mpampis81 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Αγόρασα πριν κανα 2μηνο την Gigabyte DS3 σε συνδυασμό με τον Ε6400 Είμαι ευχαριστημένος αλλά μου παρουσίαζε το εξής πρόβλημα :-? Μετά από συνεχόμενο 10ώρο κατέβασμα καμιά φορά η θερμοκρασία βάραγε 60άρες. Μετά από ερώτηση που έκανα στα e-shop μου πρότεινε αλλαγή ψύκτρας καθώς η μαμά ψύκτρα είναι ελλατωματικές σε μεγάλο βαθμό όπως μου είπε Έψαξα μήπως φταίει κάτι στο bios και κατέβασα τις νεώτερες αναβαθμίσεις της μητρικής που είχαν βγει.Τώρα βλέπω ότι δουλεύω πιο σταθερά και δεν ξεπερναέι τους 50 βαθμούς Κελσίου. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλο? Να αλλάξω μια ψύκτρα να το ανεβάσω και λιγάκι :twisted: με o/c?
hexadecimal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Θερμοαγωγιμη παστα εχεις βαλει? παντως αν δεν θες θερμοκρασιες μην κανεις O/C
activex Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 egw pali lew oti oi thermokrasies sou einai sxetika kales. den nomizw na einai problima.
mpampis81 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Είχε και από μόνη της η ψύκτρα αλλά έβαλα και λιγάκι εγώ
mpampis81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Είμαι στο ψάξιμο πάλι για αλλαγή ανεμιστηρων στο pc μου γιατί ανεβάζει πολύ θερμοκρασία Ίσως φταίει οτι είναι κολλητά με τον τοίχο και έχω ανοιχτό το κουτί γιατί αλλιώς θα καεί Να αλλάξω τον εργοστασιακό ανεμιστήρα του επεξεργαστή λέτε? Τι προτείνετε?
phanispal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 γεπδ μετά από 20 μήνες... Μιλάς για τον 6400 και τη stock ψύκτρα; Τι θερμοκρασίες έχεις;
grigas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Η θερμοαγώγιμη δεν είναι για χόρταση. Αν βάλεις παραπάνω από όσο πρέπει, αυτή δρα μονωτικά και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες (κάτι σαν τους πάγους που πιάνει η κατάψυξη και δεν αποδίδει το ψυγείο) Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον θόρυβο του ανεμιστήρα, αγόρασε ένα σωληνάριο ceramique, βγάλε την ψύκτρα, καθάρισέ την καλά, τόσο από σκόνες όσο και από την πάστα, καθάρισε και την CPU και βάλε ceramique ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που υπάρχουν στο site της Arctic για την τοποθέτηση.
mpampis81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 γεπδ μετά από 20 μήνες... Μιλάς για τον 6400 και τη stock ψύκτρα; Τι θερμοκρασίες έχεις; Στο Speedfun μου γράφει GPU 56C , Temp1 43C, Temp2 52C, Temp3 -2C, HD0 29C, Core0 60C, Core1 59C, Core56C. Tώρα τι ισχύει...Κανα καλό ανεμιστηράκι να βάλω προτείνετε, αθόρυβο και μετά θα αλλάξω και την cpu ψήκτρα
S2Katana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Eίναι πολύ σωστό αυτό που αναφέρθηκε για την πάστα της AC. Την 1η φορά την έβαλα λάθος και βάραγε 80άρες ο CPU.Μόλις την έβαλα σωστά, έπεσε στους 55...
mpampis81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Η θερμοαγώγιμη δεν είναι για χόρταση. Αν βάλεις παραπάνω από όσο πρέπει, αυτή δρα μονωτικά και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες (κάτι σαν τους πάγους που πιάνει η κατάψυξη και δεν αποδίδει το ψυγείο) Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον θόρυβο του ανεμιστήρα, αγόρασε ένα σωληνάριο ceramique, βγάλε την ψύκτρα, καθάρισέ την καλά, τόσο από σκόνες όσο και από την πάστα, καθάρισε και την CPU και βάλε ceramique ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που υπάρχουν στο site της Arctic για την τοποθέτηση. Εννοείς για αυτή την πάστα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650417 ? Οι θερμοκρασίες που αναφέρω παραπάνω είναι καλές?
grigas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1041118 αυτήν λέω. οι θερμοκρασίες σου δεν θα τις έλεγα καλές αν μιλάμε για idle. όσον αφορά την αλλαγή του ανεμιστήρα που λες, αν είσαι με την stock ψύκτρα, τότε πρέπει να αλλάξεις και ψύκτρα μιας και δεν επιδέχεται αλλαγή ανεμιστήρα.
mpampis81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Λέω να αλλάξω πρώτα τα ανεμιστηράκια του κουτιού και μετά την cpu ψήκτρα. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι από το e-shop γιατί με βολεύει? Θέλω να είναι αθόρυβα όμως...μέχρι πόσα db να κοιτάω? Το cfm είναι πόσο αέρα στέλνουν ανά λεπτό? Ποια από όλες τις θερμοκρασίες του Speedfun είναι του επεξεργαστή?
grigas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 τα 2 core είναι οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή. κατέβασε και το real temp για να βλέπεις πιο καλά και με μεγαλύτερη ακρίβεια. αν δεν έχεις πρόσβαση στο πλαίσιο πάρε την πάστα που είπες, πριν κάνεις οτιδήποτε, βάλτην σύμφωνα με τις οδηγίες (τα υπολλείματα της παλιάς καθάρισέ τα με ζιπόλαδο) και εάν δεν είσαι ικανοποιημένος αγόρασε άλλα φανάκια.
mpampis81 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Οι θερμοκρασίες μου με το core temp είναι 63 και 59 βαθμούς με ανοιχτό το κουτί μου, το αριστερό καπάκι. Από μελέτη που έχει πέσει αυτές τις μέρες σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την cpu fun Xigmatek Cpu Cooler HDT-S1284 - Achilles (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142968&page=2&category=69977719&catalog=20) και μετά να αλλάξω τους ανεμιστήρες του κουτιού μου. Αν επιλέξω κάτι τέτοιο που κάνει 65e COOLERMASTER RL-M4A-E7E3-GP AQUAGATE DUO VIVA S775 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806682) θα κάνω καλύτερη δουλειά? Δεν έχω κάνει ο/c το pc μου γιατί δεν έχω ασχοληθεί αλλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω από υδρόψυξη
phanispal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δες και αυτή:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142976&x=30&category=69977719&catalog=20 Όχι, με το σετ υδροψυξης που λες δε θα κάνεις τίποτα. Γενικά τα έτοιμα δε είναι και πολύ της προκοπής και δε συμφέρουν.. Αν θες υδρόψυξη πρέπει να πας σε custom και να είσαι διατεθειμένος να δώσεις πολλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.