Προς το περιεχόμενο

Slackware και 2.6.18


trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειχα αρχικα εγκαταστησει το Slackware 11 με 2.4.33 kernel μεσω του DVD εγκαταστασης.

Στην συνεχεια, και επειδη επρεπε να εγκαταστησω τον LISA daemon (που δεν υπηρχε στην βασικη εγκατασταση) ωστε να εχω προσβαση στα shared folders του Suse (ειναι σε ξεχωριστο PC) επρεπε να περασω σε 2.6.18.

Κατεβασα λοιπον τα sources του 2.6.18 και εκανα την μεταγλωτιση κανονικα. Μια διαδικασια που κρατησε 12 ωρες και ολοκληρωθηκε διχως προβληματα. Εφτιαξα λοιπον τον νεο πυρηνα, τον εβαλα στο /boot και ρυθμισα το Lilo για να εκκινει απο αυτον.

Reboot με τον νεο πυρηνα και ολα φαινονται να δουλευουν ρολοι. uname -a για επιβεβαιωση και προχωραω.

 

Διαπιστωνω λοιπον οτι ενω ολα πηγαν ρολοι δεν βλεπει ουτε το /home partition του Slack ουτε τα / και /home του Debian (που ειναι εγκατεστημενα στο 2ο σκληρο του ιδιου μηχανηματος). Ολα τα partition ειναι ext3 και εχει κανονικα ενεργοποιηθει η σχετικη επιλογη υποστηριξης κατα το configuration του νεου πυρηνα.

Το fstab δεν εχει αλλαξει και η προσπαθεια προσαρτησης των partitions χεροκινητα μεσω mount /dev/hda7 /home κτλ δεινει μηνυμα λαθους unrecognized filesystem ext3.

Τα μονα που βλεπει ειναι το / του Slack και ενα partition fat32 που εχει ξεμεινει.

 

Η εκκινηση με τον παλιο πυρηνα δεν δημιουργει κανενα προβλημα. Ολα ειναι οπως πριν.

 

Καμια ιδεα?

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια η ανοησια σε ολο της το μεγαλειο!

Μετα το compile δεν ετρεξα make modules_install με αποτελεσμα την υποστηριξη ext3 που την ειχα ορισει σαν module να μην την εχω!

7 ωρες σπαω το κεφαλι μου για μια ανοησια!

 

Η μονη απορια που μου εμεινε ειναι πως εβλεπε το / του Slack που ειναι και αυτο ext3? Λογικα δεν επρεπε να μην bootαρει καθολου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ext2/3 είναι τα βασικά filesystems που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε Linux και νομίζω πως θα έπρεπε να επιλέξεις ενσωμάτωση στον πυρήνα. Μόνο το Reiser άφησες δλδ εντός πυρήνα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...