Προς το περιεχόμενο

Ε6400 overclocking

Ardov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει αντίστοιχο θέμα στην κατηγορία Extreme PC. Ζητώ συγνώμη εαν είναι ενάντια στους κανονισμους του φόρουμ αλλά χρειάζομαι άμεσα απάντηση.

Έχω εναν AMD Athlon 64 X2 4600+ με μια MSI K8N NEO-F και 2 512ΜΒ Kingston σε Dual Channel. Όλα αυτά σε πλατφόρμα 939. Σκεφτόμουν να τα σκοτώσω (2-3 μήνες χρήση με εγγυήσεις και κουτιά φούλ) και να αναβαθμιστώ σε Core Duo E6400. Έχω σταμπάρει την Gigabyte GA-965P-S3 και δεν σκοπεύω να διαθέσω παραπάνω χρήματα για μητρική. Και φυσικά έχω σταμπάρει τον E6400. Εγώ θέλω να τον τρέξω στα 400MHz FSB και 8x multiplier = 3200MHz. Χρειάζομαι μνήμες 800άρες φαντάζομαι (FSB * 2 - το DDR δηλαδή). Δεν θέλω xtreme μνήμες, θέλω απλά να πάω τον επεξεργαστή μου στα 3200. Οι μνήμες Elixir 512MB DDR800

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=6471&cat=4

θα αντέξουν τον άθλο του overclocking? Επαναλαμβάνω, δεν έχω σκοπό να ξετινάξω το σύστημα. Μόνο να φτάσω τα 3200MHz. Παρακαλώ πείτε μου τί πιστεύετε και τι μνήμες θα προτείνατε εαν αυτές που αναφέρω δεν κάνουν τη δουλειά τους. Επίσης εαν κάνω λάθος στις ρυθμίσεις που ανέφερα, παρακαλώ πείτε μου ποιές θεωρείτε εσείς ως βέλτιστες. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δηλαδή ο πολλαπλασιαστής του Ε6400 στο πόσο είναι κλειδωμένος? Γνωρίζω οτι ο Ε6400 τρέχει στα 2.13GHz. Ποιά είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση FSB και πολλαπλασιαστή? Άρα δηλαδή, εαν θα κάνω overclocking αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο πειράζοντας το FSB ή τα Vcore?

Κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς βρήκα ότι ο πολλαπλασιαστής λογικά πρέπει να είναι 8Χ. Με FSB 266 έχουμε 266Χ8= περίπου 2.13GHz. Άρα είναι εφικτό να ρυθμίσω μόνο το FSB στο 400 και να πετύχω 3.2GHz. Το θέμα είναι τί μνήμες θα δουλέψουν? Αυτές οι Elixir DDR800 θα αντέξουν? Ακολουθώ πάντα το σκεπτικό FSB X 2 (DDR) . Δηλαδή 400FSB Χ 2 = 800 που σημαίνει οτι θεωρητικά θα αντέξουν. Ή να προτιμήσω καλές μνήμες DDR533 ή DDR667 οι οποίες ανεβαίνουν στα 800+ με ευκολία? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Έχω μπλεχτεί κάπως.

Δημοσ.

Ο πολλαπλασιαστής είναι όντως 8. Και το Fsb 266. Οπότε πρέπει να "παίξεις" μόνο με το Fsb. Για τις μνήμες, με συγχωρείς αλλά δεν έχω ιδέα και καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος πιο ψαγμένος. Όπως και να έχει, καλή επιτυχία σε αυτό που θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

δεν ειναι απαρετητο να παρεις 800αρες... μπορεις και 667αρες..απλα ο πολαπλασιαστεις θα ειναι χαμηλωτερα διοτι μαλλον δε θα σηκωνουν 800mhz...οι διαφορα στισ επιδοσεις ναι μεν θα ειναι χαμηλωτερες αλλα οχι εσθητα...μονο στο superPI θα δεις διαφορα... 667 να παρεις...δε χρειαζεται να δωσεις 300ευρο...κανεις το ιδιο καλα τη δουλια σου και με 200 (για 2χ1gb μιλαω)

Δημοσ.

και γω τον Ε6400 με gigabyte s4 mobo. Δεν υπαρχει λογος να κανεις τοσο υψηλο overclock 1ghz δεν ειναι και λίγο. Ασε που θες ψύχτρα της προκοπής. Η διαφορα θα ειναι αμελητεα θα ζοριζεις τον επξεργαστη θα εχεις κολληματα και βεβαια θα μειωσεις το χρονο ποιοτητας του.

Δημοσ.

Ardov, ακόμη και να πάρεις τις καλύτερες μνήμες που θα βρεις , τα 3200MHz δεν είναι σε καμμία περίπτωση εγγυημένα. Αν και τα περισσότερα reviews δείχνουν ότι υπάρχουν κομμάτια από 6400 που ανεβαίνουν και παραπάνω, δεν ξέρεις σε τί κομμάτι θα πέσεις εσύ. Το overclocking σε τόσο μεγάλα ποσοστά (~50%) είναι και λίγο τζόκερ, τί να κάνουμε!

Δημοσ.

Αν θες να φτάσεις με την μαμά ψύκτρα εκεί χλωμό το βλέπω.. Θα αρχίζει το throttling στα 5min 100% CPU usage (προσωπική εμπειρία). Εγώ πάντως για να μην έχω prob, την αντικατέστησα με μια μαμά από Pentium D805 και μετά από 15 ώρες ORTHOS η Cpu είχε πάει MAX 60oC. (O ανεμιστήρας της ψύκτρας του D δουλεύει @ 2700rpm ενώ του C2D @ 1700rpm.. Και πάντα με Artic Silver 5.

Το ότι είναι θέμα τύχης πόσο θα ανέβεις είναι το μόνο σίγουρο όπως προαναφέρθηκε... (για την CPU ο λόγος).

Πάντως η σίγουρη λύση για να φτάσει η RAM στα 800MHZ είναι να είναι εξ αρχής 800άρα αλλιώς είναι και πάλι θέμα τύχης να φτάσει εκεί μια 667άρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...