Προς το περιεχόμενο

Προκύρηξη για θέσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βγηκε προκύρηξη για 6600 θέσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε διάφορες ειδικότητες.Επειδή με ενδιαφέρει θέλω να μάθω τι παίζεται σχετικά με το ΕΑΠ

Εγω πχ θέλω να στείλω αίτηση για την ειδικότητα της πληροφορικής και θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω

- Πόση είναι η διάρκεια σπουδών

- Τα μαθηματα ειναι υποχρεωτικά η μπορώ να διαβάζω μέσω διαδικτύου και να πηγαινω να δινω εξετασεις?

- Υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο για τις σπουδες η είναι δωρεάν?

Κοιτάω και στο site του ΕΑΠ αλλα προς το παρον δεν έχω βγάλει ακόμα ακρη για το τι παιζεται ακριβώς

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι σπουδές είναι 4 χρόνια το λιγότερο. Πολλοί λίγοι (ήρωες) το βγάζουν σε 4 χρόνια. Βασικά είναι 12 θεματικές ενότητες (+ εργαστήρια) για πτυχίο και μπορείς να παίρνεις μέχρι 3 τον χρόνο. Μπορείς να παίρνεις και 1 το χρόνο και να το βγάλεις σε 12 χρόνια.

Οι ΟΣΣ δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμες. Είναι 5 ανά θεματική το χρόνο, Σαββατοκύριακα, για 4 ώρες. Υποχρεωτικές είναι οι εργασίες, 4-6 το χρόνο ανά θεματική και οι εξετάσεις.

Η κάθε θεματική κοστίζει 700 ευρώ (για την ώρα). Υπάρχει πιθανότητα για υποτροφία.

Μπορείς να δεις στο http://www.eap-forums.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.

Και για να μην το ξεχάσω, σε περίπτωση που κάνεις αίτηση και είσαι τόσο τυχερός και κληρωθείς, θα σου ζητήσουν να στείλεις τα χαρτιά σου και τα λεφτά αρχές του χρόνου (Γενάρη-Φλεβάρη αν δεν κάνω λάθος). Δεν κάνουν σκόντο, ούτε δόσεις.

Δημοσ.

Δε βρήκα κάτι όσον αφορά το κόστος. Μήπως σας βρίσκετε κανένα Link?

700 την κάθε ενότητα μου φαίνονται πολλά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και για να μην το ξεχάσω, σε περίπτωση που κάνεις αίτηση και είσαι τόσο τυχερός και κληρωθείς, θα σου ζητήσουν να στείλεις τα χαρτιά σου και τα λεφτά αρχές του χρόνου (Γενάρη-Φλεβάρη αν δεν κάνω λάθος). Δεν κάνουν σκόντο, ούτε δόσεις.

Το θέμα είναι: τα χαρτιά πρέπει να υπάρχουν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών;

Δηλαδή: ας πούμε ότι ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό που απαιτεί γνώση αγγλικής. Αγγλικά ξέρω αλλά δεν έχω πρόσφατο δίπλωμα που να το αποδεικνύει (εκτός αν μετράει το Proficiency που πήρα το 1985... :P).

Αν δηλώσω τώρα συμμετοχή, θα δώσω για IELTS στις αρχές Ιανουαρίου και θα έχω τα αποτελέσματα ας πούμε περί τα μέσα Ιανουαρίου. Σε περίπτωση κλήρωσής μου, θα τους πάω το IELTS αλλά με ημερομηνία μέσα Ιανουαρίου. Μήπως απαιτείται να είχα IELTS από τώρα, δηλαδή με ημερομηνία προ της υποβολής της υποψηφιότητάς μου;

:?

Δημοσ.

To Proficiency δεν χάνει την ισχύ του. Πάντως αν το χαρτί το έχεις μέχρι την ημερομηνία που πρέπει να κάνεις κατάθεση δικαιολογητικών είσαι ΟΚ. By the way, τα μεταπτυχιακά πανε 850 ευρόπουλα η θεματική.

Δημοσ.

