Προς το περιεχόμενο

Toshiba A100-906 shared or dedicated?

TripleX-32-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους,

Είμαι καινούργιος στο insomnia.gr και θεωρώ τον εαυτό μου average user.

Ενδιαφέρομαι για την απόκτηση ενός Laptop για εύκολες χρήσεις αλλά και για κανένα παιχνίδι (ιδιαίτερα αυτή την εποχή COD 2). Έχω καταλήξει (και λόγω των συζητήσεων εδώ) στον Toshiba A100-906, το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι σχεδόν όλα τα site γράφουν ότι η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι dedicated 256 ram, στο επίσημο site γράφουν οτι είναι up to 256 ram:

http://www.toshiba.gr/ElectronicsGlobal/non%20shown%20pages/Notebooks/Satellite%20Series/A100-906.aspx

Μπορεί κάποιος να μου πεί με σιγουριά τι ισχύει?

Αν κάποιος έχει να αντιπροτείνει κάποιο μοντέλο παρόμοιων χαρακτηριστικών και ίδιας περίπου τιμής (1200Ε) θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

dv 6187 hp an to kitaxeis poli kalo mixanima kai ego anamesa sta dio ime

bebaia to hp exei t7200 epexergasti 4mb cache 120giga skliro kai 1giga mnimi sta 667mhz kai einai exoterika gamato an to deis

Δημοσ.

den vlepw to logw na thes parapanw mnimi...ta 256 mia xara einai.mhn koitas pou alles kates mporei na dinoun 512.ousiastika axrista einai mexri stigmis afou ta misa xreiazesai.to poso kalo tsipaki exei to laptop na koitas.kai exei axioprepestato.to toshiba to eida apo konda kai asxolithika ligo mazi tou.einai poli kalo kai se poli kali timi..den einai tixaio pou oloi asxoloundai authn thn periodo me auto:)

Δημοσ.

Το παιδί δεν ρωτάει αν παίρνει παραπάνω από 256 αλλά αν τα 256 mb είναι αποκλειστική μνήμη για την κάρτα γραφικών ή κομμάτι της RAM...μια απορία που έχω κι εγώ...

Δημοσ.

Έχει 256MB dedicated

Άλλη μια παρά πολύ καλή περίπτωση είναι το Mindbook Asus S96J

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=168109

Κοιτά και το ποστ για προσφορα για το Mindbook Asus S96J μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι με Τ7200 καλητερος απο το Τ5600 και η ATI Χ1600 που εχει είναι αντίστοιχη της 7600.

Δημοσ.
Έχει 256MB dedicated

Άλλη μια παρά πολύ καλή περίπτωση είναι το Mindbook Asus S96J

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=168109

Κοιτά και το ποστ για προσφορα για το Mindbook Asus S96J μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι με Τ7200 καλητερος απο το Τ5600 και η ATI Χ1600 που εχει είναι αντίστοιχη της 7600.

Εχει και 2 χρονια εγγυηση on-site(παραλαβη απο το σπιτι και παραδωση μεσα σε 5-8ημερες)...

Παντως και το τοσιμπα ειναι πολυ καλο,αθορυβο,δεν σηκωνει θερμοκρασιες και με καλο χρονο αυτονομιας..Και απο επιδωσεις ~35 super pi 1M (το 7200 πρεπει να ειναι γυρω στο~30αρι)..

Δημοσ.

Paidia euxaristw gia ta reply sas. Epikinonisa kai me thn Ideal kai mou eipan oti exoun kanei lathos sto site kai einai dedicated 256 Ram, pisteuw oti auto einai arketo. Twra sxetika me ton hp dv 6187 exei kalitero epeksergasth alla xeiroteri karta grafikwn. Opote einai ligo sxetiko poio einai pio grigoro giati oti xanei to ena apo epeksergasti to kerdizei apo tin karta grafikwn. Kata ta alla kai to HP to exw dei kai einai koukli...twra pioa einai kaliteri etairia oi apospeis prepei na einai polles kai na diaferoun...mallon i Toshiba...ti lete?

