Προς το περιεχόμενο

Router με 2η ΙΡ?

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

ποια router-modem μπορούν να πάρουν 2η ΙΡ (μια static για τους server μας και μια εσωτερική για να βγαίνει ο κόσμος "έξω")?

Γνωρίζω πως το 9107 USR κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά υπάρχει κάποιο άλλο περισσότερο αξιόπιστο από πλευράς μπουκωμάτων???

Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, μη μπερδεύεσαι... το ρούτερ να έχει μια ΙΡ εξωτερικη static (πχ 62.χ.χ.χ) ώστε το web site μου όποιος χτυπάει http://www.kati_tetoio.gr να πέφτει πάνω του (Οτενετ κάνει κουμάντο τα DNS) και επίσης να πάιρνει και μια εσωτερική (πχ 192.168.χ.χ) ώστε οι μέσα στο intranet να βγαίνουν στο internet από αυτό...

Όπως είπα το USR 9107 το κάνει αλλά θα προτιμούσα αν ξέρει κάποιος κανένα ρούτερ περισσότερο ποιοτικό (μιας και το usr μπουκώνει αλλα και έχει ψιλοδύστροπο firewall)...

Στην εικόνα κάτω χαμηλά αν checkάρης την επιλογή "configure the second IP..."σου ενεργοποιεί τα πεδία και δίνεις την ΙΡ που θέλεις για εσωτερική χρήση....

post-836-129062940051_thumb.jpg

Aν καταλαβα καλα... ολα τα router ετσι ειναι. Εχουν την εσωτερικη ιp του δικτυου και την εξωτερικη του isp.

Ο dhcp server δινει αυτοματα τις ip στα pc του δικτυου.

οποιοδηποτε μοντεμ-ρουτερ κανει αυτο που λες... δηλαδή όλα! αν βρείς κανένα που να μην το κάνει να μας ενημερώσεις και εμάς... να το ξέρουμε να μην το προτιμούμε!!!

Αν καταφέρεις να μιλήσεις με ΟΤΕνετ και να σου κανουν εγγραφή στους DNS και να παίξει ...θέλω το όνομα του τεχνικού να μιλήσω και εγω!!!

bre otan sindeesai me ton isp thapareis tin static sou px 194.219.227.2 .otan xtipiseis kapoios autin tin ip kai exeis kanei port forward px tin 80 stin ip px 192.168.1.3 tote tha anixei kanonika.ola ta ipoloipa pc tha exoun san gateway tin 192.168.1.1 kai tha pezei kanonika .ego nomiza oti itheles na bgei o server me pragmatiki ip exo kai oi ipoloipoi me pseutiki dila kai nat kai xoris nat.auto to cisco tokanei.

οποιοδηποτε μοντεμ-ρουτερ κανει αυτο που λες... δηλαδή όλα! αν βρείς κανένα που να μην το κάνει να μας ενημερώσεις και εμάς... να το ξέρουμε να μην το προτιμούμε!!!

Αν καταφέρεις να μιλήσεις με ΟΤΕνετ και να σου κανουν εγγραφή στους DNS και να παίξει ...θέλω το όνομα του τεχνικού να μιλήσω και εγω!!!

Φίλτατε κάνεις τεράστιο λάθος... Ούτε το speedtouch ούτε τα κοκκαλοmodem (jetspeed) ούτε linksys (δεν θυμάμε μοντέλο και δεν ξέρω αν ισχύει σε όλα - που δεν το πιστεύω αλλα...) το έκανε. Ελάχιστα (και τα cisco ειναι μέσα σε αυτά που το κάνουν) είναι αυτά που μπορούν να πάρουν 2η ΙΡ στη ψύχρα.

bre otan sindeesai me ton isp thapareis tin static sou px 194.219.227.2 .otan xtipiseis kapoios autin tin ip kai exeis kanei port forward px tin 80 stin ip px 192.168.1.3 tote tha anixei kanonika.ola ta ipoloipa pc tha exoun san gateway tin 192.168.1.1 kai tha pezei kanonika .ego nomiza oti itheles na bgei o server me pragmatiki ip exo kai oi ipoloipoi me pseutiki dila kai nat kai xoris nat.auto to cisco tokanei.

Το έπιασες ορθά αλλά λίγο ξόφαλτσα.Το 2ο θέλω να κάνω ώστε να έχει πραγματική static IP και ο web να βγαίνει χωρίς την ανάγκη του ΝΑΤ έξω αλλά στεγνά.

Επίσης η 2η ΙΡ (η εσωτερική) θα την βάλω στο default gateway τον υπολογιστών, DNS της ΟΤΕνετ και θα βλέπουν και αυτοί internet κανονικά (ΧΩΡΙΣ ΝΑΤ)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...