσεις στα 5'25 Bay και δεν κάνει φασαρία

Δημοσ.

Mεγαλε, οταν εγω ψαχνω πως θα ειναι εντελως αθορυβο το κατεβαστηρι και ο αλλος ερχεται και μου λεει να βγαλω το... ανεμιστηρακι της μητρικης, δε νομιζεις οτι ειναι εξωφρενικο?? Για να βοηθησεις πρεπει να απαντησεις σε αυτο ακριβως που ρωταω, οχι σε παπαδες.

Για το τροφ/κο, ειπαμε, ειδικοι μου ειπαν να το πειραζω γιατι ειναι επικινδυνο.Επισης ειπα οτι αυτο το "φφςςς" που εγω ακουω εσυ δεν θα τ ακουσεις καν.

Δημοσ.

φιλε μου επειδή ανάψαμε φωτιές χωρίς λόγο αν έλεγες από την αρχή τι έχεις μέσα στο κουτί σου και τι εξαρτήματα έχεις τότε θα στο είχαμε λύσει άνετα το θέμα οποτε γράψε από την αρχή τι έχεις στην μητρική αν έχει η όχι ανεμιστήρες τι έχεις στο από ανεμιστήρες και που ακούς την φασαρία

και εγώ σου προτείνω

Cpu Thermaltake sonic tower πολύ καλο και με έναν 12 ανεμιστήρα είναι τελείως αθόρυβο το έχω σε έναν p4 3Ghz στα 3120 northwood και τώρα έχω 26 βαθμού (δουλεύει και χωρίς ανεμιστήρα)

Hdd SHARKOON HDD VIBRATION FIXER 2 αυτό που μαλών σε ενδιαφέρει πιο πολύ

πες μου που ακριβώς ενόχλησε από τον θόρυβο για να σου βρω κάτι αντίστοιχο

ο επεξεργαστής του tolis664 είναι slot και όχι socket για αυτό δεν το βλέπεις οποτε όσο ζεις μαθαίνεις για αυτό ποτε μην θεωρείς τον εαυτό σου έμπειρο με τίποτα ;-) ( ούτε εγώ θεωρούμε έμπειρος )

και μην υποτιμάς γιατί και εγώ έχω μουρλά με τον θόρυβο και το "φφςςς" που λες το ακούω και εγώ και με τρελαίνει ειδικά τα βραδια για αυτό οι δίσκου έχουν τυλιχθεί με ηχομονωτικό υλικό και είναι βιδωμένοι πάνω σε plexy αυτοσχέδια βάση προσωπικά με ενοχλεί ακόμα και το πλάτερ του δίσκου που γυρίζει για αυτό έχω δίσκο στις 5400 στροφές για το κατεβαστήρι μου

Δημοσ.
φιλε μου επειδή ανάψαμε φωτιές χωρίς λόγο αν έλεγες από την αρχή τι έχεις μέσα στο κουτί σου και τι εξαρτήματα έχεις τότε θα στο είχαμε λύσει άνετα το θέμα οποτε γράψε από την αρχή τι έχεις στην μητρική αν έχει η όχι ανεμιστήρες τι έχεις στο από ανεμιστήρες και που ακούς την φασαρία

Ποιο θεμα θα μου λυσετε??... Δεν ειπα οτι ακουω καποια φασαρια. Μαλλον δεν εχεις διαβασει το thread.

Tεσπα, θα σου πω τι περιλαμβανει το κατεβαστηρι μου για να δεις οτι ειναι σαφως καλυτερο και απλουστερο του tolis...

Midi Tower, HEC 385W

Yποχρονισμενος επεξστης σε Athon 1,19G fsb100, με extra Zalman ψυκτρα ρυθμισμενη σε χαμηλες στροφες

Ram 1X512 MB

Fanless vga

HD WD80GB

Kαι τιποτα αλλο...Και απο θερμ/σιες πολυ χαμηλες.

Λοιπον τι λες? Καλός?...

(τα emoticons πως τα βγαζεις?)

Δημοσ.

Βασικά με μπέρδεψες μια λες για PCU μια για HDD ακόμα δεν κατάλαβα άρα λοιπών λες ότι το τροφοδοτικό όσου κάνει ακόμα θόρυβο αφού δεν έχεις άλλους ανεμιστήρες so..

