Προς το περιεχόμενο

Hardware interrupts?

tip8y

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

basiko service ton windows periliptika oles oi isodoi kai oi eksodi tou diktiou pernane apo auto.

fisika den to klinis!

an einai sinexia sto 100% h cpu sou "postare apo manager foto" tote kati perase ypopto.

an den exeis firewall bale "protinw sygate firewall" an exeis kanto ksana setup

kai prosoxi sta allow pou tha dosis.

elpizw na katalaba kala to provlima.

pantos mou exei tixi paromio kai to diorthosa etsi.

Δημοσ.

Το ξέρω οτι είναι βασικό service των windows αλλα δεν είναι φυσιολογικό να τρώει μέχρι και 90% cpu και δε μπορώ να καταλάβω τι το'πιασε σήμερα ξαφνικά. Το να εγκαταστήσω το firewall δε νομίζω να λύσει το πρόβλημα παρα μόνο να το αποτρέψει απ'το να ξανασυμβεί.

Το μόνο πρόγραμμα που εγκατέστησα πρόσφατα ήταν το advanced wma mp3 recorder, και μετά απο αυτό εκτός του προβλήματος με τα interrupts, μου τα έχει παίξει και ο ήχος (όλα ακούγονται "stretched" αν με πιάνετε-αν όχι θα ανεβάσω sample) και δε μπορώ να ακούσω μουσική/δω βίντεο. Το πρόγραμμα το απεγκατέστησα αλλα τα προβλήματα παραμένουν, HEEEELP!!!! :D

(ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί format γιατι ούτε αυτό μπορώ να το κάνω-κρασάρω στην αρχή του setup όπως είχα πει σε παλαιότερο topic :lol:)

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις 1 System Restore? Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, μπορείς να το αναστρέψεις και το κυριότερο, να επαναφέρεις τον Η/Υ πριν την εγκατάσταση του προγράμματος που σου δημιούργησε τα προβλήματα.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή ψάχνοντας στο google είδα οτι το πρόβλημα είναι αρκετά κοινό αλλά και πιο δύσκολο απ'το "κάνε format/system restore" δυστυχώς, θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει "εμπειρία" σε τέτοιου είδους προβλήματα να μου δώσει μια μικρή βοήθεια γιατι δε παλεύεται η κατάσταση.

Ίσως τελικά να πρέπει να γίνει move στο hardware γιατι εκεί πρέπει να'ναι το πρόβλημα απ'ό,τι έχω καταλάβει. Κι έπρεπε να είχα βάλει topic title "Υψηλή CPU usage λόγω hardware interrupts & DPCs" ώστε να γίνω πιο σαφής ;)

Thanks για τις εως τώρα απαντήσεις σας =)

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα/λύση μάλλον βρίσκεται εδώ, η sblive μου μοιράζεται το IRQ της με τη GeForce και γίνεται παρτυ (δε καταλαβαίνω όμως γιατί τώρα, 6 χρόνια μετά).

>IRQ 0	System timer	OK
IRQ 1	Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard	OK
IRQ 3	Communications Port (COM2)	OK
IRQ 4	Communications Port (COM1)	OK
IRQ 5	NVIDIA GeForce2 MX 100/200	OK
IRQ 5	Creative SB Live! series	OK
IRQ 6	Standard floppy disk controller	OK
IRQ 8	System CMOS/real time clock	OK
IRQ 9	Microsoft ACPI-Compliant System	OK
IRQ 10	MPU-401 Compatible MIDI Device	OK
IRQ 11	SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller	OK
IRQ 11	SiS 7012 Audio Driver 	OK
IRQ 12	Microsoft PS/2 Mouse	OK
IRQ 13	Numeric data processor	OK
IRQ 14	Primary IDE Channel	OK
IRQ 15	Secondary IDE Channel	OK

Άμα αλλάξω pci slot στην κάρτα ήχου θα γίνει τίποτα, ή παίζει να πρέπει να πειράζω το BIOS με κίνδυνο να τα κάνω όλα π*****α (άσχετος γαρ)?

