Cromb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Βασικά, από οτι μου είπαν, το 2001-2003 ήταν περίπου 530ευρώ. Μετά έγιναν 600 και τώρα 700. Χωρίς όμως να αλλάξει κάτι (στα βιβλία κλπ).Μίλησα τυχαία με 2 παιδιά οπότε αν κάνω λάθος ας με διορθώσει και κάποιος που ξέρει καλύτερα (o nontas ίσως). Επειδή ακούω πολλά ερωτηματικά για το που πάνε αυτά τα λεφτά, νομίζω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να ξέρει πως μοιράζονται τα χρήματα που δίνει. Για το αν φαίνονται πολλά ή λίγα σε μερικούς είναι άλλη ιστορία.Δεν έχουμε όλοι το ίδιο εισόδημα.
nontasg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Τα δίδακτρα αυξήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα μεν,με πολύ γρήγορο ρυθμό δε....Από τις 180000 δραχμές(530€) το 2001 (και νομίζω πιο πριν ήταν ακόμα λιγότερα) έφτασαν πια να είναι 700€ και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξουν βελτιώσεις στο σύστημα εκπαίδευσης..... Και για κάποιον που δεν έχει μεγάλη οικονομική άνεση,τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.Συν του ότι η έλλειψη παρακολούθησης στα μαθήματα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα και οι ΟΣΣ είναι πολύ λίγες για να καλύψουν όλη την ύλη.Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον,άλλοι συνάδελφοι ίσως να μην έχουν πρόβλημα με αυτό....Επιπλέον οι εργασίες και ιδίως οι εξετάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες,δεν είναι του στυλ "πληρώνω και περνάω",believe me...... Το μόνο καλό όσον αφορά τα δίδακτρα είναι ότι αν πχ κάποιος ξεκίνησε το ΕΑΠ το 2004 πληρώνοντας 600 € ανα θεματική ενότητα θα πληρώνει τόσα για 6 χρόνια από τότε που ξεκίνησε τις σπουδές του.Μετά το πέρας των 6 χρόνων βέβαια,αν ακόμα δεν έχει πάρει το πτυχίο του,θα πληρώνει παραπάνω.Πχ αν τότε τα δίδακτρα είναι 800€ ανα Θ.Ε.,τόσα θα πληρώνει. Αυτά σχετικά με το ΕΑΠ,καλό βράδυ.
t.chris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 εγώ είχα σειρά επιτυχίας 1100..... ετοίμασα τα χαρτιά τα έστειλα και αν δεν πάει το 10% μπορεί να με δεχτούν :roll:
Japan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 εγώ είχα σειρά επιτυχίας 1100..... ετοίμασα τα χαρτιά τα έστειλα και αν δεν πάει το 10% μπορεί να με δεχτούν :roll: Με 1100 είσαι πολύ καλά. Άρχισε να μαζεύεις τα λεφτά.
t.chris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Με 1100 είσαι πολύ καλά. Άρχισε να μαζεύεις τα λεφτά. Θα δούμε γιατί τον τελευταίο καιρό έχω μια δόση γκαντεμιάς 8-) όσο για τα δίδακτρα θα γίνουν περικοπές από κάποια αλλά πράγματα γιατί το πόσο δεν είναι κάτι το οποίο περνάει απαρατήρητο (τουλάχιστον για εμένα) tnx anyway
nontasg Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ,όταν μπήκα,είχα σειρά επιτυχίας 283.Σαν σειρά στρατού δεν ακούγεται; Τα λεφτά για τα δίδακτρα είναι ήδη πολλά και φοβάμαι ότι θα αυξηθούν και άλλο.Άτιμη κοινωνία.....:evil:
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 θα μπορουσε καποιος να μας πει τι σοι συστημα ειναι αυτο με τις κατηγοριες αποτυχοντων που γινονται επιτυχοντες με ενα παιχνιδι που θα μπορουσε να λεγεται ''ψαξε το ιντερνετ, μπορει να βρεις τ' ονομα σου καπου εκει μεσα?'' τι ηλιθια συστηματα ειναι αυτα?
