Exiled2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι τράπεζες για συναλλαγές με πιστωτικές σε συναργασία με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα? Φτιάχνω ένα site και θέλω να προσομειώσω την διαδικασία αυτή, αλλά σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών που ρώτησα δεν ξέραν να μου απαντήσουν. Προς το παρόν έχω φτιάξει όταν πατάει ο επισκέπτης του site να αποσταλεί η παραγγελία, να στέλνονται τα στοιχεία της πιστωτικής κρυπτογραφημένα στην ίδια μορφή όπως και της τράπεζας, να συγκρίνονται και αν είναι έγκυρα και αρκεί και το υπόλοιπο ποσό να επιστρέφει στο site μου ένα ok ή ένα "μη έγκυρα στοιχεία" στην αντίθετη περίπτωση. Η συναλλαγή όμως πως ολοκληρώνεται? Πως και πότε γίνεται η μεταφορά του ποσού από τον λογαριασμό του πελάτη στον λογαριασμό της εταιρείας? Ευχαριστώ.
giannis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 mila me tin eurobank exoun ena module to proxy pay gia ayth thn douleia.
Dangelo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 des sto http://www.myjoomla.gr exei ena etoimo project, an se boleuei auto.. .episis an theleis kane kai mia erwthsh sto forum, mporei na xeroun kati parapanw, me exoun boithisei polles fores kai grhgora!
Exiled2 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε λίγο την τεχνική που λειτουργούν αυτές οι τεχνολογίες και όχι κάποιες έτοιμες τεχνολογίες.
lavelle Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε λίγο την τεχνική που λειτουργούν αυτές οι τεχνολογίες και όχι κάποιες έτοιμες τεχνολογίες. Mην φανταστείς ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Καταρχήν πρέπει να έχεις συστήσει εταιρεία για να συνεργαστείς με κάποια τράπεζα σε αυτό το τομέα, δηλ. να δέχεσαι πληρωμές μέσω πιστωτικής στο site σου. Επίσης θα πρέπει να ανοίξεις καταθετικό λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα. Αν δεν έχεις εταιρεία και λειτουργείς ως ιδιώτης, δυστυχώς όσες τράπεζες προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες θα απορρίψουν την αίτηση σου. Από εκεί και πέρα, αφού ενεργοποιηθεί η υπηρεσία σου ανοίγουν κωδικούς, στους δίνουν κι εσύ από την σελίδα του site σου που ο χρήστης θα κάνει checkout, θα πρέπει να στέλνεις στην τράπεζα κάποιες συγκεκριμένες μεταβλητές (το ποσό που πρέπει να πληρωθεί, τον κωδικό που έχεις εσύ για την συγκεκριμένη υπηρεσία ώστε να μπει το ποσό που θα καταθέσει ο χρήστης στον τραπεζικό σου λογαριασμό). Αυτές οι μεταβλητές μπορούν να σταλούν με οποιονδήποτε τρόπο, είτε χρησιμοποιήσεις php είτε asp. H υπηρεσία proxypay της Εurobank με το που θα εκδηλώσεις ενδιαφέρον, θα σου στείλει παραδείγματα κώδικα σε php (και σε asp αν θυμάμαι καλά) τα οποία δεν είναι βέβαια copy/paste αλλά έχεις μια βάση ώστε να ξεκινήσεις. Πάντως αν έχεις βασικές γνώσεις προγραμματισμού είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι φαντάζεσαι.
Crawl_From_Death Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Η τεχνικη που χρησιμοποιει η Eurobank είναι μεσω xml πρωτοκολλου. Ουσιαστικα μαζευεις πληροφοριες απο φόρμες , τις κανεις xml και τις στελνεις μεσω xml-rpc τεχνικης στον server της Eurobank και ο server σου απανταει αν η συναλλαγη ολοκληρώθηκε ή οχι , επιστρεφοντας σου error code 0 αν είναι οκ ή πχ 30 αν η καρτα δεν ειναι valid. Στην συνεχεια μεσω xml commands κανεις parsing το αρχειο που λαμβανεις απο την Eurobank και ενεργεις αναλογα με το code που σου επιστρεφεται. Για περισσότερα πάνω σε αυτες τις τεχνικες δες xml-rpc xml parse
Exiled2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Η τεχνικη που χρησιμοποιει η Eurobank είναι μεσω xml πρωτοκολλου. Ουσιαστικα μαζευεις πληροφοριες απο φόρμες , τις κανεις xml και τις στελνεις μεσω xml-rpc τεχνικης στον server της Eurobank και ο server σου απανταει αν η συναλλαγη ολοκληρώθηκε ή οχι , επιστρεφοντας σου error code 0 αν είναι οκ ή πχ 30 αν η καρτα δεν ειναι valid. Στην συνεχεια μεσω xml commands κανεις parsing το αρχειο που λαμβανεις απο την Eurobank και ενεργεις αναλογα με το code που σου επιστρεφεται. Εφόσον μου επιστραφεί το ok των στοιχείων της κάρτας, τι κάνω για να γίνει η μεταφορά του ποσού?
giannis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Εφόσον μου επιστραφεί το ok των στοιχείων της κάρτας, τι κάνω για να γίνει η μεταφορά του ποσού? gia na ksekiniseis na douleveis me tin eurobank tha prepei na anoikseis kai ena e-commerce logariasmo kai ekei tha pistononte ta xrimata meion tin promitheia tis eurobank gia kathe synallagi.
Exiled2 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 τα λεφτά από την πιστωτική του πελάτη μειώνονται κατευθείαν όταν πατήσει παραγγελία και εξακριβωθούν τα στοιχεία ή θα πρέπει εγώ αργότερα να κάνω κάποια διαδικασία για να μεταφερθεί το ποσό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.