αφού είσαι στην εγγύηση πήγαινε το πίσω δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο PCU για αυτό το Pc

και πάρε κανένα παλιό μεταχειρισμένο με 15-20 ευρώ 150-200 Watt είναι αρκετά για να δουλέψει

το αποτέλεσμα ?

μικρότερη ισχύ μικρότερη κατανάλωση λιγότερη θεμοκρασία στο PCU οποτε του αλλάζεις το 80 ανεμιστηράκι που έχει με ένα σαν αυτό εδώ ( βγαίνουν και με 1000 στροφές αυτά έχω αλλα το e-shop δεν τα έχει στην σελίδα του τώρα ) που δεν κάνει καθόλου φασαρία δεν ακούγεται καν ( έχω 2 τέτοια στο Case μου ) και καθάρισες από τον θόρυβο

αν και πάλι δεν πολύ κατάλαβα για πιο πράγμα ψάχνεσαι οποτε αν κάνω λάθος διευκρίνισε το

(τα emoticons πως τα βγαζεις?)

με τον κλασικό τρόπο όπως στον msn αν γράψεις ένα : ένα - και ένα b κολλητά όλα μαζί θα βγει ένα γελαστό προσωπάκι :-)

Δημοσ.
Βασικά με μπέρδεψες μια λες για PCU μια για HDD ακόμα δεν κατάλαβα άρα λοιπών λες ότι το τροφοδοτικό όσου κάνει ακόμα θόρυβο αφού δεν έχεις άλλους ανεμιστήρες so..
Oταν λες pcu εννοεις προφανως psu(τροφ/κο). Λεω "...και μια για hdd" ως απαντηση σε καποιον που ειπε οτι ο σκληρος κανει πολυ θορυβο. Για να μην μπερδευεσαι οπως λες, καλο ειναι να διαβαζεις το thread ολοκληρο και οχι αποσπασματικα.

Ο θορυβος που κανει το τροφ/κο ειναι , οπως ειπα, ενα σιγανο φφςςς που οι περισσοτεροι δεν θα το διακρινουν καν.

αφού είσαι στην εγγύηση πήγαινε το πίσω δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο PCU για αυτό το Pc
Οπως ειπα, επελεξα το ΗΕC αν και 385W λογω του οτι δηλωνει πιο αθορυβο απο ολα(<20dB).
...και πάρε κανένα παλιό μεταχειρισμένο με 15-20 ευρώ 150-200 Watt είναι αρκετά...
Τετοιο ειχα ηδη ως τωρα... Να σου πω ομως οτι αν βαλω psu των...15-20€ ειναι σιγουρο οτι θα ειναι για πεταμα και κακης ποιοτητας. Μαλιστα μου λες να βαλω και μεταχειρισμενο!!! Μα δε καταλαβαινεις οτι θα κανει σα μπρικι που βραζει? Εδω μιλαμε να εξαλειψουμε τελειως το θορυβο κι εσυ μιλας για μεταχειρισμενα μπρικια της συμφορας. Αυτη ειναι η χειροτερη επιλογη, αν ηταν εμενα και με το παλιο.
οποτε του αλλάζεις το 80 ανεμιστηράκι που έχει
Eιπαμε, τετοιες παρεμβασεις για μας απαγορευονται. Και επικινδυνο ειναι και αμφιβολου αποτελεσματος. Ειδες, ο αλλος εβγαλε τελειως τον ανεμιστηρα και ανα πασα στιγμη κινδυνευει να παρει φωτια...
που έχει με ένα σαν αυτό εδώ
Ενα ανεμιστηρακι σαν αυτο των 8€ δεν μπορει να ειναι αθορυβο. Εχω δοκιμασει και πιο ακριβα απ αυτο αλλα ολα παραγουν καποιο θορυβο.
Δημοσ.

Ε ρε φιλε δεν τρώγεσαι δηλαδή σοβαρά τώρα τι να σου πω τους ανεμιστήρες που σου είπα του έχω ήδη και ΔΕΝ κάνουν θόρυβο

όπως σου είπα και σου ξανά λέω έχω diabazeo όλο το thread

τώρα αν εσύ φοβάσαι να ανοίξεις ένα κουτί να βγάλεις 4 βίδες και να τις ξαναβάλεις εγώ περισσεύω καλή τύχη σε ότι κανεις και όταν το κανεις τελείως αθόρυβο πάρε ένα DBμετρο και αν καταγράψει θόρυβο άρχισε να ψάχνεσαι πάλι

Δημοσ.

