Japan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Ο βαθμός απολυτηρίου δεν σου δίνει κάποια προτεραιότητα, μάλλον είναι περισσότερο για να είναι σίγουροι πως το έχεις. Αυτό που σου δίνει προτεραιότητα είναι να είσαι πάνω από 23 ετών. Βέβαια οι περισσότεροι που δηλώνουν είναι πάνω από 23, οπότε τι να το κάνεις. Fan, συγχαρητήρια που κληρώθηκες (δεν έδωσες εξετάσεις για να περάσεις). Μπορείς να δεις στο http://www.eap-forums.gr για άλλα άτομα από ΔΕΟ.
nontasg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Ο βαθμός απολυτηρίου δεν σου δίνει κάποια προτεραιότητα, μάλλον είναι περισσότερο για να είναι σίγουροι πως το έχεις. Αυτό που σου δίνει προτεραιότητα είναι να είσαι πάνω από 23 ετών. Βέβαια οι περισσότεροι που δηλώνουν είναι πάνω από 23, οπότε τι να το κάνεις. Fan, συγχαρητήρια που κληρώθηκες (δεν έδωσες εξετάσεις για να περάσεις). Μπορείς να δεις στο http://www.eap-forums.gr για άλλα άτομα από ΔΕΟ. Εγώ πάντως δήλωνα από τα 18 μου για ΠΛΗ(Πληροφορική) και με πήραν στα 23 μου.Και πάλι καλά.....
Fan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Πάντως, από ότι έχω ακούσει το πτυχίο έστω και τυπικά είναι ισάξιο με πτυχίο από κανονικό πανεπιστήμιο.
dpurpler Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Απόφοιτος ΔΕΟ εδώ. (από την 1η "φουρνιά" - στους πρώτους 29 και σε 4 χρόνια) Η εργασία που έχω τώρα, δεν θα μπορούσα να την είχα αν δεν είχα πάρει το πτυχίο από το ΕΑΠ. Οπότε σίγουρα βοηθά. Στο Δημόσιο επίσης, σε όσες προκυρήξεις έτυχε να δω τελευταία, συμπεριλαμβάνεται και το ΕΑΠ. Επίσης, οι απόφοιτοι ΔΕΟ είμαστε ή μπορούμε αν θέλουμε να γίνουμε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου κι έχουμε δικαίωμα υπογραφής Λογιστικών βιβλίων, ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας όπως όλοι οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά σε σχέση με τα συμβατικά πανεπιστήμια που υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα των καθηγητών (ανεμιστήρες, "εγώ τους κόβω όλους κι αν θες να πάρεθις πτυχίο μη λές πολλά" των παρατάξεων, των καταλήψεων, των διαφόρων συμφερόντων κλπ κλπ. Ωστόσο, σε μερικά θέματα θα ήθελα παραπάνω παράδοση και κουβέντα από όσο είχα στο ΕΑΠ (που τυπικά δεν γίνεται καθόλου παράδοση). Πχ μαρκετινγκ, ή πρακτικες και παραδείγματα από την πραγματική ζωή, καταστάσεις brainstorming και αποριών που μπορεί να γίνονατι στό αμφιθέατρο κλπ. Μόλις τελείωσα, στο καπάκι ξεκίνησα μεταπτυχιακό το οποίο παράτησα σε 2 μήνες γιατί το θεωρούσα γελειωδώς εύκολο και έκρινα ότι δεν αξίζει τον κόπο, τα λεφτά και τον χρόνο μου. Διαπίστωσα ότι το επίπεδο γνώσεων των υπολοίπων συμφοιτητών ήταν πολύ χαμηλότερο αλλά και το επίπεδο των αποριών ήταν παιδιάστικο (σε εξοργιστικό βαθμό μερικές φορές) μπορώ να πω. Οπότε, υποθέτω ότι δεν έχασα και πολλά από τις παραδόσεις των συμβατικών πανεπιστημίων. Αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι έχω και υπερδεκαετή εμπειρία "πρώτης γραμμής". Τωρα, κυνηγάω σοβαρότερο μεταπτυχιακό, αλλά του χρόνου μάλλον και με καλύτερο ψάξιμο και αξιολόγηση. EDit: Και ναι, δεν παίζει βύσμα. (τουλάχιστον που να αντιλήφθηκα σε 4 συναπτά χρόνια εγώ).
nontasg Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Φίλε σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Είναι γεγονός πάντως ότι τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ είναι πολύ εύκολα.Εμένα προσωπικά αυτό μου το έχουν πει και πολλοί καθηγητές.Από την άλλη το πτυχίο από το ΕΑΠ σου δίνει προνόμια ισότιμα με το πτυχίο των κανονικών πανεπιστημίων και αυτό είναι πολύ θετικό.
