Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τα κοινόχρηστα. Μένω σε ένα τριώροφο με τρία διαμερίσματα. Έχουν όλα αυτόνομη θέρμανση. Το θέμα μου είναι ότι τα κοινόχρηστα τα βγάζει ο ιδιοκτήτης , ο οποίο μένει στο ένα διαμέρισμα, και δεν ξέρω αν μας κλέβει ή όχι. Βασικά κάθε φορά που παραγγέλνουμε πετρέλαιο, μετράμε πόσες ώρες έχει κάψει ο καθένας και πληρώνουμε την αναλογία. Επιπλέον μας χρεώνει και ένα πάγιο 30€ το οποίο δεν ξέρω τι εξυπηρετεί. Γνωρίζει κανένας σας να μου πεί; Ευχαριστώ

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

30€ πάγιο? Πολύ δεν είναι?

Έχετε καθαρίστρια για τους κοινόχρηστους χώρους? Το κοινόχρηστο ρεύμα/νερό πόσο είναι?

Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να σου αναλύσει το πάγιο.

Δημοσ.

Μηπως ειναι η συντηρηση του καυστηρα?

εμεις πληρωνουμε παγιο λογω: ασανσερ, "κηπου" (1χ1 ειναι), συντηρηση καυστηρα κτλ.

Δημοσ.

Στην αυτόνομη θέρμανση, ο καυστήρας δουλεύει συνεχώς. Ακόμα κι αν δεν έχεις ανοίξει το διακόπτη στο δικό σου διαμέρισμα, δουλεύει σε χαμηλή ισχύ, τροφοδοτώντας μόνο τους κεντρικούς σωλήνες, για να είναι έτοιμος να ζεστάνει όποιο διαμέρισμα ανοίξει το διακόπτη. Γι' αυτό και πληρώνετε αυτό το "πάγιο".

Και στη δική μας πολυκατοικία (6 διαμερίσματα), που τα κοινόχρηστα βγαίνουν από εταιρία, υπάρχει πρόβλεψη για χρέωση παγίου για το πετρέλαιο. Σε καμιά 15ριά μέρες που θα βγουν τα κοινόχρηστα του Νοεμβρίου (γιατί τον προηγούμενο μήνα δεν το ανάψαμε καθόλου) θα σου πω πόσο είναι για να συγκρίνουμε αν τα 30 ευρώ που χρεώνουν εσένα είναι πολλά...

Δημοσ.

Βασικά δεν έχουμε κοινόχρηστα παρά μόνο το πετρέλαιο. Το πάγιο είναι περίπου στα 30€ ανά διαμέρισμα. Μήπως έχετε υπόψιν κάποιο site σχετικό;

Δημοσ.

Επ'ειδή τυχαίνει να τα ψάχνω αυτή την περίοδο, και όντας διαχειριστές (ο πατέρας μου κι εγώ) τα τελευταία... 27 χρόνια...

Το πάγιο (θα πρέπει να) είναι το 20% του κόστους (πετρελαίου), το οποίο κατανέμεται στα διαμερίσματα ανάλογα με τα τετραγωνικά τους, τον όροφο, τον αριθμό των σωμάτων και τον τύπο των σωμάτων. Αυτά κανονικοποιούνται και δίνουν ένα συντελεστή επί τοις χιλίοις, ο οποίος χρησιμοποιείται για την επί μέρους κατανομή αυτού του 20%, το οποίο προβλέπεται για το λόγο που ανέφερε ο georgeadams. Κοινώς, απώλειες του κυκλώματος.

Δημοσ.

Να συμπληρωσω οτι αυτο γινεται γιατι ο λεβητας (ακομα και αν δεν αναβει κανενας το καλοριφερ στο σπιτι του στην πολυκατοικια) οταν λειτουργει προσπαθει να διατηρησει την θερμοκρασια του νερου ωστε αν καποιος ενοικος ανοιξει την θερμανση να μην περιμενει πρωτα να ζεσταθει το νερο στον λεβητα. Αρα ακομα και αν κανενας δεν αναψει την θερμανση του θα υπαρχει μια ελαχιστη καταναλωση πετρελαιου που αυτο πληρωνεται σαν παγιο στα κοινοχρηστα.

Δημοσ.

αυτά ισχύουν και στην αυτόνομη θέρμανση; τι ρόλο παίζουν τα σώματα του καλοριφέρ αφού όταν ανέβει η θερμοκρασία αυτά σβήνουν μόνα τους;

Δημοσ.
αυτά ισχύουν και στην αυτόνομη θέρμανση;

Αυτά ισχύουν ΜΟΝΟ στην αυτόνομη θέρμανση.

τι ρόλο παίζουν τα σώματα του καλοριφέρ αφού όταν ανέβει η θερμοκρασία αυτά σβήνουν μόνα τους;

Όπως είπε ο Spock παραπάνω, το πάγιο αυτό υπολογίζεται στο 20% της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου. Για να μοιραστεί αυτό το 20% δίκαια σε όλα τα διαμερίσματα λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των σωμάτων, τα τετραγωνικά, ο όροφος κλπ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα.αυτό το 20% είναι καθορισμένο από κάποια νομοθεσία ή κανονισμό; το ρωτάω αυτό γιατί στην δικιά μας πολυκατοικία προσπαθούν να επιβάλουν πάγιο 35% αυθαίρετα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας και απο μενα.

Ηθελα να ρωτησω ποσο περιπου ειναι το ποσοστο των απωλειων σε σχεση με το συνολικο κοστος για πετρελαιο απο το οποιο προκυπτει και το παγιο θερμασης?Γιατι στη δικια μου πολυκατοικια που εχει 30+ διαμερισματα ειναι το 31%+.Δηλαδη αν εχουμε 1000? συνολικο κοστος για πετρελαιο οι απωλειες ανερχονται σε 310?+ πραγμα που μου φαινεται εξεραιτικα πολυ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Το πάγιο κανονικά υπολογίζεται από τον μηχανικό που έκανε την μελέτη θέρμανσης βάσει του ισχύοντος κανονισμού (ο οποίος είναι αρκετά καινούργιος). Οτιδήποτε αυθαίρετο αποφασίζουν οι διαχειριστές είναι ΜΠΑΡΟΥΦΑ!

Δημοσ.

Ναι αυτά υπάρχουν καθορισμένα στον κανονισμό (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας) της πολυκατοικίας. Ειδικά για την αυτόνομη θέρμανση τα πάντα είναι γραμμένα στο προσάρτημα του κανονισμού (ξεχωριστό ένθετο) που λέγεται "μελέτη αυτονομίας" και το έχει γράψει ο μηχανολόγος που σας πέρασε τη θέρμανση όταν χτίστηκε το κτιριάκι σας. Όποιος θέλει να μάθει αν δικαίως χρεώνεται αυτά που χρεώνεται ας μου στείλει pm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...