Προς το περιεχόμενο

Sata to Sata 2 controller???

Gangstafarian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, εχω μια μητρικη GIGABYTE η οποια υποστηριζει σκληρους δισκους Sata1, αγορασα προσφατα ενα δισκο Sata2 και προκειται να αγορασω και εναν ακομη στις 10.000 (εννοειτε Sata2 παλι):mrgreen: .Ολα δουλεουν μια χαρα αλλα σε Sata1:-? Ξερει κανεις αν εχει βγει κανενα controller για Sata 2 σε PCI, η κατι παρομοιο για να δουλεψουν οι δισκοι μου σε Sata 2 αντι για Sata1 που δουλευουν μεχρι τωρα?

Δημοσ.

θα δώσεις λεφτά για 10κ δίσκο και δεν έχεις λεφτά να πάρεις 1 μητρική με σάτα 2????

Εξάλλου μη τρελαίνεσαι, δεν έχουν κ την τρελή διαφορά....

Δημοσ.

Σύνδεσέ τους στον sata τον απλό.Θεωρητικά ο sata2 έχει διπλάσια ταχύτητα ,αλλά στην πράξη έχει από 0 εως 10% μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το κυριότερο είναι οτι τη διαφορά δεν θα την καταλάβεις!Γι αυτό μην ξοδευτείς άδικα.

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι αισθητη αν εχεις καλο controller και chipset, μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Εγω τουλαχιστον έχω δει διαφορες αλλα παντα με μητρικες ανω των 100 ευρων (καλες μητρικες). Ο controller που ζητας ειναι ανουσιος μιας και η ταχύτητα της PCI δεν μπορει να φτασει τα 300MBs... Καλυτερα να παρεις μια μητρικη SATA2 και αν σκοπευεις να τον εχεις ανοιχτο τον υπολογιστη 24/7 παρε καλους δισκους με 5 ετη εγγυηση (enterprise editions)..

Δημοσ.

H oποια διαφορα στις ταχυτητες μεταξυ SATA I και II βρισκονται σε καποιες τεχνικες οπως το NCQ και οχι στην αυξηση της ταχυτητας των δισκων. Εφοσον ενας δισκος ειναι 7200 στροφες ειτε SATA I ειναι ειτε SATA II θα εχει περιπου την ιδια αποδοση σε ρυθμο μεταδοσης δεδομενων.

Το SATA II απλα επιτρεπει ΟΤΑΝ βγουν πιο γρηγοροι δισκοι να αποδωσουν στα 300ΜΒ/sec, προς το παρον κανενας δισκος δε μπορει να το κανει αυτο.

Οποτε φιλε Gangstafarian μην ψαχνεσαι να ξοδευτεις, δε αξιζει μια χαρα εισαι τωρα ;-)

Δημοσ.

asmilon, θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου, σε θεωρητικό επίπεδο. Η μέγιστη ταχύτητα του interface σε αυτήν τη φάση είναι θεωρητική, μόνο στο βαθμό που τα δεδομένα που ζητούνται διαβάζονται από το δίσκο τη στιγμή που γίνεται το αίτημα. Επομένως, η φαινομενική ταχύτητα έχει να κάνει με το throughput και το access time του δίσκου. Αν όμως τα δεδομένα βρίσκονται ήδη στην cache του δίσκου, αυτά θα προωθηθούν στο δίαυλο στη μέγιστη ταχύτητά του. Αυτό τώρα μπορεί να μην παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά με την εμφάνιση μοντέλων με ακόμη μεγαλύτερη, από τα 16ΜΒ που έχουμε τώρα, cache θα κάνει διαφορά...

Δημοσ.

Να τονίσω οτι τα συστηματα που αναφερω εγω ειναι με RAID οπου ο "δισκος" σε ενα RAID συστημα μπορει να φτασει τα 150MBs λογω οτι 2 ή 4 δισκοι δουλευουν σαν ενας...

Εγω πιστευω οτι ένας SATA2 φτανει πιο ευκολα τα 150MBs την δεδομενη στιγμη...

Δημοσ.

ok thanks, παιδια θα τους δουλευω Sata1, δε τρεχει και τιποτα απο οτι καταλαβα. Φιλε εκτελεστη δεν αλλαζω μητρικη γιατι εχω 478 επεξεργαστη(2.8) και μια 6800gt γραφικων πραγμα που δε θελω να χασω σε καινουργιο συστημα.. ε και να μην πανα τσαμπα και 4 Χ 512 DDR 400 που εχω πανω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...