Χρήσιμες οι πληροφορίες αλλά είναι πολλά τα λεφτά ρε γαμώτο για κάθε ενότητα.Θα πρέπει να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να πάρουμε αυτό το χαρτί.Σημερα εκανα αίτηση και αντλησα και πληροφορίες από ένα παλικάρι που πάμε μαζί σεμινάρια το οποίο έχει περάσει στην πληροφορική αλλα απο οτι μου λεει ειναι παλουκια .

Αυτος εδωσε περσι τετοια εποχη για να μπει στο ΕΑΠ και πήρε θέση στους επιλαχόντες με αριθμό 1500 περιπου.Μεχρι το Μαρτιο ηταν ακομα στους επιλαχοντες και μετα τον πηραν τηλέφωνο οτι μπορει να παει να γραφτει στο ΕΑΠ.

Περιεργως γύρω στα 500 άτομα ενω είχαν περάσει με πρωτη επιλογη την πληροφορικη δεν πατησαν ποτε.

Υπομονή.Θα ξέρουμε περισσότερα στις 16 Δεκεμβρη (αν βγουν τοτε τα αποτελεσματα)

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που πολλοί δεν πατάνε, αφού δεν είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά με το κόστος. Κάνουν μία αίτηση online (τσάμπα είναι) και όταν ακούσουν την λυπητερή την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν δίνουν μεγάλο χρονικό περιθώριο για να τα πληρώσεις.

Ακόμη και πολλοί που συνεχίζουν με τα δικαιολογητικά αφού κληρωθούν, τα παρατάνε με το που δούν την πρώτη εργασία. Η ΠΛΗ10, είναι η πρώτη θεματική ενότητα και η ευκολότερη. Εκεί όμως γίνεται το ξεκαθάρισμα. Γενικώς είναι όντως παλούκια, έχει πολλά μαθηματικά. Ιδίως για τα άτομα που παρακολουθούν πάνω από μία θεματικές είναι δύσκολα, αφού πολλές φορές οι εργασίες συμπίπτουν χρονικά, ή είναι η μία μετά την άλλη και δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα.

Δημοσ.
Δεν είναι καθόλου περίεργο που πολλοί δεν πατάνε, αφού δεν είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά με το κόστος. Κάνουν μία αίτηση online (τσάμπα είναι) και όταν ακούσουν την λυπητερή την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν δίνουν μεγάλο χρονικό περιθώριο για να τα πληρώσεις.

Ακόμη και πολλοί που συνεχίζουν με τα δικαιολογητικά αφού κληρωθούν, τα παρατάνε με το που δούν την πρώτη εργασία. Η ΠΛΗ10, είναι η πρώτη θεματική ενότητα και η ευκολότερη. Εκεί όμως γίνεται το ξεκαθάρισμα. Γενικώς είναι όντως παλούκια, έχει πολλά μαθηματικά. Ιδίως για τα άτομα που παρακολουθούν πάνω από μία θεματικές είναι δύσκολα, αφού πολλές φορές οι εργασίες συμπίπτουν χρονικά, ή είναι η μία μετά την άλλη και δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα.

Αυτό ξαναπέστο...Το normal eίναι να παίρνεις 2 θεματικές ενότητες το χρόνο(εγώ φέτος έχω ΠΛΗ20 και ΠΛΗ21).Με τρεις δεν παλεύεται,ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ!Όσον αφορά τις εργασίες,το μαρτύριο είναι η ΠΛΗ11 που πέρασα πέρσι.Ξέρεις τι είναι να έχεις να κάνεις 13 εργασίες(9 on-line και 4 γραπτές) για να φτάσεις στις εξετάσεις;Και μετά δεν το συζητώ....Πέρσι κόπηκαν οι μισοί περίπου στην ΠΛΗ11....Επιπλέον από μαθηματικά πήξαμε.Φέτος η μαθηματική λογική(ΠΛΗ20) είναι μεγάλο παλούκι.Και τα deadlines για τις εργασίες πέφτουν σχεδόν μαζί.Όσον αφορά τα χρήματα ειναι όντως πολλά,αλλά τουλάχιστον όταν πληρώνεις σέβεσαι περισσότερο τις σπουδές σου.Αυτό βέβαια δε γίνεται πάντα.Όπως είπε και ο φίλος/η παραπάνω οι περισσότεροι μετά την ΠΛΗ10 την "κάνουν" ή την περνάνε την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά.Το όριο για να τελειώσεις χωρίς αύξηση στα δίδακτρα είναι τα 6 χρόνια(4+2).Άντε καλό κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους στο ΕΑΠ και επιπλέον χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες σήμερα. :)