Δημοσ.

Στα WinXP αυτά τα ρυθμίζη το σύστημα μόνο του.Τώρα τι σύστημα εχεις;Αυτό

κάπως παίζη.Δοκίμασε πρώτα registry ortimize program σαν το WinASO Registry Optimizer και βέβαια Ψάξε το σύστημά σου για ADAWARE και AddON που ισως "τσίμπησες" από το iNTERNET χωρίς να τα καταλαβαίνης.

Δημοσ.

Καλά αφήστε τα adaware, είπαμε ποιο είναι το πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να μου πεί πώς να αλλάξω απ'το bios το IRQ της geforce ή της soundblaster γιατι δεν έχω ξαναπειράξει bios στη ζωή μου?

Το σύστημά μου είναι XP.

Δημοσ.

filaraki an kai tha sou protina na min kolas mono sto sigekrimeno problima kai na psaxnis genikotera...exw na pw ta eksis. katarxin giati den se problimatise oti kai to irq 11 desmeuete kai apo to usb kai apo to SiS 7012 Audio Driver?

kai deuteron giati ypopsiazome pos auth einai kapia onboard karta hxou ?

enoo pos exeis mia Creative SB Live! kai mazi me tin onboard mpori na exeis problimata. klise lipon tin onboard apo to bios kai episis klise prosorina ta :

IRQ 3 Communications Port (COM2)

IRQ 4 Communications Port (COM1)

gia na doume an tha pari automata h live kai h geforce ksexoristo irq.

apo oti kserw auto den tha to orisis apo to bios alla tha to kanoun mona tous ta xp otan broun eleutheri irq.

tora gia na klisis ta "com1 kai com2" pisteuw tha ta kataferis eukola apo bios.

fisika den kserw pou akribos exei tin epilogi auth to bios sou alla psakse kai kane disable.

ksana trekse meta to testaki na doume ta irq.

auta gia tin ora.

Δημοσ.

Για την sis έχεις δίκιο πάνω στο αμόκ μου την έκανα enable, αλλα δε φταίει αυτό γιατι το πρόβλημα προέκυψε πριν την κάνω enable.

Όπως και να'χει, έκανα disable sis audio, com1 & com2 και:

>IRQ 0	System timer	OK
IRQ 5	Creative SB Live! series	OK

Tα windows επιμένουν να έχουν μαζί κάρτα γραφικών και ήχου. Βοήτεια χριστιανοί! :D

Και μην ξεχάσω, thanks activex για τη βοήθεια εως τώρα ;)

Δημοσ.

Κατάφερα να το κάνω έτσι:

>IRQ 0	System timer	OK
IRQ 11	Creative SB Live! series	OK

ώστε να μην είναι creative & nvidia μαζί, αλλα το πρόβλημα παραμένει. Εδώ sample του πώς ακούγεται ο ήχος. Θα τρελαθώ να πούμε :lol: :evil:

Δημοσ.

1) Uninstall κάμποσες συσκευές από τα Windows, για να τις ξαναβρούν μετά με άλλο IRQ.

2) Reboot, μπες στο BIOS και πες του να κάνει reset την NVRAM.

Δεν έχω πρόσφατο BIOS για να σου πω που ακριβώς είναι, το δικό μου είναι αρχαίο...

3) Όπως ξεκινάει το PC και πριν φορτώσουν τα Windows, πάτα pause για να δεις τα IRQs που ανέθεσε το BIOS. Αν σε ικανοποιούν, τότε μόνο συνέχισε με τη φόρτωση των Windows, αλλιώς ξανά reboot, ξανά BIOS και του "καρφώνεις" τα IRQ (π.χ. του λες κάρτα ήχου στο 5 κτλ κτλ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...