thanocaster Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Υπάρχει τρόπος όταν κάνω δεξί κλικ σε έναν δίσκο να μου βγάζει την εντολή για ασφαλή κατάργηση; Όχι όταν το πατάω να μου βγάζει το παράθυρο επιλογής δίσκου, αλλά να κάνει κατευθείαν στον επιλεγμένο δίσκο.
Erunildo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Πατας το αριστερο κλικ,και κανει remove κατευθειαν.. Εκτος αν θες οπωσδηποτε δεξι κλικ,οποτε δεν ξερω
thanocaster Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Όχι, θέλω με δεξί κλικ πάνω στο δίσκο να βγάζει επιλογή για απευθείας ασφαλή κατάργηση του συγκεκριμένου δίσκου. Για να καταργήσω το εικονίδιο από την taskbar.
Eusebius Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Έφτιαξα κάτι από περιέργεια, για να δω αν γίνεται. Είναι λίγο μπελαλίδικο την πρώτη φορά, αλλά φαίνεται ότι τα Win δεν έχουν εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά... Θέλει λίγη προσοχή! Εμφανίζεται στο δεξί κλικ όλων των δίσκων και, αν αφαιρέσεις κατά λάθος οδηγό CD/DVD ή σκληρό, θες επανεκκίνηση για να τα ξαναδείς. Ο δίσκος του ΛΣ δεν αφαιρείται, απ' όσο προσπάθησα! :-P Αλλά δεν φέρω καμία ευθύνη! :twisted: ~ Δοκίμασα να βάλω κι έναν έλεγχο αν το το μέσο είναι αφαιρούμενο, αλλά δεν κατάφερα κάτι ικανοποιητικό... Δοκίμασέ το και πες αν σου κάνει. ;-) Βήμα 1ο Ξεζιπάρεις μέσα στο C:\Windows το RemoveDrive (28kB, ωραίο προγραμματάκι) από το σάιτ του Uwe Sieber. Βήμα 2ο Αποθηκεύεις το εξής ως RemoveDriveScript.bat. Το ρίχνεις κι αυτό στο C:\Windows: > @echo off :: chdir, otherwise path is locked. chdir /d %systemdrive% removedrive.exe %1 if errorlevel 2 goto rderror2 if errorlevel 1 goto rderror1 if errorlevel 0 goto end :rderror1 echo Device identified but not removed. pause goto end :rderror2 echo Device not found or parameters are invalid. pause goto end :end Βήμα 3ο Αποθηκεύεις το εξής ως RemoveDriveContextMenu.reg. Το εκτελείς να μπει στο μητρώο: > Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\RemoveDrive] [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\RemoveDrive\Command] @="\"RemoveDriveScript.bat\" %1" Βήμα 4ο Δεξί κλικ στο Drive και RemoveDrive. Πετάγεται για λίγο η κονσόλα. Αν όλα πάνε καλά, θα δεις ένα πράσινο success και θα κλείσει, αλλιώς σου λέει τί έγινε.
thanocaster Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Άψογο φιλε Eusebius!! Σου χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη!
Eusebius Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Ωραία! Είχα μια ανησυχία, γιατί το δοκίμασα μόνο σε ένα μηχάνημα (XP SP2 English).
thanocaster Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δούλεψε σε Windows XP 64-bit Pro. Θα το δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή και σε Windows XP SP1.
madsc Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Eusebius καταρχήν ευχαριστούμε για αυτό που έφτιαξες. Thanocaster τί την χρειάζεσαι την ασφαλή κατάργηση; Έχεις πειράξει cache σε αφαιρούμενα στα win σου; /sc
thanocaster Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Όχι. Ο λόγος που το χρειάζομαι είναι πολύ πιο απλός και πιο... ξενέρωτος (). Απλά μου έχει γεμίσει η taskbar εικονίδια και σιγά σιγά τα σουτάρω, και δεύτερον για εκπαιδευτικούς λόγους, καθώς μου φαινόταν αδύνατον να μην μπορεί να γίνει. Το έψαξα αρκετά, δεν έβγαλα άκρη και πόσταρα το πρόβλημά μου εδώ πέρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.