Προς το περιεχόμενο

Safely Remove Hardware στο δεξι κλικ;

thanocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος όταν κάνω δεξί κλικ σε έναν δίσκο να μου βγάζει την εντολή για ασφαλή κατάργηση; Όχι όταν το πατάω να μου βγάζει το παράθυρο επιλογής δίσκου, αλλά να κάνει κατευθείαν στον επιλεγμένο δίσκο.

Δημοσ.

Όχι, θέλω με δεξί κλικ πάνω στο δίσκο να βγάζει επιλογή για απευθείας ασφαλή κατάργηση του συγκεκριμένου δίσκου. Για να καταργήσω το εικονίδιο από την taskbar.

Δημοσ.

Έφτιαξα κάτι από περιέργεια, για να δω αν γίνεται. Είναι λίγο μπελαλίδικο την πρώτη φορά, αλλά φαίνεται ότι τα Win δεν έχουν εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά...

Θέλει λίγη προσοχή! Εμφανίζεται στο δεξί κλικ όλων των δίσκων και, αν αφαιρέσεις κατά λάθος οδηγό CD/DVD ή σκληρό, θες επανεκκίνηση για να τα ξαναδείς. Ο δίσκος του ΛΣ δεν αφαιρείται, απ' όσο προσπάθησα! :-P Αλλά δεν φέρω καμία ευθύνη! :twisted: ~ Δοκίμασα να βάλω κι έναν έλεγχο αν το το μέσο είναι αφαιρούμενο, αλλά δεν κατάφερα κάτι ικανοποιητικό...

Δοκίμασέ το και πες αν σου κάνει. ;-)

Βήμα 1ο

Ξεζιπάρεις μέσα στο C:\Windows το RemoveDrive (28kB, ωραίο προγραμματάκι) από το σάιτ του Uwe Sieber.

Βήμα 2ο

Αποθηκεύεις το εξής ως RemoveDriveScript.bat. Το ρίχνεις κι αυτό στο C:\Windows:

>
@echo off
:: chdir, otherwise path is locked.
chdir /d %systemdrive%
removedrive.exe %1
if errorlevel 2 goto rderror2
if errorlevel 1 goto rderror1
if errorlevel 0 goto end
:rderror1
echo Device identified but not removed.
pause
goto end
:rderror2
echo Device not found or parameters are invalid.
pause
goto end
:end

Βήμα 3ο

Αποθηκεύεις το εξής ως RemoveDriveContextMenu.reg. Το εκτελείς να μπει στο μητρώο:

>
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\RemoveDrive]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\RemoveDrive\Command]
@="\"RemoveDriveScript.bat\" %1"

Βήμα 4ο

Δεξί κλικ στο Drive και RemoveDrive. Πετάγεται για λίγο η κονσόλα. Αν όλα πάνε καλά, θα δεις ένα πράσινο success και θα κλείσει, αλλιώς σου λέει τί έγινε.

Δημοσ.

Eusebius καταρχήν ευχαριστούμε για αυτό που έφτιαξες.

Thanocaster τί την χρειάζεσαι την ασφαλή κατάργηση;

Έχεις πειράξει cache σε αφαιρούμενα στα win σου;

/sc

Δημοσ.

Όχι. Ο λόγος που το χρειάζομαι είναι πολύ πιο απλός και πιο... ξενέρωτος (:)). Απλά μου έχει γεμίσει η taskbar εικονίδια και σιγά σιγά τα σουτάρω, και δεύτερον για εκπαιδευτικούς λόγους, καθώς μου φαινόταν αδύνατον να μην μπορεί να γίνει. Το έψαξα αρκετά, δεν έβγαλα άκρη και πόσταρα το πρόβλημά μου εδώ πέρα! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...