moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 gia p2p dokimaste to peerguardian2.eine poli kalo elafri kai arketa apotelesmatiko.ego to doulevo mazi me nod32 kai zone alarm. τί προσφέρει το καθένα από τα παραπάνω;
Eusebius Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Το PeerGuardian 2 βάλ' το χωρίς να ρωτάς πολλά-πολλά. ;-) Για firewall: Το βασικό πλεονέκτημα των διάφορων εναλλακτικών firewall είναι ότι ελέγχουν και την εξερχόμενη κίνηση, που δεν το κάνει το firewall του SP2 ούτε τα λεγόμενα «hardware» firewalls των ρούτερ. (Αλλά θα γίνεται στο firewall των Vista.) Δεν είναι κακό να βλέπεις τί βγαίνει προς τα έξω, αλλά δεν είναι και ζωτική ανάγκη (εφόσον βέβαια το σύστημά σου είναι καθαρό και εφόσον δεν υπάρχει κάτι που, για ειδικούς λόγους, δεν θες να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο). Το βασικό μειονέκτημα των διάφορων εναλλακτικών firewalls είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι είναι κ***προγράμματα, βαριά και δύσχρηστα. (Το τελευταίο «personal firewall» που μου άρεσε είναι το Kerio PF 2.1.5, από το 2003, και αυτό χρησιμοποιώ ακόμα.) Κατά τ' άλλα, απ' όσα λες πιο πάνω, νομίζω ότι είσαι εντάξει. Το AntiVir (πλέον Avira) είναι μια χαρά αντι-ιικό. Δύο πράγματα ακόμα που είναι γενικώς ωφέλιμα: Κράτα ενημερωμένο το σύστημα με όλα τα τελευταία μπαλώματα Κράτα αντίγραφα των αρχείων που σε ενδιαφέρουν κάπου χώρια, π.χ., USB δίσκο, δισκάκια DVD, FTP server κλπ.
moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Το PeerGuardian 2 βάλ' το χωρίς να ρωτάς πολλά-πολλά. ;-) Για firewall: Το βασικό πλεονέκτημα των διάφορων εναλλακτικών firewall είναι ότι ελέγχουν και την εξερχόμενη κίνηση, που δεν το κάνει το firewall του SP2 ούτε τα λεγόμενα «hardware» firewalls των ρούτερ. (Αλλά θα γίνεται στο firewall των Vista.) Δεν είναι κακό να βλέπεις τί βγαίνει προς τα έξω, αλλά δεν είναι και ζωτική ανάγκη (εφόσον βέβαια το σύστημά σου είναι καθαρό και εφόσον δεν υπάρχει κάτι που, για ειδικούς λόγους, δεν θες να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο). Το βασικό μειονέκτημα των διάφορων εναλλακτικών firewalls είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι είναι κ***προγράμματα, βαριά και δύσχρηστα. (Το τελευταίο «personal firewall» που μου άρεσε είναι το Kerio PF 2.1.5, από το 2003, και αυτό χρησιμοποιώ ακόμα.) Κατά τ' άλλα, απ' όσα λες πιο πάνω, νομίζω ότι είσαι εντάξει. Το AntiVir (πλέον Avira) είναι μια χαρά αντι-ιικό. Δύο πράγματα ακόμα που είναι γενικώς ωφέλιμα: Κράτα ενημερωμένο το σύστημα με όλα τα τελευταία μπαλώματα Κράτα αντίγραφα των αρχείων που σε ενδιαφέρουν κάπου χώρια, π.χ., USB δίσκο, δισκάκια DVD, FTP server κλπ. Με λίγα λόγια ό,τι χρειάζομαι είναι το PeerGuardian 2 και ενημερωμένα τα windows... Μια σύντομη μόνο εξήγηση για την εξερχόμενη κίνηση (που αναφέρεις) : πώς μπορεί να βλάψει το σύστημα;στα p2p προγράμματα δεν είναι ορισμένος ο φάκελος εξωτερικής πρόσβασης;
Eusebius Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δεν γίνεται να βλάψει το σύστημα η εξερχόμενη κίνηση. Αλλά μπορεί να εγκαταστάθηκε κάτι χωρίς να το πάρεις είδηση και να στέλνει πράγματα προς τα έξω. Ή ένα πρόγραμμα που το έχεις εγκαταστήσει εσύ και το θες, αλλά θες κιόλας να του κόψεις τον δρόμο προς τα έξω...
moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δεν γίνεται να βλάψει το σύστημα η εξερχόμενη κίνηση. Αλλά μπορεί να εγκαταστάθηκε κάτι χωρίς να το πάρεις είδηση και να στέλνει πράγματα προς τα έξω. Ή ένα πρόγραμμα που το έχεις εγκαταστήσει εσύ και το θες, αλλά θες κιόλας να του κόψεις τον δρόμο προς τα έξω... Όπως μου ακούγεται, μάλλον δε με απασχολεί ιδιαίτερα ώστε να εγκαταστήσω επιπλέον κάποιο βαρύ και δύσχρηστο firewall. Το ότι το peerguardian δε μου επιτρέπει σύνδεση με οποιοδήποτε εξυπηρετητή στο emule είναι και ο βασικός σκοπός/ρόλος του;
johnyboy Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 kai ego to idio tha sou proteina.na min valeis firewall kai vale to peerguardian.apo tin stigmi pou to evala den exei perasei tpt sto pc.apolitos.
moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 kai ego to idio tha sou proteina.na min valeis firewall kai vale to peerguardian.apo tin stigmi pou to evala den exei perasei tpt sto pc.apolitos. Μόλις το εγκατέστησα αλλά έπεσε το download υπερβολικά ενώ το upload κανένα πρόβλημα (emlue). Μήπως ρύθμισα κάτι λάθος;;
johnyboy Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 den nomizo.oi rithmiseis eine klasikes.des mipos eine energopoihmeno to block http
moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 den nomizo.oi rithmiseis eine klasikes.des mipos eine energopoihmeno to block http Είναι blocked...Τί σημαίνει όμως αυτό...Τί να κάνω;;
johnyboy Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 an kaneis deksi klik sto eikonidio kato, tha sou bgalei kapies rithmiseis kai kapou leei block http.ksetsekare to ean eine tsekarismeno.
moulianitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 το έκανα αλλά καμιά βελτίωση...από 35-55 έχει πέσει το download στο 04-08!! ωστόσο η λίστα γεμίζει συνέχεια με blocked UDP... το upload σταθερά 20-30...
nathar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 pigene pare ena routeraki...ola exoun linux kai exeis kai firewalls tis prokopis xwris na sou fortonoun to sistima 3-4 programmata anasfalias!!! Polla exoun kai leitourgies gia QoS kai genika kaneis papades..
moulianitis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 pigene pare ena routeraki...ola exoun linux kai exeis kai firewalls tis prokopis xwris na sou fortonoun to sistima 3-4 programmata anasfalias!!! Polla exoun kai leitourgies gia QoS kai genika kaneis papades.. Απλά τί γίνεται ... Επειδή γενικά οι adsl συνδέσεις δεν προσφέρουν τις ταχύτητες που υπόσχονται, ακούω από πολλούς ότι με το router το πρόβλημα μεγαλώνει : π.χ. συχνές αποσυνδέσεις, αδυναμία ανοίγματος σελίδων κλπ. Επίσης, επειδή κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα στην αγορά δεν είμαι σίγουρος εάν όλα είναι το ίδιο αξιόπιστα... Aν και ως σήμερα δεν είχα (εδώ και χρόνια) ποτέ την κακή εμπειρία εισβολής στο pc μου (ή τουλάχιστον δεν το κατάλαβα), δεν ξέρω μήπως -τώρα- λόγω της adsl είναι πιο επικίνδυνη η χρήση του internet.
omen34 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Εγώ έχω Router το 3com Wireless,firewall to Comodo, Antivirus το Kaspersky 6.0 και με σύνδεση 2048/256 κατεβάζω σταθερά από 215 εως 220.
moulianitis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Εγώ έχω Router το 3com Wireless,firewall to Comodo, Antivirus τοKaspersky 6.0 και με σύνδεση 2048/256 κατεβάζω σταθερά από 215 εως 220. Εγώ πάλι χωρίς router, χωρίς firewall ... και με σύνδεση 1024/256 κατεβάζω με 15-25 (με peerguardian2) ενώ κατέβαζα με 55-65 (προ peerguardian2) ενώ το upload παραμένει σταθερό...... δεν καταλαβαίνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.