Eιπαμε, μπορει να μην κανουν θορυβο για σενα, εγω εχω αλλες απαιτησεις. Εχω ηδη δοκιμασει τετοια ανεμιστηρακια, σα μπρικια κανουν... Καλος ανεμιστηρας τελικα ειναι ο ανυπαρκτος ανεμιστηρας, χα χα χα.

Δεν φοβαμαι να ανοιξω το κουτι(το εχω ηδη κανει) αλλα οπω ειπα μια τετοια κινηση εχει αμφιβολα αποτελεσματα. Για dBόμετρο εχω το αυτι μου!

Δημοσ.

- Για τροφοδοτικό δες για κάτι σαν αυτό : Antec Phantom 500 PEC / 200 ευρώ

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=402

- Θες να ελαχιστοποιήσεις την φασαρία λες στο κατεβαστήρι σου δίχως να αναφέρεις αναλυτικές λεπτομέριες για το κάθε εξάρτημα του και επίσης ένα άλλο σημαντικό το τι ποσό διαθέτεις για να φτιάξεις ένα σχετικά αθόρυβο κουτί.

Μια λύση σχετικά φτηνή θα ήταν να πάρεις ένα KVM switch και να το βγάλεις εκτός δωματίου. Αυτό έχω κάνει εγώ και με κλειστή πόρτα δεν ακούω τίποτα από εξώ. Να σημειώσω εδώ πως μέχρι και το UPS (Infosec 1400άρι) έχω βγάλει έξω από το δωμάτιο μιας και ενώ δεν έχει fan όπως άλλα... με ενοχλεί

το βράδυ να ακούω ένα βουιτό ότι περνά ρεύμα.

- Επίσης μην διστάζεις να κάνεις μπίλιες το κουτί σου μιας και δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Το να βιδώσεις-ξεβιδώσεις ένα δίσκο και μια κάρτα ή ένα ανεμιστήρα δεν είναι παρά κάτι απλούστατο.

Πχ κάποιος έχει ανανφέρει σε άλλο θέμα ότι μπορεί να χαλάσουν οι τρύπες για τις βίδες των SilenX ανεμιστήρων αν δεν προσέχεις. Εγώ θα προσθέσω πως αν θέλει κανείς μπορεί να πάρει βίδες με παξιμάδια και να μην ανησυχεί για πιθανό σπάσιμο ή κάποια ζημιά τους.

- Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως υπάρχουν αμφίβολα αποτελέσματα αν δώσει κανείς λίγη προσοχή και λεπτότητα στις κοινήσεις του μέσα στο κουτί.

Πάμε τώρα στο θέμα :

1) Τι κουτί έχεις. Αν θες πάρε της Antec P-180 (160-170 ευρώ) που και σε αυτό θα χρειαστεί να κόψεις κάποια κομμάτια (όπως τα προφυλακτικά του πίσω και πάνω ανεμιστήρα), να αλλάξεις τους ανεμιστήρες με SilenX 120mm/40cfm/11db.

2) Να αλλάξεις τους δίσκους σου και να ελαχιστοποιήσεις τον αριθμό τους.

3) Τι επεξεργαστή έχεις; πχ αν είσαι με το κουτί της Antec και τους παραπάνω ανεμιστήρες και με socket 775 478, 754, 939, 940 και AM2 τότε σου προτείνω Scythe Ninja Plus (ο ανεμιστήρας και εδώ θα πρέπει αν αλλαχθεί αν τον θες να λειτουργεί), την οποία και έχουμε τουλάχιστον 2 άτομα εδώ, και την δουλεύουμε δίχως ανεμιστήρα.

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html

ή

Thermalright HR-01

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=29909

Εν ολίγης θα χρειαστεί να δεις για passive cpu cooler.

Για socket 370 και 462-Α THERMALTAKE CL-P0071 SONIC TOWER

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650470 η οποία αν έχεις από το παρελθόν ένα πιαστράκι για 370 δεν θα έχει πρόβλημα να την τοποθετήσεις σε 370/Α.

4) Κάρτα γραφικών πάλι passive όπως

- ASUS N6200/TD 128MB AGP DVI TV-OUT RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513122

- ASUS EN6200TC64 TD UP TO 256MB PCI-E

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513132

- Ή ακόμη καλύτερα να έχεις μητρική με κάρτα γραφικών onboard.