Fan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Το επίπεδο των μαθηματικών για να πάρεις το πτυχίο είναι υψηλό;
dpurpler Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Επίπεδο... Πανεπιστημίου. Και χρειάζονται πολύ (δηλαδή σε πολλές ενότητες) - αν θές βέβαια να αποδείξεις τα λεγόμενά σου και με κανα νουμεράκι (δηλαδή σχεδόν πάντα!)
jimakos00 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Αυτές οι online εργασίες, τι είναι ρε παιδιά ;
nontasg Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Αυτές οι online εργασίες, τι είναι ρε παιδιά ; Είναι εργασίες που περιλαμβάνονται στην θεματική ενότητα ΠΛΗ11(Αρχές Τεχνολογίας Λογισμικού) του προγράμματος σπουδών της Πληροφορικής και αποτελούνται από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών(συνήθως 10 ή 11 με 4 ή 5 πιθανές απαντήσεις στην καθεμία) στις οποίες πρέπει να απαντήσεις on-line μέσω ενός ειδικού συστήματος του ΕΑΠ που λέγεται moodle.Σου δίνουν 2 βδομάδες καιρό να διαβάσεις τις ερωτήσεις και να τις μάθεις,αλλά το κακό είναι ότι όταν θα κληθείς να απαντήσεις μέσω internet,συνήθως οι ερωτήσεις καθώς και οι απαντήσεις τους εμφανίζονται ανακατεμένες.Όπως καταλαβαίνεις αυτό γίνεται για να σε μπερδέψει....Το καλό είναι ότι έχεις απεριόριστο χρόνο να απαντήσεις από τη στιγμή που θα "ανοίξεις" το τεστ και αν κάνεις λάθος μπορείς να το διορθώσεις. Ενημερωτικά,η ΠΛΗ11 περιλαμβάνει 4 γενικές εργασίες.Η πρώτη αποτελείται από 3 on-line και μια γραπτή εργασία,η δεύτερη από 2 on-line και μια γραπτή,η τρίτη από 1 on-line και μια γραπτή και η τέταρτη από 3 on-line και μια γραπτή εργασία.Σύνολο 4 γραπτές και 9 on-line εργασίες και τη μεγαλύτερη βαθμολογική βαρύτητα την έχουν πάντα οι γραπτές εργασίες.....:-? :-? Υπάρχει και μια 5η εργασία καθαρά γραπτή,αλλά προαιρετική(Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν μέχρι φέτος το καλοκαίρι που παρακολουθούσα την ΠΛΗ11). ΥΣ:Πάλι καλά που τελείωσα με αυτή την ενότητα και ησύχασα..... :-D
Fan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Έχω μάθει ότι οι ομαδικες συναντήσεις γίνονται σε 6 μεγάλες πόλεις τις Ελλάδος, οι τελικές εξετάσεις που γίνονται; Μόνο Πάτρα;
anaxiopistos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δε βρήκα κάτι όσον αφορά το κόστος. Μήπως σας βρίσκετε κανένα Link?700 την κάθε ενότητα μου φαίνονται πολλά. Ε οχι και πολλα τα 700 ευρω για καθε ενοτητα!!!Ελεος...
nontasg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Έχω μάθει ότι οι ομαδικες συναντήσεις γίνονται σε 6 μεγάλες πόλεις τις Ελλάδος, οι τελικές εξετάσεις που γίνονται; Μόνο Πάτρα; Οι συναντήσεις γίνονται σε Αθήνα,Πειραιά,Πάτρα,Θεσσαλονική,Ξάνθη και Ηράκλειο και οι εξετάσεις διεξάγονται στις ίδιες πόλεις.
Japan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Έχω μάθει ότι οι ομαδικες συναντήσεις γίνονται σε 6 μεγάλες πόλεις τις Ελλάδος, οι τελικές εξετάσεις που γίνονται; Μόνο Πάτρα; Εκεί που θα γίνονται οι ομαδικές συναντήσεις σου, εκεί θα γίνονται και οι εξετάσεις. Παίζει να μην υπάρχουν αρκετά άτομα για τμήμα σε όλες τις πόλεις.
nontasg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Ε οχι και πολλα τα 700 ευρω για καθε ενοτητα!!!Ελεος... Καλά ρε μεγάλε,δεν είναι και λίγα.....Εξαρτάται από την οικονομική σου κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.