Δημοσ.

nontasg, Την 22 την έχεις τελειώσει? Αν όχι, κακώς την άφησες. Έχει πολλά μαθηματικά (μετασχηματισμούς Fourier και άλλα τέτοια συναρπαστικα) τα οποία ξεκίνησες στην 12. Η 20 ουδεμία σχέση με 12.

Δημοσ.
nontasg, Την 22 την έχεις τελειώσει? Αν όχι, κακώς την άφησες. Έχει πολλά μαθηματικά (μετασχηματισμούς Fourier και άλλα τέτοια συναρπαστικα) τα οποία ξεκίνησες στην 12. Η 20 ουδεμία σχέση με 12.

Έχω τελειώσει ΠΛΗ10,ΠΛΗ11 και ΠΛΗ12 και έχω φέτος ΠΛΗ20 και ΠΛΗ21.Την ΠΛΗ22 δεν την πήρα γιατί δεν ήθελα δύο θεματικές ενότητες με μαθηματικά.Όσον αφορά τις ΟΣΣ είναι όντως πολύ χρήσιμες και μακάρι να ήταν και περισσότερες καθώς το διάβασμα χωρίς παρακολούθηση είναι αρκετά δύσκολο...Εγώ προσπαθώ να καλύπτω τα κενά παρακολουθώντας στο κανονικό πανεπιστήμιο μαθήματα συναφή με την ύλη που διαβάζω.Όσον αφορά τα έξοδα,άστα να πάνε.Αν δεν έχεις και οικονομική άνεση,πολύ δύσκολα τα πράγματα.Αλήθεια,είσαι και εσύ στο ΕΑΠ; :)

Δημοσ.

Καλύτερα να έπαιρνες 22 και 21. Θα δυσκολευτείς πολύ του χρόνου γιατί δεν θα τα έχεις πια φρέσκα τα μαθηματικά που χρειάζεσαι στην 22.

Είμαι 3ο-4ο έτος.

Δημοσ.
Καλύτερα να έπαιρνες 22 και 21. Θα δυσκολευτείς πολύ του χρόνου γιατί δεν θα τα έχεις πια φρέσκα τα μαθηματικά που χρειάζεσαι στην 22.

Είμαι 3ο-4ο έτος.

Είχα κι εγώ αυτό το δίλημμα και τελικά ζήτησα τη γνώμη του υπεύθυνου του προγράμματος σπουδών της πληροφορικής,ο οποίος μου είπε να προτιμήσω την ΠΛΗ20 και την ΠΛΗ21.Και αυτό έκανα...Τώρα θα δούμε.Εύχομαι και σε σένα καλή συνέχεια και καλό τελείωμα.:)

Αν δηλώσω τώρα συμμετοχή, θα δώσω για IELTS στις αρχές Ιανουαρίου και θα έχω τα αποτελέσματα ας πούμε περί τα μέσα Ιανουαρίου. Σε περίπτωση κλήρωσής μου, θα τους πάω το IELTS αλλά με ημερομηνία μέσα Ιανουαρίου. Μήπως απαιτείται να είχα IELTS από τώρα, δηλαδή με ημερομηνία προ της υποβολής της υποψηφιότητάς μου;

:?

paredwse νομίζω ότι πρέπει να έχεις αποκτήσει το IELTS πριν υποβάλλεις τα χαρτιά σου για να το λάβουν υπόψη τους.Για σιγουριά όμως πάρε στο μητρώο του ΕΑΠ να ρωτήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...