5) Στο chipset Northbridge κτλ θές σίγουρα να έχεις passive είτε είναι nForce 4 (δεν είχα κανένα πρόβλημα) όπως

- Zalman ZM-NB47J

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=172

- Zalman ZM-NBF47

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=37970

- Thermalright HR-05 SLi

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=40744

6) Βάλε βαρίδια των 5 κιλών 1 ή 2 ή 3 πάνω από το κουτί (γιατί μέσα σεν νομίζω να χωρούν) προκειμένου να μειωθούν τυχόν τρέμουλα.

Δημοσ.

Φιλε μου, καλο θα ηταν πρωτου τα γραψεις ολα αυτα να διαβασεις το thread απ την αρχη και προσεκτικα...(πεσαν τα μαλλια μου!)

Επειδη βλεπω οτι μιλας πολυ με links, μηπως ξερεις και καποιο ισχυον link για μητρικη s939 DDR με vga onboard?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Με τα τροφ/κα μη παιζετε. Αν λειπετε απ το σπιτι και εχει γινει κακη επεμβαση μπορει να παρετε ακομα και φωτια...

Αυτό ισχύει? Δεν έχουν ασφάλεια τα τροφοδοτικά ώστε σε περίπτωση προβλήματος να διακόψουν την τροφοδοσία? Πιστεύω ότι ένας υπολογιστής το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να καεί κάποιο εξάρτημα. Αλλά φωτιά πώς να πάρει?

Με τρομάζεις γιατί έχω κάνει μια μετατροπή σε ένα της πλάκας τροφοδοτικό κ του έχω βάλει πάνω ένα 12άρι ανεμιστήρα. Βέβαια δε ξέρω κατα πόσο είναι αποτελεσματικότερη η ψύξη. Βασικά κ εγώ φοβάμαι να το αφήσω μόνο για το κίνδυνο φωτιάς.

Δές φώτο.

post-18990-129062942113_thumb.jpg

Δημοσ.
Αυτό ισχύει? Δεν έχουν ασφάλεια τα τροφοδοτικά ώστε σε περίπτωση προβλήματος να διακόψουν την τροφοδοσία? Πιστεύω ότι ένας υπολογιστής το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να καεί κάποιο εξάρτημα. Αλλά φωτιά πώς να πάρει?

Με τρομάζεις γιατί έχω κάνει μια μετατροπή σε ένα της πλάκας τροφοδοτικό κ του έχω βάλει πάνω ένα 12άρι ανεμιστήρα. Βέβαια δε ξέρω κατα πόσο είναι αποτελεσματικότερη η ψύξη. Βασικά κ εγώ φοβάμαι να το αφήσω μόνο για το κίνδυνο φωτιάς.

Δές φώτο.

Οι πυκνωτές του τροφοδοτικού κρατάνε αρκετό φορτίο μέσα τους ακόμη και οταν είναι κλειστός ο υπολογιστής.

Οπότε σε μια πιθανή απρόσεκτη επέμβαση στο τροφοδοτικό μπορεί να σε "χτυπήσει" το ρεύμα αρκετά (μέχρι και να προκαλέσει σταμάτημα της καρδιάς).

Οσον αφορά την πρόκληση πυρκαγιάς δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό... αλλά λογικά σε περίπτωση αφαίρεσης του ανεμιστήρα μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση.

Δημοσ.

Θέλει προσοχή το ρεύμα. Αυτό είναι αλήθεια.

Αλλά αν υπεθερμανθεί το τροφοδοτικό λογικά θα σταματήσει να λειτουργεί. Κοινώς θα καεί. Δε πιστέυω να συνεχίσει να υπεθερμαίνεται σε τέτοιο βαθμό, που να δημιουργηθεί φωτιά. Υπόθεση κάνω.

Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και τον υπολογιστή ανοιχτό μέρα νύχτα, ακόμα κ όταν φεύγω μάλλον με βλέπω για κάποιο ήσυχο τροφοδοτικό. Φαντάζομαι πως το μόνο επικίνδυνο σημείο είναι το τροφοδοτικό κ μόνο αυτό μπορεί να σου κάνει ζημιά.

Δημοσ.

πολύ σπανια υπάρχει περίπτωση να αρπάξει φωτιά στην χειρότερη θα ακουστεί κανένα τσαφ και θα δείτε γκρι καπνό απο τα ολοκληρωμένα έχω κάψει πράμα και πράμα λόγο ειδικότητας και φωτιά μια φορα είδα μονο στη ζωή μου από 400V σε μια τηλεόραση με πολλαπλασιαστή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...