justmee Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Είμαι μανούλα με δύο παιδιά ηλικίας 10 9 ετών. Τελειώνοντας το σχολείο, έκανα οικογένεια με αποτέλεσμα να μην εκπληρώσω ποτέ την επιθυμία μου για σπουδές.Πλέον που μεγάλωσαν τα παιδιά μου και σε ηλικία 28 ετών σκέφτομαι να κάνω μία προσπάθεια για το Ε.Α.Π. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω τόσο για μένα, όσο και σαν ενα παραδειγματισμό για τα παιδιά μου. Αναφερθήκατε για το χρηματικό.Αυτό που δεν κατανόησα πλήρως, είναι πόσα είναι τα Θ.Ε.τα οποία είναι στα 700? ? Επίσης όσο αναφορά τις αιτήσεις .... να υποθέσω ότι βγαίνει στο επίσημο site & πότε?? Ευχαριστώ
k_antoni Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Γιατί σπουδές στο ΕΑΠ; Το να σου πετάνε σε κάθε ενότητα 5 βιβλία και έναν οδηγό πως να τα διαβάσεις, να βλέπεις τον καθηγητή σου 1,2 φορές το χρόνο να σου εξηγεί τον οδηγό και να παραδίδεις εργασίες που έχεις γράψει σχεδόν χωρίς καμία βοήθεια εκτός του Θεου σε κακοπληρωμένους και πολλές φορές απλήρωτους καθηγητές δεν το θεωρώ εκπαίδευση. Μη σε ξεγελάει το ότι είναι εξ' αποστάσεως και θα μπορείς να διαβάζεις όποτε θέλεις εσύ, έχει ΠΟΛΥ δουλειά και διάβασμα... και το χειρότερο: δεν υπάρχει κάποιος που σου κάνει μάθημα/διάλεξη και που μπορείς να λύσεις τις απορίες σου σε ώρες συνεργασίας που έχει. Κάθησα και διάβασα αρκετά για ανοιχτή και εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και για σύγχρονη/ασύγχρονη ηλεκτρονική εκπαίδευση (το ΕΑΠ δεν κάνει ούτε για πλάκα elearning) και είμαι πολύ απογοητευμένος. Η καλύτερη λύση είναι το βρετανικό ανοιχτό πανεπιστήμιο, αλλά εκεί πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη... και να ψάχεις πρώτα εάν με κάποια δουλειά μπορείς να το κάνεις απόσβεση
Japan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Είμαι μανούλα με δύο παιδιά ηλικίας 10 9 ετών. Τελειώνοντας το σχολείο, έκανα οικογένεια με αποτέλεσμα να μην εκπληρώσω ποτέ την επιθυμία μου για σπουδές.Πλέον που μεγάλωσαν τα παιδιά μου και σε ηλικία 28 ετών σκέφτομαι να κάνω μία προσπάθεια για το Ε.Α.Π. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω τόσο για μένα, όσο και σαν ενα παραδειγματισμό για τα παιδιά μου. Αναφερθήκατε για το χρηματικό.Αυτό που δεν κατανόησα πλήρως, είναι πόσα είναι τα Θ.Ε.τα οποία είναι στα 700 ? Επίσης όσο αναφορά τις αιτήσεις .... να υποθέσω ότι βγαίνει στο επίσημο site & πότε??Ευχαριστώ Για να πάρεις πτυχίο πρέπει να παρακολουθήσεις επιτυχώς 12 Θεματικές Ενότητες. Η κάθε μία κοστίζει 700 ευρώ. Έχε το νου σου στο επίσημο site του ΕΑΠ κατά το Νοέμβρη-Δεκέμβρη που γίνονται οι αιτήσεις. Συνήθως το λένε και στην τηλεόραση. k_antoni, δεν ξέρω ποιο πρόγραμμα σπουδών παρακολουθούσες και πότε, η αλήθεια είναι πως έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα (τουλάχιστον στην Πληροφορική) με webcasts (ζωντανά και μη) και πολύ έξτρα υλικό. Όσο για τους καθηγητές, πάντα είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν. Τώρα αν πέτυχες κανά στραβό, αυτά συμβαίνουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 κληρώθηκε κι εμένα η γυναίκα μου φέτος. Έχω την αμυδρή εντύπωση πως οι φωστήρες των γνώσεων αν δεν έχουν αποκλειστικό στόχο το κέρδος και τίποτε άλλο, θα έπρεπε να θεσμοθετήσουν ένα ίδιο σύστημα χωρίς περιορισμό θέσεων στο οποίο πληρώνεις την αξία του χαρτιού που σου στέλνουν. Έτσι κάπως λειτουργούν τα προοδευτικά συστήματα που έχουν στόχο την παιδεία και μόνο. Αλλιώς δεν είναι Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι πανεπιστήμιο για όσους έχουν τα 700 ευρώ.
duende Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 αν υποθεσουμε οτι κανει καποιος αιτηση και ειναι υπερ-κωλοφαρδος και κληρωθει,ξεκιναει απο αρχη του νεου ετους η προς τελος?γιατι ειχα την εντυπωση οτι ισχυει το δευτερο και ουσιαστικα χανεις ενα χρονο ετσι..
Japan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 αν υποθεσουμε οτι κανει καποιος αιτηση και ειναι υπερ-κωλοφαρδος και κληρωθει,ξεκιναει απο αρχη του νεου ετους η προς τελος?γιατι ειχα την εντυπωση οτι ισχυει το δευτερο και ουσιαστικα χανεις ενα χρονο ετσι.. To ΕΑΠ δεν λειτουργεί με εξάμηνα, άρα αν κληρωθείς στην φετινή κλήρωση τον Δεκέμβρη, θα ξεκινήσεις τον Οκτώβρη του 2009.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.