Προς το περιεχόμενο

Πως μπορώ να multiplexαρω 2 ADSL?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 ADSL ανεξάρτητες... θέλω να τις δώσω στο Δικτυο μαζι.... έχει κανείς αποψη πως γίνεται και με τι εξοπλισμο?

Δημοσ.

cisco router seira 1700 1800.i forthnet to dinei san iporesia.mporei na to kanei auto.giati den bazeis tous misous na bgenoun apo ena gateway kai tous allous misous apo to allo.me allo tropo den xero.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ! Είναι καθαρα θέμα Upload.... τα 256 δεν μας φτάνουν (!) θα ψαξω να βρώ τιμές για τους Cisco...

Δημοσ.

nai ala to thema einai na tis enoni... diladi na pareis 2 sindesis as poume tellas kai na tis kaneis 1. kai oxi otan pefti i mia na sikonei tin ali.. kai me to thema ton ip ti kanoume;; pos tis enonoume;;

Δημοσ.

Δε μπορεις να τις ενωσεις, δε γινεται αυτο. Απλα συνδυαζεται η ταχυτητα των 2 συνδεσεων οποτε μπορει να ανεβαζεις κατι με 256 στην μια γραμμη και κατι αλλο στην αλλη.

Στην ουσια η αυξηση της ταχυτητας αν ενωσεις 2 οποιεσδηποτε συνδεσεις ειναι αθροιστικη, οχι καθαρη. Δε προκειται ενα αρχειο απο μια πηγη να το κατεβασεις με 2048, αν ενωσεις 2 1024 γραμμες. Απλα θα μπορουν πιο πολλα αρχεια να κατανεμηθουν στις 2 γραμμες καταλληλα ετσι ωστε να σου δωσουν ενα αποτελεσμα μια γραμμης 2048.

Δημοσ.

Λαγός την Φτέρη κούναγε.Κακό της κεφαλής του.(Λαϊκή παροιμία)

Χοντροικά το κόστος σου γιά merge 2 ADSL....Ξεπερνάς το κόστος για

συνδρομή μιας νέας συνδεσης με διπλάσια ταχύτητα.....Αν επιμένης αφησε PM.

Δημοσ.

Υπαρχει η λυση να γινει και χωρις ADSL ρουτερ αυτο, μεσω Linux και 2 καρτων δικτυου.

Το ειχα δει καπου στο Insomnia, αν θυμαται ακριβως πιο ειναι το topic αυτο θα ηθελα να του ριξω παλι μια ματια...

Δημοσ.

λέγεται bridge connections και όχι multiplexing. έχεις 2 κάρτες δικτύου. η κάθε κάρτα συνδέεται σε ένα adsl modem/router και έχει την δική του σύνδεση. 2 συνδέσεις 1024 δεν σου δίνει 2048 αλλα και παλι 1024. απλά και μόνο αν έχεις 2 προγράμματα, τότε το κάθε ένα θα τρέχει με 1024 θεωρητικό μέγιστο!

Δημοσ.

Μόντεμ 1 στην πρώτη κάρτα

Μόντεμ 2 στη δεύτερη κάρτα

3η κάρτα bridge με τις άλλες 2

Το PC ως gateway συνδεδεμένο μέσω 3ης κάρτας σε switch

Θεωρητικά θα έπαιζε????

Δημοσ.

Παίζει αυτό και πρακτικά το έχω δει σε internet cafe... Απλά και πάλι αν κατεβάζεις για παράδειγμα ένα αρχείο και έχεις 2 γραμμές των 2Mb το αρχείο δεν θα κατεβαίνει με 4 αλλά με 2.. Το ίδιο ισχύει και για το ανέβασμα...

Απλά το trafic shaping που γίνεται είναι κλάσεις ανώτερο και πολύ πιο άψογο... Φυσικά έχε υπόψιν σου ότι αυτό θέλει κάποιον που να ξέρει καλά το λειτουργικό που θα φορτώσεις... Με win νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται... Υπάρχουν και οι hardware λύσεις που φυσικά καλύτερα είναι να πάρεις 4-5 νέες συνδέσεις των 2Mb παρά ένα τέτοιο cisco...

Αλήθεια που θέλεις να το βάλεις?

Σκέψου αν υπάρχει δυνατότητα για vivodi την 2048/640 που δίνει στα 65 νομίζω ευρώ...

Δημοσ.

Αν με το "... θέλω να τις δώσω στο Δικτυο μαζι" εννοείς να λειτουργήσει αθροιστικά το dl/ul

σε 1 pc, 1 αρχείο τότε ψάχνεις για Channel Bonding/Load Balancing.

Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο hw με ένα α κ ρ ι β ό router + 1 wic για κάθε adsl γραμμή που θες να κάνεις bond π.χ. αυτόν & σε sw επίπεδο με κάποιο Linux os (με μπελαλίδικο στήσιμο), π.χ. δες εδώ ή εδώ στο Channel Bonding Interfaces. Μπορεί να γίνει κ σε παραπάνω από 2 ADSL γραμμές εννοείται.

Και στις 2 περιπτώσεις (hw ή sw) το channel bonding χρησιμοποιείται κ σαν redundancy (RAIN), σε περίπτωση αστοχίας λειτουργίας κάποιας γραμμής.

bonded-diagram.jpg

source:http://www.keconnect.co.uk/index.cfm?page=1198

Το αποτέλεσμα θα είναι οι 2 γραμμές να συμπεριφέρονται σαν μία.

Π.χ. 2 x 512/256 kbps ADSL να φαίνονται σαν μία 1024/512 kbps από έκαστο pc (δες το από πάνω σχέδιο).

Οικονομικά πάντως, σε συμφέρει να μισθώσεις γρηγορότερη γραμμή εμπορικά διαθέσιμη (ίσως κ sdsl)

κ αν δεν σε καλύπτει το dl/ul τότε περνάς σε channel bonding.

/sc

Δημοσ.

Χρειάζεσαι Cisco 1700/1800 σειρά (προτεινω 1841) + 2 WIC-1ADSL και τις αντίστοιχες συνδρομές απο FORTHnet ή απο HOL (που ειναι οι δυο εταιρίες που υποστηρίζουν αυτή την υπηρεσία - το Multilink PPP).

Το configuration για τον Cisco μπορεις να το βρεις εδω:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=26012

Για να μπορείς να έχεις 512kbps upload απο ενα connection η ΜΟΝΗ λύση ειναι το Multilink PPP. Ολες οι απαντήσεις πλην του madsc δεν έχουν καμια σχεση με την πραγματικότητα.

Η FORTHnet το δίνει μέσω του πακέτου 1Bill 4096 (2 x 2048 σε Multilink PPP), ενώ για HOL μπορεις να πάρεις n x ADSL και να τις συνδέσεις με Multilink PPP αλλα θα πρέπει να μιλήσεις με τις πωλήσεις σχετικά με τιμές.

Εχει υπόψην σου οτι οσο περισσότερες οι ADSL συνδέσεις που κάνεις bond σε multilink τόσο περισσότερος ο κίνδυνος μεγάλης πτώσης της ταχύτητας λόγω του multilink fragmentation που δημιουργείται οταν οι δυο γραμμές δεν ειναι απολύτως όμοια συγχρονισμένες.

Πάντως σκέψου και την περίπτωση της μισθωμένης, και το λεω γιατι έχω δουλέψει multilink μεταξύ 2 ADSL σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν ειναι το επιθυμητό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...