Δημοσ.

den ine to mono pou exei kalitero to hp exei kai 1giga mnimi se 667mhz kai oxi se 533mhz kai 120giga skliro

kai i karta grafikon ine mia xara den tha deis kai treles diafores me tin 7600 giati tin exo dei sto toshiba kai den exei tosi diafora etsi an protimas kalo grigoro mixanima stathero arketa se vista kita kati kalitero apo to toshiba to t5600

Δημοσ.

Επειδή όντως πρέπει να μιλάμε σοβαρά

Υπάρχουν δυο Review για δυο μηχανήματα με σχεδόν το ίδιο configuration για το

HP 6187 και το Τoshiba A100-906 αντίστοιχα

Αυτά είναι :

HP Pavilion dv6000t (2.16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400)

διάφορα με το 6187 ότι έχει Τ7400 αντί για Τ7200

Toshiba Satellite A100-979 (1.83GHz Intel T5600, NVIDA GeForce Go 7600) διάφορα με το 906 είναι 1024 ΜΒ μνήμη παραπάνω και μεγαλύτερο αλλά πιο αργό σκληρό 4200rpm

Από τα Reviews προκύπτουν τα εξής:

PCmark05

HP Pavilion dv6000t : 4234 points

Toshiba Satellite A100-979 : 4033 points

Δηλαδή το HP με CPU Intel Τ7400 είναι 5% ταχύτερο/αποδοτικότερο σε εφαρμογές γραφείου/επεξεργαστική ισχύς από το Toshiba με τον Τ5600

3Dmark06

HP Pavilion dv6000t : 827 points

Toshiba Satellite A100-979 : 2124 points

Δηλαδή το Toshiba με GPU 7600 256mb είναι 61% ταχύτερο/αποδοτικότερο σε 3D εφαρμογές/παιχνίδια από το HP με 7400 128mb

Άρα δεν μπορεί κάποιος να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πιο ολοκληρωμένη επιλογή μεταξύ των δυο είναι το Toshiba A100-906

Βεβαία πιστεύω ότι πιο ολοκληρωμένο και από τα δυο είναι το Mindbook Asus S96J με Τ7200 και Χ1600

Δημοσ.

Ναι η μνημη βιντεο ειναι αποκλειστικα για το 906στα 256 ΜΒ. Τωρα μπορεις απο toshiba να διαλεξεις αναμεσα σε παρα πολλα μοντελα που φθανουν ως τις γιορτες και να κοντρολαρεις τα χρηματα που θα δωσεις..

Δημοσ.

Απαντώντας από τον νέο μου (μόλις μια βδομάδα) Toshiba Α100-906 μπορώ να σου πω ότι το μηχάνημα είναι τέλειο.(Αν και είναι ο πρώτος μου φορητός)

Δεν έχω δει κανένα μειονέκτημα μέχρι τώρα και λειτουργεί τέλεια.

από παιχνίδια πάει σφάιρα.PES6 kai 5, rome total war, battlefield 2,need for speed most wanted στα ανώτερα γραφικά τους δεν κολλά πουθενά

8ωρες συνεχόμενα battlefield 2 και ουτε καν ζεστάθηκε.στις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω και το cod2 που ενδιαφέρεσαι.

πολύ εφε το να ανοιγει με το δακτυλικό σου αποτύπωμα.Τα ηχειάκια του νόμιζω πως είναι πολύ καλά για φορητό.

από αυτονομία δεν τον δοκίμασα ακόμα γιατι συνεχεια στο σπίτι τον έχω.και μια φορά που τον άφησα εκτός μπρίζας τον είχα συνέχεια και επαιζε στο δυνατο mp3+ότι έπαιξα pes6 οπότε δεν μπορώ να σου δώσω αποτελέσματα για την μπαταρία.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από την τιμή του(1199 ευρώ)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...