Zderg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα. Έχω δύο PC και συνδέονται στο internet μέσω ασύρματου modem/router. Το πρόβλημα είναι ότι το ένα PC πιάνει 54 Mbps και transmit rate και receive rate ενώ το άλλο PC μόνο 1 Mbps transmit rate (54Mbps receive rate). Οι δύο κάρτες είναι ακριβώς ίδιες. Επίσης δεν είναι θέμα σήματος γιατί το σήμα είναι πολύ καλό.... Τί να φταίει....;;
capthookb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Φαντάζομαι θα έχουν και διαφορετική τοποθέτηση στο χώρο οι δυο υπολογιστές. Μήπως φταίει αυτό; Γίνεται να έχει άλλο ρυθμό αποστολής και άλλο ρυθμό λήψης; Για κοίτα πάλι καλύτερα. Δεν το έχω ξανακούσει πάντως αυτό.
Zderg Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Η διάταξη και των δύο υπολογιστών είναι ίδια. Δλδ το router είναι στο σαλόνι και οι υπολογιστές σε δύο διαφορετικά δωμάτια σε ίδια περιπου απόσταση από το router. Ο υπολογιστής που έχει αυτό το πρόβλημα εχει κάπως καλύτερο σήμα από τον άλλο :???: !! Κι όμως υπάρχει διαφορά στο transmit και στο receive rate!!!! Εκτός αν είναι σφάλμα του λογισμικού.. αν και το αποκλείω.
bchris Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 LOL Auto pou exeis pa8ei einai polu klasiko problima. Legetai hidden node. To problima einai oti to sima tou enos H/Y "skepazei" ton allo. Dokimase na meiwseis tin isxu ekpompis kai sta duo PC.
Zderg Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Ξέρω τί είναι το hidden node, αλλά γιατί να συμβαίνει σε ένα από τα δύο PC;; Απο πού μπορώ να μειώσω την ισχύ;;
capthookb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Hidden_node_problem Εδώ λέει πως μπορεί να λυθεί με αύξηση της ισχύος. Δε νομίζω να μπορεί να γίνει αύξηση ή μείωση με τη συγκεκριμένη κάρτα.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 se kapoies kartes ginetai.an dokimaseis se allo kanali isos?
Zderg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει τελικά με hidden node γιατί αυτή η διαφορά στις ταχύτητες υπάρχει ακόμα και όταν ο άλλος υπολογιστής είναι κλειστός!! Θα δοκιμάσω να αλλάξω το κανάλι..
Zderg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Άλλαξα κανάλι αλά τπτ. Λίγη βοήθεια κάποιος...... :???:
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 alous drivers gia tin karta?an tin xamiloseis se b mode?allo pci slotaki?prospatho na skefto ta poio trela.
Zderg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Να το χαμηλώσω σε b mode και να χάνω ταχύτητα;;; Αλλό slot δεν έχω κενό......!! Λες να 'ναι οι drivers;;
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 bgale kati gia dokimi.b.nai se b mode den xaneis stin taxitita tou internet alla xaneis se taxitita sto diktio.sigoura den iparxei tipota allo asirmato ekei???psaxe me kana net stummbler.episis den pistueo na iparxei kanas asirmatos.
Zderg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Υπάρχει το σήμα του μητροπολιτικού θεσσαλονίκης και ένα ασύρματο δίκτυο κάποιου γείτονα..
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 allaxe kanali sto access point.b.bale to ena pc stin thesi tou allou pc na deis ti ginetai.an pexei full simenei oti kalo allo trexei exoterika.an pexei xamila isos kati me tin karta.i trampa tis kartes.
Zderg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Όπως είπα, δοκίμασα σε διαφορετικά κανάλια αλλά τπτ. Θα δοκιμάσω να αλλάξω θέση τα PC, αλλά αύριο (βαριέμαι τώρα).. Thanks anyway !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.